https://www.vijesti.me/vijesti/polit...pred-skupstine
DPS najavio, Mrvaljević prijavio protest ispred Skupštine
Pa fino su rekli da su odlucili da stanu ispred protesta... Ko god da su, bitno je da stoje.
A druze, oni iz DF su govorili naprijed pa bjezali prvi sa skupa, a sad se odje polemise sto ne zeli neko da ide u betonjerku jer je par likova odgurnulo ogradu.
Jer realno, tome koji imenom i prezimenom stane ispred protesta slijedi betonjerka.
Da podsjetim poteze DF-a nakon sto su nakon lokalnih izbora osjetili da vladaju drzavom...
Priznanje rezultata u Budvi iako mora da se ceka US.
Nedozvoljavanje glasanja u Savniku nakon sto su njihovi izborni turisti zavrsili obavezu.
Gazenje Ustava, ovaj put stvarno ne fizicki nego pravno.
I to sve u 7 dana.
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...pred-skupstine
DPS najavio, Mrvaljević prijavio protest ispred Skupštine
Utorak? Uobicajeno u CG protestuju utorkom?
8. novembar dan izbora u USA?
u 18h po nasem vremenu pocinje 8. nov. na istocnoj obali USA...
O cemu ce msm da pricaju taj dan i narednih?
Distrakcija.
Sudnji dan? pa jes, niko u svijetu ne prica o nuk i cudesima, vec o ulasku u eu i un ... Vi ste pametan decko, ali kako vam spomenu nesto oko cg vi kao da ste programirani pa kliknete na automode? Ko zna kakve su tehnike koristili u cg...
Tek... rekoh li x puta da je sve film, montaza, rezija... tj. manipulacija.
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 06-11-22 at 11:43.
https://www.cdm.me/drustvo/poruka-sa...nog-zdravstva/
Bas cudno sto predstavnici opstine Herceg Novi gradjane na prosvjed pozvali na granicni prelaz a ne ispred vlade u PG. Mozda su protest trebali na Cilipe organizovat, kao u dobra stara vremena.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
Moglo je bit i jedan na cetvoricu pa cetvorica sad da se slikaju nagrdjena.
Zapucas tamo da glasas po ko zna koji put i neki pametnjakovic ti to pravo uskracuje mimo svih mogucih pravila?
A dje je policija bila? Ono kao nije moglo da se predvidi da ce nekom napokon film da pukne... Nije nego.
Da, vi vjerujete u slucajnosti a ja nikad.. Sumnja ne postoji u rasudjivanju? Jednolinijski vam je ok? Q anon...tja.. prevazidjeno od kraja 2017..
Kasnite... deplace...
Sto se tice tih vasih gustera, pa imate reklamu na telekom posterima po cg... Ne smetaju vam?
Djecu pustite u tom kontekstu.. neprimjereno je. Uzasno cak.
Inace, kako ste? Cesto reagujete nervozno, rekla bih.. Dotice vas sve to bas drasticno?
Nema potrebe.. cool.
Lijep pozdrav.
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 06-11-22 at 13:55.
Jesi se potukao kad?
Pogledas fotku covjeka i zakljucis da ga vjerovatno jedan dobro zvekio i to je to 4 na 1.
Ostali vjerovatno pobacali kutije i posli.
Pravo da ti recem ne zalim ga. Dobio je zadatak aparatcik da minira izborni proces po ko zna koji put a ti isti sto su mu dali zadatak nisu poslali policiju na izborna mjesta jer su i prizeljkivali da se ovako nesto desi.
Bio je tool i dobio po njonji. Idemo dalje. Ja necu kapu da skinem kad mi nedje traze kao da me identifikuju (citaj: dobili malo moci pa izigravaju silu nad tobom) a ne da treci put zaredom pokusavam da ostvarim svoje biracko pravo i neki da sebi za pravu da te maltretira. On je njih psihicki maltretirao, oni njega fizicki, idemo dalje.
On krivicnu i tri mjeseca zatvora, oni krivicnu i 6 mjeseci zatvora. Big deal.
https://borba.me/novosti-sjutra-nast...ci-svestenika/
Zamisli kad novinari pisu u 21. vijeku da su litije velicanstvene. I to jos ovi u jeku smrtonosne pandemije.Prema navodima iz optužnice mitropolit Joanikije i sveštenici su 12. maja 2020. godine prekršili naredbe tadašnjeg Ministarstva zdravlja o sprječavanju opasne zarazne bolesti. Toga dana u Nikšiću oni su se zajedno sa narodom okupili na Trgu Šaka Petrovića, a onda krenuli u veličanstvenu litiju ulicama grada u kojoj je učešće uzelo preko 30.000 ljudi. Suđenje počinje u 10.30 časova.
I to jos 30 hiljada. U NK. Znaci brat bratu tri hiljade bilo.
I sto je odje nejasno? Zasto ovi ljudi vec nisu osudjeni?!
Nisam se nikad pobio, kako izgleda to?
Uf, koja bolesna relativizacija, nevjerovatno.
Čuš izborno pravo, likovi koji su se prijavili u Šacnik par mjeseci prije izbora, izlazili su i spiskovi Nikšićana (koje lično znam) kako dobišepravo glasa u Šavnik.
Zastidje.
Forever young, i want to be forever young
Pravo i pravada nijesu isto. Ti koji su prijavili boravak u Savnik, uradili su to potpuno u skladu sa zakonom i nikakvi glsaacki odbori nemaju aposlutno nikakvo pravo da utvrdjuju zakonitost odluka koje donosi ministarstvo. Zna se u cijem opisu posla je tako nesto. Je li to politicki korektno, je li pravedno da se to radi, vjerovatno radi izbora, nije. Ali svaki gradjanin po zakonu ima pravo da zivi u koju oce opstinu i kad god oce da se preseli. Dok je zakon takav, mora se postovat, pa kad s zakon promijeni, onda neka bude drugacije.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Da ali prakticno je pola-pola. Poslali iz DF isto koliko i ovi iz DPS. Iako je DF duplo manja stranka. Znaci DF jos jace ugazio.
Pa im to nije bilo dovoljno no su na mjestima dje su procijenili da DPS ima prevagu poceli da sabotiraju izbore.
Nije to relativizacija nikakva. Ove stvari se desavaju zbog DF. Jer zakljucicemo da se i DF-ovci znaju tuci i okretati nasilju, to su demonstrirali i u skupstini a ne nedje drugo, ali samo DF-u moze biti svojstveno da dodju na ideju da na birackom mjestu brane ljudima da glasaju i da pritom, iako drze poluge vlasti, ne obezbijede ta mjesta da ne dodje do fizicke eskalacije.
Ja ovim ljudima nista ne zamjeram, kao sto ne bih ni da je bilo obratno. Da odraslog covjeka neko zajebava da pred tolikim ljudima ti brani da glasas, cijepa ti listic, jer je on tako donio odluku... Sto je trazio to je i dobio.
Sledeci vikend junak nece biti za kutijom. Kad zaboli svima cojones se smanje.
Nego znate dje su oni u sustini pogrijesili? Odje treba neki pravnik da uleti, ne znam imamo li mi taj institut, a pretpostavljam da nemamo... Trebalo je da izvrse gradjansko hapsenje.
Da gospodina kabadahiju koji blokira izborni proces fino lise slobode i odvedu u policijsku stanicu.
Last edited by Mr_Gospodin_Signore; 06-11-22 at 14:54.
Ja ni ne rekoh da DF nije isti inženjering gore napravio, niti sam imenova ijednu stranku, znači pričam u globalu da je politički inženjering zlo.
Baš ti vjerujem da bi isto priča' da je obrnuta situacija, yes how no.
Eto, npr. pričaš kako je neustavno ovo što pokušavaju da izmaknu Predsjedniku mogućnost za malverzacije sa mandatarom, iako on niih zayebava evo već koliko neće da lrihvati mandatara kojeg je skupštinska većina predložila, vidiš koliko si licemjeran.
Pored policijskog, postoji i takozvano “građansko” hapšenje — kada te neko, ko nije službeno lice, zatekne u izvršenju krivičnog dela i zadrži na licu mesta dok policija ne dođe da te preuzme.
U sustini ovaj ne bi ni bjezao, on je zauzeo busiju. Samo pozvati policiju da ga uhapse. I tako svaki vikend. Dok ne ostanu bez toolsa.
Ja sam i tu u pravu. Ti nisi kad izjednacavas te situacije.
Ja Milu samo tako zamjeram zasto ne da mandat Lekicu. I onda ga puste da pregovaraju jedno tri mjeseca dok se ne dogovore oko raspodjele plijena. Pa onda da podnesu inicjativu US za procjenu da li je ustavno da je Lekic premijer.
Jer nije. I to je jasno. Milo samo nece nikom da se pravda ali price da nisu pozvani recimo su suplje. Prvo je zvao glavne ljude sa svake liste, koji su mogli doci sa svima sa liste. Oni su saopstili da nece da dodju i jos poslali pismo da nece doci jer pregovaraju. Milo samo nije promislio da ce da se fataju za tu slamku da nije zvao, pazi sad, lidera Demosa hahhahahahhahaha
A realno ni ne treba dati mandat nekom ko nije ni blizu cenzuzu. Ali dobro, nije ga zvao. Pise li u Ustavu "na poziv Predsjednika" i slicno?? Zasto Lekic nije se najavio na razgovor?
Ali s tog aspekta neka ide Milu krivica i jedina je tu. Znas li dje nije napravio krsenje Ustava? kad nije dao mandat Lekicu!
JER LEKIC NE MOZE DA BUDE PREMIJER JER IMA 75 GODINA!!!
Tako da je Predsjednik pokusao da radi u interesu svih i prekine svu agoniju vanrednim izborima. Ovi drugi djonom na ustavno uredjenje da bi svoje interese zadovoljili.
Razlika.
Dje u Ustavu liše da Premijer mora imati ispod 75 godina?
https://www.standard.co.me/hronika/s...nije-reagovao/STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao
Vise sam mislio na neku drugu iteraciju, dje bi se moglo stici opet do ustavnog suda...
Koliko kapiram, ministar je drzavni sluzbenik. Mora da rdi svaki dan. I mi treba da instaliramo 80-godisnjake da rade svaki dan dok mladi na birou rada...
https://www.standard.co.me/politika/...biti-mandatar/E sad o Lekiću, kao mogućem mandataru.
Bivši diplomata, jedno vrijeme lider DF-a, dok ga nijesu poćerali, rođen je u Baru 1947. godine i 21. novembra puni 75 godina. Ako se pozovemo na Zakon o radu, koji kaže da se u penziju mora ići sa 67 ili po nekim tumačenjima sa 66 godina, to znači da penzioner iz Bara ne može biti mandatar, jer, zamislite, i premijer podliježe tom zakonu.
Na isti način su prestale funkcije bivšem predsjedniku Opštine Nikšić Veselinu Grboviću, bišoj predsjednici Opštine Danilovgrad Zorici Kovačević i još mnogima, a među njima i jednoj od glavnih meta novog Zakona o radu i tridesetoavgustovaca – bivšem Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katiniću.
To je valjda jasno, a kao ilustraciju možemo citirati Mišljenje Ustavnog suda u slučaju Veselina Grbovića.
“Jedan od razloga na koji upućuju osporene odredbe je prestanak radnog odnosa po sili zakona
saglasno sa članom 164 stav 1 tačka 1 Zakona o radu (“Službeni list CG”, broj 74/19), kojim je
propisano da zaposlenom radni odnos prestaje po sili zakona kad navrši 67 godina života i
najmanje 15 godina staža osiguranja, čime se obezbjeđuje ravnopravan tretman svih zaposlenih,
onemogućava diskriminacija i obezbjeđuje izvjesnost u pogledu krajnjeg efekta.
S tim u vezi treba imati u vidu odredbu člana 45 i člana 55 Zakona o lokalnoj samoupravi kojim je
propisano da je funkcija predsjednika skupštine i predsjednika opštine profesionalna, zbog čega
se na njih primjenjuju propisi o radu kao I na sva druga lica koja profesionalno vrše svoju funkciju.
To znači da lica izabrana za predsjednika skupštine i predsjednika opštine prava iz radnog odnosa
ostvaruju kod opštine kao njihovog poslodavca”, piše u Mišljenju Ustavnog suda.
Dakle, jasno je da Lekić ne može biti mandatar, osim ako to ne odluči većina od 41. koja je u ovoj državi i Ustavni sud, i svi sudovi zajedno.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks