Page 24 of 47 FirstFirst ... 1420212223242526272834 ... LastLast
Results 576 to 600 of 1171

Thread: 4x4 club

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

ja citam i sve racunam budzet mu 5-6k...a ono 12k.... za te pare cirokija ne bih pogledao....

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

inace.... ovaj auto se dugo prodaje....skup je... ali ovo ti je da kupis i da vozis.... znaci pitanje je je li vlasnik ikad sisao sa asfalta sa njim.... a inace ga odrzava i siguran sam da je auto bez greske...
    opet, ne mogu da garantujem za limariju...tu moras da bude oprezan sa svakim terencem

https://autodiler.me/automobili/nisan--ad61803682me

3. The Following User Says Thank You to E_K_V For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

ili ovako nesto...ove toyote ovoliko kostaju zadnji 10 godina...

https://autodiler.me/automobili/toyo...-ad308286243me

5. The Following User Says Thank You to E_K_V For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,647
    Thanks Thanks Received 
    6,783
    Thanked in
    4,064 Posts

Sa razlogom.
    Prema tome, šta da ti kažem?

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

uzmi LC
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    804
    Thanks Thanks Received 
    622
    Thanked in
    333 Posts

Ako uzme LC onda nema budzet da uradi ono sto je zamislio, a to je kompletan servis takvog auta!
    Svidja mi se sto je neko svjesno odredio određenu korektnu sumu za servisiranje, a savjetujemo ga da uradi ono sto inače savjetujemo da se ne radi

Ovaj Terano odlično izgleda, ali je bas skup za Terano...
    Lc-a nema ispod 10k, ali ce 100 godina.

9. The Following 2 Users Say Thank You to Tom For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,100
    Thanks Thanks Received 
    356
    Thanked in
    143 Posts

Ako uzmes dobrog Grand Cherokija za 6 a mislim da moze, ostaje ti jos toliko da ga sredis, mislim da je to mnogo vise nego dovoljno. Da sredis dizne, repariras i uradis sjedista dizni ne moze doci preko 1000€. Promijeni ulje u diferencijale, pogledaj koliko je kvacilo u zadnjem diferencijalu - bitno za 4x4 pogon. Trapovi su dosta jaki ali ne znam cijenu. GC je izuzetno sposoban terenac samo da znas. Udoban je dosta na offu, mozda najudobniji od svih drugih.
    Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!

11. The Following User Says Thank You to VooDooPrle For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

i opet neće biti ni upola kao LC od 12k evra,a da se sačeka dobar komad pošto nije o glavu i nije auto za svaki dan.

13. The Following User Says Thank You to umart For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,100
    Thanks Thanks Received 
    356
    Thanked in
    143 Posts

Nece biti upola konkretno za sta?

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

za ovo sto njemu treba i sto je opisao.da je tovarno auto i da se svaki dan aka po takvom terenu i da ti je najbolji drug mehanicar pa i da ides na GC (mada je i onda upitan) a za ovo vikendom na selo,malo bi obisao po cg i regionu i hocu da me ne boli glava 6-7g LC je spejsip za GC.

Thanks Thanks Given 
    3,647
    Thanks Thanks Received 
    6,783
    Thanked in
    4,064 Posts

Quote Originally Posted by Mladjo View Post
    3.0 je mb om642, 3.1 je bio VM

3.1 je kasnije postao 3.0, i oba su VM/Detroit Diesel, tako da jedini MB motor je 2.7.

WJ nije postojao sa 3.0 dizel.

Thanks Thanks Given 
    1,100
    Thanks Thanks Received 
    356
    Thanked in
    143 Posts

Ako govorimo o godisnjoj kilometrazi koju je naveo a to nije preko 10.000km onda istrajnost Tojote od 100 godina ne dolazi do izrazaja. Takodje mercedesov motor u GC je daleko od loseg. Ako govorimo o sposobnosti u terenu, GC ima Quadra Drive II pogon i dvije krute osovine sto u prevodu znaci da ima izuzetne sposobnosti i ne trebaju mu lockeri koje su na LC dodatna oprema i nema ih svaka. LC ima prednje nezavisno vjesanje koje ima svojim mana i prednosti. Prednost je na asfaltu a za off nije dobro. Pogledaj koliko tockova otpadne sa 4Runera ili LC starije generacije upravo zbog vjesanja. Naravno i to treba redovno servisirati da bi bilo ok, ali je GC sa dvije krute osovine u ogromnoj prednosti.

18. The Following User Says Thank You to VooDooPrle For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

a on ce ukupno dva puta godisnje da upali low i to cisto fore radi.ali i ja sam blesav,izbijam vasku posao iz ruku...

Thanks Thanks Given 
    1,100
    Thanks Thanks Received 
    356
    Thanked in
    143 Posts

Ako ce 2x godisnje da pali lokere sto nije isto sto i redukcija, onda moze da uzme Dustera kojem elektronika kontrolise 4x4 pogon koji radi odlicno, i da ima jeftino odrzavanje i auto sposoban za mnogo toga. Ne kazem ja da LC ne valja, naprotiv, ja cu je rado jednog dana voziti umjesto GC koji imam ali samo zbog nekih dalekih putovanja ako se otvori mogucnost. Za po CG i okolnim zemljama GC ispravan je mnogo dobra opcija. Hiluxa bih ja rado posjedovao.

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

moze i da uzme golfa dvojku,digne ga savnicki i roka,isto mu je jeftino za odrzavanje i isto ce mu odbiti bubrege kao i duster.

Thanks Thanks Given 
    1,100
    Thanks Thanks Received 
    356
    Thanked in
    143 Posts

Quote Originally Posted by madison View Post
    Napokon je dosao red za kupovinu terenca. Necu ga korisiti za neki ekstremi off road (osim ako ne racunam pun na selo u Cuce ) Suzio sam izbor na dva modela grand cherokeeja sa MB motorima:
    2002 2.7crd ili 2006, 3.0crd.

Mislio sam jos i pathfinder, pajero ili landcruiser ali mi se manje svidjaju a i prelaze budzet koji je tu do nekih 12 hiljada. Vise naginjem na ovu varijantu cherokeea sa 2.7 diesel motorom. Mogu se naci do 6 hiljada, pa bih preventivno odradio dizne, turbinu, trapove (mozda mjenjac i reduktor ako je tu moguce nesto preventivno srediti) jer sam citao da su mu to neke boljke. Znaci auto bih koristio par puta godisnje do Cuca, jednom, dva put do Kolasina i malo cesce do Zabljaka. Znam da je veliko ulaganje u stari krs od auta i ne moze od babe djevojka, ali planiram ga korisititi bar 7,8 godina pa mislim da se isplati.
    Zanimaju me vasa iskustva sa ovim dzipovima ako ih neko ima i kakvi su za rezervne djelove, ima li kod nas ili se mora za svaku sitnicu u srb i bih? Izvinjavam se sto sam oduzio, ali sam prilicno laik za ove stvari tako da bi mi svaki savjet dobrodosao.

Hvala!
    Za GC novije generacije sa tim 3.0crd motorom ne znam kakav je, mislim da je taj motor izdrzljiv ali nijesam ga vozio niti znam kakav je sto se tice terenske sposobnositi. Savjetujem ti da pogledas forume koji su bas namijenjeni za to i da ti kaze neko iz svog iskustva.

23. The Following User Says Thank You to VooDooPrle For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

ja uzeh ovoga pajera kojeg pominjah ranije.... 2002g....2.5td, vjerovatno vecini slab motor, ja nisam trazio nista jace...na otvoreno se vozi svakako ugavnom tu do 80, sto je za ovaj motor lagano....
    uglavnom, uzeh ga za 5k..... ulozio u njega sa sve novim gumama oko 1000€.... od toga vecinu nisam ni trebao da diram, ali nisam htio ni da razmisljam oko toga....gume sam uzeo AT jer su na njega bile klasicne zimske...
    za ono sto meni treba u potpunusto sam zadovoljan...cak mi je i udoban za ova putovanja PG-Zabljak, PG-kolasin.....a u njega stane sve i svasta
    za teren dje sam ja planirao da idem, meni zavrsava posao.... cak i ono najbitnije a to je da kroz snijeg dodje do kuce na Zabljak.... a svaki put kad se vozim pominjem klimu....slobodno bi mogao da oladim pivo u njega
    za ovaj budzet od 12k moze da se nadje i pajero 4....

Last edited by E_K_V; 26-07-22 at 09:27.

25. The Following 6 Users Say Thank You to E_K_V For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,100
    Thanks Thanks Received 
    356
    Thanked in
    143 Posts

Pajero je isto odlican izbor samo bi valjalo da ima zakljucavanje diferencijala barem zadnjeg.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

što se GC tiče teško je naći dobrog, većinu koje ja znam su rupe bez dna
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    121
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    12 Posts

Quote Originally Posted by TAKUMI View Post
    3.1 je kasnije postao 3.0, i oba su VM/Detroit Diesel, tako da jedini MB motor je 2.7.

WJ nije postojao sa 3.0 dizel.
    Sta je kasnije postao, valjda znas da je 2006g wk i da je 3.0crd Mercedes-Benz OM642, a ne VM motori kao sto si ti mislio
    niujedne mi gace lastike nema

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

to vam je ista prica kao za francuze i italijane....
    kupi ih neko npr drugu ruku ko nema para za njemca ili japanca.... ne odzrava ga ili ga ne odrzva kako treba....posle kad ga prodaje to je obicno neka kanta koja sledeceg vlasnika o jadu zabavi....

sto je niza cijena modela, to je veca mogucnost daje kupio neko kome je to bio merak a da nije ni mogao isti da odrzava kako treba....

30. The Following User Says Thank You to E_K_V For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

Quote Originally Posted by VooDooPrle View Post
    Pajero je isto odlican izbor samo bi valjalo da ima zakljucavanje diferencijala barem zadnjeg.
    ovaj moj ima zakljucavanje zadnjeg.....
    ako cemo pravo ja i ne znam cemu sluzi....

Thanks Thanks Given 
    1,100
    Thanks Thanks Received 
    356
    Thanked in
    143 Posts

Naravno da je jako bitno da se uzme u startu neki koji je dobar, to se valjda podrazumijeva. Nema tog auta koji nije krs a da se godinama nije odrzavao kako treba ili je presao milion kilometara.

Thanks Thanks Given 
    3,647
    Thanks Thanks Received 
    6,783
    Thanked in
    4,064 Posts

Quote Originally Posted by Mladjo View Post
    Sta je kasnije postao, valjda znas da je 2006g wk i da je 3.0crd Mercedes-Benz OM642, a ne VM motori kao sto si ti mislio

Pa 3.1 je postao 3.0, ugradjuje se u 2013+ GC, VM motori.
    Mercov 3.0 je bio iskljucivo u modelu posle WJ.

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

inace.... kad se vec dofatismo price o terencima....evo jedna moja prica pa mi mozda neko i da neki savjet jos sta da provjerim....

pajera kad sam uzeo znao sam sve njegove nedostatke.... uglavnom nije vukao, i dimio je vise nego sto treba...i to prilicno....
    zamijenio sam vakum ventil turbine i auto je od tog momenta poptuno drugo....ali dim je ostao narocito na nizim obrtajma kad treba da povuce i sl....
    provalio sam da je neko dirao bos pumpu jer je auto palilo samo sto se takne kljuc...bukvalno nije verglalo, isao je i neuporedivo bolje nego npr bratov mi pajero sport sa istim motorom...
    onda sam trazio ko moze da steluje eventulano servisira zexel pumpu(bosch za japansko trziste), i dosao sam do toga da niko nema aparat za istu...samo jedan Zeravica, negdje gore po Vojvodini....
    onda mi je auto uzeo onaj bosista iz bijele i sam stelovao pumpu, situacija je posle toga bila bolja, manje dima, paljenje se promijenilo....ali jedan problem je ostao prisutan... to je kada se krece pod nekim vecim opterecenjem auto se gusi...kao da mu neko uzme vazduh. samo dim crni i oce da se ugasi....
    i pored toga u 99% slucajeva mogao sam da ga vozim bez problema, sve dok ne dodjoh na Sinjajevinu ...obzirom da sam dosao na jedan dio gdje nije bilo puta, trebao sam da uz neku stranu izadjem na vrh brda, nekih 400metara, ali tu nema puta, samo livada, gdje od trave ne vidim ima li kakvih skrivenih prepreka, u autu nas 7, puno stvari, prebacim na 4x4 i krenem lagano...najtezi dio predjem sve na vrh gasa i bukvalno na 3/4 te strane, gdje nije ni najveci uspon stanem jer auto izgubi snagu.... i nije bilo sanse da krenem a da se ne ugusi posle 1-2metra....onda sam se okrenuo i vratio okle sam i dosao...
    posle toga sam zamijenio uloske dizni... svakako su bile spremne, samo nisam imao vremena time da se bavim... posle toga dim koji izbacuje se prilicno smanjio...izbaci i dalje, ali nista sto smatram strasnim za ovaj kamionski motor, nisam isao nigdje dalje od tada, probao sam ga samo uz jednu stranu pored kuce, koja je prilicna i kretao je bez problema, ali i tada mi se cini da ima jedan momenat kao da ga nesto malo ugusi i uzme mu snagu...nisam probao kad prebacim na 4x4, jer racunam da bi mu tada opterecenje bilo vece...
    crijeva za vazduh su dobra, ne bi trebalo da je to problem... EGR je blokiran, skinuto je i vakum crijevo sa njega i zacepljeno je.... moze li biti samo bos pumpa problem? nasi majstori koji to rade od oka, jer nemaju odgovarajuci alat...?

Page 24 of 47 FirstFirst ... 1420212223242526272834 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)