Kontam ja da ti je Vanja i te kako sve objasnio u par riječi. Kontam i da ti ne ponavljaš milion puta nešto što je dokazano neistinito da bi mu dokazao istinitost, već samo da bi ponavljao, i time dodao snagu svojim tvrdnjama. Kontam konačno i da tebe ispravnost onoga što govoriš ne interesuje, već nešto sasvim drugo.
Pa sam baš zato odlučio da i ja, u suprot onome što obično radim, kad ti jednom pojasnim istinu pa zaćutim, promijenim pristup i ponovim i ja milion puta ako treba:
OVLAŠTENJA preshjednika Crne Gore, jednako kao i Vlade i Parlamenta, potiču i regulisana su ISKLJUČIVO Ustavom.
Zbog toga, svaka promjena istih je ustavna promjena, i traži DVIJE TREĆINE glasova u parlamentu.
Ishod: promjena ovlaštenja preshjednika Crne Gore, usvajanjem zakona prostom većinom u parlamentu, jeste kršenje Ustava, i uz to, teško krivično djelo.
Ovo se u nauci naziva parlamentarna DIKTATURA.
Znači, milioniti put, opet:
Parlament nije imao pravo da se bavi ovlaštenjima preshjednika putem usvajanja zakona, jedino putem izmjene Ustava.
Znači, parlament je otišo u qrc, u suštinskom, ali i u krivično-pravnom smislu.
Konačno, znači, mi živimo u diktaturi. I ajde da to tako i kažemo.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Mali dobrnamjerni komentar na ovu milion puta ponovljenu rečenicu:
Ovo trenutno ''masovno kmečanje SDPS i satelita bratije'' je pobuna protiv direktnog rušenja ustavnog poretka Crne Gore. Što je inače djelo kažnjivo u smislu najteže krivične odgovornosti.
Iz tog razloga, kad ti je to već muzika za uši, nemoj na kraju balade, kad sve, kroz zakonske postupke, dođe na svoje, a hoće, da kmečiš šta ti se zgodilo sa tim istim ušima![]()
No, no, kmečanje SDPS bratije je kmečanje za gubitkom vlasti i moći Mila & Co., svih privilegija koje idu uz to, sigurno prave patriote nisu išle da protestuju sa Petrom Ivanovićem, kad se organizuju protesti i ograde od Petra, Vraginje i ostalih i izričito im se zabrani i da privire, to je pobuna protiv rušenja ustavnog poretka CG.
Last edited by technus; 02-11-22 at 13:11.
Forever young, i want to be forever young
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Rijetkost baš, ali tvoje komentare na ovom forumu doživljavam sa ogromnim respektom. Vjerovatno jer si nešto poput totalne definicije suve objektivnosti, i daleko iznad prosječne inteligencije.
Sve ovo iako se često ne slažem sa onim što misliš
Upravo zato, tragično, baš zbog svoje objektivne normalnosti, si promašio prognozu u ovom slučaju, jednako kao i DPS i ostali. Bilo je skroz prejasno juče koliko su bili iznenađeni dešavanjima u parlamentu, i koliko nisu očekivali ništa slično.
Sa druge strane, ja sam, dvije godine unazad, napisao da će ovo da se dogodi. I dodao da se umu, koji osmišlja strategiju i dejstvo druge strane, može samo iskreno diviti, koliko to divno radi.
Jer ništa od ovoga nije izolovani akt, i sve je jasno planirana i trasirana akcija.
Od URE, koja im je prebacila kritične suverenističke glasove do osvajanja vlasti, do Demokrata, koji su juče, nažalost očekivano, potpisali fatalnu presudu svojoj partiji.
Jer zamisli, da je Aleksa juče reko: ''Ne, moja partija nikada neće rušiti Ustav ove zemlje, i nikada nećemo glasati za to! Tražimo mjesto premjera, i međunarodne garancije unutar akcija u pravosudnom sistemu, da će sva nepočinstva prethodne vlasti završiti tamo đe im je po pravdi mjesto, kao i sva druga!! Tim putem, zajedno u Evropu!!!''
No eto, Aleksa je opet promašio temu.
Šta ostaje sad?
Kontam, bukvalno kao tragično, da smo nas dvojica, u nekoj ravni skroz isti:
Prošli smo, rekao bih, '91. po Hrvatskoj, maj '92. vadeći đecu i nejač iz Drine, '95. se spremali za Knin pa se vrtali iz okoline Bihaća, '98. gutali bombe u sred Podgorice, '99. nadjačani deset na jednog čuvali ovo malo mira u ovo malo krša, '06. se radovali, '10. pa na ovamo iskreno tugovali...
I, na kraju nam ostalo, da čuvamo opet.
Kako?
Baš je to ono što mi je neđe i tragično:
Bez DPS-a, koji ništa od gore navedenog radio nije, nikako.
(odma da kažem, za razliku od Mila, koji jeste, rizikovao glavu kad apsolutno nije morao, da ova zemlja dođe do svoje suverenosti)
Ali, neđe u suštini sve suštine, dolazi mjesto kada će to, nažalost, prestati da bude najbitnije.
I kada nam staje samo da ovo malo krša i slobode sačuvamo.
Koliko god jeftino zvučalo, neistinito nije.
A, vi ostali, batalite se komentara ovđe, nisu vam namijenjeni.
Last edited by Buva+gacce; 02-11-22 at 13:28.
Pokušaću da odgovorim na ovo što pristojnije mogu, bez osvrtanja na bilo tvoje ili uvrede onog ćutuka.
Ne znam da li namjerno iskrivljuješ situaciju ili... namjerno iskrivljuješ situaciju. Ne vidim drugog objašnjenja.
Ustav se krši ako se zakonom mijenjaju predsjednikova ovlašćenja (kao što se ovim DF zakonom zaista krši automatskim imenovanjem mandatara).
Ustav se ne krši dodatnim zakonskim definisanjem tvojih prava i obaveza unutar onoga što je Ustavom garantovano. Na isti onaj način na koji ti zakon o izboru odbornika i poslanika dodatno definiše ustavno pravo da biraš i da budeš biran. Zakon **ne krši** to tvoje ustavno pravo. Samo ga razrađuje.
Dakle, nije svaki zakon o predsjedniku koji dodatno definiše njegove obaveze automatski neustavan. Ovaj DFov je neustavan ali ne mora da bude svaki.
Ahahahahahahhahahahahahha
Milion i prvi put
Opet:
OVLAŠTENJA Predsjednika Crne Gore, ne mogu se mijenjati zakonom, već isključivo Ustavom. Jer ih je taj isti Ustav i propisao.
To što doživljavaš kao uvredu što ti neko kaže da govoriš neistinu, pa to lagano i dokaže, je tvoja stvar![]()
A ja znam da ti nisi i da u tvojoj ništa dokazano nije, osim da treba pisati nešto, što god bilo
Zato, opet, ne može jednostavnije:
I, drugarska molba:OVLAŠTENJA Predsjednika Crne Gore, ne mogu se mijenjati zakonom, već isključivo Ustavom. Jer ih je taj isti Ustav i propisao.
Kad odgovriš, probaj da se pozabaviš onime što sam ti rekao![]()
Vidjeste li Puru? hahahahahahhaha
Uze da se moli za Ustav.
Ja sam ti odgovorio kristalno jasno, tako da nema tu šta da dodajem. Isto kao što definisanje (zakonom) tvog ustavnog prava da biraš ne mora da bude kršenje tog ustavnog prava tako i zakonsko definisanje predsjednikovog ustavnog prava da imenuje mandatara ne mora da bude kršenje tog prava.
Predsjednik ne može ovo potpisati... vjerovatno će biti protesti, pa ponovno odlučivanje đe će neko povući podršku.
Ispipavanje terena.
Ako tako ne bude onda ne može ovo na dobro izaći.
Love, peace and respect.
Nema veze ,ako ne potpuše donijeti zakon o smjeni Pre$ednika![]()
Trebalo bi se vratiti na plemensko rodovsko uredjenje, najvise bi takav sistem odgovarao stanju svijesti o razumijevanju institucija.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bas njih briga za Leku mandatara ovo je sve cisto od straha od izbora, moraju se obezbijediti glasovi jer ih pokupise Spajic i Milatovic sve tri stranke su taj trend dobro uocile na lokalnim izborima i ovaj put kad je guza pocela gristi gace odlicno im je bilo opravdanje da dvije naredne godine se iskoriste da se korita dobro pripreme za naredne izbore.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Nema smisla ovo pratit na dnevnom nivou, jer ne utice dobro na psihu.
Mi smo izvrnuli ruglu sve sto je ljudsko, tako da tesko da mozemo ista gradini na neljudskim tvorevinama koje imamo u zadnjih 30 godina.
Najgore je sto se cijeli svijet balkanizuje, politicki ide ka dnu, sto nam ne pomaze, jer nema ko da nas koriguje.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Nekako mi se cini da i DPSu odgovara da tehnicka Vlada bude naredne 2 godine do izbora.... to im je dobra pozicija mozda za konsolidaciju stranke ako budu znali.
Ono sto je tuzno jeste da i svi zivi gaze Ustav kad god im se prohtje.
Sramota je sto ovo rade DF, Demokrate i URA - mada ih razumijem jer bi se pozdravili sa brojem mandata koji sada imaju.
Ali isto tako mi je pregadna i ogavna ova kuknjava ovih DPS/SDP/SD patriota koji nisu ovako kukali kada se Poshu produzavao mandat....
Masaro, ja bih ipak po onom Valtazara Bogisica da sto svak razumije tome tumaca ne treba.
Danas su se i MANS i CDT oglasili sa jasnom osudom i tvrdnjom da ce ovo svaki US proglasiti neustavnim.
Jesi li mozda cuo koga iz Demokrata juce da polemise na temu Zakona?
Ovo juce sto su radili je tesko ulazenje djonom na Ustav. Ima jos teze, naravno. Nakon djona ide teska povreda igraca ali se oporavi. Moze i teze. Hocemo li da cekamo da vidimo teze?
Posjo je bio stvar tumacenja. Mogao je svako da se digne i nadje razloga za to, da bude kontra i za. A juce Demokrate cute i prave se mrtvi.
Isto tako Posjov mandat upravni sud proglasio nelegalnim i to pred izbore, a Mila Bozovica nije, nakon izbora.
Tako vise nisam ni siguran da li da cekamo sudstvo, tuzilastvo... Mozda bi ih 50K po ulicama zamislilo kako dalje.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks