Originally Posted by
nikolaf7
Zato URA, DF, SNP, SDP i manjine pucaju od radnog iskustva i zelje da podrede sve svoje javnom interesu je li?
Evo ti primjer Krapovica u Budvi, po vama sa ulice diletant bez iskustva dosao na vlast. Rezultat za 2 godine vlasti - najbolji u posljednjih 20 godina. Zavrnute slavine dje se tocile pare, sredjene finansije, sredjena naplata u svim sferama prihoda, i gle cuda odjednom redovne plate i visak para za investicije. I ne ulazi se vise u opstinu preko(bukvalno) merdevina.
I onda su se Carevic i DF *osrali na sve to...
Sent from my phone
Ne znam je li iko lošije pisao o Demokratama na ovaj forum od mene, ali ovo što s napisao za Krapove dvije godine stoji, čak iz očiju nekog skroz suprotno mislećeg.
Stoji i da su poslednju godinu, neđe još od ustoličenja, odigrali politički premudro- od jedne grupacije koja se bukvalno nikad ni za što konkretno do kraja nije zauzela, osim za pljuvačke ratove saopštenjima i zapošljavanje od južnog do shjeverng pola, došli su u poziciju jedine vladajuće stranke u parlamentu koja se nije totalno prosula.
Lično mislim i da su ispravno promijenili poziciju u odnosu na SPC, i otklonili se od jednog centra koji je u komplet zapadnim okvirima javno oglašen za ekspozituru Ruskog uticaja.
Isto tako, mislim i da su u odnosu prema ES dominantno postavljeni- jer će, prije ili kasnije, čak i ovi najzagriženiji zastupnici ovuda, koji pišu strane i strane o svojim uvećanim platama, morat da prihvate činjenicu da je svaki euro njihovih uvećanja nekoga ostavio bez ljekova. Brutalno, ali istinito. I politički krajnje iskoristivo.
Ukupno, strategiju nisu sami radili, no neki drugi, premudri. Jer, da su nastavili po onoj prvobitnoj, davno bi i oni odjekivali sa dna bunara.
Ali, sve ovo je skroz nebitno u odnosu na to kakve će poteze igrat u narednih nekoliko mjeseci.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Bookmarks