Page 91 of 139 FirstFirst ... 4181878889909192939495101 ... LastLast
Results 2,251 to 2,275 of 3468

Thread: Buducnost parlamentarnog zivota u CG 2020-2024

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Sandor Kolar View Post
    DPS sa Mickeyem i Jackobom sastavlja Vladu poslije izbora. Pozdrav, litijaši, dosta ste trajali.
    Ti shvataš da su Mickey i Džejkov litijaši?

2. The Following 5 Users Say Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by bojankov View Post
    Iz Dps krugova cujem Dusko Markovic premijer?U centar. A kimmi...

Sent from my SM-F936B using Tapatalk
    Quote Originally Posted by technus View Post
    Ono ka' URA što je odradila prije par mjeseci i što ti je bilo sasvim ok?
    Ja sam prilično jasan, meščini, oko CnB.

Kiksali su mnogo toga:

-pristajanje na tabelicu
    -pravljenje dila sa DPSom
    -u ovoj vladi 43. su i DPS i DF pravili subinu
    -brzanje sa TU, jer se moglo mnogo toga oposliti (SS, US, VDT), onda se potpisat u januaru i ići na izbore na proljeće
    -lizanje na kraju sa DFom zbog očiglednog dogovora

Nije mi ok ni jedno, ni drugo, ni treće...

Ajde šta po vama treba Demokrate sad da urade?
    a) da pušte Dritana i ovu vladu da guraju do izbora
    b) da pravi deal sa DPSom

Ne vidim treću opciju.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by nikolaf7 View Post
    Ko kaze bez URA i SNP, opet si se zajebao u istrcavanju:

"On je naveo i da GP URA sad ima vremena "da u narednim danima dokažete da vas je mamcem samo iznajmio na 100 dana, te da vas nije politički trajno kupio".

"Demokrate izdaju shvataju veoma ozbiljno. Mi se ne igramo sa tim. Jednu ruku smo ispružili za dogovor od 30. avgusta, a drugu namjestili za udarac, ako vam ponovo padne na pamet da odete sa DPS-om", zaključio je Krapović."

A Baca(ko god da je on) samo nek je zdravo, jer grijesi u obje varijante.

Sent from my phone
    Objasni mi logiku da URA i SNP prihvate da Bečić bude premijer. Uostalom zašto bi to DF prihvatio, ali ajde to sad da zanemarimo.
    URA i SNP imaju lagodnu poziciju raspisivanja i sprovođenja izbora sa pozicija tehničke vlade.
    Zašto bi tu učinjeli Bečiću, njemu koji ih svo vrijeme zove izdajnicima? Nema nikakve logike.

Dakle ili ostaje ova vlada ili Dem rade deal sa DPSom, nema treće.

Lik koji je Demokrate javno podržao 2016. na izborima, pa su ga pljuvali kad se sprdao Bečićevom krindž spotu sa krstom i polumjesecima i nazivali udbašem.

Izguglaj...

Ne znam brt, nemojte mi stranačka saopštenja c/p...

Pišite što mislite, ako oćete sa pišete.

Last edited by kimmi; 21-08-22 at 00:37.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    ...

Ne vidim treću opciju.

Vidim još dvije - tehnička vlada ili Bečićeva vlada sa URA i manjinama uz spoljašnju podršku DF.

6. The Following User Says Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Vidim još dvije - tehnička vlada ili Bečićeva vlada sa URA i manjinama uz spoljašnju podršku DF.
    Napisah gore, nema logike da URA i SNP pušte Bečića da preuzme kormilo vlade. Zašto bi to radili, kad mogu da vode vladu do izbora.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Napisah gore, nema logike da URA i SNP pušte Bečića da preuzme kormilo vlade. Zašto bi to radili, kad mogu da vode vladu do izbora.

Niko drugi osim tih 9 poslanika to ne zeli. Zamijenice ih nekim drugim resenjem a onda ce umjesto pet ministarskih mjesta dobiti supalj nos do ociju.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Niko drugi osim tih 9 poslanika to ne zeli. Zamijenice ih nekim drugim resenjem a onda ce umjesto pet ministarskih mjesta dobiti supalj nos do ociju.
    Ok, za to je potrebna opcoja sa DPSom. Ovako ili onako.

Bez tih devet imaš 32 u najboljem slučaju. Đe je 9 poslanika? Dakle mora DPS.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    349
    Thanked in
    180 Posts

Opet pravite nauku gde je nema, i opet se nesto mistifikuje…

Dakle, sad je situacija pata carta… svi su izgubili po jednom..:

Sujete su uzasne, i Aleksina i Dritanova i ja licno ne vidim kako njih dvojica uopste mogu saradjivati… mislim njih dvojica licno… partije bi mozda mogle, al njih dvojica nema sansi tj npr da jedan bude premijer a drugi ministar… nedaju sujete ni jednom ni drugom…

Dakle sad je opcija da se ceka, mislim da bilo sta sto ima veze sa DPSom, Demokrate nema sansi da podrze, bez obzira na spoljni faktor, i ne znam zasto tripujete da njima izbori ne trebaju, ja mislim da bas zele… zele jer im je van parlamenta ozbiljan partner koji ce promeniti politicku scenu… Spajic juce rece da su im oni najblizi, a Demokrate im se zahvalile za to sto su radili na padu vlade…

Te dve politicke opcije ce iznedriti Aleksu kao premijera, a trazice da im se ostali pridruze, to ie Milaca, Ujedinjena Cg, to mogu biti i manjine, ali u nekom buducem sazivu i jos neke stranke koje ce se odvojiti od DFa…

Ne tripujte da izbori moraju biti u istom danu kao lokalni, i ne trazite filozofiju tamo gde je nema…

Demokrate imaju stabilno glasacko telo (nesto kao SPS u Srbiji) koji ne menjaju partiju, iz raznoraznih razloga, plus ce otkinuti nesto od DFa i DPSa…SNPa…

Ovo je neko moje vidjenje.. ljudi su ispali principijelni (voleli ih ili ne voleli) nisu menjali strane, nije ih bilo sa DPSom, i Aleksa od trojca iz Avgusta 2020 jedini jos ima politicku karijeru i potencijal

Thanks Thanks Given 
    6,615
    Thanks Thanks Received 
    6,304
    Thanked in
    2,630 Posts

Dakle ostaviće Dritana da vodi vladu do izbora?
    Objasni mi matematiku za glasanje nove vlade (bez URA i SNP što je 9 poslanika), a da ne uvučeš DPS u glasanje?

Evo što veli Baća

1. Nece da moze... Ne zato sto Demokrate ne bi htjele da se vrati na stanje oposlije 30. avgustah vec sto bi to ukljucivalo i DF, sto ne odgovara ni Evropi ni Americi, a ako ne misle da zavrse kao Dritan moraju se prilagoditi. To da SDP nece sa DF-om je ponjava prica, once you go black you never go back, a otisli su black sa SNP-om, "negatorima Crne Gore i svega crnogorskog" - ruku pod ruku.
    2. Tako da ostaje broj 2 ili izbori.

I moze li mi iko reci zasto izbori ne bi odgovarali SDP-u, SD-u i DPS-u?
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

12. The Following User Says Thank You to Antares For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,823
    Thanks Thanks Received 
    5,612
    Thanked in
    2,771 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Vlada URA DF DEM je jedina koja je imala kredibilitet, ova sad šarada je jedna velika sramota i prosipanje svih redom.

Bojim se da smo obesmislili sve naredne izbore i da se od ovoga necemo oporavit ko zna koliko izbornih ciklusa.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
    Ovo što nazivaš šarada je demokratija, u svojoj najčistijoj suštini. Niti jedan igrač više nikada samovoljom neće voditi ovaj brod. Sudaraće se sa realnošću još milion puta, dok ih ista ne uvede na jedine ostvarive puteve, koliko god im bili i izgledali subjektivno nepoželjni ili objektivno nekorisni.
    To se zove kognitivna disonanca, i uvjek predstavlja put do optimalnog rješenja.

To što, poput tebe, jedan broj ljudi to percipira kao loše jer im nije u skladu sa ličnim preferencama, je put u kognitivnu disonancu.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Thanks Thanks Given 
    4,823
    Thanks Thanks Received 
    5,612
    Thanked in
    2,771 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    1. Nece da moze... Ne zato sto Demokrate ne bi htjele da se vrati na stanje oposlije 30. avgustah vec sto bi to ukljucivalo i DF, sto ne odgovara ni Evropi ni Americi, a ako ne misle da zavrse kao Dritan moraju se prilagoditi. To da SDP nece sa DF-om je ponjava prica, once you go black you never go back, a otisli su black sa SNP-om, "negatorima Crne Gore i svega crnogorskog" - ruku pod ruku.

Izbori sasvim odgovaraju isključivo DCG-u i DPS-u ( +SD ).
    Kako vrijeme odmiče, sve manje odgovaraju, odnosno, manje su šanse ES-u.
    Svi ostali su u vakuumu, i u ogromnoj mjeri zavise od agendi gore pomenutih igrača.
    URA i DF su u tako suženom manevarskom prostoru da možemo očekivati nove i pojačane pokušaje podgrijavanja haosa, što im je i inače standardna praksa.
    Manjine su u preslaganju, i na bilo kojim budućim izborima posložiće se u realnu sliku i izaći na skroz čisto. Jedine od svih.

U svakom slučaju, budući izbori biće mnogo lakši od prethodnih. I nama kada budemo birali između sebe, i zapadnim partnerima, kada budu birali između nas.
    Last edited by Buva+gacce; 21-08-22 at 08:10.

15. The Following 2 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post

DPS - na sledećim izborima će pojedinačno biti najjaća partija, ali sa još manje uticaja nego u sadašnjem sazivu. Sve preko 25% neka smatraju ,,darom sa neba".

SD - partija koja je oličenje svega onoga što smo u zadnje vrijeme gledali ogoljeno (koritaška, a trenutno nisu na koritu), a za to nemaju perspektivu više. Trenutni rezultat je onaj kada su bili vlast, za nove izbore ako pređu cenzus (ili ih DPS uzme pod svoje) to će biti uspijeh.

SDP - trenutno su na poziciji vlasti, imaju prilike da trupački ulete u glasačko tijelo DPS-a... Da, odgovaraju im izbori.

DF - slobodan pad, sve preko 15% neka smatraju ,,darom sa neba", eto, da bude ista analogija sa DPS-om (nema razlike).

Demokrate - ako gledamo rezultate prošlih izbora i hajpa koji je bio oko koalicije ZBCG onda su u odličnoj poziciji. To što su (po anketama) porasli nakon izbora, pa poslije gubili, uz par dobrih poteza može dovesti do toga da ostanu na istom nivou.

Evropa sad - njima izbori odgovaraju što prije (i jedini nemaju uticaja kada će se deseti) jer preuzimaju dobar dio glasova koalicije ZBCG, te jedan dio glasova Demokrata (onaj rast poslije izbora) i DPS-a. Za partiju koja prvi put izlazi na parlamentarne izbore ogroman je uspijeh ako budu dvocifreni procenat a oni imaju potencijala za to.

SNP - trenutno imaju pet poslanika (iz koalicije ZBCG) o kojima mogu da sanjaju u bilo kakvim izborima te im isti ne odgovaraju. Predizborni koalicioni kapacitet im je veoma mali, a mislim da nisu u stanju da iskoriste to što su u vlasti. Ipak, uz svu infrastrukturu ostaće parlamentarna partija (ne bude li tako onda se mogu smatrati najnesbosobnijim na političkoj sceni).

URA - sa 5% glasova je najmanja partija, izgubili su dio glasača, opet dobili su i nove (DPS i onaj početni rast Demokrata), no za razliku od gore opisanih sve su to sitne brojke (oko 20.000 glasova) tako da uz sva prerutubavanja (neka i bespotrebna) imaju šansu da se zadrže na toj poziciji.

BS - povratak ,,staroj slavi", iz pozicije vlasti (a najboljoj definiciji SD-a) dočekuju izbore. Glasali su za pad vlade jer ako bude i neka tehnička vlada smatraju da su time kupili mjesto u njoj. Svakako, iako ne prođu cenzus imaju zagarantovana mjesta u parlamentu. Glasače i za vanredne izbore po istom principu.

Sent from my moto e5 using Tapatalk

17. The Following 4 Users Say Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,578
    Thanks Thanks Received 
    677
    Thanked in
    403 Posts

Slazem se.

Thanks Thanks Given 
    1,759
    Thanks Thanks Received 
    400
    Thanked in
    207 Posts

Relano je da se sledeća vlada sastavi bez dps a i df a.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    349
    Thanked in
    180 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    DPS - na sledećim izborima će pojedinačno biti najjaća partija, ali sa još manje uticaja nego u sadašnjem sazivu. Sve preko 25% neka smatraju ,,darom sa neba".

SD - partija koja je oličenje svega onoga što smo u zadnje vrijeme gledali ogoljeno (koritaška, a trenutno nisu na koritu), a za to nemaju perspektivu više. Trenutni rezultat je onaj kada su bili vlast, za nove izbore ako pređu cenzus (ili ih DPS uzme pod svoje) to će biti uspijeh.

SDP - trenutno su na poziciji vlasti, imaju prilike da trupački ulete u glasačko tijelo DPS-a... Da, odgovaraju im izbori.

DF - slobodan pad, sve preko 15% neka smatraju ,,darom sa neba", eto, da bude ista analogija sa DPS-om (nema razlike).

Demokrate - ako gledamo rezultate prošlih izbora i hajpa koji je bio oko koalicije ZBCG onda su u odličnoj poziciji. To što su (po anketama) porasli nakon izbora, pa poslije gubili, uz par dobrih poteza može dovesti do toga da ostanu na istom nivou.

Evropa sad - njima izbori odgovaraju što prije (i jedini nemaju uticaja kada će se deseti) jer preuzimaju dobar dio glasova koalicije ZBCG, te jedan dio glasova Demokrata (onaj rast poslije izbora) i DPS-a. Za partiju koja prvi put izlazi na parlamentarne izbore ogroman je uspijeh ako budu dvocifreni procenat a oni imaju potencijala za to.

SNP - trenutno imaju pet poslanika (iz koalicije ZBCG) o kojima mogu da sanjaju u bilo kakvim izborima te im isti ne odgovaraju. Predizborni koalicioni kapacitet im je veoma mali, a mislim da nisu u stanju da iskoriste to što su u vlasti. Ipak, uz svu infrastrukturu ostaće parlamentarna partija (ne bude li tako onda se mogu smatrati najnesbosobnijim na političkoj sceni).

URA - sa 5% glasova je najmanja partija, izgubili su dio glasača, opet dobili su i nove (DPS i onaj početni rast Demokrata), no za razliku od gore opisanih sve su to sitne brojke (oko 20.000 glasova) tako da uz sva prerutubavanja (neka i bespotrebna) imaju šansu da se zadrže na toj poziciji.

BS - povratak ,,staroj slavi", iz pozicije vlasti (a najboljoj definiciji SD-a) dočekuju izbore. Glasali su za pad vlade jer ako bude i neka tehnička vlada smatraju da su time kupili mjesto u njoj. Svakako, iako ne prođu cenzus imaju zagarantovana mjesta u parlamentu. Glasače i za vanredne izbore po istom principu.

To je to… samo oko demokrata ja mislim da ce rasti… jer se negde moraju preliti glasovi od DF,DPSa, SNPa i ja tu dodajem URU…
    Last edited by zaro; 21-08-22 at 08:43.

Thanks Thanks Given 
    4,823
    Thanks Thanks Received 
    5,612
    Thanked in
    2,771 Posts

Mali osvrt na podatke, istih veličina kao ovi koje navodiš, a koji se i inače ovđe učestalo koriste, iz ankete koju je radio IPSOS.

Jedan od najlakših načina da je prečešljate, odnosno, iskontrolišete ispravnost, jeste uporedba nekih generalnih, ''tvrdih'' pokazatelja.
    Od referenduma na ovamo, pa sve do litija i avgusta 2020., tvrđe od načelno 'pro/con' suverenističkih orijentacija nemamo.
    Tako posmatrano, od 2006. na ovamo, 'pro' grupacija nosi zbirno oko 55%, 'con' oko 45%.
    Tako je bilo na referendumu, tako je bilo sa litijama i izborima nakon njih, tako je bilo i kad sastavimo sve lokalne izbore nakon toga na gomilu ( jer se ovđe prečesto zaboravlja koliki je zapravo Nikšić ).

Nasuprot tome, kad pogledaš pomenutu anketu, ona stranke 'con' generalne orijentacije daje na preko 55%. Sasvim dovoljno da uzmeš te rezultate sa rezervom, isto kako je trebalo da se uradi pred lokalne u Nikšiću. Koji su, da mi se ne ljuti mnogo forum, šokirali većinu osvježene većine.

Moje lično mišljenje je da DPS neće ispod 30%, a DF ispod 20%, ni u kojem scenariu.
    DPS jer konstantno održava taj prag, a sada je u boljoj situaciji, jer nisu otišli u klasični knockout, i jer su dobili na značenju, i unutra i u spoljnim okvirima, i, konačno, jer im ovo vršenje vlasti iz ove dvije godine bukvalno popravlja imidž- jer izgledaju manje loše u komparaciji sa diletantima i štetočinama, nego što bi izgledali da se neko kvalitetniji dohvatio vlasti.

DF jer će, nakon ovako čvrstog izopštavanja, i od unutrašnjeg i od spoljnog- zapadnog faktora, održati isključivo tvrde, rigidne pro-srpske i pro-ruske glasove. A nih sigurno nema ispod 20%.

ES se crta prejako, i sve će više slabiti kako vrijeme odmiče.
    Ne zato što nemaju logistiku, imaju i te kako. Nego što sve više boli odustvo Montenegro Airlinesa i prisustvo Air Montenegra, otkupi puteva po Herceg Novom, prodaja bitnog dijela Elektroprenosa, totalno odsustvo novih i zatiranje starih investicija, katastrofalan pad procjene vrijednosti ekonomije, koji nije isključiva posledica očekivanja i nestabilnosti uzrokovane Dritanovom vladavinom, već i drastičnih negativnih promjena ekonomskih pokazatelja prije toga. I, kao što će sve više boljeti isplata povećanih plata iz dugova i zaduživanja, kojih može biti još jedno vrlo kratko vrijeme.

DCG se crta djelimično realno, međutim, izostavlja se iz vida da oni sada pred sobom imaju tako širok manevarski prostor, da, lakše nego bilo ko drugi, mogu da iscrtaju sasvim novu sliku, i značajno narastu. Što će se mislim i desiti.

SDP namjerno izostavljam, jer očekivanja da na državnom nivou ponove Cetinje mogu mačku o rep, jer i dalje shjede na više stolica, a u trenutku kada čak i DCG kreće da bira jednu.

URA bih volio da pređe cenzus, zbog takvih ljudi kao ti. Ali, ako se ponove prethodnih dvije godine, i naročito poslednjih 114 dana, to se neće desiti.

Thanks Thanks Given 
    60
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Iskristala se i koalicija DCG - ES - UCG - PRAVA. I zajedno mogu imati dosta glasova. Vjerovatno i premijera.

Thanks Thanks Given 
    1,759
    Thanks Thanks Received 
    400
    Thanked in
    207 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    Mali osvrt na podatke, istih veličina kao ovi koje navodiš, a koji se i inače ovđe učestalo koriste, iz ankete koju je radio IPSOS.

Jedan od najlakših načina da je prečešljate, odnosno, iskontrolišete ispravnost, jeste uporedba nekih generalnih, ''tvrdih'' pokazatelja.
    Od referenduma na ovamo, pa sve do litija i avgusta 2020., tvrđe od načelno 'pro/con' suverenističkih orijentacija nemamo.
    Tako posmatrano, od 2006. na ovamo, 'pro' grupacija nosi zbirno oko 55%, 'con' oko 45%.
    Tako je bilo na referendumu, tako je bilo sa litijama i izborima nakon njih, tako je bilo i kad sastavimo sve lokalne izbore nakon toga na gomilu ( jer se ovđe prečesto zaboravlja koliki je zapravo Nikšić ).

Nasuprot tome, kad pogledaš pomenutu anketu, ona stranke 'con' generalne orijentacije daje na preko 55%. Sasvim dovoljno da uzmeš te rezultate sa rezervom, isto kako je trebalo da se uradi pred lokalne u Nikšiću. Koji su, da mi se ne ljuti mnogo forum, šokirali većinu osvježene većine.

Moje lično mišljenje je da DPS neće ispod 30%, a DF ispod 20%, ni u kojem scenariu.
    DPS jer konstantno održava taj prag, a sada je u boljoj situaciji, jer nisu otišli u klasični knockout, i jer su dobili na značenju, i unutra i u spoljnim okvirima, i, konačno, jer im ovo vršenje vlasti iz ove dvije godine bukvalno popravlja imidž- jer izgledaju manje loše u komparaciji sa diletantima i štetočinama, nego što bi izgledali da se neko kvalitetniji dohvatio vlasti.

DF jer će, nakon ovako čvrstog izopštavanja, i od unutrašnjeg i od spoljnog- zapadnog faktora, održati isključivo tvrde, rigidne pro-srpske i pro-ruske glasove. A nih sigurno nema ispod 20%.

Ne zato što nemaju logistiku, imaju i te kako. Nego što sve više boli odustvo Montenegro Airlinesa i prisustvo Air Montenegra, otkupi puteva po Herceg Novom, prodaja bitnog dijela Elektroprenosa, totalno odsustvo novih i zatiranje starih investicija, katastrofalan pad procjene vrijednosti ekonomije, koji nije isključiva posledica očekivanja i nestabilnosti uzrokovane Dritanovom vladavinom, već i drastičnih negativnih promjena ekonomskih pokazatelja prije toga. I, kao što će sve više boljeti isplata povećanih plata iz dugova i zaduživanja, kojih može biti još jedno vrlo kratko vrijeme.

DCG se crta djelimično realno, međutim, izostavlja se iz vida da oni sada pred sobom imaju tako širok manevarski prostor, da, lakše nego bilo ko drugi, mogu da iscrtaju sasvim novu sliku, i značajno narastu. Što će se mislim i desiti.

SDP namjerno izostavljam, jer očekivanja da na državnom nivou ponove Cetinje mogu mačku o rep, jer i dalje shjede na više stolica, a u trenutku kada čak i DCG kreće da bira jednu.

URA bih volio da pređe cenzus, zbog takvih ljudi kao ti. Ali, ako se ponove prethodnih dvije godine, i naročito poslednjih 114 dana, to se neće desiti.
    Možeš samo da sanjaš. Ti konkretno vlažne snove.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,615
    Thanks Thanks Received 
    6,304
    Thanked in
    2,630 Posts

Meni se cini da si URA-i dao preveliku sansu. Ako nije odustajanje od ekspertske vlade ili sarasnja sa DPS-om onda je temeljni ugovor raznio partiju. Mozda nece clanovi ali broj glasaca URA-e je prepolovljen.

SD i DPS racunam kao jedan tim, ne bi ih odvajao.

Oni glasovi sto su pobjegli iz URA-e ponovo se vracaju SDP-u + dosta novih mladjih glasaca.

Na kraju, splet okolnosti, Ukrajina u velikoj mjeri i korona u manjoj uticala je na buducnost CG i buducnost partija u CG.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post

Na drugoj temi napisah da je najverovatniji termin novih parlamentarnih izbora mart/april sledeće godine, a do tada može (i hoće) svašta da se izdešava. Ovo što sam napisao (analizu) je tzv. startno stanje, a do marta... Šta će se sve to (po meni bitno, a od političkih subjekata zavisi kako će to prihvatiti/procesuirati) dešavati od danas do parlamentarnih izbora? Izbor/neizbor sudskog savjeta te u vezi sa tim i razzna procesuiranja; izvještaj o napretku ka EU; ekonomska kriza uslijed nadolazeće zime i rata u Ukrajini (iskorišćavanje pristupnih fondova EU radi ublažavanja ako bude sposobnosti); parlament i dalje može nesmetano da funkcioniše bez obzira na status vlade (donese neki zakon i predsjednik potpiše), te sa tim u vezi odnos pojedinih partija prema nekim zakonima;...
    pro/cons, hm, ne, evo zašto (ajde da uzmem Budvu koja nije reprezativni primjerak, ali je dobra indicija) mi ta priča ,,ne pije vodu". Nekada sam bio u LSCG (opštinski odbor), a složićemo seda je to bila suverenistička stranka. Kada se LSCG raspao (u CG na dva dijela u Budvi na tri) dobar dio bivšeg (i moja malenkost) LSCG-a formira ,,Budvanski forum" (nismo ušli u skupštinu). Elem, zašto ovo pišem, znam sve te bivše stranačke kolege, i danas se neki ne bave politikom (nisu u organima neke partije), najveći broj (uključujući i mene) je u URA, onda ih ima dosta u Demokratama, a ima ih u SDP-u i PzP-u. Dobro, neki će reći, ali to je Budva, ne znam, možda, ali opet, i Budva je u Crnoj Gori.

Thanks Thanks Given 
    6,976
    Thanks Thanks Received 
    690
    Thanked in
    402 Posts

Objasni mi logiku da URA i SNP prihvate da Bečić bude premijer. Uostalom zašto bi to DF prihvatio, ali ajde to sad da zanemarimo.
    URA i SNP imaju lagodnu poziciju raspisivanja i sprovođenja izbora sa pozicija tehničke vlade.
    Zašto bi tu učinjeli Bečiću, njemu koji ih svo vrijeme zove izdajnicima? Nema nikakve logike.

Dakle ili ostaje ova vlada ili Dem rade deal sa DPSom, nema treće.

Lik koji je Demokrate javno podržao 2016. na izborima, pa su ga pljuvali kad se sprdao Bečićevom krindž spotu sa krstom i polumjesecima i nazivali udbašem.

Izguglaj...

Ne znam brt, nemojte mi stranačka saopštenja c/p...

Pišite što mislite, ako oćete sa pišete.

Cujes nemoj stranacko saopstenje, citirao sam ga sa razlogom bolje nego da ga prepricavam.

Oni da ucine Becicu? Mislim da je dosta bilo Dritanovih ucjena tipa ovako cemo kako ja kazem ili nema dogovora, sto je mnogo mnogo je stvarno. Bolje bi mu bilo da malo relaksira.
    Uostalom ako ne bude mogla ni jedna od tih varijanti, nece ni sa DPS ici.

Nema sto da guglam, pokazao je znanje u prvoj tacki

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    6,117
    Thanks Thanks Received 
    6,669
    Thanked in
    3,182 Posts

Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Ja sam prilično jasan, meščini, oko CnB.

Kiksali su mnogo toga:

-pristajanje na tabelicu
    -pravljenje dila sa DPSom
    -u ovoj vladi 43. su i DPS i DF pravili subinu
    -brzanje sa TU, jer se moglo mnogo toga oposliti (SS, US, VDT), onda se potpisat u januaru i ići na izbore na proljeće
    -lizanje na kraju sa DFom zbog očiglednog dogovora

Nije mi ok ni jedno, ni drugo, ni treće...

Ajde šta po vama treba Demokrate sad da urade?

Ne vidim treću opciju.

Ok sad, svi smo posle bitke generali, ali sjećam se tvog pisanja da je ok što sa DPS-om, tj. da budemo precizniji uz njihovu podršku prave Vladu, jer viši ciljevi jbg.

Što se tiče tvog pitanja i Demokrata, ono što im nikako ne bih oprostio je (mada u trenutnoj situaciji su mi ES svakako izbor ispred njih) da sastave Vladu uz podršku DPS-a (ovo što je URA uradila), pa i po cijenu ovakve tehničke Vlade do izbora, a možda je 3. opcija podnošenje inicijative za skraćenje mandata Skupštini.
    Forever young, i want to be forever young

29. The Following User Says Thank You to technus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post

Ne ide da ijedna Vlada bude bez elktričara, šta ako im iskoči osigurač tamo nejde u kabinet?
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by --SpArTaNaC-- View Post
    Iskristala se i koalicija DCG - ES - UCG - PRAVA. I zajedno mogu imati dosta glasova. Vjerovatno i premijera.
    Ja za to bih glasao trika nema. Da moj glas ide Milači blesavom, da ide Brdži što gostuje sa Z amblemom po televizijama, i na kraju da ide Borisu Bogdanoviću da raspodjeljuje svoje klimoglavce od moga glasa. Ali baš trika nema.

32. The Following 3 Users Say Thank You to kimmi For This Useful Post:

Page 91 of 139 FirstFirst ... 4181878889909192939495101 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)