Page 107 of 139 FirstFirst ... 75797103104105106107108109110111117 ... LastLast
Results 2,651 to 2,675 of 3468

Thread: Buducnost parlamentarnog zivota u CG 2020-2024

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Quote Originally Posted by Mr_Gospodin_Signore View Post

DF-ovci... Kakvi god da su Ranja i Ranko u ocima Srba, mozete li njih zamisliti da se pentraju na skupstinski stol, bacaju racunare, bacaju suzavac u skupstini? A nije da im fali cojones, vec su civilizacijski daleko ispred ovih.
    Treba DPS-u i satelitima sada frontovskih fajtera više no ikad.
    Ali džaba kad su decenijama uzgajali samo jajare, koji se kriju iza lika predsjednika.
    Baš je to sinoć suznih očiju konstatovala Tamara Nikčević u možda jednoj od poslednjih Aritmija. I složio se s njom vrsni analitičar Zlatko Vujović.

Treba DPS-u neko ko će razbiti računar i poput Mirka u Maratoncima, preuzeti stvar u svoje ruke.

2. The Following User Says Thank You to Massaro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    26,221
    Thanks Thanks Received 
    8,418
    Thanked in
    4,144 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    neće mi zamjerit te ih pominjem, al eo @hercules i @Zedd i još dostina njih pišu protiv DPSa pa ih ja ne napadam niti etiketiram, jer nisu jednostavno podržavaoci DFa niti te politike. ove koje nazivam tako jesu, pokazali i dokazali svojom pričom. to što si ti fan šubare i stranke njegove - to je tvoj lični izbor. samo ti opet velim, vaša ekipa na nazivanje Crnogoraca nulom ćuti a ja idiota sa CT koji oće da ćera narod koji je rođen u CG prozivam. i to je sva razlika
    Samo što je Šešlj debil stari plaćeni iz druge države a ovo je skupina koja blokira grad i prijeti u ovoj državi. I u ovoj državi premijer jedne države i poslanica u skupštini hoće da ćeraju veliki broj naroda preko grane. Isto ima razlike a?

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Samo što je Šešlj debil stari plaćeni iz druge države

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
    upravo si potvrdio, ono što ja pišem. vazda izgovori kad se vrijeđa CG i Crnogorci. no dobro, kako oćete
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    889
    Thanks Thanks Received 
    1,314
    Thanked in
    692 Posts

DPS je ipak pobijedio na Koniku !
    Odatle može da se krene u pobjedu na parlamentarnim izborima.

Послато са SM-A536E помоћу Тапатока
    Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.

Thanks Thanks Given 
    4,812
    Thanks Thanks Received 
    5,605
    Thanked in
    2,768 Posts

Originally Posted by Gagarin

Sad već davne 2011 prije nego su se strane drastično udaljile bio je predlog koji je potekao podržan od DPS da se isprati SDP iz vlasti i uđe SNP, tada najjača srpska partija.
    Kao osnov ulaska bilo bi pomirenje i evropski put.
    Tada je kao koncesija ponuđeno da trobojka bude predsjednička zastava, dakle takođe zvanična, što Filipu nije smetalo [IMG]file:///C:\Users\User\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\c lip_image006.gif[/IMG], da se skrati himna. Tada su počeli i pregovori sa MCP o temeljnom ugovoru.
    Priču je na kraju odbio predsjednik SNP Milić jer mu nije dao njegov beogradski pokrovitelj Tadić. Milićevo zvanično opravdanje bilo je da neće njegovi prihvatiti. Čovjek koji mu je to predlagao čak se nudio da on dođe na sjednicu GO SNP i proba ubijediti članove. Ali avaj.
    Suština je dakle da će Beograd sa svojim, za crnogorske uslove neograničenim resursima, uvijek gurati Srbe koji će gledat Srbiju, a ne Crnu Goru kao maticu.
    Ako ne vjerujete, pogledajte što se desilo sa Amfilohijevim nasleđem nakon njegove smrti, jer nije gledao Beograd kao centar svijeta.
    Bilo ko da je u Srbiji na vlasti, njemu igra samo njegov satelit ođe. Ako će neko biti "Srbin kao Pribićević" (ko nije neka pogleda istoriju) neka ga nema.
    Vidi se i po rezultatima. Srbiji treba ili Republika Srpska, ili sjeverna Mitrovica ili Knin.
    Srbi, integrisani u drugu državu sa jakim nacionalnim identitetom nisu interes Beograda. I vazda će takve minirati, a postavljati neke vazalčiće.

Tako da ti priča, fakat, "teoretski vrlo lepo zvuči, maličice je drukčije u praksi"
    Tako si me u tanko mjesto. Bez obzira što oni skeptici tamo pričaju o tome kako je izmišljena.

Ne operativno aktivno, ali na neki način, savjetodavno bi bilo najtačnije reć, bio sam najpravovjerniji vjernik te priče, od začetka do kraja.
    I na dan današnji sam duboko i potpuno ubijeđen da bi, da su neki ljudi u SNP-u tad imali samo zeru muške petlje više, mi danas bili članica EU, bez straha, trzavica, nestabilnosti, i decenije koju su pojeli skakavci.

A ovim nevjernim Tomama bi vjerovatno današnji ministar finansija imao ponešto reć o tome.

I, tragično i tužno u isto vrijeme, i na dan današnji nam jedini put u bolje vodi na tu istu stranu-
    formiranje široke koalicije koju će činiti izvorno suverenističke i unionističke snage.
    Last edited by Buva+gacce; 25-10-22 at 21:59.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

7. The Following 2 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,105
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Moze li ikako Gnojko Raicevic za ministra Kulture i Medija?
    Jos se ja zaebavao.

Proslo je #osvjezenje. Slijedi vrijeme za #pomirenje.

https://twitter.com/Dajkovic/status/...lMFJ3O1zQ&s=19
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    4,812
    Thanks Thanks Received 
    5,605
    Thanked in
    2,768 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Mogu je osvojiti, ali im treba totalni reset.. Pada mi na pamet HDZ u komšiluku i Sanaderizacija..
    Ali generalno gledano, u ovakvoj trenutnoj postavi, nema trika da će se okg ikad više vratiti na onaj nivo do avgusta '20.. Sa tim računam da će svaka partija koja ponudi konkretne stvari a ne bude bazirala kampanju na "mi nismo dps mi smo bolji" - možda i dobiju moj glas.. Jer plašenje naroda sa big bad wolf-om može proći kod onog dijela za zakržljalim iq-om..
    Konkretne stvari bez populizma i imaće moj glas.
    Nažalost, ko god preferira očuvanje izvorno suverenističkog bloka, u konačnom i očuvanje državnosti, te očuvanje građanske kulture i sistema vrijednosti, kao i pozicije lijevog centra, ne može bez promjena u DPS-u.
    Jer se radi o jedinoj strukturi koja ima kritičnu količinu moći da u tome uspije. Što je upravo jedan od ključnih razloga ovog višegodišnjeg sveopšteg, i krajnje agresivnog, naleta na njih, i naročito njihovo biračko tijelo, bez obzira na opravdanost i legitimitet povoda.
    Drugim riječima, dobar dio povoda za genocid koji već godinama gledamo nad DPS-om je opravdan. Ali, istovremeno, ti povodi često nisu pravi razlog napadima. Tj., napadači vrlo često imaju sasvim druge motive, i to se sve jasnije vidi.

Iz tog razloga upravo, lično mišljenje šta je to njima neophodno da izmijene:

Da oforme strateško tijelo koje će se isključivo baviti dugoročnom vizijom ovog društva. Da ljude poput Ljubiše Stankovića, Milice Pejanović........ vrate aktivnoj političkoj misli. Ne zbog njihove političke profilacije ili nečijih preferenci, već zbog ogromnih ličnih i profesionalnih kvaliteta i iskustva, realno neprocjenjivih. I užasno nedostajućih.

Da naprave merdžer sa SD-om, i na ključne pozicije povuku ljude poput Borisa Mugoše, Nikole Zirojevića.... čime bi se, bar djelimično, ispunio bezdan u mladom liderstvu ove partije, i generisala neka buduća snaga, kojoj se trenutna garnitura politički impotentnih, neaktivnih, anemičnih i suvih verbalista ne može ni primaći. Lični utisak.

Da se okanu priče o naciji i državnosti, i da zaborave ideju da je DPS stvorio i očuvao državnost Crne Gore. Stvorio je narod Crne Gore, a jedino Milu kapu skidam što je stojao i ispred i iza te ideje, u vrijeme kad je nosilo možda 15tak% naroda, i kad ama baš niko od njegovih saboraca iza nje stao ne bi.

Da se bave pričom o onome što treba da se radi. Da Andrija Nikolić, uzdrman krajnjom arogamcijom i bezobrazlukom Filipa Ivanovića, i brojkama koje sve više idu u prilog ES-u, ne palamudi kako će se Spajićem baviti tužilaštvo, nego pričepi gubicu, bude gospodin, sačuva dostojanstvo, i da neko rješenje za to što slijedi. Jer sve drugo je nemoć i neznanje.

Da postave temelj dugoročne saradnje sa lijevim dijelom izvorno pro-sprskog bloka, koliko god vremena, energije i ustupaka za to bilo potrebno. Jer će tek onog momenta kada ta formula agregira 67% naroda, ova zemlja prodisati slobodna.

Ključno. Da u potpunosti izmijeni unutrašnju kulturu sistema i, umjesto stabilokratičnosti mediokriteta, uvede borbu kvaliteta i individualne sposobnosti.

Apsolutno najključnije. Da dobro, kao azbuku, u po dana u po noći naizust, izuče onaj Ruzveltov New Deal, i sve što je nosio sa sobom. Od izopštavanja mafije i odrođenih biznisa, do žestokog globalnog oporezivanja i jednog i drugog, žestokog umanjivanja i jednih i drugih, pa sve do programa javnih radova i zapošljavanja, i konačno, globalno začepljenih guzica i zavrnutih rukava.

Iz očiju nekoga koga je, iz više od deset godina apstinencije uzrokovane raspadom morala i kvaliteta vladajuće bulumente, izvukao užas koji nam se, u sve najljepšem i najšarenijem pakovanju, ponudio i prodao u zamjenu.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

10. The Following 7 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    ...

Iz očiju nekoga koga je, iz više od deset godina apstinencije uzrokovane raspadom morala i kvaliteta vladajuće bulumente, izvukao užas koji nam se, u sve najljepšem i najšarenijem pakovanju, ponudio i prodao u zamjenu.
    Odlične ideje. Na sreću, šansa za implementaciju nula. Prije će Manda zabarjačiti NATO zastavom nego što će se prekovati džeferdar DPS-a.

Reforme sa Milom na čelu DPS nema, niti bi iko u njih povjerovao. A Vođa se odavno napržio na ulogu oca nacije, vidi mu se da se već godinama nervira što se zahvalni narod nije još sjetio da mu spomenik podigne poviše mauzoleja. On da ode da bi partija prodisala? Kako ne... ako ovaj narod ne umije da ga cijeni izabraće on na sledećim izborima bolji i zahvalniji.

12. The Following 5 Users Say Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,300
    Thanks Thanks Received 
    441
    Thanked in
    200 Posts

Lijepo napisano buva&gaće, osim

Meni se čitajući ovaj post, kroz misli provlače "oni" koji trebaju sve te promjene da izvedu.

Dal su "oni" oni koji iz sjenke vladaju Crnom Gorom ili su "oni " glasači DPSa?

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/polit...lok-infografik

Kakva analiza... dps i sateliti od 2018te se prakticno prepolovili
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    6,105
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Normalno, masa koja ih nije glasala iz ubjedjenja nego iz interesa. Mnogi su napustili DPS tokom litija. Drugi su ipak prvo sacekali da DPS izgubi na parlametarnim, pa tek onda progledali. Ti su sad najglasniji anti DPSovci. Ubio ih u pojam, sto znam. Posebna sorta.

Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    4,308
    Thanks Thanks Received 
    8,324
    Thanked in
    3,171 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Kad bi se dobri ljudi iz privatnog sektora ubijedili da pomognu administraciji, no ko normalan bi se uhvatio tog posla?
    Plata ministara je 1200-1500e u prosjeku, zavisi od godina...
    Sekretara i strucnjaka u ministarstvu jos manja...

Ko ima nesto vise u glavu i solidne liderske vjestine, radi kod privatnika za 3000e + platu, bonuse, perspektivu da zaradjuje svake godine sve vise, da ide do 10+ hiljada mjesecno.

I kako onda prec u ministarstvo za 1200 eura, da ti neko podmece nogu svaki dan i da te prozivaju po novina da oces da unistis drzavu?

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    999
    Thanked in
    720 Posts

18. The Following User Says Thank You to Biznismen Podgorica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Ovo je veoma važno da se što hitnije uradi, jer do sada niko nije se pomaljao u taj osinjak.

20. The Following User Says Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,308
    Thanks Thanks Received 
    8,324
    Thanked in
    3,171 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Ovo je veoma važno da se što hitnije uradi, jer do sada niko nije se pomaljao u taj osinjak.
    PRIVREDNA DRUŠTVA ČIJI JE OSNIVAČ GLAVNI GRAD

https://podgorica.me/stranice-lista/2

JAVNE USTANOVE ČIJI JE OSNIVAČ GLAVNI GRAD

https://podgorica.me/stranice-lista/3

Privredna drustva i javne ustanove. Pa tu ima mjesta za 'optimizaciju' koliko oces... cistio bi od prvog dana ulaska u kancelariju.

22. The Following User Says Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    999
    Thanked in
    720 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Tu sam im ja.

Thanks Thanks Given 
    7,411
    Thanks Thanks Received 
    4,788
    Thanked in
    2,451 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    PRIVREDNA DRUŠTVA ČIJI JE OSNIVAČ GLAVNI GRAD

https://podgorica.me/stranice-lista/2

JAVNE USTANOVE ČIJI JE OSNIVAČ GLAVNI GRAD

https://podgorica.me/stranice-lista/3

Privredna drustva i javne ustanove. Pa tu ima mjesta za 'optimizaciju' koliko oces... cistio bi od prvog dana ulaska u kancelariju.
    Krenula Bratićka da čisti direktore škole, pa ih sudovi sve vraću.
    Znaš što još ima. Zaštitnica imovinskih odnosa digla tužbu protiv Bratićke za štetu načinjenu državi smjenjivanjem direktora koji sad masovno dobijaju državu na sud.
    Ako Bratićka izgubi pola plate do penzije uplaćivaće u budžet.

Ja da uđem neđe ne bih se nikad zalijetao i glumio revoluciju.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    51 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Znaš što još ima. Zaštitnica imovinskih odnosa digla tužbu protiv Bratićke za štetu načinjenu državi smjenjivanjem direktora koji sad masovno dobijaju državu na sud.

Iskreno nisam ni pratio diskusiju, ali samo ako nekog interesuju činjenice:
    - ne može sud ni jednog smijenjenog direktora škole vratiti na funkciju, to je notorna glupost, to nigdje nisi mogao ni da pročitaš ni čuješ
    - direktori koji dobijaju državu na sudu su oni koji nisu našli ili prihvatili povratak nastavničke pozicije

Ne sumnjam da ih ima i sigurno će biti neka odšteta isplacena dijelu direktora, ali iskreno mislim da je to na neki način manji problem, mnogo su veću štetu ti direktori napravili Crnoj Gori i prosvjeti nego što će možda ta "nepravedna" smijena.

Da se razumijemo, Bratićka nije dobar posao radila, dovela je za direktore ljude koji su mahom iz srednjih škola prešli u osnovne škole i ne poznaju posao i stanje u prosvjeti nije značajno bolje sad, ali mislim da nam je ta neka vrsta dramatične promjene tada trebala nego je problem što nije imala ni sposobnosti ni podrške za neke značajnije promjene.
    Bez potpisa.

26. The Following User Says Thank You to esimidobar For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,300
    Thanks Thanks Received 
    441
    Thanked in
    200 Posts

Sto se tiče budućnosti parlametarnog zivota, ukoliko DPS ne smisli nešto radikalno-šokantno-pozitivno do kraja sedmice, mozemo svi smatrati da su prnuli u čabar sto bi rekla poslovica.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by MLS View Post
    Sto se tiče budućnosti parlametarnog zivota, ukoliko DPS ne smisli nešto radikalno-šokantno-pozitivno do kraja sedmice, mozemo svi smatrati da su prnuli u čabar sto bi rekla poslovica.
    DPS-u su građani odsvirali kraj. To je fakat, pa kome se sviđa kome ne sviđa.

Tvrdim da sad iz stranaka istupe Ivan Vuković i Boris Mugoša, pokupe nešto čistih ljudi i nešto građana ostvarenih na profesionalnom planu, uzeće 10+% lagano na izborima, možda i više.

Al treba stisnut petlju i prihvatiti satanizovanje od onih koji su satanizovali SDP na Cetinju jer se drznuo da pravi vlast bez DPSa.

P.S.

Ako može ikako da se i ova tema ne nagrdi spamovanjem i doskočicama lvl osnovna škola.

Hvala.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
    Last edited by kimmi; 26-10-22 at 11:56.

Thanks Thanks Given 
    7,411
    Thanks Thanks Received 
    4,788
    Thanked in
    2,451 Posts

Quote Originally Posted by esimidobar View Post
    Iskreno nisam ni pratio diskusiju, ali samo ako nekog interesuju činjenice:
    - ne može sud ni jednog smijenjenog direktora škole vratiti na funkciju, to je notorna glupost, to nigdje nisi mogao ni da pročitaš ni čuješ
    - direktori koji dobijaju državu na sudu su oni koji nisu našli ili prihvatili povratak nastavničke pozicije

Ne sumnjam da ih ima i sigurno će biti neka odšteta isplacena dijelu direktora, ali iskreno mislim da je to na neki način manji problem, mnogo su veću štetu ti direktori napravili Crnoj Gori i prosvjeti nego što će možda ta "nepravedna" smijena.

Da se razumijemo, Bratićka nije dobar posao radila, dovela je za direktore ljude koji su mahom iz srednjih škola prešli u osnovne škole i ne poznaju posao i stanje u prosvjeti nije značajno bolje sad, ali mislim da nam je ta neka vrsta dramatične promjene tada trebala nego je problem što nije imala ni sposobnosti ni podrške za neke značajnije promjene.
    Samo je 500-1000 EUR sudskih troškova po osobi. I ima odštete fine. Neće ih vratiti, platiće država razliku između sadašnje plate i direktorske do kraja manada i 500-1000 troškova za one koji su ostali u školama ako su nezakonuito smijenjeni. Koštati total milion-dva. I onda dođe zaštitnik imovinskih interesa da te tuži da to nadoknadiš. Do penzije da vraćeš. Odradila tako što je nekoliko stotina puta štancovala isto rešenje, samo mijenjala ime.

Usput, tužili su i Katnića da refundira odštetu od 11.000 plaćenu Rodićevim zaposlenim.

Izgleda krenula ta praksa. Tuže i Duška Markovića za spiskove ljudi u izolaciji kojima je isplaćena odšteta. Da on pokrije trošak.

Nije loša praksa. Malo se potrudi oko odluka. Otvorih temu oko ovih tužbi, jer bi to mogla da bude revolucija u odgovornosti ljudi, no niko zainteresovan.

https://forum.cdm.me/showthread.php?...a-i-%9Ata-onda
    Last edited by Gagarin; 26-10-22 at 13:07.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    564
    Thanks Thanks Received 
    77
    Thanked in
    46 Posts

Quote Originally Posted by kurogane View Post
    DPS je ipak pobijedio na Koniku !
    Odatle može da se krene u pobjedu na parlamentarnim izborima.

Послато са SM-A536E помоћу Тапатока
    ima li ovo i za ostala naselja?
    You'll Never Smoke Alone..

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,849
    Thanked in
    3,386 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post

aj da vidim i to cudo

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,610
    Thanks Thanks Received 
    6,296
    Thanked in
    2,625 Posts

Quote Originally Posted by MotobikeR View Post
    ima li ovo i za ostala naselja?
    ostalo su gradovi, nisu naselja
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Stalno se pominje da su padu DPS-a doprinijele litije i insistiranje na podjelama.

Da li je ovakvom rezultatu u PG ista doprinijelo hapsenje Vesne Medenice i one gadne prepiske njenog sina koji je tukao i zastrasivao narod, da li je doprinijelo hapsenje Lazovica, mozda celnika Plantaza, Vektre Jakic, a mozda malo i Blaza Jovanica.

Sve ovo je narod znao, pisalo se i ranije, ali su se branili izjavama da su to samo napadi neprijateljske opozicije i medija. Ubijedili glasace da ih opozicija mrzi jer su svi gore navedeni velike patriote.

Moze li bit da se dio glasackog tijela ipak razocarao shvativsi kakve su kriminalce drzali svojim glasovima na visokim i mocnim pozicijama i koliko su familija postenih zavili tim glasom u crno?
    Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
    Fransoa la Rošfuko, francuski filozof

34. The Following 5 Users Say Thank You to Kliker17 For This Useful Post:

Page 107 of 139 FirstFirst ... 75797103104105106107108109110111117 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)