Nije problem u papirima, vec u onom sto na ploci pise. Ima li ona limenka na Rumiji papire? Zasto Dritan ne posalje tamo inspekciju?
Jes, kako ne.
URA gradjanska partija?
Jos jednom: jes, kako ne.
Clanstvo URA koje cuti nije nista bolje od Dritana. Interesna grupa konformista koji ne znaju za stid.
Generacija Z će da umire od gladi dok bude ponešto radila. Zahvaljujući mozgovima zakržljalim od sokoćala. Kad im disciplinovana azijska đeca sve uzmu.
Prema studijama, pripadnicima generacije Z prosječan raspon pažnje je otprilike osam sekundi, za razliku od milenijalaca kojima je raspon pažnje dvanaest sekundi; boomerima se raspon pažnje mjeri u minutama.
Psima je prosečan "raspon pažnje" oko 60 sekundi, mačkama 3, 4 minuta![]()
Tko leti, vrijedi...
Au na ranu zoru.
https://volimpodgoricu.me/naslovna/a...ima-u-luci-bar
Nije ni podne a pucaju krivične prijave.
Abazović: Podnijeta krivična prijava protiv više bivših funkcionera zbog višemilionske štete nanijete dodjelom stanova (vijesti.me)
Predizborne igre Abazovića.
Ovakve stvari se rješavaju zakonom o porijeklu imovine, koji nikad neće zaživjeti.
Loša je to bila praksa, da i treba da se vidi. Međutim, to nije toliko loše kada mi URA, Demokrate, ES i ostali u prethodne 2 godine nameću politiku i program srednjeg vijeka DFa.
To je nešto na šta u ovom trenutku moram da zažmurim.
Dakle jedini boljitak i napredak ove države je ukoliko partije koje se zalažu za EVROPSKU Crnu Goru postignu dogovor.
Nema ništa loše u tome da DPS, SDP, URA, ES, Demokrate i slično sarađuju.
To je nešto što može donijeti dobro svima nama.
A dogovori sa teroristama, ekstermistama, nacionalistama itd. tj. sa DFom je put u niđe. Sa njima nema dogovora i pregovora. Upravo taj DF u životu održava jedna URA koja im je dozvolila zapošljavanja po dubini i koja je sprovodila njihov politički program.
Zato sada imamo blokadu institucija, stop u pregovorima sa EU, podjele i slično.
Vjerujte mi da nema DFa i te njihove nazadne politike niko te podjele ne bi pominjao na ulici. Sve je to direktno od njih. Dakle od njihove politike i poslanika. Narod ne bi pričao o tome da nema njih.
Studio.
Love, peace and respect.
Zahvaljujući demokratama imamo besplatne udžbenike za djecu, a to znači da su porodice sa dvoje djece relaksiranije makar za 120 eura u avgustu mjesecu, što je uz povećanje minimalne plate itekako veliki pomak. Za razliku od decenija u kojima su se SD DPS BS dječica falila skupim putovanjima, garderobom od par desetina hiljada eura i slično.
Anomalije u društvu koje imamo su isključivo na dušu DPS-a i armije podanika koje su prihvatile takve gadluke. Možda tebi lično ništa ne znači dječiji dodatak, besplatni udžbenici, povećana plata ali mnogima je itekako značila.
Očigledno je da DPS sa svojim satelitima nema predstavu kako živi narod širom CG.
Drug Tito je kazao "Učiti, učiti i samo učiti!". Kao dobar Titov pionir ja sam ga poslušao. Jbg... štreberi ne rade za minimalac. Sa 50+ uskoro krećem na još jednu obuku.
Stekneš zvanja, licence pa čak i kao penzioner se uz penziju baviš nečim što se plati, a ujedno te mentalno razgibava i čuva od zloga čika Alchajmera.
Da skratim. Recimo, pregled kod ljekara 50 eura za 15 minuta. Otprilike je 5 EUR naplata njegovog sadašnjeg truda, a 45 eura naplata njegovog ranijeg učenja.
Tko leti, vrijedi...
A vjeruj i kod nas je tako. Naravno, ako imaš traženo znanje. Ako si sa time promašio, svuda si sirotinja.
Ajde nađi ljekara koji loše živi. Ajde nađi ne ljekara no fizioterapeuta (viša škola) koji loše živi. Da idemo još niže. Ajde nađi dobrog majstora za bilo što (od kuhinje do mehanike, preko stolarstva) da loše živi.
Nađi dobrog računovođu koji je siromašan. Da ne pričam o nekim drugim finansijskim licencama. Advokati, inžinjeri... Da ne pominjem programere, i slične sqlovce.
Vazda se sjetim kad su mi roditelji govorili "ono što imaš u glavu je jedino što ti ne može propanut". Pa evo i kod nas je došlo vrijeme da ne možeš fulat sa tim vještinama.
Usput, nisam ljekar, definitivno ne bih mogao to da radim.
Disclamer: Ovdje ne ulazi ako je neko fakin poročan pa sve s******...![]()
Last edited by Gagarin; 21-10-22 at 11:56.
Tko leti, vrijedi...
Evo pun ih je Herceg Novi.
* Jel' znas koliko su plate fizioterapeutima u institutu u Igalu? Rekao bih da ne znas...
* Jel' znas koliko godina staza im nije uplacivano i ne moze nista da se uradi po tom pitanju? Vidim da ne znas...
* Jel' znas koliko su $$$ pokrali politicki poltroni iz samog instituta u zadnjih 30 godina (nebitno o kojoj se vlasti/partiji/stranci radilo)? Definitivno ne znas.
Kazem ti, omanuo si, mjesas babe i zhabe i svoju misao pokusavas da izrazis na neki veoma cudan nacin samo kako bi ispao u pravu. Nisu svi za ljekare, nisu svi za fizioterapeute ni inzinjere a itekako nisu svi ni za to da se oprobaju u privatnom biznisu.
Da si mi rekao "ajde nadji dobrog zanatliju koji lose zivi" pa da se slozim, ali kud bas ubode fizioterapeuta...
Jel i ovo igra neka pred izbore?
https://www.portalanalitika.me/clana...ak-u-crnu-goru
Last edited by avet; 21-10-22 at 13:35.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Brat Fidelity
https://www.vijesti.me/v/627153?utm_..._share_counter
Ovim me podsjeti na Piroćanca koji je pitao tatu oće li ići na more ove godine,a on mu odgovara:"90% oćemo a 100% da nećemo"
Prihvatam da te nisam razumio ako od ovih ukupnih 50€ za pregled,45€ je naplata njegovog ranijeg učenja,a to "ranije učenje" je u stvari doktorova sposobnost da u recimo svojih posljednjih 30-tak godina staža degradira javno zdravstvo koje mu je i omogućilo sticanje znanja,razvije perfektan sistem sopstvene koruptivnosti,istu nadogradi u kombinaciji sa pravljenjem partnerstva sa tajkunima koji su otvarali privatne klinike i na kraju svo to znanje i sposobnosti iz zadnjih 30g. upotrijebi i u psihološkoj sferi odnosno da sebe ubijedi da je to ispravno a ujedno i da kod mene i tebe kao pacijenta izazove amneziju kako je to bilo 70-tih,80-tih ili ranijih godina kao i da zaboravimo kako si neki stari,mnogi bi rekli i mnogo bolji,doktori naplaćivali svoj trud i ranoje stečeno zvanje.Kolko se sjećam ili iz priča roditelja čujem,100% te "naplate" pregleda je išlo na uvećanje društvenog ugleda.
Ovim se putem izvinjavam pojedincima u zdravstvu koji su izuzetak,a što će reći da oni samo potvrđuju pravilo o kom pričam
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
avet, beatnological, Director, extravaganca, FiX, MeDo_JE, METZ, MLS, nikolaf7, skodilak
Bravo joni. Sjajan komentar
U Titograd je:
20 eura najjeftiniji tretman kod fiziterapeuta, otprilike uključi struju i bavi se drugim, a tebe pogleduje.
40 eura sat kad radi neke ozbiljne stvari.
Plaćao...
Tako da nisam baš omanuo. Al da se baviš time tamo gdje škola svake godine izbaci 50-100 novih, a grad ima 20.000 ljudi, neš se leba najes. Obara ti se cijena. Institut je tek jedna duuuuga priča.
Ovdje se na državnoga nemoj uzdat, ako oćeš da se ne iskriviš ka paragraf moraš u privatluk.
Tko leti, vrijedi...
https://volimpodgoricu.me/najcitanij...de-za-15-odsto
Kad je Zdravko dosao na vlast univerzitetskim profesorima je povecana plata za 50%, jel ih sad kaci opet povecanje.... 15,%
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Lijepo sto su povecali prosvjeti i ljekarima. Policija strajkuje vjerujem da ce i njima brzo.
E sad ne znam Opstine kako ce reagovati na ovaj trend.
Pošto je u prethodnih 30 godina degradirano javno zdravstvo kako to da je očekivano trajanje života 1991. bilo 72 godine za muškarce, a 78,4 godine za žene, a prije korone recimo 2018. 75,3 godine za muškarce i 80,6 godina za žene?
Recimo da je prvi skener stigao taman negdje tada, a magnetne nije uopšte bilo u prethodnom vijeku, iako je izmišljena neke davne 1946.
Sjećam se nekih liječenja iz tog "sretnog perioda" samo neka su zdravo.
Što se sticanja znanja tiče, država je omogućila, to je tačno. Mislim da imaju neki rokovi koji se moraju odraditi u državnom sektoru nakon plaćenih edukacija, nemoj me držati za riječ. Svakako bih te ugovore sprovodio već od fakulteta koji se je skup, ako student nije samofinansirajući. I vrlo bi se trebalo precizirati ugovorom ti odnosi i prilikom specijalizacije koju plati država.
Ima tu da se uči, fakultet traje šest godina, dvije tri stažiranja i makar tri četri specijalizacije. Ispade još 13-14 godina učenja.
Ko misli da je tako profitabilno neka pošalje dijete. Ja ne bi volio da moje bude ljekar. Posebno ćerka.
Tko leti, vrijedi...
Najveca fora je sto ovdje niko ne odgovara za unistenu dokumemtaciju.
Sad ce gagi da objasni kako je audio snimak ubudjao, pa su svi audio snimci sjednica vlade do septembra 2020 unisteni.
Isto kao i dokumentacija o dodjeli sredstava.
Sad ce da objasni kako je sto sve posteno i nema potrebe da se ista krije
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks