Da, da, znam, znam, odma slijedi tepih bombardovanje po meni- ''evo ga opet ovaj sa barjacima, brani kokain i mafiju'' tipa.
Al ipak prenosim ova tri posta ovđe, sa razlogom.
Razlog je prost:
Ovo što se ovđe vidi, na slikama, i ono što se čita, istaknuto po gradu, su akti nepoštovanja suverenosti Države Crne Gore.
Počinjeni od strane upravo nekih javnih organa- lokalnih, a ćutke podržani od drugih- državnih, time što se ti akti ne sankcionišu, niti se bilo šta preduzima u vezi sa time.
Prisjećajući se onog skupa u Podgorici, pred ustoličenje prošle godine, kada je komplet vlada ove države prećutala ISTOVRSNO kršenje njenih zakona, koja je kao prva među prvima dužna da brani, a čime se suštinski negira suverenost države, jasno je i da ovo nije prvi put.
Radi se o ustaljenoj pojavi, i sve agresivnijem nastupu, prema bilo kome ko se usudi da kaže riječ protiv toga.
I, konačno, radi se o pojavi direktno vezanoj za ( vjersku ali još više političku ) instituciju koju su najviši organi EU identifikovali kao instrument širenja i snaženja uticaja Rusije na Balkanu.
Na kraju balade, kada se sabere nepoštovanje zakonskog sistema Crne Gore, i javno izrečeno negiranje njene suverenosti na određenim teritorijama, i te kako imamo pravo da se zapitamo:
Gledamo li mi ovo nastanak SAO Herceg Novog, ili SAO Boke, Grblja i Budve?
I još više prava da se zapitamo:
Liči li vam što u tome na Ukrajinski scenario? Čak i bez onih pominjanja ''Male Ukrajine''.
Čisto onako, za usput-
Ustav i Zakoni ove zemlje imaju svoj pogled na to.
I ne bi valjalo da ga ikad premjerimo.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Bookmarks