Page 108 of 141 FirstFirst ... 85898104105106107108109110111112118 ... LastLast
Results 2,676 to 2,700 of 3509

Thread: Buducnost parlamentarnog zivota u CG 2020-2024

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    1,034
    Thanked in
    753 Posts

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,597
    Thanked in
    3,306 Posts

Ocemo tu platu 1000e i da posaljemo racun Vuciću!

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    7,620
    Thanks Thanks Received 
    4,885
    Thanked in
    2,521 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Ocemo tu platu 1000e i da posaljemo racun Vuciću!

U Podgoricu 1000 eura svim opštinarima čim Džejkob postane mayor. Široko. Obeća Džejkob, a ne laže. A ne ka Posjo što se bio stiska.
    Ako ovi ne budu valjali, bar ćemo njih lako maknut

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,597
    Thanked in
    3,306 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    U Podgoricu 1000 eura svim opštinarima čim Džejkob postane mayor. Široko. Obeća Džejkob, a ne laže. A ne ka Posjo što se bio stiska.
    Ja vjerujem da ce bit, ionako ne placa Cg nego Vučić.
    Idemo do hiljadarke!

5. The Following User Says Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,613
    Thanks Thanks Received 
    6,212
    Thanked in
    3,623 Posts

a na koju foru plata od 1000 eura kad se ***** program za razvoj ne moze dobiti.

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,597
    Thanked in
    3,306 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    a na koju foru plata od 1000 eura kad se ***** program za razvoj ne moze dobiti.

Sent from my 2201117TY using Tapatalk
    Ne slusas izgleda. Vučić placa, srpski svet krece faza 2.

Srbija sad!

8. The Following User Says Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,108
    Thanked in
    712 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Ne slusas izgleda. Vučić placa, srpski svet krece faza 2.

Srbija sad!

Prvo ovo da se završi ima sve preče od prečeg

https://twitter.com/Nena_mne/status/1585262798535331843?s=20&t=GEddAhPdh2R4Yxgb0ptrDQ

Last edited by mneonly; 26-10-22 at 18:52.
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by mneonly View Post
    Samo malo, po popisu iz 2011 da govori srpskim jezikom se izjasnilo 43% dok se za crnogorski izjasnilo 37%....

Ako na ovom popisu se više od 50% gradjana izjasni da govori srpskim jezikom i to bude apsolutna većina, (ja mislim da neće doći do toga), u čemu je problem da se onda u ustavu pored crnogorskog kao službeni navede i srpski jezik? Volja većine prosto, i to apsolutne. Opet kažem, mislim da neće doći do toga.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,108
    Thanked in
    712 Posts

Meni je to skroz nebitno... Da se ja pitam sva ta pitanja bih izbrisao iz popisa jer su mi bitnija neka druga statistička pitanja i pokazatelji kao što su broj stanovnika ukupno i po opštinama, da li žive u kući ili zgradi, broj članova domaćinstva, nivo obrazovanja i tako ta neka normalna pitanja na kojima možeš da gradiš i unaprjeđuješ status građana.
    Ovo što nam nameću kao pitanja je bezvezno manipulisanje građanima jer me apsolutno ne interesuje kako se ko osjeća i slično.

To je bitno samo ovim nacionalističkim partijama kako bi mogli da manipulišu narodom i stvaraju podjele jer u Crnoj Gori je uvijek bilo najviše Crnogoraca, a onda je, kroz istoriju, migrirao veliki broj Srba iz Srbije i Kosova, kao i Muslimana Zato se njihov broj i povećavao, a lako je i dokazati po broju stanovnika nekad/sad. Broj ovih preletača koji su čas Crnogorci, čas Srbi, čas (Muslimani)/Bošnjaci je po meni zanemarljiv, statistička greška... Ko priča kojim jezikom je još manje bitno.
    Ali dobro kad bolje razmislimo shvatamo zašto će to NJIMA biti bitno. Takvi su za mene neprijatelji čovječanstva.
    Love, peace and respect.

12. The Following 2 Users Say Thank You to mneonly For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    457
    Thanks Thanks Received 
    697
    Thanked in
    379 Posts

Да вратимо фокус на будућност парламентарног живота у ЦГ...

“People like to invent monsters and monstrosities. Then they seem less monstrous themselves.”

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by Kliker17 View Post
    Stalno se pominje da su padu DPS-a doprinijele litije i insistiranje na podjelama.

Da li je ovakvom rezultatu u PG ista doprinijelo hapsenje Vesne Medenice i one gadne prepiske njenog sina koji je tukao i zastrasivao narod, da li je doprinijelo hapsenje Lazovica, mozda celnika Plantaza, Vektre Jakic, a mozda malo i Blaza Jovanica.

Sve ovo je narod znao, pisalo se i ranije, ali su se branili izjavama da su to samo napadi neprijateljske opozicije i medija. Ubijedili glasace da ih opozicija mrzi jer su svi gore navedeni velike patriote.

Moze li bit da se dio glasackog tijela ipak razocarao shvativsi kakve su kriminalce drzali svojim glasovima na visokim i mocnim pozicijama i koliko su familija postenih zavili tim glasom u crno?
    Nista od toga. Jednostavno, dobar dio zaposlenih u javnom sektoru je glasao ES, jer im je minimalac (citaj plata) dignut za 200 eura. A mnogo je DPS-ovaca u javnom sektoru, ubjedljiva vecina. To je bio taj prodor u DPS-ovo biracko tijelo.

Da li je neko od njih kriminalac ili nije, to je nasem narodu apsolutno nebitno.
    Last edited by ovizionizi; 26-10-22 at 21:02.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    3,020
    Thanks Thanks Received 
    3,666
    Thanked in
    1,662 Posts

Quote Originally Posted by mneonly View Post
    Meni je to skroz nebitno... Da se ja pitam sva ta pitanja bih izbrisao iz popisa jer su mi bitnija neka druga statistička pitanja i pokazatelji kao što su broj stanovnika ukupno i po opštinama, da li žive u kući ili zgradi, broj članova domaćinstva, nivo obrazovanja i tako ta neka normalna pitanja na kojima možeš da gradiš i unaprjeđuješ status građana.
    Ovo što nam nameću kao pitanja je bezvezno manipulisanje građanima jer me apsolutno ne interesuje kako se ko osjeća i slično.

To je bitno samo ovim nacionalističkim partijama kako bi mogli da manipulišu narodom i stvaraju podjele jer u Crnoj Gori je uvijek bilo najviše Crnogoraca, a onda je, kroz istoriju, migrirao veliki broj Srba iz Srbije i Kosova, kao i Muslimana Zato se njihov broj i povećavao, a lako je i dokazati po broju stanovnika nekad/sad. Broj ovih preletača koji su čas Crnogorci, čas Srbi, čas (Muslimani)/Bošnjaci je po meni zanemarljiv, statistička greška... Ko priča kojim jezikom je još manje bitno.
    Ali dobro kad bolje razmislimo shvatamo zašto će to NJIMA biti bitno. Takvi su za mene neprijatelji čovječanstva.
    Po nacionalnosti se necu ni izjasnjavati, uopste ne mogu reci da imam osjecaj da se osjecam kao ovaj ili onaj pripadnik naroda, ne znam ni kako neko moze osjecati koja je razlika osjecati se crnogorcem ili srbijancem ili vijetnamcem...
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Nista od toga. Jednostavno, dobar dio zaposlenih u javnom sektoru je glasao ES, jer im je minimalac (citaj plata) dignut za 200 eura.
    I dobar dio njih ce u sledece dvije godine vjerovatno da ostane bez posla. Evropa sad nije dovoljno jaka da sama formira vlast. Zavisice od partnera koji ih ne vole i koji ce ih sabotirati na svakom koraku. A cak i da nije tako, ne vjerujem da imaju kapacitet da izvuku Crnu Goru iz predstojece krize. Evropa sad je podigla zivotni standard znacajnom dijelu stanovnistva, ali po cijenu odrzivosti zdravstvenog sistema. Cjelokupna ekonomska situacija je takva da će Crna Gora morati da udje u novi aranzman sa MMF-om, a svi znamo sta to podrazumijeva. Ne bih volio da budem dio vlasti koja ce morati narodu da pravda stezanje kaisa, posebno kad je narod vec navikao na bolje. A nije pitanje da li ce doci do toga nego koliko ce bolno da bude.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

17. The Following User Says Thank You to VanjaTheMan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Quote Originally Posted by no-mercy View Post
    Po nacionalnosti se necu ni izjasnjavati, uopste ne mogu reci da imam osjecaj da se osjecam kao ovaj ili onaj pripadnik naroda, ne znam ni kako neko moze osjecati koja je razlika osjecati se crnogorcem ili srbijancem ili vijetnamcem...
    Na proslom bio sam Dzedaj. Ali nije vrijeme za zajebanciju vec treba svaki Crnogorac da se izjasni tako. Popis ce biti odrzan u uslovima kao da je biti ili ne biti.
    Ugrozeni su za prosli pricali da je lazni a DPS-u je pucao tuki, nisu se ama ni malo potrudili oko rezultata popisa. Bio je moze se reci veoma realan.

E sad su se poluga moci dohvatili oni kojim je osnovni plan i program sto vise trobojki, bakljada, Danice Crnogorcevic...

Pogledaj govor Milana Knezevica danas! Onako se pricalo na kraju 80-ih, pocetku 90-ih. Ista matrica, pocinjem da vjerujem da stvarno smo u nekoj VR, programirani svi da radimo odredjene stvari na isti nacin.

Crnogorac, crnogorski jezik, Pravoslavna crkva u Crnoj Gori. A moze i Crnogorska katolicka ko je katolik, ko hoce, licno ce ga kardinal Zankovic krstiti.

Ja ovo sve zbog Marka Kovacevica. Borim se za njega, da moze slobodno da napise svoj nadimak i da ga niko ne zadirkuje zbog toga, a kamoli osudi.

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

mi mu tepamo Maśa. a nadimci su mu razni, od kojih su najbolji - četničina i šubara

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Ja ga od miloste zovem bumbar. Dobar momak svakako. Ne bi on nikom zlo pomislio.

Oni samo hoce da imaju jednaka prava, da se himna koju je NAVODNO pisao Sekula Drljevic izmijeni. Taj isti Sekula Drljevic koji je htio pomoci cetnicima iz CG.
    Bili su u sporazumu prakticno.

Pa mi nejasno sve to. Saradnik cetnika iz Crne Gore je problematican cetnicima iz Crne Gore. Koji mind ****.
    ...

Buducnost crnogorskog parlamentarizma je prica o tamnom vilajetu.

Bjezte ljudi dok jos ima sengena. Bjeste dok jos USA daje po koju vizu jer brzo ce zavrtati slavinu. Bjezte.

Na vlast dolazi ekipa koja nema jednu valjanu diplomu u cjeloj stranci, kojoj 90% clanstva nikad nista nije radilo, koja je placena bila od Rusa, a sad od Usnije.

E jedino ako ih Usnija placa da budu uzorni gradjani CG, da se integrisu, rade na ubrzanom ulasku u EU. E ako je tako ja izjedoh velika *****.

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

rijetko dobar momak. ima ona priča da se učlanio u stranku valjda 22. maja 2006 godine. iz otpora valjda nekog. zamisli kako je bio tužan 21. maja 2006 uveče. al ono nije da mrzi CG i Crnogorce pa da ga kao mi tu nešto napadamo

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    I dobar dio njih ce u sledece dvije godine vjerovatno da ostane bez posla. Evropa sad nije dovoljno jaka da sama formira vlast. Zavisice od partnera koji ih ne vole i koji ce ih sabotirati na svakom koraku. A cak i da nije tako, ne vjerujem da imaju kapacitet da izvuku Crnu Goru iz predstojece krize. Evropa sad je podigla zivotni standard znacajnom dijelu stanovnistva, ali po cijenu odrzivosti zdravstvenog sistema. Cjelokupna ekonomska situacija je takva da će Crna Gora morati da udje u novi aranzman sa MMF-om, a svi znamo sta to podrazumijeva. Ne bih volio da budem dio vlasti koja ce morati narodu da pravda stezanje kaisa, posebno kad je narod vec navikao na bolje. A nije pitanje da li ce doci do toga nego koliko ce bolno da bude.
    Nece biti te sjece kroz javni sektor u naredne dvije godine, ali jedna druga stvar definitivno hoce. A to je prilazak glasaca nacionalnih manjina partijama koje sada cine vecinu u Pg. Tu prvenstveno mislim na ES i Uru. Demokrate i DF se nece omrsiti tu. Ali ES i URA ce dobiti novi boost iz redova manjina, jer.. na tom narativu se vec radi, a on ce biti sve intenzivniji do izbora. A to je da je glas za DPS + svi njegovi sateliti = bacen glas. Bukvalno bacen. Ako si pripadnik nacionalne manjine i, logicno, zelis da se ukroti i zauzda DF, da se ne dozvoli Budva na drzavnom nivou (to je pravi horor scenario za manjine), ti MORAS da glasas neku od partija koja sa njima cini vlast. Taj trend, za razliku od te cistke po javnom sektoru, je neizbjezan.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    4,900
    Thanks Thanks Received 
    5,747
    Thanked in
    2,843 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Nece biti te sjece kroz javni sektor u naredne dvije godine, ali jedna druga stvar definitivno hoce. A to je prilazak glasaca nacionalnih manjina partijama koje sada cine vecinu u Pg. Tu prvenstveno mislim na ES i Uru. Demokrate i DF se nece omrsiti tu. Ali ES i URA ce dobiti novi boost iz redova manjina, jer.. na tom narativu se vec radi, a on ce biti sve intenzivniji do izbora. A to je da je glas za DPS + svi njegovi sateliti = bacen glas. Bukvalno bacen. Ako si pripadnik nacionalne manjine i, logicno, zelis da se ukroti i zauzda DF, da se ne dozvoli Budva na drzavnom nivou (to je pravi horor scenario za manjine), ti MORAS da glasas neku od partija koja sa njima cini vlast. Taj trend, za razliku od te cistke po javnom sektoru, je neizbjezan.
    Znači, ako želiš da DF ne bude vlast, moraš da glasaš za one koji ih na vlasti drže

Ova mantra, kojom je nekih (kritičnih) 5% izvorno suverenističkih glasova prešaltano u izvorno pro-srpski blok, putem projekata kao URA, DCG ili ES, je svakako veoma poznata. Ali definitivno prvi put vidim da je neko tako otvoreno izgovara.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

24. The Following User Says Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ja sam glasala za suvjerenu CG i sta? Nista... Nemamo jednako pravo glasa. Ne racunaju nam glas protiv ponudjaca i njihovih manipulacija i marifetluka. Sta onda da glasamo kad nemamo sta sem interesne folirante sto se sami nude?
    44000 + 1200 istomisljenika u PG i nista.
    Ali, sta se moze... Mogli smo i izgubiti na referendumu, isti mantrak.
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    4,900
    Thanks Thanks Received 
    5,747
    Thanked in
    2,843 Posts

Elem, nakon prvog (prvobitni protesti, neredi, nepriznavanje bilo kakvih izbora na kojima se ne pobijedi, pokušaj nasilne smjene vlasti...), i drugog (ideološka priprema kroz osnivanje i širenje ogromnog broja vjerskih i nacionalnih organizacija, širenje desno ekstremnih stavova podvučenih pod tradicionalističke fraze, borba za supremaciju vjere nad oslabljenom državom i uspješno sprovođenje kontrarevolucije...), slijedi nam treći čin ove naše političke drame. Po scenariu, pretposlednji.

Istinsko formiranje vlasti.
    URA je napokon potrošena, DCG napušten od crkve ostao bez svoje glasačke niše, ES na krilima iljadu eura grabi svoj dio.
    DF je napokon otvoreno na vlasti.

Na koju su ga doveli izvorni pristalice suverenističkog bloka. Ne mora dalje, na forumu ima komad njih. Neki razočarani, vidni. Neki, reklo bi se, ipak ne, jer im je izglkeda to i bila snovna namjera. I prikrivena agenda, kao što je i danas.

Nebitno, napokon imamo novu vlast.
    Ubrzo ćemo imati drastična kršenja Ustava, niđe drugo no u Skupštini Crne Gore, koja će izglasavanjem najavljenih zakona sebe staviti u poziciju supremacije nad Ustavom.
    Napokon se i otvoreno najavljuje promjena himne i državnih simbola.
    Ulazak u Otvoreni Balkan takođe.
    I, početne pripreme za finalni, četvrti čin- promjenu ustavnog uređenja i ulazak u neke nove državne projekte.

No, kao što je začetak kraja onakve vladavine DPS-a bio talas dominantnih izbornih pobjeda koje su ih dovele u bezvazdušni prostor u kojem nisu imal protiv-teže, tako je upravo ovo što se dešava početak kraja supremacije nacionalnih, vjerskih i populističkih ekstrema, koji su se tako vješto instalirali na vlasti.
    Jer napokon moraju na svjetlo dana, i dolazi period u kojem moraju popadati maske.

A nama, dame i gospodo forumaši, ostaje da promišljamo hoće li i ovi današnji vladaoci, poput svog prethodnika, umjeti da vlast prepuste uz gospodsku čestitku i osmjeh, ili će nam radije svima do poslednjeg puštiti krv, prije nego da je se ostave sad kad su je se napokon domogli.
    I zapitajte se zašto je ovo drugo jedini zaključak do kojeg možete doći.

27. The Following 5 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Zamisite vi tu inteligenciju... nas koji smo glasali za Suverenu Crnu Goru za sav narod u CG pod istim zakonom, istim pravilima, za istu zajednicku nasu CG, mi smo procenti koji su tu da bi bili manipulisani pricom o srbima, bosnjacima, albancima, hrvatima... a mi glasali za CG da te price/ludila iz ex YU ne bi bilo?
    E pa zaista..
    Vrijedjanje intelekta do srzi od tolike praznoglave arogancije. Da se narod plasi od ovih ili onih, pa od tkz. preletaca koje su partije na vlasti kupovali radnim mjestima, pozicijama, infiltrirali ih sami misleci da ih ucjenjuju jer su korumpirali i sebe i religiju i sve? I sad opet suverenisti upomoc? hahahahaha
    Najbolje od svega je sto su ubacili unutar svih partija opet svoje i sad se svi prave ludi i iznenadjeni sto je sve ocigledno i sistem politickog funkcionisanja totalno pukao?
    Zato nama ne daju isto pravo evidencije glasa protiv jer bi morali da mijenjaju sistemsku vrijednost ponude..
    Sve ocigledno i opet se nadaju da su sistem sklopili po mjeri Odabranih za vlast.
    Ma djetinjarija...
    Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 30-10-22 at 17:51.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    ...
    Ubrzo ćemo imati drastična kršenja Ustava, niđe drugo no u Skupštini Crne Gore, koja će izglasavanjem najavljenih zakona sebe staviti u poziciju supremacije nad Ustavom...
    Ubrzo? Izglasaše li ono prije neki mjesec DPS i URA zajedno najdirektnije moguće kršenje ustava produžavajući mandate opštinskih skupština preko onoga na koliko su izabrane? Zakazaše li sjednicu skupštine većinom poslanika?

Da neće sad DPS da se buni što se krši Ustav? Ko će da ih sluša? Kad njima valja onda može, kad njima ne odgovara onda vriska do neba.

30. The Following User Says Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,900
    Thanks Thanks Received 
    5,747
    Thanked in
    2,843 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Ubrzo? Izglasaše li ono prije neki mjesec DPS i URA zajedno najdirektnije moguće kršenje ustava produžavajući mandate opštinskih skupština preko onoga na koliko su izabrane? Zakazaše li sjednicu skupštine većinom poslanika?

Da neće sad DPS da se buni što se krši Ustav? Ko će da ih sluša? Kad njima valja onda može, kad njima ne odgovara onda vriska do neba.
    Da, izglasaše, iz nekakvih razloga sa kojim je i većina ostatka zakonodavne vlasti bila, bar prećutno, saglasna. I da, prekršili su Ustav.

Što u tome negira da će DF vrlo brzo, po sopstvenoj najavi, uvest diktaturu, kroz drastično kršenje Ustava zemlje?

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    Da, izglasaše, iz nekakvih razloga sa kojim je i većina ostatka zakonodavne vlasti bila, bar prećutno, saglasna. I da, prekršili su Ustav.

Što u tome negira da će DF vrlo brzo, po sopstvenoj najavi, uvest diktaturu, kroz drastično kršenje Ustava zemlje?
    Kad jednom ti počneš otvoreno da kršiš ustav onda tvoji protesti da to neko drugi radi u velikoj mjeri gube na značaju, ako ne i na smislu.

Page 108 of 141 FirstFirst ... 85898104105106107108109110111112118 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)