Page 470 of 574 FirstFirst ... 370420460466467468469470471472473474480520570 ... LastLast
Results 11,726 to 11,750 of 14337

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2022]

Thanks Thanks Given 
    6,202
    Thanks Thanks Received 
    5,826
    Thanked in
    3,374 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    https://www.vijesti.me/vijesti/drust...-drugih-drzava

Dok se ne podigne nivo obrazovanja, Crna Gora ce prije biti na nivou Albanije nego Luksemburga. Od lošeg štofa se ne pravi kvalitetno odijelo.

A ovako vlada rjesava problem

https://www.cdm.me/hronika/gdje-je-i...le-sveti-sava/

Osvježilo.
    pa dobro ne mogu svi u vladu neko mora i u popove...

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    8,714
    Thanks Thanks Received 
    3,866
    Thanked in
    2,308 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    https://www.vijesti.me/vijesti/drust...-drugih-drzava

Dok se ne podigne nivo obrazovanja, Crna Gora ce prije biti na nivou Albanije nego Luksemburga. Od lošeg štofa se ne pravi kvalitetno odijelo.

A ovako vlada rjesava problem

https://www.cdm.me/hronika/gdje-je-i...le-sveti-sava/

Osvježilo.
    A shto nas briga za to,chek da vidimo shto ce koji politichar da izjavi danas,kolko ce ljudi izac na protest,itd,itd.

Ostoja,znash li ti druze da je 90% drzave,na nechemu...?A alkoholichara tek,nikad vishe...?
    ...

Thanks Thanks Given 
    2,312
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Znači lagano su iskeširali 900.000 euraH za školu koja postoji samo na papiru, u pravu su popovi kad kažu da ovakvog zuluma nije bilo ni u NDH.

4. The Following 2 Users Say Thank You to remark For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,094
    Thanks Thanks Received 
    6,648
    Thanked in
    3,173 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Znači lagano su iskeširali 900.000 euraH za školu koja postoji samo na papiru, u pravu su popovi kad kažu da ovakvog zuluma nije bilo ni u NDH.
    Rekosmo da se nemaju šta ovozemaljska bića miješati u crkvene poslove. Valjda Crkva zna šta je njoj najbolje.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...latio-146-eura

Poslanik Demokratske partije socijalista Jevto Eraković dobio je 2015. od Vlade stan površine 90 metara kvadratnih u profesorskim zgradama za 13.173 eura.

Tako je Eraković kvadrat stana u zahvatu DUP-a "Univerzitetski centar" platio tek 146 eura.
    Evo da znate što JeFto burliče ovoliko i zove na proteste, jbg osladile mu se jasle državne, stan, plata po 5-6 hiljada mjesečno....

Jbt neko ide na proteste koje jeFto organizuje i poziva, svasta li cu vidjet...
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    2,312
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Rekosmo da se nemaju šta ovozemaljska bića miješati u crkvene poslove. Valjda Crkva zna šta je njoj najbolje.
    Mi smo nedostojni to se podrazumijeva nego iz čiste radoznalosti pitam, pod kojom božjom zapovješću spada lažiranje dokumentacije u cilju pribavljanja imovinske koristi?

Thanks Thanks Given 
    6,094
    Thanks Thanks Received 
    6,648
    Thanked in
    3,173 Posts

Obraz đon, i Jevto i Srećko forumaš i Crkva nebeska i najpravoslavnija.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    8,714
    Thanks Thanks Received 
    3,866
    Thanked in
    2,308 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post

Evo da znate što JeFto burliče ovoliko i zove na proteste, jbg osladile mu se jasle državne, stan, plata po 5-6 hiljada mjesečno....

Ako mu je stanchuga ispala oko 13K,koliko ga je koshtala klinika koju si spominjao...?

A ko bi rekao a,Jevto,onako nevina faca,kao neki dobrica koji voli samo malo vishe tijesta i on jado miran,zadovoljan...
    ...

10. The Following User Says Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    8,714
    Thanks Thanks Received 
    3,866
    Thanked in
    2,308 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Obraz đon, i Jevto i Srećko forumaš i Crkva nebeska i najpravoslavnija.
    Who is Srecko forumash?
    ...

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Lijepa je ljubav prema državi, ali je još ljepše kad je ta ljubav uzvraćena.

Da nije jednostrana, ono, samo ti da mašeš zastavom, tvituješ, #nikadviše..., nego i da osjetiš da država tebe isto voli. Neki mali znak pažnje, stančić, ćušne ti ponekad 50k eura, sjeti se tvoje stare majke na njen rođendan.

13. The Following 5 Users Say Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,561
    Thanks Thanks Received 
    2,172
    Thanked in
    1,038 Posts

https://m.cdm.me/politika/erakovic-c...zele-unistiti/

Samo bih malčice promijenio naslov.

Ustao je narod crne gore da kaže dosta onima koji su uništavali državu decenijama

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Evo za ove sto se bave Jevtom, a ne sustinom...
    Ne moraš na protest, ali…
    Piše: Esad Krcić

U Crnu Goru sam dolazio svake godine, tokom školskih raspusta, odnosno, godišnjih odmora. Zemun je moje rodno mesto, Beograd zavičaj, ali Crna Gora je zemlja mojih predaka, moja otadžbina i zemlja za koju sam pre četvrt veka, vezao svoju i sudbinu svoje porodice.
    Iako je administrativno samo jedna od beogradskih opština, Zemun nikada nije prestao da bude grad za sebe, što je jasno svakome ko je jednom iz Beograda prešao Savu i makar na kratko prošao kroz Glavnu, prošetao Gardošem ili u “Šaranu”, sa nekim podelio litar belog uz fiš-paprikaš.
    Nažalost, na periferiji tog gradića od 200.000 stanovnika, devedesetih se zapatio gnoj, u široj populaciji poznat pod imenom – Šešelj i zaposeo staru sremsku varoš, austrougarske arhitekture i šarma, u kojoj su do Drugog svetskog rata, u miru živeli sremački Srbi i Nemci, takozvani, folksdojčeri.
    Šešelj je, čak i centralu svoje fašističke organizacije smestio u centru Zemuna.
    U zgradu starog Magistrata koja je sagradjena 1832. i zakonom je zaštićena kao spomenik kulture.
    Metastaze zla ‘90-ih, širile su se i prodirale u sve pore društva.
    A, borio sam se. Nije da nisam.
    I protiv Miloševića i protiv Šešelja i svih ostalih Arkana, Radomana Božovića…
    Protiv salonskih nacionalista, zadriglih fašista, beskrupuloznih karijerista, raspojasanih kriminalaca…
    Borio sam se kako sam jedino znao.
    Nepristajanjem na tu miloševićevsko-šešeljevsku vlast. Gradjanskim buntom, izlaskom na ulicu, koji sam doživljavao kao moralnu obavezu.
    Kao nedvosmislenu ličnu deklaraciju o slobodi. Sve su mogli da zarobe, ali ne i duh gradjana koji je tada još uvek postojao.
    Bio sam na Terazijama za vreme studentskih demonstracija. Stajali smo danima i prkosili Miloševićevoj vladajućoj bandi.
    Danju i noću. Neprestano.
    Odlazili smo kući na smenu, samo da se istuširamo, presvučemo… Niko nije ostajao da bi odspavao koji sat u krevetu. Terazije su zvale…
    Bilo je još mnogo protesta, mitinga i nikada nisam izostao. Osim jednom i to ni danas ne mogu da prežalim i oprostim sebi.
    Mislio sam da će 9. mart ‘91., koji je prethodio pomenutim studentskim demonstracijama, biti “samo još jedan” miting i dopustio sam da me usisaju porodične obaveze.
    Sa periferije, gde se u kući jednog rodjaka malo ranije tog dana, okupio deo šire porodice, na Slaviju sam se vratio oko sedam sati uveče, kada je sve već bilo gotovo.

Sa suprugom, isprepadanom od tenkova koje je Milošević izveo na ulice i jednogodišnjom kćerkom u naručju, krenuo sam ka našem stanu u ulici Miloša Pocerca. Pustim ulicama na kojima su bili samo uniformisani policajci i tenkovi. Pešice, kilometar-dva od Slavije.

Jedan od Miloševićevih pandura mi je dovikivao – kud’ si ti krenuo sad sa bebom. Pogledao sam ga na trenutak, više reagujući na zvuk nego na sadržaj izrečenog. Nisam ni pomišljao da mu odgovorim. Bio sam preplavljen samo jednom mišlju. Samo jednim pitanjem.

Kako baš danas?
    Kako je moguće da baš danas nisam otišao? Neprestano sam vrteo po glavi pitanje koje je impliciralo moju izdaju. Osećao sam stid.
    Od svih koji su tada bili tamo gde im je mesto. Od Dragane Milojević Srdić – čuvene devojke u crnom, koja nije ustuknula pred oklopnim vozilom i vodenim topom, čak ni kada su se svi demonstranti povukli par desetina metara. Stajala je sama, sa prkosno uzdignuta tri prsta. Simbolom koji tada nije bio kompromitovan kao danas. Tri prsta nisu bili nacionalistički, već simbol otpora Miloševiću.
    Osećao sam stid od Branivoja Milinovića, maloletnog dečaka koji je tog dana ubijen policijskim metkom. Taj metak nije bio neki, slučajno ispaljen projektil, već jedan od mnogih koji su iz policijskog kordona razvučenim celom širinom ulice Kneza Miloša, ispaljivani na demonstrante.
    Nisam bio tu kada je bilo najteže, zvonilo mi je neprestano u glavi.
    Ne zbog Demokratske stranke kojoj sam bio privržen od “Pisma o namerama”, dakle, pre održavanja osnivačke skupštine. Ne zbog Đinđića, Mićunovića, Vesne Pešić… Još manje zbog SPO-a Vuka Draškovića.
    Nisam mogao da se otmem utisku da sam izdao sve one ljude koji su tog dana bili na ulici, popili pendrek po bubrezima, ili gumeni metak u rebra… suzavac, polivanje vodenim topovima… Bojevi metak!
    To što se tog dana nije desila nikakva pobeda, celu stvar je činila još gorom. U slavlju nakon pobede bilo bi manje bitno.
    Nisam bio tu kad je bilo najteže.
    Kad je bilo najpotrebnije!
    Nakon toga su tek usledili pomenuti studentski protesti na Terazijama i mnogi drugi, do protestnih šetnji ‘96. kada smo MESECIMA, SVAKOG DANA protestovali zbog Miloševićeve izborne kradje kojom je pokušao da izbegne predavanje vlasti u Beogradu i 40 drugih gradova.
    Padala je kiša, stiskala je hladnoća, padao i sneg, gazili smo po ledu i svakog dana nas je bilo sve više i bili smo sve odlučniji da istrajemo.
    Nije nas pokolebao ni Miloševićev, takozvani, kontramiting i armija njegovih zombija dovučenih iz unutrašnjosti. Ni njegovi panduri-kornjače, ni banda u civilnoj odeći, sa crnim vunenim kapicama, koja nas je vitlala bejzbol palicama po Terazijama. Tek nakon Miloševićevog pada 2000. smo saznali da su to bili SAJ-ovci u civilu (Specijalna antiteroristička jedinica MUP-a).
    Tukli smo se. Uglavnom smo dobijali batine. Gutali suzavac. Najteža je bila frustracija zbog osećaja nemoći.
    Ipak i dalje smo uzvikivali omiljen poklič:
    “Svi u napad! ‘Ajmo, ‘ajde!”
    A, kada bi nas ostavili na miru, jednostavno smo nastavljali da stojimo na trgu, ili organizovano šetamo duvajući u pištaljke, okićeni zastavama država zapadne demokratije. Redovna je bila i “ničim izazvana” Ferarijeva zastava, kao i jedna džinovska Chupa Chups lizalica na naduvavanje.
    Bio je to Beograd kojeg više nema i Beograd koji nije mogao ni da nasluti da će svega petnaestak godina kasnije postati najjače Putinovo uporište izvan ruske teritorije.
    Okupljali smo se tako, iz dana u dan.
    Više od tri meseca i na kraju pobedili.
    Milošević je, nakon posete bivšeg španskog premijera Felipea Gonzalesa, tada u funkciji nekakvog izaslanika, konačno priznao rezultate izbora. Opozicija je na lokalu preuzela vlast i TO je bio početak Miloševićevog kraja koji se definitivno desio četiri godine kasnije.
    Na proslavu pobede nisam otišao.
    Bio sam zadovoljan jer sam na ulici bio kada je to bilo POTREBNO.

U četvrtak je novi protest “IMA NAS”.
    Iako u nogama imam bezbroj “protestnih” sati, dana, noći, meseci… Neću propustiti ni ovu priliku. Biću ispred Skupštine. Ne zbog neke partije. Ne zbog nekog pojedinca.
    Biću na protestu da bih odbranio svoju otadžbinu Crnu Goru i slobodnog gradjanina u sebi!
    Neću da drugi biju moje bitke!
    Neću da objašnjavam svojoj kćeri gde sam bio dok je ona, koja je sa svega pet-šest godina bila na svojim prvim protestima,
    ogrnuta crnogorskom zastavom, ponovo bila tamo gde joj je mesto.

Neću da objašnjavam sopstvenoj savesti zašto sam izdao kad je bilo najteže!

16. The Following User Says Thank You to Mr_Gospodin_Signore For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,233
    Thanks Thanks Received 
    1,667
    Thanked in
    904 Posts

Prisjeo mu svaki kvadrat. I njemu svima koji se kriju pod zastavom dok namiruju sebe i familiju na grbači naroda.

A gle ove pijavice ugrožene, svaka vlada mu odgovara, samo da je u fotelji.

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...tika-od-struke

Splačine.

18. The Following User Says Thank You to Dzi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Šta se dešava ? Šta im bi ?

Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Ako mu je stanchuga ispala oko 13K,koliko ga je koshtala klinika koju si spominjao...?

A ko bi rekao a,Jevto,onako nevina faca,kao neki dobrica koji voli samo malo vishe tijesta i on jado miran,zadovoljan...
    Pa klinika je u 2021 godini imala prihod od 355k eura... a ulozeni su milioni, samo u magnetnu rezonancu, skenere itd drugu tehniku je morao uložit bar 2-3 miliona, plus ostala ulaganja...
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by Dzi View Post
    Prisjeo mu svaki kvadrat. I njemu svima koji se kriju pod zastavom dok namiruju sebe i familiju na grbači naroda.

A gle ove pijavice ugrožene, svaka vlada mu odgovara, samo da je u fotelji.

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...tika-od-struke

Splačine.
    Zar nije on isti prije neki dan prozivao javno ove u epcg i cedis za partijsko zaposljavanje?
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by mneonly View Post
    Šta se dešava ? Šta im bi ?
    Crna Gora nije ni mrdnula na putu evropskih integracija zadnjih desetak godina a onda je dramatično usporila

Thanks Thanks Given 
    6,598
    Thanks Thanks Received 
    6,292
    Thanked in
    2,622 Posts

Quote Originally Posted by Mr_Gospodin_Signore View Post
    Evo za ove sto se bave Jevtom, a ne sustinom...
    Od cega se ovaj put brani otadzbina?

Nisu valjda opet cetnici...
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    8,714
    Thanks Thanks Received 
    3,866
    Thanked in
    2,308 Posts

Pa klinika je u 2021 godini imala prihod od 355k eura... a ulozeni su milioni, samo u magnetnu rezonancu, skenere itd drugu tehniku je morao uložit bar 2-3 miliona, plus ostala ulaganja...
    Pa ima li ko da ispita sve ove navode,mislim ima no hoce li ikad...?
    Hoce racku,neka nas yebu bre,kad je mogao onaj iz Bd moze i ovaj bucko nevinashce.
    ...

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Nesto me samo kopka, sto bi Vanji da se sjeti stana Jevta Nebitnog? Kakva je motivacija u pitanju, je li moguce da Vanja ne podrzava gradjanske proteste protiv korumpirane i nazadne vlasti?
    Je li moguce?

Jevtov stan je zakonit ali nemoralan. Kao i 90% stanova koji se dijele u JU. Jer samo je JU zadrzala taj institut iz socijalizma da onamo dje radis mozes i stan da dobijes. A toga vise nema u privredi, tako da je to nemoralno.

Dalje, sve je objasnio Esad Krcic, a ovi sto im je blizi Bosko Obradovic i njegov svjetonazor od mene, ovima poput antaresa, nema se sto objasnjavati.
    Ni prvi ni poslednji sto je na pogresnoj strani istorije. Ni prvi ni poslednji sto je cutao kad je trebalo progovoriti...

Svakako, za ove sto opstruiraju nasu borbu za bolju CG predlazem da odu i svoje utociste nadju u kolumni Zeljka Ivanovica.

Ipak je on donio blagostanje ovoj drzavi, mora bit da ono sto on zbori ima tezinu.

Zlatno doba Zeljka Ivanovica. Toliko zlatno da je DAN cijelu naslovnicu potrosio da kaze ljudima OVO OVAKO VISE NE MOZE.
    Last edited by Mr_Gospodin_Signore; 15-11-22 at 11:31.

Thanks Thanks Given 
    6,598
    Thanks Thanks Received 
    6,292
    Thanked in
    2,622 Posts

Pusti ti sto je Anatresu blize, no mu objasni od cega se brani otazbina ovaj put?
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

27. The Following User Says Thank You to Antares For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,895
    Thanks Thanks Received 
    3,501
    Thanked in
    1,570 Posts

Od 1000e plate, i 450e penzije bice
    Tu es mon héro!

29. The Following 5 Users Say Thank You to no-mercy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    996
    Thanked in
    718 Posts

nemojte tako jer oni vole CG.

Thanks Thanks Given 
    8,714
    Thanks Thanks Received 
    3,866
    Thanked in
    2,308 Posts

Bizbash,uvijek na vrijeme uletish.
    ...

32. The Following User Says Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    457
    Thanks Thanks Received 
    697
    Thanked in
    379 Posts

Quote Originally Posted by no-mercy View Post
    Od 1000e plate, i 450e penzije bice
    Јес, па да се избори калкулишу не рачунајући џак брашна за фамељу или 50€ за глас.

Какви су то избори?

34. The Following 3 Users Say Thank You to Geralt of Rivia For This Useful Post:

Page 470 of 574 FirstFirst ... 370420460466467468469470471472473474480520570 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)