Napokon je dosao red za kupovinu terenca. Necu ga korisiti za neki ekstremi off road (osim ako ne racunam pun na selo u Cuce

) Suzio sam izbor na dva modela grand cherokeeja sa MB motorima:
2002 2.7crd ili 2006, 3.0crd.
Mislio sam jos i pathfinder, pajero ili landcruiser ali mi se manje svidjaju a i prelaze budzet koji je tu do nekih 12 hiljada. Vise naginjem na ovu varijantu cherokeea sa 2.7 diesel motorom. Mogu se naci do 6 hiljada, pa bih preventivno odradio dizne, turbinu, trapove (mozda mjenjac i reduktor ako je tu moguce nesto preventivno srediti) jer sam citao da su mu to neke boljke. Znaci auto bih koristio par puta godisnje do Cuca, jednom, dva put do Kolasina i malo cesce do Zabljaka. Znam da je veliko ulaganje u stari krs od auta i ne moze od babe djevojka, ali planiram ga korisititi bar 7,8 godina pa mislim da se isplati.
Zanimaju me vasa iskustva sa ovim dzipovima ako ih neko ima i kakvi su za rezervne djelove, ima li kod nas ili se mora za svaku sitnicu u srb i bih? Izvinjavam se sto sam oduzio, ali sam prilicno laik za ove stvari tako da bi mi svaki savjet dobrodosao.
Hvala!

Bookmarks