Page 92 of 347 FirstFirst ... 4282888990919293949596102142192 ... LastLast
Results 2,276 to 2,300 of 8652

Thread: [TRŽIŠTE] Cijene | ponuda | potražnja

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    202
    Thanked in
    88 Posts

Kad sam ja stan uzimao, jun mjesec je bio, broj predugovora je bio 600 i neki. Znaci imaju ih jedno 1500 godišnje x cirka 300-400e, copy-paste posao. Pa oni samo od onih ovjera glupih dnevno uzmu jednu platu, a dje je ostalo?

Thanks Thanks Given 
    360
    Thanks Thanks Received 
    258
    Thanked in
    115 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Evo recimo da čeljade oce da uzme jednosoban stan... 80-90000 sa opremanjem

Prvo ti treba kredit za 10% ucesca, znaci 8000-9000. A onda ti treba 70 000 stambeni na 20-30 godina.

To ti je da vracas 120-140 000.

Znaci da stan od 50m2 u Pg izadje 150 000 eura, tj 3K po kvadratu.

Ne kućio se niko tako.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
    Ne kupuje jednosoban stan sa opremanjem od 80 - 90k niko ko nema debelih para. Nego ga kupuje za daleko manje i oprema za manje para. Za 10k ti mozes stan opremiti vise nego lijepo, a kvadrat se i dalje moze naci po pristojnim cijenama na Starom, Zabjelo, Zagoric itd.

E sad, ako ces City, Central Point, Bemax, Centar i sl, lokacija se uvijek placala vise.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Zar nije neko nepisano pravilo da kada skaču kamatne stope padaju cijene nekretnina?

Thanks Thanks Given 
    1,798
    Thanks Thanks Received 
    2,329
    Thanked in
    1,286 Posts

Default [TRŽIŠTE] Cijene | ponuda | potražnja

Quote Originally Posted by 357 View Post
    Kad sam ja stan uzimao, jun mjesec je bio, broj predugovora je bio 600 i neki. Znaci imaju ih jedno 1500 godišnje x cirka 300-400e, copy-paste posao. Pa oni samo od onih ovjera glupih dnevno uzmu jednu platu, a dje je ostalo?
    Pakao , predugovor 500€ , založna izjava 500€ , ugovor 500€

Lopovčine

Euribor kao što znate skače, tako da zbogom povoljnim kreditima tj kamatnim stomapa…

Znam samo da ni u ludilu ne bih platio stan 2000€ u PG, pa bolje poslovni uzeti za te pare

Zaboravih krečenje 2€ za ruke? Koji je to može li se znati?

Eto Bane koga svi sa foruma hvale uzima 1,20€ sa njegovim materijalom?
    Last edited by stefke; 05-09-22 at 22:53.

Thanks Thanks Given 
    1,462
    Thanks Thanks Received 
    1,186
    Thanked in
    583 Posts

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    Zar nije neko nepisano pravilo da kada skaču kamatne stope padaju cijene nekretnina?
    И писано и неписано.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
    Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    3,566
    Thanks Thanks Received 
    5,882
    Thanked in
    2,825 Posts

Ako odete na sajt Monstata na ovu adresu imate pojašnjeno o nekretninama kako sakupljaju podatke. Ukratko:
    Obuhvat istraživanja

Istraživanjem o cijenama stanova u novogradnji obuhvata prodate nove stanove (u isključivo stambenim, pretežno stambenim i pretežno nestambenim zgradama) na teritoriji Crne Gore, za koje je zaključen ugovor o kupoprodaji, a koji proizvodi obligacione odnose. Izvještajne jedinice su privredna društva koja prodaju stanove.

Metod istraživanja - Izvještajni metod
    Sa ove adrese možete da skinete excel pregled sa kretanjem cijena nekretnina. Kad sve to posložite za Podgoricu dobijate ovo:

Napomene iz samog dokumenta:

[3]Prosječna cijena za izabrani grad se dobija prostom aritmetičkom sredinom tj. pomnože se cijena i površina svakog stana u gradu i podijele sa njihovom ukupnom površinom. Prosječna cijena na nivou Crne Gore dobija se tako što se prosječne cijene za gradove pomnože sa ponderom za te gradove, zatim se proizvodi saberu i podijele sa zbirom njihovih pondera.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by StevanHN View Post
    Da te samo ispravim za zgradu na Toploj II preko puta Dedijera-poslije Ognjišta (Turci grade), cijena je dosta veća barem za stanove sa ogromnim dnevnim sobama koje gledaju na 3 strane svijeta i prodaja im odlično ide iako su smanjili kvalitet od planiranog, makar spolja (fasada i stolarija), ali stanovi unutra su superluksuzni.
    Savina je uvijek bila skuplja od ostatka radi mira i tišine. Energoprojekt sada vrijedi 2 do 2 ipo puta više od cijena po kojima je kupovan. Ja sam vidio ugovor za kupoprodaju stana u Porto Novi od cca 10.000 € po M2. 100-injak m2 preko milion €.
    Podjite ispred kancelarija obje Notarke pa ćete vidjeti koliko kupoprodaja se realizuje svaki dan. Treća se penzionisala, a ona je imala i najviše posla.
    E da, sjetih se i zgrada u Baošićima ispod magistrale kod DeliRadivoja se prodaje po ogromnim cijenama.
    I meni je to sve dosta čudno, ali je tako kako je. Očigledno da ima ljudi s kapitalom koji razmišljaju da im je to najsigurnija zaštita od inflacije.
    U Novi su dodatno Rusi i Ukrajinci sada digli cijene kvadrata. Kupuju, n epitaju za cijenu, nije odje došla sirotinja nego baš imućni ljudi.
    Zgrada u Baošićima ispod Deli Radivoja, kvadrat u izgradnji je bio 2200eur i sve je prodato. Fino je ispala, na pjenu od mora. Sad se lijevo od one prave još dvije onakve zgrade, pitaću baš za cijenu.

Quote Originally Posted by GaD View Post
    Ako ne ulazim u ove velike racunice, vec se svedemo na veoma jednostavno i uporedivo.

1. Cement se placao 3-3.5 prije korone, sada je 7-8€
    2. Juce se sokirah da je postavljanje plocica 12-15€, ta cijena je bila 5-8€
    3. Struja se sada radi po m2 prostorije 10€, a nekad je bilo sijelicno grlo 5€ (prekidac, uticnica)
    4. Majstorka dnevnica (vrhunskih majstora koji su mi radili prvi put pa onda i drugi kada sam renovirao) 40€, ko sad nadje majstora iskusnog za 40€ neka se javi
    5. Fizicki radnici (Albanci koje pokupis u Tuzi) su bili 20€, sada znam provjere o da su 45€

Ja bih iskreno zelio i mogu da se nadam da ce cijene ovih gore navedenih stvari kostati isto kao nekad jer mi treba licno ali cisto sumnjam da ce se to ikada vratiti na taj nivo. Kada su bile stare cijene stan je kostao 800-1000€.

Sa druge strane imamo inflaciju, nedostatak gradjevinske zemlje sa dobrom lokacijom, nedostatak iskusne radne snage (dosta dovlacimo iz Albanije i Turke) i dalje traje naseljavanje Podgorice i jos mnogo drugih stvari.
    Mi smo sad opremali poslovni, koliko je materijal skočio, mislim da nas izašlo skuplje jedno 50% od planiranog budžeta još smo sve smai organizovali.

Quote Originally Posted by stefke View Post
    Isto moram vam reći da dosta mlatite za ove cijene…

Keramičar se vrhunski i sad nalazi za 8-9€ a ima li neki što šiša ovce i uzima 20€, vjerovatno ima
    Upravo sam bio u fazi traženja, pa eto znam provjereno a ne rekla kazala

Ovi što su rušili i probijali su sami odnijeli šut, takav je dogovor..

Onda npr za kamere, alarm itd jedan da ponudu 1800€, drugi 2100€ a treći 2500€ sve ista oprema samo jedan stavi 110m kabla, drugi 150m, treci 180m plus neko naplati metar kabla 0,55€ , neko 0,75€ a neko 1€…

Takodje ovi što si radili wc, kum mi da nekog “najjeftinijeg” on traži 500€, zovnem slučajno ove što su baš radili na toj zgradi oni duplo manje uzmu tj 230€ i završe posao za par sati

Tako da i majstori u 90% slučajeva lupaju cijene, pogotovo ako ti je “hitno”

Nego odoh u off
    Takodje smo isto uradili, mora se malo pomučoto. Žaluzine za klimu na poslovnom, ponude, 960eur, 800eur i platili smo 400eur. Velika je razlika. Takodje, imali smo ponude ključ u ruke, ali smo na kraju smao našli majstore i sve organizovali, izašlo nas je jedno 5000eur jeftinije, nije baš za nepomućiti se.
    Tako sam i za stan radila, ali sve ovo pod uslovom da vam nije prehitno. Kad je hitno, ponekad se ne pita za cijenu. Imali smo vremena jer su se čekale specifične pločice 3 mjeseca.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    21
    Thanked in
    12 Posts

Žaluzina za klimu je ona maska koja sakrije/maskira spoljnu jedinicu? I za to traže 800 odnosno 960 €?

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

U pitanju su dva multisplita. Veca je malo konstrukcija. I to je cijena bez željeznog okvira, to smo posebno

Thanks Thanks Given 
    1,176
    Thanks Thanks Received 
    1,935
    Thanked in
    1,054 Posts

Default [TRŽIŠTE] Cijene | ponuda | potražnja

Quote Originally Posted by stefke View Post
    Isto moram vam reći da dosta mlatite za ove cijene…

Keramičar se vrhunski i sad nalazi za 8-9€ a ima li neki što šiša ovce i uzima 20€, vjerovatno ima
    Upravo sam bio u fazi traženja, pa eto znam provjereno a ne rekla kazala

Ovi što su rušili i probijali su sami odnijeli šut, takav je dogovor..

Onda npr za kamere, alarm itd jedan da ponudu 1800€, drugi 2100€ a treći 2500€ sve ista oprema samo jedan stavi 110m kabla, drugi 150m, treci 180m plus neko naplati metar kabla 0,55€ , neko 0,75€ a neko 1€…

Takodje ovi što si radili wc, kum mi da nekog “najjeftinijeg” on traži 500€, zovnem slučajno ove što su baš radili na toj zgradi oni duplo manje uzmu tj 230€ i završe posao za par sati

Tako da i majstori u 90% slučajeva lupaju cijene, pogotovo ako ti je “hitno”

Nego odoh u off
    U opste nije off i raduje me ovo sto pises. Ja sam bas juce pricao sa kolegom koji je u toku gradnje kuce i koji je sam postavljao plocice u kuhinji, dnevnoj i hodnicima (ima podno preko toplotne pumpe), hocu da kazem da stedi dje moze. Sto je najjace ispale su odlicne. Odatle meni cijene.

Imas li neke majstore za grube radove po tim cijenama? A kada zavrsim grube zovem te da mi kazes te majstore jer je to povoljno kada se uzme u obzir kakve su cijene svega. Ja sam 2012 placao majstora za plocice 8€, taj majstor klasa i nije mi bilo zao da mu dam 2€ vise, radio vise puta za nas. Tako da 9€ mi dodje nista.

Thanks Thanks Given 
    1,729
    Thanks Thanks Received 
    1,662
    Thanked in
    1,104 Posts

notari su najveca, legalna, prevara ikad... za ono sto ti je advokat (ili sam) mogao napisati i da ovjeris u opstinu/sud za 5e se sad daje 20-30 pa do nekolike hiljade...
    ali najjace kad je cijena iz ugovora veca jer je nekretnina skuplja... valjda ako pise Lustica i Lucice nije isto za otkucati...

----

da ve pitam

Zetagradnja, Bemax, Fidija, Normalcompany...

Ko su nam sve invesitori u PG u visokogradnji i koliko su pouzdani - dje ima onih manjih itd
    znam da je npr NC sve zivo kasnio zadnjih godina

Valja nesto traziti
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    84
    Thanks Thanks Received 
    1,581
    Thanked in
    787 Posts

Ko je kupio prije 2 godine, ko je kupio na početak godine i ko ima para sad da kupi nekretninu taj će zaštiti novac od inflacije.
    Ko digne kredit sad ili na početak sledeće godine taj će da grca u dugovima ili od nužde da prodaje stan/plac/kuću...
    Vidite li vi ljudi da € lagano tone, a to se namjerno radi da bi ojačala Američka ekonomija.
    Globalno moje mišljenje je da ovo što je sad poskupilo nije ništa što nas tek čeka od Oktobra ove godine.
    Kad zahladni malo tek će se osjetit poskupljenje prvo struje pa svega ostalog...
    Banke u EU dizu kamate sve više i više, a vjerujem da € kao valuta neće izdržat dalje od 2025.
    Nije da mračim nešto, ali ovo je surova realnost. Eto zapamtite ovaj post pa ću pokrenut opet ovo pitanje cijena od Oktobra.

Thanks Thanks Given 
    1,798
    Thanks Thanks Received 
    2,329
    Thanked in
    1,286 Posts

U opste nije off i raduje me ovo sto pises. Ja sam bas juce pricao sa kolegom koji je u toku gradnje kuce i koji je sam postavljao plocice u kuhinji, dnevnoj i hodnicima (ima podno preko toplotne pumpe), hocu da kazem da stedi dje moze. Sto je najjace ispale su odlicne. Odatle meni cijene.

Imas li neke majstore za grube radove po tim cijenama? A kada zavrsim grube zovem te da mi kazes te majstore jer je to povoljno kada se uzme u obzir kakve su cijene svega. Ja sam 2012 placao majstora za plocice 8€, taj majstor klasa i nije mi bilo zao da mu dam 2€ vise, radio vise puta za nas. Tako da 9€ mi dodje nista.
    Nemam za grube, jer ovo što pričam je poslovni koji je bio u sivoj fazi

Mašinako malterisanje je sad 8€ (ruke + materijal) a samo za ruke uzimaju 2-3,50€ po m2 (kako ko)…

Zovi, piši, proslijediću ti brojeve čim meni završe

I struju mislim da su mi “dzabe” sproveli kroz cijeli poslovni (150m2) 850€ za ruke

14. The Following User Says Thank You to stefke For This Useful Post:

GaD

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by pauki View Post
    Ko je kupio prije 2 godine, ko je kupio na početak godine i ko ima para sad da kupi nekretninu taj će zaštiti novac od inflacije.
    Ko digne kredit sad ili na početak sledeće godine taj će da grca u dugovima ili od nužde da prodaje stan/plac/kuću...
    Vidite li vi ljudi da € lagano tone, a to se namjerno radi da bi ojačala Američka ekonomija.
    Globalno moje mišljenje je da ovo što je sad poskupilo nije ništa što nas tek čeka od Oktobra ove godine.
    Kad zahladni malo tek će se osjetit poskupljenje prvo struje pa svega ostalog...
    Banke u EU dizu kamate sve više i više, a vjerujem da € kao valuta neće izdržat dalje od 2025.
    Nije da mračim nešto, ali ovo je surova realnost. Eto zapamtite ovaj post pa ću pokrenut opet ovo pitanje cijena od Oktobra.
    Ne kapiraš, sve i da budu crne prognoze, mnoge lokacije koje se posmatraju među prodavcima nekretnina i kupcima, kao atraktivne, nemaju problem da prodaju 2000 za m2. Mali smo grad, pa skoro sam čuo da su se lagano prodavali stanovi po tim cijenama. Meni se čini da nikad nije bilo više stranaca u PG. Ljudi plaćaju privatan smještaj za 600 eura primjera radi, njima je to povoljno, makart onima koji u inostranstvu žive kao podstanari. Oni koji ne mogu da se toliko pruže, a to je većina građana CG, mora da nalazi povoljan trenutak. Sve i da stane prodaja, staće i gradnja, a to ne podrazumijeva pad cijena nekretnina, već zamrzavanje gradnje do daljnjeg, što znači da će ponuda biti slabija, a čim nečeg nema, vrijednost trenutnih ne može da pada, već suprotno...

Thanks Thanks Given 
    84
    Thanks Thanks Received 
    1,581
    Thanked in
    787 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Ne kapiraš, sve i da budu crne prognoze, mnoge lokacije koje se posmatraju među prodavcima nekretnina i kupcima, kao atraktivne, nemaju problem da prodaju 2000 za m2. Mali smo grad, pa skoro sam čuo da su se lagano prodavali stanovi po tim cijenama. Meni se čini da nikad nije bilo više stranaca u PG. Ljudi plaćaju privatan smještaj za 600 eura primjera radi, njima je to povoljno, makart onima koji u inostranstvu žive kao podstanari. Oni koji ne mogu da se toliko pruže, a to je većina građana CG, mora da nalazi povoljan trenutak. Sve i da stane prodaja, staće i gradnja, a to ne podrazumijeva pad cijena nekretnina, već zamrzavanje gradnje do daljnjeg, što znači da će ponuda biti slabija, a čim nečeg nema, vrijednost trenutnih ne može da pada, već suprotno...
    Ne kapiras ti. Pročitaj još jednom što sam napisao.

Thanks Thanks Given 
    1,462
    Thanks Thanks Received 
    1,186
    Thanked in
    583 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    "Obicni" ljudi kod nas nikad na zalost nisu ni kupovali nekretnine. Rijetki su koji mogu da ih priuste i to je fakat.

Ne, ne pratimo (ok, donekle pratimo al' to je smijesno) sto se tice nekretnina. Ne mozemo ni da pratimo kada u EU kamata godinama u velikom dijelu zemalja shetka oko 1% a kod nas budes sretan ako ubodes kredit od 5%.

Moguce, ne znam o cemu pricas u slucaju Bemaxa i ostale kompanije.

Na osnovu chega si se osjecao slobodno da me ubacis u "kosh" oportunista ili prozoves istim? Sta te navelo na taj zakljucak?

Ja nisam u niti jednom trenutku rekao ikome da uzima kredit u ovom trenutku ali jesam iznio konstataciju prije par mjeseci (prije nego su pocele kamate kod nas da skacu) da itekako mislim da je za nekoga ko placa stanarinu, ima siguran posao te razmislja o kupovini stana nema boljeg vremena nego da ga kupi upravo tada jer cekanje od godinu, dvije, tri ili pet ne pije vodu. Sta vise, da je uzet kredit tada sada bi se taj isti stan vec mogao prodati nesto vise.
    Bio sam u naletu zbog proslih komentara pa sam i tebe tu ubacio. Prastaj.

Za ostalo se slazemo definitivno. Postojali su dobri momenti da se uleti u nekretnine medjutim kako prolazi vrijeme i one i dalje ne dozivljavaju korekciju , to samo povecava sansu da ce neko kupiti na vrhu tj kad su najskuplje.
    Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    535
    Thanks Thanks Received 
    619
    Thanked in
    353 Posts

Hoces da kazes da ce nam Danilovgrad biti Zemun
    Zemlju put Danilovgrada ko ima, bolje da je ostave unucima nego sto daju kvadrat za kutiju cigara
    Ozbiljne demografske projekcije kažu da će se za manje od sto godina Podgorica i Nikšić sjediniti u jedan megalopolis.
    A Danilovgrad je na pola puta...

Poslano sa mog SM-N975F koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    19,076
    Thanks Thanks Received 
    8,896
    Thanked in
    4,328 Posts

Znači DG će biti Menhetn

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

20. The Following 3 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9,213
    Thanks Thanks Received 
    6,683
    Thanked in
    2,624 Posts

Quote Originally Posted by Dasho View Post
    Ozbiljne demografske projekcije kažu da će se za manje od sto godina Podgorica i Nikšić sjediniti u jedan megalopolis.
    A Danilovgrad je na pola puta...

Poslano sa mog SM-N975F koristeći Tapatalk
    ...na pola prkosa i pola ponosa"

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,105
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Trougao Niksic-Ostrog-Podgorica. Grad Danilov geografski, kulturni i duhovni centar, rijeka Zeta ka Ist river. Ima zemlje za po 1-5€ kvm u danilovgradskoj opstini koliko hocete.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    4,308
    Thanks Thanks Received 
    8,324
    Thanked in
    3,171 Posts

Dg ce da bude kao Hamptons, oko Zete. A tek single family housing u Ćurilac, Grlić, i Novo selo kad bukne... Bice kuce po 500- 600K.

Horde zaposlenih za platama od 10-12 000 eura ce hrliti ujutru metroom u kule koje ce bit izgradjene na mjesto Radoja Dakica, dok ce srecnici iz Master Kvart kule naplacivati zakup poslovnog oko 1 000 000 eura godisnje.

Čevo ce, nakon izgradnje novog puta biti novo stjeciste magnata iz Master Wall Street-a, koji ce tamo podignuti velelepne vile, pandan Zetskim Hemptonima.

Kupujte, dok kvadrat u Pg nije dosa 3000+.

MNE 2050.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

24. The Following 2 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,105
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Samo se vi sprdajte. Pocelo je.

https://www.realitica.com/hr/listing/2811876
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

26. The Following 2 Users Say Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,005
    Thanks Thanks Received 
    9,039
    Thanked in
    4,358 Posts

ma, merlose place. samo da puste one ljude sto sad moraju malo lijevo ili desno, a navikli samo da preprijece
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    9,658
    Thanks Thanks Received 
    6,003
    Thanked in
    2,289 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Samo se vi sprdajte. Pocelo je.

https://www.realitica.com/hr/listing/2811876
    Zbog ugaone cijena 150k niža od tržišne...

Sent using Tapatalk
    #fakenews

29. The Following 2 Users Say Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,005
    Thanks Thanks Received 
    9,039
    Thanked in
    4,358 Posts

ova 4 stuba na sted kuce su mu nekako kultna
    nothing comes from violence and nothing ever could

31. The Following User Says Thank You to goozica For This Useful Post:

Page 92 of 347 FirstFirst ... 4282888990919293949596102142192 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)