Gospodara mi što je ovo, imaš li 500 eura do prvog da mi pozajmiš? Pošto si toliko širokogrud na savjetima, citatima, knjigama i detaljno sve do perfekcije analiziraš i komanduješ svakim threadom kao klasična Djevica... u horoskop. Ne znam dal si Djevica ili djevica, no ponašaš se tako u oba slučaja, a tu si u i rangu Vodolije sa niskim udarcima, Jarac teško da je motivisan toliko opsesivno da se bavi nečijim škrabanjem po forumu, s tim da je Muhamed bio Bik ili Ovan, mozda si i tu negdje sa njim. I ako nemaš 500 eura da mi pozajmiš, mani me se jevanđelja po Mateju i Društva Spektakla, ti si oličenje Društva Spektakla. Tvoja religija je Spektakl, Bog je Spektakl i ništa drugo. I ako nemaš 500 eura da mi pozajmiš, onda se okani i Derviša i Smrti, Mevlevijskog reda, Nakšibendijskog reda, Havletija, Malikijskog, Šafijskog, Hanbelisjkog, Hanefijskog mezheba, kraljeva, sultanta, Proroka, Velikih Inkvizitora, Patrijarha Vartolomeja, Mevlane i Šemsa iz Tabriza, da vam te neke nove komunjare i anarhisti ne bi ovaj put, kad dođe pravo vrijeme, očitali pravu, pravcatu lekciju koju ćete morat naučit napamet kao hafiz Kuran. Za sva vremena, a ne kao prošli put kad su se mijenjali dresovi i pravili parcijalni dilovi, pa opet mijenjali za stare dresove, da bi klali u ime Boga i Nacije, Kralja i Otadzbine i vodili dzihad. Samo je pitanje jel tih 500 eura na kamatu ili beskamatno, bez grejs perioda... No i Isus je bio Jevrej, a bio je i Jarac u horoskop, a ne hrišćanin. Oh, kako je lepo biti opsesivno kompulsivni poremećaj ličnosti.

Reply With Quote
Bookmarks