Ni po jada da u NK ima 30 kretena sa 12 auta, i da su kreteni spremni da rade kretenske stvari. Ja bih sad potpisao da u svakom gradu imamo po 30 kretena.
Problem je nešto drugo. Od stotina i stotina javnih okupljanja u Crnoj Gori, bilo da je utakmica, protest, parada, litija - ako se istovremeno održava kontra-skup, ama baš svaki put je policija stvarala tampon zonu između dva skupa, fizički kontakt grupa je bio nemoguć. Za to postoji jasan zakonski osnov, i u zakonu o unutrašnjim poslovima, i u zakonu o javnom redu i miru.
I pored činjenice da je uredno prijavljen masovan skup, ni manje ni više nego povodom Dana državnosti, policija ni u jednom trenutku nije našla za shodno da zabrani kontakt tog skupa i bukvalno šačice provokatora. Prvo im je omogućena vožnja u koloni, PO SRED mase koja se lagano razilazila sa trga, pa su onda bukvalno ispraćeni od trga ispred nikšićkog manastira do gradskog trga u Nikšiću, đe je i dalje bio okupljen veliki broj građana.
U svakoj ranijoj prilici kad je trebalo napraviti tampon zonu oko trga u NK, a toga je bilo X puta, zapriječena je Manastirska ulica (plavo). Ovaj put je laaaagano pušteno 30 idiota da dođu i provociraju.
Za to neko u policiji mora da odgovara, jer da je policija radila svoj posao, kao što ga je radila stotinu puta do sada, do incidenta ne bi moglo da dođe. Taj ko je donio odluku da se ova šačica idiota samo proprati i propusti, taj mora da ide s položaja, juče. Ono, postavilo bi se pitanje odgovornosti pomoćnika direktora za JRM, direktora, ministra...ali oni su svakako, sem možda direktora, "the walking dead" (mislim na položaj koji pokrivaju, da me ko ne shvati pogrešno)...
Ako ovo bude "normalno", onda treba maći kordone i kad su utakmice, drugi skupovi, litije... Pa nek se pošibaju navijači, vjernici i nevjernici, Crnogorci i Srbi, i tako dalje, pa ko što ponese.
Vlast se nije smjenjivala 30 godina, ali su se šefovi u policiji smjenjivali svako malo, posle većih zajeba. Tako mora biti i i ovaj put, jer je ovo veliki zajeb, u suprotnom se otvara prostor za špekulacije da je ovo namjerno dozvoljeno, da bi se proslava Dana državnosti prekinula, za šta onda postoje i neki razlozi.

Reply With Quote
Bookmarks