A ima li kakve veze ovaj tronedeljni strajk naftnih radnika u Francuskoj sa ovim sukobom u Ukrajini?
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Али, вели, колапс...
Дисклемјер:
На датом графику прије постаљања није интервенисано софтверески алатима.
Samoubistva farmera u holandiji? o moj brate…
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Zato i treba podržati Ukrajinu da ispraši uzročnika svemu tome tako što će mu ozbiljno dati po nosu i staviti na znanje da mu se to više nikad ne ponovi.
Prosto da prostije biti ne može.
Sent from my SM-A336B using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Polako.. Americi nije u interesu da se ovo brzo zavrsi, tako da i nece. Svi oni koji osjecaju negativne posledice ovog sukoba ce osjecati jos vece i vece.. jer agonija mora da traje...
https://farmersforum.com/the-netherl...-of-600-farms/
“A 43-year-old farmer kills himself because of the government’s determination to kill Dutch farming,”
Znam da sam nedje vidio...
Sukob… kako cudno pise invazija.
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
pa nije ga počela Amerika no Rusija tj bolesnik ovaj. valjda će on odlučit kad je kraj? ili Biden psihu naređuje? jedan je krivac za sve ovo, koliko god se upiralo da ih ima još
kad čoek mlati svoju ženu komšija dakle odlučuje kad će to da prestane
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
što je to Amerika dala UKR konkretno pa naćera Rusiju da radi ovo? nije problem bio kad su Ukri imali proruskog orjentisanog predsjednika. koliko ja vidim glavni zločin koji su Ukri napravili jesu taj što su izabrali Zelenskog za predsjednika. to im putinofili sa foruma ne mogu oprostit
znači imamo državu nezavisnu na čiju teritoriju bolesnik naređuje invaziju. pri čemu bolesnikove marionete nedeljama lažu kako ta zla Amerika ne priča istinu kako će biti invazije. kad ono međutim ti mrzitelji pravoslavlja bjehu u pravu, za sve. i onda kreće uništavanje države pri čemu ginu nedužni ljudi a krivac je samo jedan. za svo to vrijeme galerija likova na ovom forumu nas ubjeđuje kako je to ispravno. ti ljudi navijaju da se ubijaju đeca, simple as that. i onda dođeš i napišeš da će rat bit gotov tek kad Amerika reče. kome će Amerika naredit da se rat završi? psihopati koji prijeti nuklearkama? ludaku koji 2022. godine odluči da oće opet nekakva carstva da pravi
Žena kupila AK-74 da sredi nasilnika,siledžiju i uzurpatora koji drugog jezika ne zna sram je bilo.
kapiram ja to. moraće se bolesniku nešto dati. jer u suprotnom svijet je u velikoj opasnosti. ali pazi sad ovo - SAMO i ISKLJUČIVO radi Putina.
može li sjutra da izađe i reče - "Kraj rata, ostvarili smo ciljeve." i što će Amerika da uradi? da mu reče aj vrni se još malo, treba nam rat?
par postova si napisa i niđe da fino rečeš da je krivac za sve ovo psiho
Узроци и последице, јопет ...
Last edited by Geralt of Rivia; 15-10-22 at 16:48.
Pa, zato sto ga ne smatram krivcem. To sam ja rekao jos proljetos. Vi takve, vidim, smatrate nekim putinofilima, rasistima.. sad vidim i neke deefovce pominjes... Necu se baviti etiketama, to je vasa specijalnost. Putin mi, zaista, nije iz oka ispao, kao ni jedan od tih drzavnika.. rad' mene sjutra moze pod zemlju... Ali vidim siru sliku i odlicno mi je jasno sta je zapad preko ledja Ukrajine radio svih ovih godina, da bi na kraju zaista probudio tog ozloglasenog medjeda. I to kad pitas "sta ce Amerika da uradi?", i te kako oni imaju opcija i "rjesenja". Sve da Putin sjutra prekine sva dejstva i povuce se, Amerika i Engleska ce insistirati da se uz samu rusku granicu postave najsavremeniji raketni sistemi i.. eto nas opet na pocetku. To ne smije da se dozvoli i Rusija nece dozvoliti. Ukrajina mora biti potpuno ukrocena...
Last edited by ovizionizi; 15-10-22 at 16:49.
znači nije Putin kriv što je Rusija pokrenula rat? mora da su mu smjestili. kakvi su ljudi, takvom čoeku namjestiše rat. namjestiše li mu i Gruziju onda? il kako je to išlo
baš je prosto - ili se osuđuje Rusija ili je podržavaš. ako je podržavaš onda si i za ubijanje nedužne đece po UKR itd
što je to radio Zapad? da UKR uđe u NATO. i? eo mu je Finska u NATO, a s njom iljadu kilometara granice. oće li sjutra na Finsku da se krene? okle ti znaš na čemu će insistirati Amerika?
znači UKR mora biti uništena da bi Putin mirno spavao?
namjestiše li Hitleru rat?
Да је по вољи Русије Украјина би завршавала неколико десетина километара западно од Житомира.
Али јој неће бити по вољи.
Овај сукоб ће се завршити мировним преговорима, прије са дуготрајним примирјем као у случају Кореја, него да неким Дејтоном.
Али да би до тога дошло прво Украјина мора повратити све оне територије које су јој битне за постојање.
Након што је ослобођен сјевер земље, дефинисао сам три области, правца, кључна за Украјину.Нећу образлагати зашто, али могу детаљније.
Први је херсонско ратиште и елиминација мостобрана на Дњепру.
Посао иде тешко, али успјешно, и све сам сигурнији у позитиван епилог.
Други је правац Токмак-Мелитипољ, са помоћним ударима ка Енергодару и Бердањску.Ово је много тежи правац од овг првог и тек су припреме у току.
Трећи правац је Чугајев-Купјанск, са помоћним ударима са циљем елиминације руског клина у Изјуму јужно, и избијања на руску границу сјеверно, са ријеком Оскил као линијом одбране.
Ово сам сматрао најтежом операцијом, мећутим она је одрађена прва, и релативно лакше, са додатним успјехом ослобађања и лијеве обале Оскила и Лимана.
Даље од овога није реално очекивати напредовање Украјине, чак ни уз сву помоћ Запада, и тада ће доћи до стабилизације фронта.
Русији ће остати под контролом Крим, дјелови херсонске области око канала који снабдкева Крим водом, пола доњецке и готово читава луганска област.
Чисто сумњам да је то по вољи Русије, али ће на тај резултат морати да се привикне.
Русија ће бити изопштена из европског друштва, животариће под ауторитативним режимима, а интелигенција ће је напуштати.
Украјина ће бито добро наоружана крајина Европе, национално уједињена, која ће живјети уз помоћ земаља НАТО-а, и гдје ће некада чврсти проруски градови као Харков бити тврђи но Лавов.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Ne samo Ukrajina govorio je o povratku granica bivšeg SSSR-a, (suludo ali tako izgleda njihova nacionalna televizija) a stil ratovanja mu je da bjesomučno bombarduje linije a onda pusti ko hunsku četu vatnike bez obzira što su u takvom stilu samo topovsko meso.
A evo sad ko ne vidi razliku između generala Armagedona i generala Syrskyi-og teško tu ući u dijalog na temu.
Meni je zanimljivo kako ga je i ovaj iz Tadžikistana što mu posla na poklon sočnih lubenica dobro postavio na mjesto.
https://twitter.com/NatalieSmal/stat..._CPpxXQDA&s=19
Last edited by Bluemoon; 15-10-22 at 17:47.
Možda da tamo živi većina koja razmišlja tako.Možda i da cio svijet razmišlja tako bi se i ova mašta ispunila..
Jer, dokle god neka zemlja ima ovakve ratnike a Ukrajinu to prati kroz istoriju posebno što su osjetili trenutak da izađu iz sovjetske prakse ratovanja i spoje vještine istoka I zapada pri tom, ta zemlja nikad neće biti ukroćena.
https://twitter.com/Igor_from_Kyiv_/...OFga-Z8yA&s=19
Last edited by Bluemoon; 15-10-22 at 20:35.
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
There are currently 12 users browsing this thread. (0 members and 12 guests)
Bookmarks