Page 449 of 494 FirstFirst ... 349399439445446447448449450451452453459 ... LastLast
Results 11,201 to 11,225 of 12341

Thread: Rusko-ukrajinski rat 2022

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Evo govore sa RT da će ruski tenkovi prošetati Evropom.Već jesu kroz onu turu relikvija.
    https://twitter.com/Gerashchenko_en/...v0r9xq43Q&s=19

Ukrajinski inženjeri su predstavili svoj dron na kojem su radili još od početka invazije.

https://twitter.com/ukrspecsystems/s...5UXKPKAEw&s=19

Sent from my SM-A336B using Tapatalk
    Ruski tenkovi u Evropi, ma šta veliš? Mnogi bi voljeli to, što je šokantno. Ali ta njihova propaganda postize odličan efekat. Krajnja Desnica na Zapadu jača munjevito. Jer ono, nećeš ti mene... saću ti ja pokazaaaat čiji je većiiii... teeeeenk. I tako dolazimo do Milovog narativa sudbonosnih izbora u Americi. Eno Hilari Klinton veli da će Trump da ukrade izbore. Ja iskreno volio bih svijet bez Hilari Klinton da vidim kako izgleda. Majke mi. Mislim da ta zena drzi sve konce.

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Kadirov priznao velike gubitke čečenskih boraca u Ukrajini

U rijetko iznošenju informacija o stanju na frontu u Ukrajini čečenski lider Ramzan Kadirov priznao je velike gubitke u svojim redovima nakon artiljersikog napada ukrajinske vojske.

"Početkom ove sedmice jedna od čečenskih jedinica je granatirana u oblasti Herson", rekao je Kadirov.
    "Dvadeset tri borca ​​su poginula, a 58 je ranjeno", dodao je.

Saveznik Kremlja rijetko otkriva poraze, ali je priznao da su gubici među njegovim borcima, koji se bore na strani Rusije, bili "veliki tog dana".
    Ukrajinski izvori su ranije ove sedmice izvijestili da je čečenska jedinica u južnoj ukrajinskoj regiji Herson odala svoju lokaciju putem fotografija na društvenim mrežama, zbog čega je pogođena artiljerijskom vatrom.
    Kadirovljevi komentari neobični su s obzirom na to da ruske snage rijetko priznaju velike gubitke na bojnom polju, a ruski zvaničnici ne objavljuju brojke o vlastitim žrtvama.
    Čečenski lider je takođe pozvao svoje sunarodnike da budu mobilisani za rat u Ukrajini. Od početka ruskog rata prije više od osam mjeseci, Kadirov se istakao kao jedan od najžešćih pristalica sukoba i poslao je svoje jedinice u Ukrajinu.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/k...jini/221028088

...

Boriće se Kadirov do posljednjeg svog TikTok brigade Čečena... Jbg.
    Čečenija nema novca, osim Kadirova koji sve pare uzima, jedini izvor prihoda ti je u policiju ili vojsku da odeš. A to je ko kod nas taksista posao.

3. The Following User Says Thank You to Saruman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

A to ide u fond za odštetu..nravitsa ne nravitsa uzela krasavica..

https://twitter.com/the_ins_ru/statu...drDCNY83g&s=19

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Ako si potpiso sve međunarodne obaveze kao drzava, znači UN, član si svih organizacija, međunarodne banke, sve i učestvuješ u međunarodnom procesu, dešavanjima, ekonomiji i svim ostalim aktivnostima kao zemlja.

Prosto je neminovno to da ti se desi kad izvršiš invaziju i prijetiš nuklearnim armageddonom svaki dan. Ti si de facto, ne još de iure, ali de facto izašao iz međunarodnog prava, sad si kao plaćenik u ratu bez Zenevske konvencije. Ako dođe do masovnog proglašenja Rusije, state sponsor of terrorism... onda govorimo ne više o drzavi nego o nekoj terorističkoj organizaciji sa nuklearnim oruzjem. Rusija - Al Kaida sa nuklearkama.

Putin se samodenacifikuje kao Rusija... al najgore će proć raja, obični ljudi. Kao što već dosad prolaze.

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Nisam htio danas da postam ali... Ima nevjerovatno maaaaaasu ljudi po internetu koji bi da izrelativizuju sve ovo što radi Rusija sa poređenjima Bagdada i Amerike. Whataboutism im je apsolutno jedini argument, i snimkom Shock and Awe operacije opravdavaju sve što rade Rusi. ALI HALO. Amerika je imala dugogodišnji hladni sukob sa Saddamom, prvi rat, Kuvajt je napao Saddam i to, pa je onda Saddam ispaljivao SCUD rakete na Izrael, htio i da ga napada opet i htio da pravi nuklearni reaktor, tj. bombu, valjda bila sabotaza. Čak su i za Slobodana Miloševića govorili da je u Vinči nešto oko nuklearne bombe se raspitivao, ali to je trač... nego, Bagdad je Bagdad, to je prošlost. Amerikanci su napali Saddama iz Saudijske Arabije, ako je Arape i OPEC boljela ona stvar za njega, i cijela vojska mu se predala za 2 dana, šta spominješ Saddama, da svoj zločin opravdaš? Htio se igrat ratnih koalicija i cijena nafte. Šešelj mu je bio u posjeti u Irak prije invazije i pozelio sreću i poklonio sablju. Veliki humanista... haški.

A, treba li sad svako na svijetu da zarati, znači svaka zemlja ima problem sa nekim komšijama, historijski. Mi ovdje naročito... i da kazemo, evo kad je Rusija napala, mozemo sad i mi Skadar da idemo da osvajamo opet. Peć naročito. Kralj Nikola ga je osvojio. Hajmo opet.

Efekti invazije na Ukrajinu se najviše osjećaju van Ukrajine, a oni su pomiješani. Desnica jača po Zapadu zbog Putina, ali ljevica je zasluzila, majke mi, da potone i da se restartuje na fabrička podešavanja iz 19. vijeka, Pariške komune. Iako sam nekih ljevičarskih ubjeđenja većinom... trenutna ljevica nije ljevica i nema ništa sa ljevicom, naročito američka. Đe je god neka stranka sa Socijalisti u nazivu, vlada pljačka i kriminal, a ono u Americi i Kanadi liberali ljevičari, ono je sprdnja šta rade od ljudskih bića. Uništavaju. Razaraju.

A sa druge strane, potencijalna opasnost krajnje desnice na vlasti se neće osjetit u prvih 5 godina, nego Hitler, 10 godina plus. Ona mora dobro da izgradi nacionalni naboj, histeriju, ekonomski i antimigrantski populizam ko ova Italijanka...Ekonomija je dobra kod desnice, Trump je imo najjaču ikad, ali nije sve u ekonomiji, iako jeste. Ideologija dezurnog neprijatelja iz desnice uvijek izbije, a onda i nasilje... Evo ova Italijanka je već počela sa zakonima protiv migranata. Time daješ zeleno svijetlo da migranti manje vrijede i neko će ubit migranta sjutra...čisto jer, šta će on u fašističkoj Italiji đe premijerka sad vozi Alfa Romeo a ne više Mercedes? Boze, mrzim populizam iz dna duše.

Ukrajina će odlučit izbore u USA, koji će odlučit sudbinu USA, mozda i tragediju USA. Na najveću štetu liberala, jer, odjednom svi mrze komunjare. Njima su komunjare protivnici kao da je 1950. Već pogrešna premisa koja vodi u potencijalno političko nasilje među ljudima i osvetu za Trumpa, a nisu ni izbori počeli, a naoruzani su da vode 5 građanskih ratova, i mnogi imaju motiva da ga vode. Sa obje strane.

Ne znam, svijet se raspada. Na fin način.

7. The Following User Says Thank You to Saruman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Quote Originally Posted by Saruman View Post
    Putin se samodenacifikuje kao Rusija... al najgore će proć raja, obični ljudi. Kao što već dosad prolaze.
    Koji narod? Ćutali su svo vrijeme pa sad..Moraće proći kroz katarzu kao i Njemačka. Znaju za starlink a ne znaju da naprave ozbiljnu pobunu.
    Misliš naivna babuška a ono kgb.

https://twitter.com/Gerashchenko_en/...A9hVZJ5UA&s=19

Last edited by Bluemoon; 28-10-22 at 16:11.

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Koji narod? Ćutali su svo vrijeme pa sad..Moraće proći kroz katarzu kao i Njemačka. Znaju za starlink a ne znaju da naprave ozbiljnu pobunu.
    Misliš naivna babuška a ono kgb.

https://twitter.com/Gerashchenko_en/...A9hVZJ5UA&s=19

Plavi Rusi Moskve neće ić na Plavog Rusa Putina... oni po kolonijama imaju često nereda samo toga nema u medijima, ali u Moskvi i Piteru, samo nešto liberala izađe na proteste, ponekad. Pussy Riot im je najveći domet političkog angazmana. Al taj Pussy Riot je mnogo ljudi i odbio od politike i protesta. U crkvama su svašta radili... i ljudi rekli, Putin je normalan makar. A klasična situacija vlada u diktaturi, agenti provokatori, defetisti, Navalny kao neonacist i to nije slučajno. Putin je bio manje zlo. Dosad. A sad? Ne znam, neki ga podrzavaju, ali više zbog Rusije nego njega. Pazi koliko ti moraš da znaš, pročitaš, pogledaš stvari da bi makar djelimično shvatio realnost oko sebe i šta i kako da uopšte razmišljaš, a kamoli da djeluješ protiv nuklearne diktature. Nisu svi na Twitteru i ne čitaju svi knjige, analize i ostalo. Rusija je diktatorska oligarhija ex KGB i sovjetske aristokratije... Šta će običan čovjek? Da bezveze ode u gulag u Sibir... Stavi se na njihovo mjesto. Putin je pravio ona javna suđenja oligarsima, to su sve bile psiho operacije, da mu najbogatiji Hodorkovsky ne moze ništa, a ne neko ko zarađuje 300, 400 eura... Imali smo i mi ovdje na Balkanu slične stvari ućutkivanja novinara, razumiješ.. Đinđić nije ubijen tek tako zbog priče o mafiji, ima tu i simbolike. I još mnogo toga kad je strah u pitanju.

MOĆ. POWER. PSYOP.

10. The Following User Says Thank You to Saruman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Још један модерни Т90М вечера са Жириновским:

Црногорце је одржало црногорско срце.

12. The Following 2 Users Say Thank You to BAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Nevjerovatno je koliko gube najmodernijeg, najopremljenijeg i flagship tenka u kog su se kleli na ni ATGM mu ne moze ništa jer ispaljuje odbrambeni eksploziv na raketu.
    Ukrajinci imaju strašan vojni intel i naravno opremu...

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Ukrajina će odlučit izbore u USA, koji će odlučit sudbinu USA, mozda i tragediju USA.
    Bice to ljekovito za Ameriku. A ako bas konzervativci imaju naum da skalaju sa pomoci Zelenskom, mozemo brzih dana zaista ocekivati neku prljavu bombu, koja ce inicirati opstenarodno jedinstvo. Da se planeta ujedini protiv ludaka koji je zapoceo nuklearni rat.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Bice to ljekovito za Ameriku. A ako bas konzervativci imaju naum da skalaju sa pomoci Zelenskom, mozemo brzih dana zaista ocekivati neku prljavu bombu, koja ce inicirati opstenarodno jedinstvo. Da se planeta ujedini protiv ludaka koji je zapoceo nuklearni rat.
    Prvo ide Kimova nuklearna bomba, svakog momenta se očekuje prema intel podacima Juzne Koreje, završili su sve pripreme.

Izgleda da će ova nuklearna bomba bit atmosferska a ne ispod zemlje.

Eto, imaćemo priliku da vidimo novu Kimovu bombu i radioaktivnu pečurku. Čovječanstvo, raduj se...

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Stvarno nevjerovatno kako su piloti vješti kod ovog vježbanja niskog leta..
    https://twitter.com/TDF_UA/status/15...DhkvAuSiA&s=19

Još jedan lijep prizor ovog puta vježbe alijanse istoka i zapada na nebu..
    https://twitter.com/visegrad24/statu...dDe3qlznA&s=19

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Preživjeh više od 50 nuklearnih katastrofa od raznih na ovoj temi pa dako i tu jednu preteknem ako se i desi.

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Ma nuklearni rat neće niko ni osjetit, bol, to jest. To je milisekunda eksplozije, i svakako je ne bi vidio... Problem ti je veći ako si udaljen od centra pa te zakači radijacija i muke svakojake... Al pričo mi na Twitter onomad jedan u komentare, teorijski fizičar mu bješe u bio, stariji čovjek, da ni radijacija nije toliki problem tog rata. I da ne bi bilo nikakve nuklearne zime kako predviđaju jer drzave zapravo i nemaju toliko nuklearnog arsenala koliko se to pumpa u medijima, da su im jedine jako odrzavane bombe do 1,5 kiloton, a da im strateške nisu ni jednima ni drugima odrzavane od Hladnog rata. A onaj mit da se moze uništit planeta nekoliko puta je valjda to, samo mit.

Veli, glavni problem bi bio taj post apokaliptični svijet i anarhija, snalazi se kako umiješ...

19. The Following User Says Thank You to Saruman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Idemo ZSU, samo naprijed. Što se ne priključiš Ukraine IT army? Ja sam bio jedno vrijeme volontirao, obarali smo ruske sajtove banaka i svega ddos. To je smiiješno bilo. Trista hiljada ljudi obara Sberbank sajt niko i Moskovske vlade, nekih opština, sela, svega i svačega, instituta... haos. Drago mi je da sam pomogao ratnim naporima ZSU, a nisam dobio centa za to. Đe čuli i đe ne čuli... Nije im pomogao ni Cloudflare koliko je ljudi ddos radilo... Tad su i nas hakovali u CG. tj. vladine servere... Ali njihovi hakeri imaju vojnu cyber tehnologiju od drzave. Šta smo mogli sa laptopovima i Windows 10...

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Rat je pakao. Dosta poginulih danas tj. juče u UKR... bivaju snimci po Twitteru. Zalosno je što i jedni i drugi izbacuju to, skoro su počeli, dosad nijesu. I sad izbacuju to, i narod u komentare broji ko je više pobio, prema mrtvim tijelima. Majke mi, ovo je distopija.

Thanks Thanks Given 
    1,227
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    533 Posts

Antiutopija, opet ja sa ispravkama. Jer nam poginule Ukrajince predstavljaju kao heroje kojima treba da se divimo, iako smo ~ dvije hiljade kilometara udaljeni od fronta.
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    2,578
    Thanks Thanks Received 
    677
    Thanked in
    403 Posts

Default Ukrajina - novi rat?

Ovaj rat ce potrajat dok je Putin ziv tj presjednik, sto znaci da moze potrajat i 4-5 god a moze i 10 god.
    Pobjednika nece biti osim ako ne pocnu nuklearke, e onda tek niko nece dobiti, naprotiv….

Ko zna koliko godina se ovo planiralo, mozda 10 a mozda i 20 godina ali cilj je jasan, unistiti ruse i taj ukr ruski narod tamo. Ukri idealna zrtva, doduse na prvi pogled rusi i izgledaju kao agresori, prvi su napali ali kad covjek razmislja dublje zasto prije nisu? Mora da su osjetili neku prijetnju…

Ne vjerujem nista amerima, suvise su zla po svijetu cinili od Hirosime, preko Vjetnama do Avganistana, Iraka, Jugoslavije itd…

Jednostavno zao mi je tih vojnika i prije svega civila u Ukr i njenu samu drzavu ali kad pomislim kakav je zapad na celu sa amerima i englezima zlo imam pravo da vjerujem da oni stoje iza svega.

80 hiljada novih ruskih regruta spremno za borbu. S druge strane ameri i njihove marionete trpaju oruzje ukri na sve strane.

Sve sto gledamo na tv i citamo na internet je laz. Ovaj rat i ove info, vijesti su isto ka ona lijepa djevojka sa instagrama a uzivo…jbg

Its’ coming, and it’s gonna be a long one…
    Last edited by p0smatrac; 29-10-22 at 01:16.

24. The Following User Says Thank You to p0smatrac For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Ma ima par kanala na Telegramu koji prikazuju realnost u Ukrajini. To je horor za pogledat. Nećete moć da jedete posle tih snimaka. Oni se kolju kao u WW1. Zaista masu gine, ljudi, prije svega. Hebe mi se za navijače. To su nečiji očevi, muzevi, braća, stričevi... I ginu... za šta uopšte ginu, ni oni ne znaju. Ni jedni ni drugi.

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Kad sam pomislio da stvar ne moze biti gora u Ukrajini. Ono zlo i govedo od Kadirova zaista poziva na dzihad tamo, a neće on ginut. I što je najgore, već imaju neku Islamsku drzavu Donbasa ili tako nešto i pozivaju ljude u taj dzihad. Iskreno, ***** im mater i nabijem dzihad na on stvar. Ima grupica ljudi kod muslimana, uvijek, u svakom trenutku, koja prosto jedva čeka da neko neđe proglasi dzihad da ode i da samo pogine. To je mali broj u odnosu na 1.7 milijardu ljudi, ali su potpuni fanatici kojima je to zivotni san. Jer stvarno vjeruju u to. Čeka ih 72 ribe u taj raj. Now, ja sam napiso tamo u threadu ateizam, šta mislim o religiji... I fala Kadirovu što mi je potvrdio stav...

https://twitter.com/200_zoka/status/1586029514844356609

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Kad sam pomislio da stvar ne moze biti gora u Ukrajini. Ono zlo i govedo od Kadirova zaista poziva na dzihad tamo, a neće on ginut. I što je najgore, već imaju neku Islamsku drzavu Donbasa ili tako nešto i pozivaju ljude u taj dzihad. Iskreno, ***** im mater i nabijem dzihad na on stvar. Ima grupica ljudi kod muslimana, uvijek, u svakom trenutku, koja prosto jedva čeka da neko neđe proglasi dzihad da ode i da samo pogine. To je mali broj u odnosu na 1.7 milijardu ljudi, ali su potpuni fanatici kojima je to zivotni san. Jer stvarno vjeruju u to. Čeka ih 72 ribe u taj raj. Now, ja sam napiso tamo u threadu ateizam, šta mislim o religiji... I fala Kadirovu što mi je potvrdio stav...

https://twitter.com/200_zoka/status/1586029514844356609
    Ma nema tu razlike. Evo ovaj pop veli ako rodiš malo više nećeš žalit previše za jednim tako nešto.
    Ja ne znam kako se ona nakon te njegove izjave suzdržala. Nikakve razlike nema sem što tamo ima više pravoslavaca pa se nadam i da će Kiril dobiti tabak za ratne zločine.

https://twitter.com/Gerashchenko_en/...TB-5mp3CQ&s=19

Last edited by Bluemoon; 29-10-22 at 06:17.

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Кадиров позива на џихад против Украјине и Запада.
    Оно химарсовање његових људи у Херсону му тешко пало.
    23 мртва и преко 60 рањених у само једном химарсовању.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

29. The Following 2 Users Say Thank You to BAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,727
    Thanks Thanks Received 
    1,286
    Thanked in
    857 Posts

Kakav je to fanatik, mali gmaz. Njega treba locirat i "himarsovat" ga da im totalno padne moral

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    1,585
    Thanks Thanks Received 
    2,214
    Thanked in
    1,066 Posts

Ništa to dok ne vidi tri kovčega iz svoje kuće,one maloljetne momke koje je kao poslao u rat.
    Neću vE lagat,uopšte mi ne bi bilo zao

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

ako je dzihad tako dobra stvar i toliko garantuje beneficija na onaj svijet. Zasto Kadirov koji poziva prvi ne ode i pogine, vjecno ce uzivat u bascama dzenetskim sa 72 zene... bolje nego u ceceniji sigurno.

Page 449 of 494 FirstFirst ... 349399439445446447448449450451452453459 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)