Results 1 to 25 of 14337

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2022]

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Za ove sto me prozivaju...

Samo sam uvazio svoje sagovornike koji malo-malo kazu da je nama CG on otac nacije... Ovdje ih je nekoliko.

Kao neko ko umije da prihvati necije misljenje poceo sam da ga zovem Tata.

Dalje... Spomenu Ado "bravo kreteni"... A reci Ado, je li ikad iko bolje opisao neku skupinu ljudi? Ni da se doda ni da se oduzme...

Nego Ado ne odgovori mi kakav osjecaj se budi od tebe kad gledas da seruju okolo Rome koji su bili na proteste sa nekim slavodobitnim da su oni niza rasa neka? (naravno, to je neizreceno)
    Mada vrv pola tih fotki i snimaka je fake, navuku majcu nekom djetetu pa slikaju...

Ali kako komentarises taj civilizacijski nivo onih koji su "velicanstveno" litijali s pricom "brat je mio ma koje vjere bio"?

Za Biznismena... Ako se oduzme autoput koji je cak imao i nesto povrata u CG ekonomiju, nije samo trosak, i uticao na povecanje GDP, dodjemo da su se prosli zaduzivali po 100M godisnje.
    Mislim da nisu vala bas toliko alavi pa da im je 100m malo da uzmu godisnje u dzep...

Eto neka bude da su se zaduzivali da stave u dzep. Znaci eliminises kradju i dobijes da za povecanje plata opet moras da se zaduzujes. A jos neko mora da vrace to sto su krali.
    A isto tako, svi mi smo sumnjali godinama, a ispostavi se tacnim, da je vrhuska se bavila raznim svercom teskim stotine miliona godisnje...
    Moze li biti da se ponekad ubacilo u trezor za isplatu penzija, da se ocuva socijalni mir i nesmetani rad?

Tako da Bizni prije ce biti da ce nam ovi novi pokazati kako brzo do bankrota, a ne do para.

Inace, za razliku od tebe, ja od Drzave 1e u zivotu nisam uzeo. Cak generisem vrijednost da joj dam poreze i doprinose. Odbio toliko puta razne ponude, pa i od ovih trenutnih. Od njih pogotovo.

A mnogo je lakse galit ga za 1500, sekretarica, auto, dnevnice, putovanja, kombinacije, ..., nego za te 1500 przit mozak po vas dan.

A toliko me neodoljivo podsjecas na mog komsiju.
    Do prije dvije godine kao mnogi osvjezivaci - prosjecan djak, studentske organizacije, DPS mladi, zaposlenje u firmi dje samo DPS moze da radi, a prije dvije godine unapredjenje od oslobodilaca.
    A takvih koliko hoces. Gotovo cijela vrhuska ES.

Pa ova nova vitezica, treca vec. Cudi me da ne kacite vise vijesti o tim viteskim ordenima i velicate kao Vanju.
    Do kraja godine ima i Bozena Jelusic da dobije taj orden.

E nova vitezica je od DPS-a dobila sve. Politicki postavljana na najboljim pozicijama (mada zli jezici po gradu vole istaci i da krevet je cinio svoje).
    U bankarstvu bila najkrace, a i to sto je bila u CBCG bilo politicko zaposljavanje, ne i po struci, dje se na licnoj osnovi sporila sa Zugicem i ne radila nista.

Nagrada glavna u IRF i orden za vitestvo.

E nikad ga tako do posla i ordenja dolazio.

p.s. Dps ima veliki broj poslanika nije lako doci do rijeci.
    DF ima manji pa neke nikad ne cusmo kakav im je glas. Ali Bajco ima dobru frizuricu.
    Last edited by Mr_Gospodin_Signore; 10-11-22 at 10:40.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)