hvala
Da, apsolutno! To je jedina razumna odluka, svaka dalja diskusija je – izlišna
Da, pod uslovom da je ta vakcina odobrena za primjenu u EU tj. nije varijanta za zemlje 3. svijeta
Ne, nemam povjerenja u efikasnost prebrzo razvijene vakcine/ nepoznati dugoročni efekti po zdravlje
Ne, nisam pristalica vakcinisanja generalno, kao vida zaštite od bolesti
Ne znam. Lomim se oko odluke
U Univerzitetskom centru
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
hvala
Nekad je dobro uci ovdje procitati ko šta piše i onda vidiš da je u stvari pametno uraditi suprotno. Što vele, oće li ta peta doza? Ede li je?
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Hoce, hoce, samo sto ce biti skuplja. :P
https://www.reuters.com/business/hea...se-2022-10-20/
Sto bi sa onim da se bez kovid sertifikata nece moc izac iz kuce? Da ce nas jurit i zatvarat vax policija iz Brisela ? I ljudi gusteri?
I da ce nas sve preobratit u trans osobe kroz ucenje u skole i globalno markiranje i ukidanje polova? A cek, to je druga tema.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Mislis zasto su se ukinule tome "slicne" stvari na mjestima gdje su prakticno bile "u akciji"? Nesto poput ovog ispod?
Judge tells NYC to rehire workers fired for refusing vaccination
https://www.washingtonpost.com/natio...supreme-court/
Jeste li upoznati da je odredjeni dio gradjana dobio novčanu nadoknadu zbog bolovanja Kovid virusa ?
Izgleda da je stvar inkognita, i pominju se 2000 osoba....ovo je tačno i provjereno..
Ne vidim svrhu no...
postoje oni koji su otvorili bolovanje i oni koji su odlukom vlade dobili refund pola plate i doprinosa od drzave u pocetku. ne znam na sta tacno mislis.
nothing comes from violence and nothing ever could
#bloom# Ajde provjeri nam i kako, da se neki oparimo![]()
Evo dobrog savjeta da bustujete buster koji ste primili.
Kaže, redovna fizička aktivnost poboljšava efektivnost vakcina.
Može li i ovo proći, drugari? Još uvijek ne vrijeđa inteligenciju?
Sent from my SM-G985F using Tapatalk
Znalo se to odavno, dobili su oni cija su imena bila na sajtu objavljena, moji roditelji nisu dobili iako su im imena bila na sajtu, jer su ih poslije pobrisali, "skrinshatove" ne racunaju, ti koji su dobili pare su ili preko veze ili su im imena duze stojala na sajtu. Uglavnom govedarska drzava.
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
Ja dobih 300 keka
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Ako bi mogao da ne skrećeš sa teme. Imaš posebnu za teorije i zavjere pa tamo slobodno.
Kako ti napisa u jednom od prethodnih postova "samo bez generalizacija" pa da ja dodam mogli i "samo bez vrijeđa li inteligenciju" radi ljepše diskusije.
Zavaljujem.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
https://www.wsj.com/articles/covid-1...ys-11666905063
Evo neću nikakav propratni tekst pisati, nema potrebe.
Evo ja cu, jer je jasno zasto ti neces.
1. Nikog nije briga da li je virus kreiran ili je prirodan. Za obicne ljude ne mijenja nista.
2. Izvjestaj politicke partije nije naucna studija, vec politicki dokument.
3. U izvjestaju pise da se oslanja na vec javno dostupnim dokazima a ne na nekim novim istrazivanjima. U prevodu, nema novih dokaza. Stavise, pise da je izvjestaj objavljen odvojeno od same istrage Zdravstvenog komiteta Senata. Sto potvrdjuje tacku 2.
U sustini, ovo moze da bude interesantno samo ljudima koji nisu upuceni u americku politicku scenu. Ovaj izvjestaj je samo politicki dokument koji su Republikanci objavili iz cisto politickih razloga. Nema apsolutno nikakvu naucnu tezinu. Cista politicka propaganda namijenjena potpaljivanju njihvog birackog tijela. Sto ne znaci da virus zaista nije nastao u laboratoriji. Ali znaci da ovaj izvjestaj to ne dokazuje. Niti je to njegova namjena.
Najvaznije je da ljudi razumiju da Republikanci ne pokusavaju stvarno da dokazu da je virus potekao u laboratoriji. Ako sjutra krenu sa pricom da je Zemlja ravna, za par mjeseci bi izbacili izvjestaj u kojem pise da postoji ozbiljna sumnja u oblik planete.
Last edited by VanjaTheMan; 28-10-22 at 22:48.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Novembar 2021
Oktobar 2022
EMA: Obilno menstrualno krvarenja dodato kao nuspojave Pfizerovih i Moderninih mRNA injekcija
https://www.ema.europa.eu/en/news/me...7-october-202228/10/2022
The PRAC has recommended that heavy menstrual bleeding should be added to the product information as a side effect of unknown frequency of the mRNA COVID-19 vaccines Comirnaty and Spikevax.
Heavy menstrual bleeding (heavy periods) may be defined as bleeding characterised by an increased volume and/or duration which interferes with the person’s physical, social, emotional and material quality of life.
Cases of heavy menstrual bleeding have been reported after the first, second and booster doses of Comirnaty and Spikevax.
The PRAC finalised the assessment of this safety signal after reviewing the available data, including cases reported during clinical trials, cases spontaneously reported in Eudravigilance and findings from the medical literature.
After reviewing the data, the Committee concluded that there is at least a reasonable possibility that the occurrence of heavy menstrual bleeding is causally associated with these vaccines and therefore recommended the update of the product information.
The available data reviewed involved mostly cases which appeared to be non-serious and temporary in nature.
Poremecaj mentrualnog ciklusa nakon COVID19 vakcinacije (mRNA) je bila jedna od gorecih tema prije 10-ak mjeseci, tema na koju su fact checkeri svakoga ko bi je i pomenuo proglasili ludim. I onda naletis ti da kometarises sa takvim komentarom koji nema nikakvog smisla?
No jasno mi je, kako sve vise i vise stvari izlazi na vidjelo te "antivakseri" izgleda bijahu u pravu za dobar dio price, tako i osobe poput tebe pribjegavaju komentarima koji nemaju nikakvu svrhu.![]()
Ali antivakseri, da sam moga tražio bik metke po ormara, i oružije od sedam šeset dva, sedam šeset pet, devet..... kako za koji. KAD ono oni u pravu. F...j....ti život
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Ne bi se reklo.
Mislis, kako prolazi vrijeme pojavljuje se sve vise i vise informacija o nuspojavama na odredjeni lijek/vakcinu? Je li to treba da bude novost? Nauka bukvalno ovako funkcionise.
Drugari moji pametni, hajde da zajedno bacimo pogled jos jednom na jednu kljucnu recenicu koju ste ignorisali u pokusajima da plasirate antivaxx narativ:
Pa kazeThe available data reviewed involved mostly cases which appeared to be non-serious and temporary in nature.
Ni blizu. Jos jednom pozivam sve antivaxxere da postave jedinu statistiku koja je relevantna, a to je ona koja pokazuje brojke smrtnih i tesko oboljelih covid pacijenata koji jesu, odnosno nisu primili vakcinu.
Pricamo o ljudskim zivotima a vakcine su DOKAZANO spasile na stotine hiljada zivota u poslednje dvije godine, a vi i dalje izigravate nesposobne avetinje koje ne mogu proste stvari da ukapiraju, jer vam je ponos povrijedjen. Odrastite vec jednom.
Last edited by VanjaTheMan; 30-10-22 at 07:44.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Svaki lijek ima nuspojave.
Ali jednostavno treba praviti senzacije gdje ih nema i ne treba da ih bude.
Poslato sa pisaće mašine Galaxy Note 9 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)
Bookmarks