Mislite da su do "juce" i pogledali a kamoli procitali ili izanalizirali svaku rijec?
Politicarima i njihovim sledbenicima u piramidalnoj interesnoj putanji je bitniji procenat, placeni majstori propagande, izlizane fraze, foliranje u gestikulaciji, utisci na psihu gradjana... %%%%%%% Za Ustav i pravne zavrzlame plate ko ce da misli na to i da ih upravlja i to je to... Pa ne bi imAli toliko "savjetnika" da su bar jednom sami prostudirali Ustav...
Nazalost, zbog takvih ovaj proces osvescivanja traje godinama...Ali eto to prolazi kod ovih što površno gledaju na stvari i gledaju politiku od danas do sjutra. Kod onih koji poslije mjesec dana sve zaboravljaju.![]()
Da li ce se grubo izruciti istina u trenutku kad postane dosadno iznova iznositi realnu sliku. Mozda.. Ali, ako se vec mora.. Mora se..
To vam je ono kad djaci deklamuju isprazne fraze, jer misle da je poenta uspjeha da je ispran mozak, izmanipulisan, stavka za uspjeh.. A u stvari su nesvjesni da je to samo stavka za ulazak u stado pod ovcarskim kucom kojeg navodi bara...itd..
Razmislite zasto je to takoP.S. Nije to loše što se pozivaju na Ustav, to je napredak, ali je problem što se pozivaju na nešto što je opet kršenje tog Ustava.
p.s.s.
Sto rece sad jedan lik poznatom Advokatu koji samo ukazuje na kreativno istrazivanje dajuci po neki hint svojim pratiocima, bez serviranja podataka...
"Ja sam ovdje kao porotnik, potrebno mi je da mi date info i dokaze da bih znao na koju stranu je dobro a na koju je zlo i da me neko ubijedi"..
Advokat (diiivan lik) mu je odgovorio u stilu..
"Morate sami istrazivati i izmjeriti info i sami zakljuciti.."
Normalno, ako ga zanima hoce, ako ne, nek ceka MSM da mu serviraju sta i kako treba da misli.![]()
Hvala Lepo

Bookmarks