Borba za slobodu može da izgleda ovako.
https://t.me/pzk_memorial/589?fbclid...fvii9EiR5GygHc
"Svakog jutra u mojoj zatvorskoj ćeliji uključuju Radio Rusija. U 6 ujutro sluša se himna i onda počinje ispiranje mozga.
Vijesti se malo razlikuju jedna od druge. Ruske trupe nanijele su još jedan „precizni udar“ na lokacije Oružanih snaga Ukrajine; uništeno je više od tri stotine nacionalista i oko stotinu jedinica vojne tehnike. Ukrajinski kriminalci su odgovorili novim granatiranjem stambenih naselja DNR iz američkog (naglasak na američkom) naoružanju; raketa je pogodila obdanište, nekim čudom je uspela da ne pogodi ljude.
Zatim je emisija ispunjena audio pismima uredniku: „Marija iz Saratova“ ili „Elena Nikolajevna iz Kirova“ recituju svoje autorske pjesme posvećene našim herojima koji su se, boreći se u Ukrajini, stavili u ravan sa „veteranima“ Velike pobede.
A za dezert - „pjesme ruskog proljeća“ – amaterski umjetnički ansambli pjevaju o povratku Mariupolja u rodnu luku ili o zločinima na Majdanu.
I tako u krug. Baš svakog dana. Ponekad se osjećam kao lik iz filma „Paklena pomorondža“, koji je sjedio ispred ekrana i fiksiranih širom otvorenih očiju. Čini mi se da bi UN trebalo da prisilno slušanje ovakvih emisija priznaju kao vid torture.
Ali ozbiljno, prema mojim zapažanjima, sve manje ljudi takvo ispiranje mozga uzima zdravo za gotovo. Začudo, uprkos agresivnoj propagandi rata, uopšte ne nailazim na izraze mržnje sa ove strane rešetke. Čak naprotiv. Čovjek iz pratnje, skidajući mi lisice, mi je šapunuo: "Ilja, izdrži." Dežurni u privremenom pritvoru mi je dao dodatno ćebe - „da Vam bude mekše“. Sudski izvršitelj u sudu se zahvalio na snimku o Kadirovu. Trenuci poput ovih jačaju osjećaj moralne pravde.
Čak i sada, dok sjedim u ćeliji suočen sa prijetnjom 10-godišnjeg zatvora, shvatam da je odluka da ostanem u Rusiji bila ispravna. Veoma teška, ali ispravna. Zato što pobija Putinov glavni adut o spoljnoj orijentaciji opozicije i o tome da ćemo svi pobjeći pri prvoj opasnosti. I sada ljudi vide: mi ne bježimo nigdje, mi stojimo na svom mestu i dijelimo sudbinu naše zemlje. Ovo čini da naše riječi imaju veću težinu, a argumenti jačinu. Ali što je najvažnije, ostavlja nam šansu da vratimo svoju domovinu nazad.
Uostalom, ne pobjeđuje onaj ko je trenutno jači, već onaj ko je spreman da ide do kraja."
Hajde i astronauti roscosmosa će dočekati da se opet rukuju sa svojim američkim kolegama u kabinama svemirskih brodova.
Potez očajnika izgleda ovako otprilike..
Rusija stavila i Hrvatsku na spisak. (spisak raste i u obratnom smjeru,naravno)
http://government.ru/docs/46080/
Specijalno ministarstvo rusije upućuje specijalni poziv za formiranje specijalne jedinice zvane Tigrovi. (cijena učešća u beščašću 150.000 rublji)
Dok borba za slobodu na frontu u odbrani svoje zemlje od agresora koji je krenuo specijalnim operacijama oružjem i to na civile, baš ovako treba borba izgleda..
Орка тіло ляже в ґрунт,
Допоможе ЗСУ.
![]()

Reply With Quote
Bookmarks