Ma skinuli Maserati-ju znak
Da ne pravimo offtopic. Slava Ukraini. Ali moze li mi neko reći šta znači ovaj novi grb/heraldika Ukrajine? Simbolizam? Ili porijeklo? Ili ko ga je "osmislio" i kada otprilike? Pošto postoje mnogobrojne teorije o ovoj heraldici.
(Nema veze sa nacizmom pro tip, p.s)
![]()
Last edited by Saruman; 25-10-22 at 23:03.
Ma skinuli Maserati-ju znak
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
On jeste trozubac grb, al opet ima još dosta teorija. Sad, Ukrajina tog perioda prije hiljadu i više godina, i tih perioda ranije i kasnije, sve do danas, izmijenjala je mnogo vladara i uticaja. Wikipedija nešto objašnjava, ali se nešto ne poklapa. Ima praznina u sekvencama. Al hajde, da ne idemo u offtopic oko heraldike ukrajinske ako nismo profesionalci za temu.
To ti je ono čiji si ti mali i ko te posl'o i za koga radiš.
Čopor.
Nego,ovo oko zastava i grbova meni je bilo zanimljivo da pregledam kroz jedinice ukrajinskih snaga koje koriste na svojim logotipovima a najviše mi se svidjela simbolika SSO-a.No to je više za temu Ukrajina sraz dva svijeta.
Uostalom njihov je izbor što će postaviti na sopstvenoj zastavi ko što im je i jedini izbor da uopšte i postoje pošto im se postojanje negira još od odvajanja od Kremlja koji eto vrši "denacifikaciju" zalutalih rusa pa bi ono..da ih nacistički vrati u "matricu." Čist nacizam gledamo u 21.vijeku a neki vele pojačali se računi za grijanje.
A makse.
Sent from my SM-A336B using Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 25-10-22 at 23:20.
Kakav fail s moje strane.Izvinjavam se Sarumane.Nisi ti mene pogrešno razumio,što neko reče,jer me ne možeš ni razumjeti,no sam ja tebe.Ipak si uletio na stadion sa knjigom u jednoj i bejzbolkom u drugoj ruci i krenuo pravo među ultrase.Samo još da utvrde jesi li prorok ili avetinja(ovo ti je za ono mangupe) i da li držiš njihovu stranu ili stranu druge tribine i ako prođeš test,možeš se popeti na šipku.Što se mene tiče možeš mi se popeti na ...
A za poštovanu Bluemoon,uzdržaću se,uprkos prišivanja da neko pripada čoporu,a rekao bih da upravo alfa ženka sa ove teme(mada i mora biti alfa jer je jedina) koketira sa novopridošlim ne bi li ga zbog njegove egzotičnosti,brže bolje dovukla na njenu tribinu.Što se mene tiče,nek je srećno u oba doma
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Last edited by joni; 25-10-22 at 23:33.
@joni
Od mlada si ti ne znaš, do diskvalifikacije u najgorem mogućem maniru..aj zaobiđi me lijepo sa tim..poštovana.Dođeš na temu da svima ukažeš kako su balavurdija a na temi o vojnim vozilima izbaciš svu safru prema "zapadu" nazivajući ih pi*dama otkud god ti potiče sva ta safra.
O vojnoj taktici i frontu riječi, kao ni o komadantima što iste vode.Ime jednog generala ni sa jedne ni sa druge bande izgovorio nisi niti o njihovim kvalifikacijama.
ASC treba da ti crta tablicu množenja.
Znaš li koliko me nakon ovoga što si sve noćas ispisao prostro zanima što uopšte imaš na temu?Taman onoliko koliko vode ima na Duškom Klancu.
A za čopor nisam slučajno no to nije tema.
P.S. nisam upotrijebila tuđicu džentlmen jer mi se oće no što u našem jeziku i ne postoji.
Last edited by Bluemoon; 26-10-22 at 00:25.
Ma ti si jedan kralj. Znaš li da si mi učinio ogromnu uslugu ovim što si i sad a i ranije napisao. Neironično. Ovu uvredu zadnju ti praštam. A mangup, odakle ja dolazim, nije neka uvreda, već ono, mafijašu, pametnjakoviću, legendo, mangupe... No nebitno sad to. Nevezano za uslugu, ja shvatam šta ti hoćeš. Da izaberem svoj ratni tim na ovom threadu i budem lojalan ker. jer sam očigledno upao kao neki pokvarenjak i haotični Saruman Čarobnjak u thread, grom iz vedra neba, počinje pisati o akcijama, sluzbama, sigurnosti, podacima, ovome, onome. Burazere, ja zivim na internetu 20 godina. Informacije koje moje mozak sortira nisu perfekcionističke, one idu nekom prirodnom logikom i sortiraju se prema vaznosti i koristi. Ja mogu da se zaigram idejom, što bi reko Aristotel, i da je odbacim... To je valjda neki znak učenog čovjeka. Ne znam da li sam učen ili ne ali ti ZAHTJEVAŠ da ja ovdje JAVNO GLASAM za neki tim, i da postanem pravi pravcati navijač, ovčica, ultras nagudrani, da palim baklje za svako ubojstvo i raskomadanog neprijatelja, oficira, da šerujem za NAFO, ili ruskog Zoku, ili Intel Slava Z... Ja nikad nisam bio navijač. Jesam za Milan navijao dok je legendarni Ševčenko igrao, i postava s Gatuzom, Maldinijem, Nestom, Cafuom, Didom, Seedorfom... (eto koincindencije, Ukrajinac Ševa), ali nikad nisam 1 tiket u kladionici odigrao. Znaš što? Milan povede 3 0 protiv Liverpula. Izgubi. Ne sviđaju mi se te nelogične šanse, nije da ne smijem da rizikujem, nego zelim da znam dimenziju rizika. Nisam se bavio fiktivnim i jedva potencijalnim, i sad da ne pišem o sebi romane po ovom threadu, a već sam ih napiso u 2 3 posta, moram da naglasim. Ja sam spreman da kritikujem svaku stranu. I mogo bi ovdje jedan naučni rad i izvještaj o mnogim akterima sukoba da objavim i iskucam, gdje bi mnogi imali transparentan uvid kako se rat vodi, ko uzima pare, đe idu pare, follow the money, što bi rekla DEA, CIA. Tamo đe završavaju, taj dobija ovaj rat. A tu ima ogromna lekcija da se nauči. Mi ne znamo đe idu pare iz Ukrajine ili Rusije... Ne postoji accountability, zašto bi? Ovi šalju Ukrajini ko da je papir, pa sve više postaje samo papir. Svi znaju za ZATEZNU KAMATU. Znači kamata na kamatu. To dođe neka kazna za neplaćenu kamatu. E sad, niko od ovih aktera nema nikakav RESPONSIBILITY, da ti pruzi ikakav podatak, šta radi, zašto radi, koja je poenta, kad će kraj rata, što ne sad, što za 5 godina? To je problem globalnog društva. NE POSTOJI ODGOVORNOST NI ZA ŠTA. SVI NA YEBENOM SVIJETU ZELE SVA MOGUĆA PRAVA, ZNAČI SVE. Niko ne zeli niti jednu obavezu. A kad nasljeđuješ imovinu, osnov je da se nasljeđuju PRAVA, znači da ti ĐED mrtvi kuću od 100000eur, ali bruda, njemu hipoteka isto toliko. Šta si tu naslijedio, OBAVEZU!
E pošto smo utvrdili da postoje PRAVA i OBAVEZE. Ukrajina ima PRAVO DA SE BRANI, kako hoće, dokle moze... itd. Rusija nek radi ilegalnu invaziju koju radi, završiće u Hag jednog dana, ali to je isto pitanje PRAVA I OBAVEZA, i krivične ODGOVORNOSTI pred sudskim mehanizmima.
Ja kao recimo kao neki političar, mogu da obećam sad 500,000 radnih mjesta. Ne postoji taj ****, mehanizam, koji će da me uhapsi ako ja to NE ISPUNIM, mogu da promijenim 50 stranaka. Putin kaze 300,000, mobilišu 1,000,000, ne postoji MEHANIZAM OBAVEZE, REGULACIJE, KONTROLE da on išta uradi što naredi, obeća, uradi, nema MEHANIZMA koji Amerikanci zovu CHECKS AND BALANCES, koji isto treba reformu. U mom pravnom svijetu, ja ne zelim sad puritanizam, ali ljudi, recimo političari, koji ne bi ispunili obećanje, išli bi na zatvorske kazne. Mozda je to malo radikalno. Ali ne moraš da obećaš 50,000. Obećaj 5 ili 15 poslova. Ispuni, gotova stvar. Lazno reklamiranje je krivično djelo. Zašto to ne bi bilo i u politici, političari se ne razlikuju od prodavaca proizvoda, obećavaju isto kao TopShop, oni moraju dati GARANCIJU, kao za proizvode. Ta garancija je ili zatvor, ili odricanje od prava da budu birani za predstavnike u narednih nekoliko vremena... ali to je već dio još jedne finte PURE DEMOCRACY i REPRESENTATIVE DEMOCRACY.
Angela Merkel nema nikakav domaći mehanizam kojim bi mogla biti pozvana na ODGOVORNOST za ovisnost o RUSKOM GASU,
a neopravdanim i po nacionalnu sigurnost, nacionalne interese, izdaju građana i građanki NJEMAČKE, koji su pretrpjeli NEOPRAVDANU finansijsku štetu ŠTETNIM
GAŠENJEM SVIH NUKLEARNIH ELEKTRANA u Njemačkoj. Šta joj ko moze? Ne postoji mehanizam pozivanja na odgovornost političara osim ako ne ubije nekog.
Zato je politika RAJ za psihopate. Nije tačno da moć kvari ljude, nego da moć PRIVLAČI psihopate i sociopate. Citat.
Nema nikakve ODGOVORNOSTI, NEMA TRANSPARENTNOSTI, SVU ŠTETU SNOSE PREVARENI BIRAČI, GRAĐANI, LJUDI... i ko sve.
Osim ako ti ne nađu drogu ili ubiješ nekoga, ne postoji ODGOVORNOST ni za šta što radiš.
Kakve to veze ima sa Rusijom i Ukrajinom? Pa ne da ima, nego je to POUKA ovog yebenog rata.
AMERIKA ŠALJE DESETINE MILIJARDI i ostatak Zapada, njeni građani nemaju MOGUĆNOST da pozovu na odgovornost i prisegu Predsjednika,
da dio novca preusmjeri za domaće potrebe od ključnog značaja, ljekove itd...
ne mogu ni pitati? Gdje da pitaju? U Bijeloj Kući? Nema mehanizma. No checks and balances. 2Amandman ne znači ništa, mozes jedino sebe upucat.
LEKCIJA RATA U UKRAJINI
ODGOVORNOST, TRANSPARENTNOST, OBLIGACIJE ILI OBAVEZE, PRAVA, BLOCKCHAIN itd.
- Rusija vodi po svoj narod neodgovornu i destruktivnu politiku invazije, ekonomske i geopol izolacije, izdaje nacionalnih interesa, mobilizacije, ilegalnih referenduma i krivično će odgovarati za brojne zločine pred sudovima.
- Ukrajina, odgovorno se brani, ali niko na svijetu pojma nema TRANSPARENTNOST gdje ide sav novac koji se slijeva u Ukrajinu. Follow the money? Dosad su dobili 100 150 milijardi. I Bog jedini zna koliko oruzja. 0 TRANSPARENOST. Bog jedini zna dje su te pare.
Di su pare? Šta mene zanima? Zanima me. Mi smo članica NATO, dio našeg budzeta ide na vojni budzet i obaveze zahtjevane od NATO alijanse, i dio tako šaljemo Ukrajini.
POJMA NEMAMO gdje te pare idu. NADAMO SE DA IDU na ratiše, NADAMO SE. OK. A šta ako ih neki tamo peru po 20 puta na 300 računa od Sejšela do 5000 fiktivnih firmi,
pa preko kriptovaluta, tako da mu Bog ne moze uć u trag, stavio Zelensky milijardu USDTethera na kamatu na Binance i samo kupi kamatu i vraća je u ukrajinski budzet? Šta ako? Nije poenta da ja sad saznajem gdje se troši novac u Ukrajini, poenta je da ne postoji MEHANIZAM, CHECKS
AND BALANCES. NEMA ODGOVORNOSTI za ZELENSKOG ili bilo koga tamo, ako nešto syebu ili ukradu, pa makar 5 eura. Ko će da ga juri? Amerika? Idemo dalje. Oni vode rat,
i nema pravila, ne smije se ništa priupitati, to je vojna tajna. I nemamo nikakav Insight ili Transparency u vojni budzet. Inače, ovaj sistem će pogoditi i vojnu industriju, ali u kontekstu VOJNOG SNABDJEVANJA, znaće se svaka tačka od starta proizvodnje do tačne isporuke.
Pristupamo cijelom slučaju Bona Fides, a postoji i Mala Fides. I Bona Fides vazda naleti na Mala Fides, kad su u pitanju velike pare. Nego hajmo, nadamo se da ih troše na ubijanje orka i Wagnera. I sigurno u dobre svrhe troše pare, niko ne krade, jer ratuju sa velkom silom. Nema ratnih profitera.
E sad će neko reć, za to što pričaš nema riješenja, navikni se na ovaj svijet i to je to. Problem je najveći u tome, što ima riješenja, i ne samo da ga ima, nego je u fazi testiranja, a negdje već full radi u mnogim zemljama i Švajcarska, Juzna Koreja, Norveška, Švedska, Belgija, Finska, Luxembourg, Holandija, Kanada i pojedine su već implementirale dijelove tog sistema ODGOVORNOSTI, TRANSPARENTNOSTI, NO SINGLE POINT OF FAILURE, PERMANENT BLOCK i CHAIN. Bez ikakvih papira, sve na telefonu mozes da vidiš, kolko tvoja opština daje za šta, kome, kada, koji su projekti, rokovi, šta sa probijenim rokovima, petljama, kašnjenjima, ovim, onim, ti kreiraš politike... Ugovori su smart contracts i sve ostaje stalno u bazi podataka, digitalna baza je formirana, ali ne na yebenom Windows XP operativnom sistemu, i ona je backup offline, online vuče sa backupa u slučaju napada, ali se naprave po više slojeva, ma instaliraj mu raspali QubesOS i kači ga na Tor ako ne umiješ ili neki decentralizovani blockchain Web3 Servis, zbog dodatne sigurnosti.
Rat u Ukrajini je otkrio sve nedostatke modernog digitalnog svijeta, finansija, proizvoda, linija snabdjevanja, načina funkcionisanja, naročito modernog DIGITALNOG svijeta, baza, decentralizacije, Web3 mogućnost.
Svi znaju na CDM, IT eksperti itd... koja je to tehnologija koja moze riješiti sva ova pitanja Rusiju, Ukrajinu, Ameriku, Kinu, Iranske dronove koji navodno nisu iranski,
sumnjive isporuke ukradenog zita, FAJZER VAKCINA, virusa, raznih peripetija društvenih sadrzaja, kupovine diploma, pranja novca, zapošljavanja, nepotizma, sudskog sistema, kulture ma sve što zamisliš i pozeliš moze biti u igri...
Progooglati termin PURE DIRECT DEMOCRACY kad smo već kod te mogu reći perfektne digitalne tehnologije.
i omogućiti novi svijet u kom će se ljudima predati jednaka politička moć po glavi stanovnika. Svima jednako koristan i donijeti ne samo prednosti u SISTEMU, nego će ti SISTEM dati prednosti koje će ti i sam preporučit da uradiš da ih dobiješ. To je već malo dalje od teme, ali isto blisko. Biće kombinovana tehnologija sa AI. A još bolja stvar je što će svaka zemlja ponaosob moći da developuje svoj sopstveni sistem i dopunjavati njegovu funkciju, sigurnost i kreaciju. Perfekcija.
Sic temper tyrannis
Pošto sam glup taman tol'ko da ne umijem multiquote da odradim,onda ću ovako:
@Didius Julianus;@Patton
A za kad vam to treba?
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Last edited by joni; 26-10-22 at 06:25.
Овај симбол је јако стар.У 10. вијеку се налазио на печату и на новцу владара Кијева, посебно Володимира Великог.
У то вријеме Москва није постојала.
У питању је трозубац, али симболише и сокола у обрушавању.
Украјинска држава је 1918. усвојила тризуб као официјелни грб, и од 1992. тризуб је поново грб Украјине.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Soko u obrušavanju..kao pilot suške.
Prokleti rat.
Izgleda da će dostava iranskih kamikaza biti sasječena na samom izvoru gledajući jučerašnju vijest o pukovniku i generalu (IRGC) koji su imali nadzor snaga što obezbjeđuju dostavu istih RF-u.
https://english.alarabiya.net/News/m...Zahedan-Report
Perestrojka vol2 svakako.
Nego za jednu despotsku zemlju koja je skoro smijenila vlast od 30 i nešto godina i gdje se niko nije nešto puno čuo do skora, puno smo zabrinuti za demokratiju u Ukrajini, Rusiji, vladavinu međunarodnog prava, poštovanje UN deklaracije, Hag, novi svjetski poredak i tako to.
Ko zna za što je to dobro... politička evolucija.
Dajte neke predloge za planiranje coup d etata u Rusiji, kao što sam ja dao.
Sad smo demokratija.
Makar.
Руси су почели да уклањају споменике знаменитим Русима који су постојали у граду Херсону.Тако су уклонили споменик адмиралу Ушакову, бисту фелдмаршала Суворова, а чувеног кнеза Григорија Потемкина су ископали из гроба и однјели га.
Бјежанија?
https://twitter.com/bayraktar_1love/...73303526871040
I Česi neku instalaciju napravili.
https://twitter.com/visegrad24/statu...8CZsLGEYA&s=19
Izgleda da je Mercedes posljednja auto-kompanija koja napušta RF.
https://twitter.com/the_ins_ru/statu...YdRW8eBMg&s=19
Ne vala.Treba im ozbiljna zatvorska kazna ako je istina mada me ne bi iznenadilo.
Mrzi me da uđem u ministarstvo očajne retorike, još da mi android napadne ruski trojanac ali ako je ovo istina..prodaj druga za pancir..nadam se da je za*ebancija.
https://twitter.com/j__o__k__/status...9KTp_u0jQ&s=19
I sunce se urotilo protiv njega..
https://twitter.com/visegrad24/statu...3scDEgitA&s=19
Last edited by Bluemoon; 26-10-22 at 21:25.
Ухапсили су некадашњег првог човјека Мотор Сич-а из Запорожја.
Пронађена му је индетификациона картица руске академије наука и велики грб Русије.
Мотор сич између осталог производи моторе за совјетске и руске авионе и хеликоптере и мислим да је заслугом ове фабрике много тога у украјинској авијацији ремонтовано и оспособљено за рат.
Прије овог рата сам мислио да су украјинске службе прилично бушне.
Међутим испоставило се да поред одређених мањкавости, раде добар посао, и да су руске службе уствари далеко бушније.
Last edited by BAR; 26-10-22 at 22:08.
UDARNA VIJEST
Predsjednik Gvineje Bisao izjavio je da je spreman posredovati i organizovati razgovor između Putina i Zelenskog.
...
![]()
Sheih Imrah je prije vise od 5-6 godina najavio treci svjetski rat i to bas na tlu Ukr.
Sto bi on rekao gog and magog.
Zanimljivo je da je po njegovoj procjeni ti tumacenju Kurana, predvidio godinu 2021-22
Dakle ima fore jos malo da promasi.
Kontraverzna osoba, islamski ucenjak a ne priznaje genocid na srebrenicu i navija za rusiju. Mnogi kazu ruski agent…
Meanwhile, imam osecaj da ce bitka za Herson biti neke pro verzija cuvenog staljingrada.
Da ne pomenu Gvineju Bisao ne bi ušla u spisak naslova..postala tranzinta zemlja u švercu kokaina..vojni puč..državni udar..nešto ko mi jedino nas vade koordinate na karti svijeta.
No hajd ovim našim političarima barem ne pada na pamet tako suluda ideja da nakon 6 mjeseci i u sred raketnih udara jednog predsjednika i jake ofanzive druge zemlje..nek pozove neobavezno Putina na čaj pa izađe naslovnica kako je afrički grm spasio svijet..čuj, Gvineja Bisau..
Nađoh snimak kako wagner misli da zaustavi tenkove..vidjeh prije fotografije ali snimak je genijalan otvara "novu" dimenziju ratovanja.
Tačno imam utisak da su ove čunjeve nabavili preko nekog tendera i ode pola tamo, pola ovamo a to što ničemu ne služi nikome ništa...
Last edited by Bluemoon; 27-10-22 at 06:48.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks