Page 442 of 574 FirstFirst ... 342392432438439440441442443444445446452492542 ... LastLast
Results 11,026 to 11,050 of 14337

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2022]

Thanks Thanks Given 
    4,823
    Thanks Thanks Received 
    5,609
    Thanked in
    2,769 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    I meni bi dobar bio MA da sam imao platu 5000, sluzbeno auto, telefon, dnevnice, a da ne znam dje mi je kancelarija.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
    I ja bi ti lakše odgovorio da to što govoriš ima ikakve veze sa mnom, i onime što sam napisao.

Kome god lično bio dobar ili loš, Crnoj Gori je valjao neuporedivo više od svog naslednika.

S čime se, računam, slažeš, jer vidim da se time, iako se o baš o tome konkretno govorilo, uopšte nisi bavio.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Thanks Thanks Given 
    5,007
    Thanks Thanks Received 
    9,041
    Thanked in
    4,359 Posts

I meni bi dobar bio MA da sam imao platu 5000, sluzbeno auto, telefon, dnevnice, a da ne znam dje mi je kancelarija.

I da si letio dzabe i ti i drugari, rodjaci, kurta i murta, da si svake godine u gubitku i da te gradjani pomazu iz svoga dzepa.

i jos se gadjamo brojevima putnika, isto kao da ja kazem da sam na kraju godine po prihodima milioner, a u minusu sam iliti nula na racunu, a dugovi svuda.
    nothing comes from violence and nothing ever could

3. The Following User Says Thank You to goozica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    8,771
    Thanks Thanks Received 
    3,897
    Thanked in
    2,330 Posts

Meni,laiku za ekonomiju,se chini da obije kompanije liche na neke supruge-sponzy,jedna puno troshila,i razvod,druga takodje troshi,ali aj josh je kao podnoshljivo,pa ce vjerovatno i tu uslijedit razvod,a posle ce se muz ozenit ali kur moj,jer aj 2 x dalabu,znash ti onu USA poslovicu,aha.
    ...

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Bespredmetno je pricat na ovu temu. Potrebne su ozbiljne i visemjesecne analize da se donese odluka gasenja nacionalnog avio prevoznika a ekipa eksperata je to uradila preko noci.
    Tu se ni Bojanic nije pitao koliko crkvenjaci. E sad, zasto je crkvenjacima smetao MA koji ima sve moguce licence i sertifikate, ugovorene rute...
    Ovaj novi ide samo do BL i nazad.

Zar nisu u novi usuli oko 40 miliona? Kako to da je bilo suprotno zakonu uloziti u MA 40 miliona, a nije u AM?!

I je li sezona blizu milijardu kako je Jakov najavio? Ipak je on modelirao na Oksfordu... "Kako cete do 1000e plata i nulte nezaposljenosti za godinu dana? - "Znate kako, ja sam modelirao na Oksfordu i sigurno da poznajem problematiku."

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Ja koliko znam, MA nije smio više da se finansira iz budžeta zbog kršenja EU propisa o prekoračenju pomoći od države, nešto slično kao zakon o konkurenciji, tako da je tu suvošna priča.
    To što bi zakleti doživotni borci za Evroatlanske integracije uzeli od EU savjeta i propisa samo ono što im godi, jbg njihova bolest.
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    5,007
    Thanks Thanks Received 
    9,041
    Thanked in
    4,359 Posts

naravno da nije smio, zato su i ti dati milioni nazvani nezakonitim.
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    3,567
    Thanks Thanks Received 
    5,886
    Thanked in
    2,828 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Ja koliko znam, MA nije smio više da se finansira iz budžeta zbog kršenja EU propisa o prekoračenju pomoći od države, nešto slično kao zakon o konkurenciji, tako da je tu suvošna priča.
    To što bi zakleti doživotni borci za Evroatlanske integracije uzeli od EU savjeta i propisa samo ono što im godi, jbg njihova bolest.
    Nije se on finansirao iz budžeta jer nije imao svaki mjesec transfere iz budžeta.
    Davane su mu pozajmice koje su kasnije pretvarane iz duga u kapital.
    Nije smio jer nije proteklo dovoljno vremena od prethodne pomoći.
    Imali su opciju izgovora "COVID-19 i sve zemlje pa i jedna Njemačka su pomogle avio kompanije u toku pandemije" ali nova Vlada je nije iskoristila.

Svakako i jedna i druga nisu profitabilne, i neće ni biti.
    Za Air Montenegro probajte da pitate nekoga u Aerodrome Crne Gore koliko su im dužni faktura. Ili pogledajte koliko Aerodromi duguju poreza za doprinose i cifre će negdje da se poklope.
    To je radio DPS sa Montenegro Airlinesom, rade i ovi sa 0 eura troškom osnivanja Air Montenegro.

Pare koje su usute u te kompanije bolje da su uložili u modernizaciju aerodroma npr u Tivat i da su vratili onu opremu što su pokrali Hrvatima, i osposobili ga za noćna slijetanja i doveli još neke kompanije da slijeću u CG.
    Ali daleko je do murava.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

9. The Following 4 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,823
    Thanks Thanks Received 
    5,609
    Thanked in
    2,769 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Nije se on finansirao iz budžeta jer nije imao svaki mjesec transfere iz budžeta.
    Davane su mu pozajmice koje su kasnije pretvarane iz duga u kapital.
    Nije smio jer nije proteklo dovoljno vremena od prethodne pomoći.
    Imali su opciju izgovora "COVID-19 i sve zemlje pa i jedna Njemačka su pomogle avio kompanije u toku pandemije" ali nova Vlada je nije iskoristila.

Svakako i jedna i druga nisu profitabilne, i neće ni biti.
    Za Air Montenegro probajte da pitate nekoga u Aerodrome Crne Gore koliko su im dužni faktura. Ili pogledajte koliko Aerodromi duguju poreza za doprinose i cifre će negdje da se poklope.
    To je radio DPS sa Montenegro Airlinesom, rade i ovi sa 0 eura troškom osnivanja Air Montenegro.

Pare koje su usute u te kompanije bolje da su uložili u modernizaciju aerodroma npr u Tivat i da su vratili onu opremu što su pokrali Hrvatima, i osposobili ga za noćna slijetanja i doveli još neke kompanije da slijeću u CG.
    Ali daleko je do murava.
    Osim te opcije, koju su bukvalno iskoristili svi najveći evropski avio prevoznici, imali su i rezoluciju EK, koju sam svojevremeno postavljao ovđe, @Hellu po mom sjećanju, kojom se izuzimala iz zabrane pomoć granama koje su od važnosti za čitavu privredu i veće teritorijalne reone, sa posebnim naglaskom na transport u svrhe turizma. Konkretna stavka je iskorištena u nekoliko navrata za državnu pomoć transporterima u Španiji, Portugalu i Francuskoj.

Naravno, svi ovđe nekako neinformisani izbjegavaju da znaju da je MA imao pravo na pomoć države opet, od ove godine. I da je čak i u ovakvoj havariji to vrijeme dočekao. Inače je procjena za 2021. da preživi, da mu je bilo potrebno oko 8 mill eura, uz ona tri koje je imao na računu.

I, @goozica, svrha nacionalnog avio prevoznika nije (isključivo) da pravi dobit, nego iznad svega da dovozi ljude koji zemlji ostavljaju novac. Što je MA radio daleko daaleko dalekooo bolje i uspješnije od ove ekspertske kreacije za proizvodnju novih dugova.
    Last edited by Buva+gacce; 04-11-22 at 23:06.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

11. The Following 3 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Imali su opciju izgovora
    Mislim da je navodna nezakonitost drzavne pomoci posluzila kao izgovor za gasenje MA. U vrijeme pandemije je drzavna pomoc tolerisana, pa cak i izricito odobravana.

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Veli Zoran Djurisic da je on ove avione kupio ovako da se ne bi vadio iz zatvora. Veli kupili za 28 miliona neke raspaljotke bez motora. Ovim rijecima.

Zoran je inace, iako javnost ga je osudila a covjek gomilu tuzbi "pobijedio", vodio domacinski MA. Prakticno je bio osnivac firme.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    999
    Thanked in
    720 Posts

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    475
    Thanked in
    236 Posts

Trgovcima za rad nedjeljom dnevnice veće

Na pomolu je dogovor socijalnih partnera oko potpisivanja opšteg kolektivnog ugovora (OKU) kojim bi se definisao i rad nedjeljom svih zaposlenih, osim onih koji su raspoređeni na radna mjesta čija priroda posla zahtijeva neprekidan rad (u turnusima), saznaje Pobjeda. Da će OKU potpisati socijalni partneri u naredne dvije sedmice, Pobjedi je potvrdio predsjednik Unije poslodavaca Predrag Mitrović.

Dogovor na pomolu

“U pitanju su samo sitnice koje još treba da usaglasimo. Dogovor postoji i nadamo se da će biti uskoro potpisan. Socijalni dijalog između sindikata i poslodavaca je unaprijeđen poslije dužeg vrema”, kazao je Mitrović.

Rad trgovina nedjeljom mogao bi biti definisan opštim kolektivnim ugovorom, povećanjem zarade zaposlenih koji rade na taj dan. Pregovori su da dnevnica za taj dan budu uvećana 70 do 80 odsto, piše Pobjeda.

Od sindikalaca se saznaje da će socijalni partneri, nakon potpisivanja opšteg kolektivnog ugovora krenuti na izmjene Zakona o unutrašnjoj trgovini, čiji je član 35a zabranio rad prodavnica nedjeljom. Ili će pokušati naći neko prelazno rješenje do izmjene ovog zakona.

Zakon o radu, međutim, članom 76 propisuje da zaposleni ima pravo na jedan slobodan dan u toku sedmice, a može ga koristiti nedjeljom, ili danima koji prethode, odnosno slijede nedjelju, a ako priroda posla to zahtijeva, poslodavac je dužan da odredi druge dane za odmor i da o tome obavijesti zaposlenog. U narednom članu tog zakona se navodi niz djelatnosti koje su izuzete od pravila dnevnog i sedmičnog odmora

Istorija pregovaranja

Socijalni dijalog, odnosno pregovori o ključnim pitanjima između sindikata, poslodavaca i Vlade potpuno su ,,zamrli“ od 2020. godine i obnovljeni su prije tri mjeseca, kad su počeli pregovori o opštem kolektivnom ugovoru, koji je najvažniji dokument za zaposlene.

U tim pregovorima učestvuju Unija polodavaca, Unija slobodnih sindikata, Savez sindikata Crne Gore i Ministarstvo ekonomskog razvoja. Ranije je iz ovog Vladinog resora bilo najavljeno da će potpisati sve što poslodavci i sindikati dogovore.

Predstavnici dva reprezentativna sindikata i Unije poslodavaca su se u više navrata sastajali kako bi razgovorali o konkretnim mjerama i preporukama koje socijalni partneri treba da primijene u narednom periodu da bi aktuelizovali neophodne procese i dodatno podstakli promjene koje imaju za cilj održivost crnogorske privrede i očuvanje radnih mjesta.

Predstavnici UPCG, USSCG i SSCG su dogovorili da će, u skladu sa ulogom i nadležnostima sva tri partnera, intenzivirati socijalni dijalog i djelovanje usmjeriti na rješavanje zajedničkih pitanja, od interesa za položaj i poslodavaca i zaposlenih.

Aktuelni opšti kolektivni ugovor potpisan 2014. godine trebalo je da važi dvije godine, ukoliko neka od potpisnica ne zaatraži izmjene. Međutim, umjesto da ovaj dokument prati izmjene Zakona o radu, on je neprekidno produžavan u istom obliku.

Krajem 2020. godine je izmijenjen Zakon o radu u dijelu koji se odnosi na produžetak propisanog roka za donošenje novog opšteg kolektivnog ugovora zbog situacije izazvane epidemijom korona virusa i ovaj je akt produžen ponovo ali na godinu, odnosno važio je do 31. decembra 2021. godine. Potom ga je parlament produžio do kraja ove godine da bi se poštovala propisana prava zaposlenih.

Oba sindikata su krajem prošle godine optužili Uniju poslodavaca da opstruira dogovor o zaključenju novog opšteg kolektivnog ugovora iako su sve bili dogovorili još u julu te godine. Oni su tada Skupštini proslijedili prijedlog izmjena Zakona o radu da bi se važenje OKU produžilo do kraja ove godine i da bi se uskladio sa novim pravnim institutima poput pripravnosti i dvokratnog rada i stopostotnog uvećanja dnevnice za one koji rade nedjeljom.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović je sredinom godine izjavio da odluku o radnoj nedjelji ne može da donese bez konsultacije sa socijalnim partnerima.

https://m.cdm.me/ekonomija/trgovcima...0-do-80-odsto/
    Last edited by the Genius; 05-11-22 at 08:31.

Thanks Thanks Given 
    3,567
    Thanks Thanks Received 
    5,886
    Thanked in
    2,828 Posts

Da da. Ide se ka tome da nedjelja opet bude radna. Zaposleni u marketima lajks dis.

Inače, premijer nam je opet briljirao u javnom nastupu.

“Mala Crna Gora je u svojoj želji da se razvija kao zelena destinacija, ali energetski nezavisna, uspjela da spoji dvije strane svijeta, velike Sjedinjene Američke Države na zapadu i izuzetno jaku ekonomiju na dalekom istoku kakva je Sjeverna Koreja… Južna Koreja… izvinjavam se, gdje imamo večeras predstavnike Hyundai grupe…”, kazao je Abazović na događaju na kojem je u ime južnokorejske kompanije Hyundai Engineering bio Sang Min Park.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Da da. Ide se ka tome da nedjelja opet bude radna. Zaposleni u marketima lajks dis.

Inače, premijer nam je opet briljirao u javnom nastupu.
    A to je naš "brat" Abaz...

E ljudi moji, pogledajte samo ovo... Ja crkoh

Love, peace and respect.

18. The Following User Says Thank You to mneonly For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post

Nece morat. Neko ce pokleknut kod ponovnog glasanja. Mozes jednom bit budala za istu stvar, ali dva put tesko. Nekima realno moze tvorza da slijedi. Npr. Djurovicka ce definitivno da ima krivicne prijave a od optuznica je dijeli samo imunitet koji uskoro nece imati osim ako se ne prislepaju nekom.

A nisam pravnik, ali nesto nisam siguran da je abolira to sto je svjesno krsila ustav dok je imala imunitet, pa taj dio sa imunitetom cisto sumnjam da ce biti presudan kad ga ne bude imala.

A svima njima bi pala u vodu odbrana "nismo znali" kad im pred ponovno glaanje svaki relevantni pravnik i kvinta i Cesi i... rekose da je grubo krsenje Ustava.
    Last edited by Mr_Gospodin_Signore; 05-11-22 at 09:55.

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    475
    Thanked in
    236 Posts

Teški bezobrazluk, tačno 4 godine su izdržali sa zakonom.

Bojkot nedjelje i to je to.

Thanks Thanks Given 
    4,314
    Thanks Thanks Received 
    8,331
    Thanked in
    3,174 Posts

Quote Originally Posted by the Genius View Post
    Teški bezobrazluk, tačno 4 godine su izdržali sa zakonom.

Bojkot nedjelje i to je to.
    Nece veliki otvarat nedeljom, njima je ovako isplativije kako jeste, inace ne bi ni bilo neradne nedelje.

Ako dodje ikad konkurencija citaj Lidl, pa ponudi 2 slobodna dana... Tu onda krece takmicenje.

Thanks Thanks Given 
    6,109
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Kisa iznenadila upravu sportskih objekata glavnog grada.

https://www.cdm.me/sport/rukomet/pro...a-krov-morace/
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post

Doće baš mnogo ljudi kad ih zovnu jevto, petar, brano i ekipa 1000 ljudi skupit ne mogu ako im gorivo ne plate

Neće biti potrebe za ovim jer pretpostavljam da će 22. Novembra izglasat makar 1 ustanog sudiju pa će se moći provjerit zakon...
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Mr_Gospodin_Signore View Post
    Nece morat. Neko ce pokleknut kod ponovnog glasanja. Mozes jednom bit budala za istu stvar, ali dva put tesko. Nekima realno moze tvorza da slijedi. Npr. Djurovicka ce definitivno da ima krivicne prijave a od optuznica je dijeli samo imunitet koji uskoro nece imati osim ako se ne prislepaju nekom.

A nisam pravnik, ali nesto nisam siguran da je abolira to sto je svjesno krsila ustav dok je imala imunitet, pa taj dio sa imunitetom cisto sumnjam da ce biti presudan kad ga ne bude imala.

A svima njima bi pala u vodu odbrana "nismo znali" kad im pred ponovno glaanje svaki relevantni pravnik i kvinta i Cesi i... rekose da je grubo krsenje Ustava.
    To plasenje krivicnim prijavama je umrlo sa Katnicem, Stankovicem i Veljovicem.
    Bilo je malo Raskovog koprcanja sa Injac i plasenjem zatvorom, ali poslije dvije godine i baba sa pijace zna da od toga nema nista.
    Izglasace ga oni opet, ako se US ikad sastavi obalice taj zakon i niko odgovarato nece. Prekrsen je ustav ove drzave vise puta nego sto imamo godina parlamentarnog zivota. I niko nikad nije odgovarao....nece ni sad.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    Doće baš mnogo ljudi kad ih zovnu jevto, petar, brano i ekipa 1000 ljudi skupit ne mogu ako im gorivo ne plate

Neće biti potrebe za ovim jer pretpostavljam da će 22. Novembra izglasat makar 1 ustanog sudiju pa će se moći provjerit zakon...
    Ovo tesko. Radulovica ce trenutna vecina tesko da potvrdi, dok su se svi ostali kandidati koje protezira DPS i SDP izjasnili kao clanovi tih partija.
    Jedino da neko pritisne DPS da odustanu i izglasaju relativno nezavisnijeg kandidata.
    Mada i do sada je bilo cudnih odluka, pa je moguce da DF glasa za Radulovica

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Kisa iznenadila upravu sportskih objekata glavnog grada.

https://www.cdm.me/sport/rukomet/pro...a-krov-morace/
    A dobro. Ko svaki posao Doktorice. Samo su skrljali 4,5 miliona za rekonstrukciju objekta.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    999
    Thanked in
    720 Posts

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Ovo tesko. Radulovica ce trenutna vecina tesko da potvrdi, dok su se svi ostali kandidati koje protezira DPS i SDP izjasnili kao clanovi tih partija.
    Jedino da neko pritisne DPS da odustanu i izglasaju relativno nezavisnijeg kandidata.
    Mada i do sada je bilo cudnih odluka, pa je moguce da DF glasa za Radulovica
    Ne ne nisu u toku. 22.11. je ponovljeno glasanje za vec predlozene 4 sudije koje nisu dobile potrebna 54 glasa, sada se ponavlja i za izbor je potrebno 49.
    Tako da radulovic nije u opciji niti može biti,

Opcije su Snežana Armenko, Jadranka Novaković, Jelena Ružičić i Ilija Vukčević... mogu izabrati jednog, ne moraju sve izabrati....

Dps bi zaista tesko objasnio da od ova 4 kandidata ne postoji bar 1 kojem mogu dati podrsku i time odblokiraju ustavni sud...
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post

Hmm... interesantno...

Evo kako na to gledaju neke druge oči:

https://twitter.com/adrianomutuu/sta...ewIqvdYVChWdRQ

Last edited by mneonly; 05-11-22 at 13:42.
    Love, peace and respect.

30. The Following User Says Thank You to mneonly For This Useful Post:

Page 442 of 574 FirstFirst ... 342392432438439440441442443444445446452492542 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)