Quote Originally Posted by beatnological View Post
Mogu komentarisati samo HN, za ostatak CG ne znam...

Jun
Ne pamtim da je ikada bilo ovoliko gostiju i punijih restorana u toku juna.

Jul
Plaze polu prazne, medjutim restorani nikad krcatiji... Nocni "zivot" na labavoj nozi (ono sto vidim kada prosetam) ali tako je uvijek bilo u Novom sve do zavrsetka Exita.
Za divno cudo, po prvi put u 20 godina, od poznanika koji se bave ugostiteljstvom nema niti jednog koji kaze da je "sezona losa"... U pojedinim restoranima (od kojih u neke ne bih usao da mi neko plati) je prakticno nemoguce naci mjesto u periodu rucka i vecere a svi su digli cijene za minimum 30%...

Elitni turizam...

Porto Novi je na 70-80% popunjenosti sto je prakticno limit za normalno funkcionisanje. Da podsjetim one koji nisu u toku, najjeftinija "soba" u hotelu je ~400-450€.
Sta vise, cak je i par vila iznajmljeno i to po veoma interesantnim cijenama, evo samo da ilustrujem ispod do kojih limita znaju da idu cijene villa.
Ja sam konkretno pisao za Tivat i Kotor jer tu živim.

Prošle godine je krajem Juna već počela ludnica, sad smo na pragu špica sezonu a gužvi i dalje nema a mnogi koje poznajem nisu imali popunjene apartmane do skoro tj tek od polovine jula imaju rezervacije. Rusa i Ukrajinaca gotovo i da nema, neračunajući ove koji tu žive od ranije ili su skoro došli zbog rata.

Za rastorane ne znam iskreno jer ih ne posjećujem često, to je ovdje luksuz. Ali nemoguće da je sezona odlična a nema gužvi po gradu i po plažama.