Ja izgleda pripadam ovim “cudnim”. Kada idem za Petrovac i Buljaricu idem preko Pastrovacke. Meni je onaj put banja, nema rupa, krivina nema previse da bi bio problem, jeste jaca pedenca ali ako ima jace auto ne pravi razliku je li uzbrdo ili nizbrdo.
Ne pricam o ustedi na tunelu, stvarno volim onim putem da prodjem plus zaobilazim guzvu u Sutomore i Canj.
mozes mislit kad krenu niz platije nocu ovi sto ceraju drva a nijedan signalizaciju ispravnu nema...a onda se spusti neko malo brze jer nema guzve....
i ja za paetrovac uglavnom preko pastrovacke.....narocito ljeti, kad znam da me ceka zamka sozine...
Sozina se zaobilazi jedino zbog kolapsa ljeti. Ali zna se koji su to termini. Kad se ide za Petrovac, kroz tunel se može ušteđet nekih 10 minuta. I to lagodnije vožnje, posebno ako vozite manju đecu. Mada je put preko Paštrovačke solidan, volim tuda solo da prođem, da me želja mine. Ali kad nema zakrčenja, Sozina je rasterećenje.
A ko ide u Bar preko Paštrovačke gore - entuzijazam mu je jača strana 🙂
Svakako da ću i ja ići autoputem ali mislim da će biti zajebano u sezoni ako čovjek ne bude imao elektronsku naplatu. Očekujem da baš bude gužva i na ulazu a pogotovo na izlazu.
https://instagram.com/highlander_brushes/
Kako ce ici elektronska naplata?
Nema, ima jedno ulegnuce ali kada ga znas ne smeta.
Ja mislim da ce vecina vozaca debelo prekoracivati dozvoljene brzine na autoputu, isto imam dilemu koji ce pravac biti opasniji, izazovne krivine i stijene Platija ili prostranstvo autoputa u zemlji u kojoj svi ne da misle, nego znaju da voze najbolje na svijetu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mislim da će se, između ostalog, mjeriti ulazno i izlazno vrijeme na rampama (prosječna brzina). Biće i kamera koje će mjeriti prekoracenja, samo pod uslovom da su automatizovane i povezane sa policijskim patrolama (nije baš realno, ali eno imaju više kamera no u Matriks).
Ono što mene malo više brine jeste kad dođe zima i sve što to znači na tom potezu - kiša, magla, snijeg i poledica. Biće sigurno manja frekvencija saobraćaja, ali smanjena vidljivost i klizav kolovoz, pri tim brzinama.. zavisiće i od toga kako se put održava i čisti.
Naravno, moramo uzeti u obzir i našu divlju svijest.
Mene brine ljeto, kad umorni vozači iz Srbije, koji su vozili dobar dio noći, u svega par minuta od tunela Mateševo do Podgorice budu izloženi dramatičnoj promjeni nadmorske visine i temperature vazduha. Bojim se da će biti neobjašnjivih udesa , puno više nego sad u Dromiri.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
Dromira je krajnje objasnjiva
kod 9 od 10 vozaca dolazi do stezanja muda i laganog opustanja gasa tamo od medjurijecja pa na dalje i onda se na Dromiru "otvori" kanjon... jos zavara da tu ima nekih pravaca, pa se krenu ispravljat one sumanute krivine kao nista jer se krene nadoknadjivat izgubljeno vrijeme...
Momci moji dobri.
Zaboravljate da je barijera izmedju dva pravca na autoputu
Udes imzedju vozila koji idu u istom pravcu trebalo bi da je vrlo malo moguc.
Tako da lise zime koja ce donijet poledice nakon izlazka iz tunela udesa ne bi trebalo da bude
600 kamera pa ti vozi preko dozvoljenog
Treba otvarat ekspres kafane prije izlaza. Uđeš na autoput, voziš 250km/h i onda svratiš da popiješ dojč i iznivelišeš prosječan krug.
Upravo, svracanje na odmorista (odmaralista) sa restoranima...pa na izlazu prosjecna brzina dodje 80 na sat.
Inace tih 600 kamera, pa ne gleda svaka put, velikim dijelom su usmjerene na bitne objekte pored puta, nece to biti toliko strogo...kako ne zivim u PG pa da se provozam do Kolasina na kafu, makar jednom u narednih nedelju dana.
Platije ce sigurno bit full kamiona....vozaci slepera ce jedva cekat da ukradu firmu za tu putarinu
Bješe li putarina za velike kamione 18 ojra?
Biće Platije taman kao iz nekog filma o kamiondzijama. Silvester Stalone iz Mrka i ćelavi ogromni Kinez s gradilišta obaraju ruke u konobi Međuriječje.
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...i-presretacima
Crnogorska policija napravila je plan prema kojem će saobraćajne ekipe automobilima, motorima i “presretačima” biti danonoćno u patrolama na auto-putu od Smokovca do Mateševa.
UP je “Vijestima” dostavila zlatna pravila ponašanja učesnika na auto-putu, na kojem je zabranjena vožnja vozila, čija je brzina manja od 50 km/h.
Desiće se nešto neka fora (neki most kritičan za sve preko 7,5t ) i zabraniće za kamione kroz Platije napraviće se situacija da se svi voze auto putem
Mene inače Platije neće više gledat.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks