Otvorila se pasterija u blok V. Uzesmo njoke sa curetinom i spanacem i taljatele ala pasteria koje su malo pikantne. Sve preukusno. 10/10.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dje u blok?
Послато са M2002J9G помоћу Тапатока
Ovo je u onom soliteru do vrtića, na onom dijelu šetališta blizu Castra i Vuka?
Tako je.
Napisah nesto kafi u Rimu na temi o kafi, pa da predlozim i jedan restoran: Trattoria Melo
https://www.tripadvisor.it/Restauran...ome_Lazio.html
Restoran je dobio naziv po nadimku gazde, koji se zove Carmelo, a zovu ga Melo. Ovo je lik:
Upoznali smo se prije dvadesetak godina. Tad je bio i konobar i animator gostiju. Jednom, kad smo se malko podnapili, uzeo je gitaru i pjevao nam sicilijanske pjesme. Godine su ucinile svoje, mada je jos drzeci. Odlican lik koji i dalje drzi atmosferu, ali je konobarski posao preuzeo jedan mladji lik koji leti restoranom. Gitara jos uvijek visi o zidu, u dnu restorana, ali je vise ne uzima u ruke
Restoran se vodi kao sicilijanski, ali ima tu raznorazne italijanske kuhinje. Ja uzeh, za promjenu, jagnjetinu i brokole. Uz pola litra "vino rosso della casa"
Za dezert sam uzeo cassatu (sicijlijanski cheese cake)
Kao i ranije, na kraju me Melo casto limoncellom (digestiv pice).
Kad je vidio da sam popio, bez pitanja je dosao i usuo mi jes jednu casu uz seretski osmjeh "ne valja kad je casa prazna"
Na kraju je htio da mi uspe i jednu italijansku lozu (grappa), ali odbih. Nije da nijesam mogao, mogu ja da potegnem, ali rekoh nije u redu.
Ceh je bio 41 euro. Dadoh 50 eura zeni mu govoreci "45", ali mi ona vrati 10 eura. Dobro, taj jedan euro sto me castila, ne znaci ni meni ni njima, ali je to znak jednog lijepog odnosa prema gostu. I znak da nijesu lakomi na novac.
Topla preporuka![]()
Last edited by Ostoja; 08-10-22 at 15:32.
AL no1, aleksa111111, aR1xXx, BiTrAtE, Bor1s, citizen pg..., crane_operator, dante pg, DJuzla, dub_c, Dzi, Gagarin, goozica, GRUNA'STAR, hercules, kaemSe, Krstooo, MeDo_JE, mistery, MLS, Mojsije, montenegrina, nexus4, Orgullo, Pasha, Ser Bronn, Shaneman, Splinter99, super ja
@Pasha
Otvorila se pasterija u blok V. Uzesmo njoke sa curetinom i spanacem i taljatele ala pasteria koje su malo pikantne. Sve preukusno. 10/10.
Sent from my iPhone using Tapatalk[/QUOTE]
Ovo mora da je Mladenovo, koji je imao prvu paštariju u Bokešku ulicu. Vjerujem da je ukusno.
http://www.youtube.com/watch?v=FliGuYrDla8&NR
Mr_G_rUzNi aka mrG1
Jeste. Tako je.
Poručih preko Glova kiflice u "Krem", na svaku im sliku stoji po 3 kiflice i cijena 30-40 centi. A reko vala džabe za 3 kiflice al opet skupo ako je samo jedna, biće reko da su tri kad su na sliku stavili 3
Uglavnom poručio za neke goste ka prilog da imaju, umjesto 60 dobio 20, nisu pare problem no ostadoh kratak sad sa kiflicama mada smo se snašli.
U svakom slučaju ne znam koji će im đavo na sliku tri komada kad je cijena za jednu.
Sent from my Galaxy S22+ using Tapatalk
Primijetio sam da na dosta mjesta cijena na Glovo nekog mjesta, bude veća .50-1EUR. Ko se tu ugrađuje? Trebalo bi ovi što drže "restoran".
Glovo je teško smeće i bezobrazni su sa fees-ovima. Ali izgleda da se više ne može bez njega poslovat. Da je sreće da uđe još jedan jači igrač, kao Volt u Bg pa da malo profitira potrošač od toga.
Sent from my SM-G780G using Tapatalk
Panettino gourmet - sa izbjeci.
Cabata sa curetinom, Cheesecake stapić i Cijedeni sok od pomorandze 5,60€
Ne zna se šta je gore..
Čabata veličine tost hleba, zalogaj, parče ćurećih prsa i sira, ovaj stapic ka pecivo bzvz i na kraju CEDEVITA umjesto cijedjene pomorandze plus užasno spakovan sok pa se pola prosulo…
To lokali, da nadoknade provoziju od Glova (15-20%)
Last edited by stefke; 08-10-22 at 19:32.
Ne znam dje je to i sta je ali, u nasem narodu poznato kao čabata inace ćabata - pravi se sa maslinovim uljem, treba da prenoci tijesto...znaci skuplje i bolje od 'obicnog' ljeba, + to sto su stavili + neki stapic + cijedjeni sok = 5.60 eura
Pa ovo kuci da spremas ovoliko te izadje.
Па зато и не ваља , не може нешто да буде и јефтино и добро, не иде. Мора нешто да се жртвује
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Sate sate sate
Prastajte na spamovanju ali ovo me podsjeti na Sutomore.
Svaki put se presmijem...
Trattoria di Radenko!
https://www.tripadvisor.com/Restaura...icipality.html
Kod Radenka nijesam nikad jeo, ali par drugara kaze da su porcije obilne i relativno jeftine.
U Đedovinu prije neki dan bio na nekom porodičnom okupljanju, ja poručio teleći ribić, ostali uglavnom jagnjetinu, teletinu (sve pod sačem) ili biftek, sve bješe za 10. Prije toga poručili mix onih pitica njihovih, ooodlične. A neka to no i porcije ogromne, ja nisam uspio finiširat ovaj ribić, mada sam se preždra ovih pita stvarno...![]()
Baš su svi komentarisali da su porcije ogromne... Naroda bješe krcato ali na hranu nismo čekali dugo uopšte a i na uslugu generalno, izgleda su se ozbiljno uhodali.![]()
Bascarsija , odvano ne pojedoh bolje cevapeili sam bio pregladan pa su mi legli vrhunski
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Hrana im je vrhunska, i ja jedem u 90% slucajeva ribic i jos ga ne pojedoh citavog, ne čeka se kao nekad al usluga može i mora biti uvijek na nivou…
I dalje se dešavaju neki sitni propusti, tipa da nema konobara ako hoćeš da trazis hleb ili kafu posle jela… meni ne smeta, ali neko bi to baš zamjerio![]()
Juce u Rostiljijadi, nisam bio raspolozen za rostilj pa mi preporucise cufte u sosu sa pireom. Odlicne su bile a i salata od kisjelog kupusa, preporuka
Ja sam se ljetos bas razocarao sa Djedovinom . Podjosmo ja i supruga na rucak i ladno nas vratise jer nema mjesta i ako je 2 stola bilo prazno . Udjose za nama dva para i sa njima djeca i bas namjerno stadoh sa strane da vidim sta ce bit i gle velikog cuda nadjose im mjesto (naglasavam da nisu imali rezervisano). Ali racunam da su razmisljali ono njih je samo dvoje , zauzece mjesto bolje da cuvamo to za 5-6ljudi. Nisam htio da se cimam i ciganisem da se prepirem sa osobom koja docekuje goste i organizuje stolove nego sam za svoje pare posao na drugo mjesto.
Samo se nadam da su im ta dva para taj dan zauzela to mjesto sa cetri kafe i dva soka barem 2-3h
Last edited by Stivi; 11-10-22 at 20:56.
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Bzvz baš al jbg, gledam pored mene sjele dvije djevojke za sto uz rijeku a sto za osam osoba, naravno da će im reći da je zauzeto/rezervisano..
Ranije se znalo da stolovi uz rijeku su iskljucivo za ručak, da ne možeš kafu pit![]()
Vjerovatno je neko pomenuo,ali nije zgoreg opet da ih pohvalim, restoran Grahovac,na Grahovu. Ne znam je li bolja hrana,usluga ili ambijent,a sve po pristupacnim cijenama
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
this time next year...
Jutros u Me Gustu. Reko' sto mi preporucujes od sendvica, kaze ova Me Gusta sendvic. Donesi reko'.
Kad me kap nije gadjala, nikad nece. Ko to pojede, pruzam ruku.
Prsuta, piletina, ruska salata, sir, povrce.
Katastrofa koliko je to jako, pola nisam mogao da pojedem.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks