Page 222 of 574 FirstFirst ... 122172212218219220221222223224225226232272322 ... LastLast
Results 5,526 to 5,550 of 14337

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2022]

Thanks Thanks Given 
    7,359
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by kurogane View Post
    To je najveća katastrofa što smo za ovih 30-ak godina svi postali DPSovci i sad to je što je.
    A jes, ođe se nikad ranije nije švercovalo prije DPS. Izuzev što se duvan vjekovima zove kotroban (iskvareno contra banda). A pljačka se zvala "udar na ovce". Valjda ovce mogu da uzvrate.
    Vjekovima pljačkaška ekonomija.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Kolika si ljuckovina od Krivokapic do 10.
    Ovo je dio nečega što se zove viktimizacija žrtve – krivi gone žrtve, i svih onih koji su 5. septembra bili u odbrani građanskih prava Crne Gore”, kazao je Krivokapić.
    Oko 2200 ljudi je po istim tim osnovama procesuirano od vremena Raskovog ministrovanja do Krivokapicevih suza.
    Pa oni nisu bili viktimizovani jer su popili suzavac, rece Zeko i Zlatko, nego su procesuirani u skladu sa zakonima drzave.
    A jadni Krivi je zrtva kme kme...

Thanks Thanks Given 
    6,597
    Thanks Thanks Received 
    6,278
    Thanked in
    2,618 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Apsolutno se slazem. Ova bruka od rezultata moze biti samo incident, koji moze da sluzi kao ilustracija generalno loseg stanja u CG obrazovanju. Dao sam pimjer Estonije, koja je, pretpotstavljam, primijenila recept Finske, koja je napravila revoluciju u obrazovanju nudeci odlicne uslove nastavnom osoblju od osnovne skole pa navise. To je za rezultat imalo da su najkvalitetniji mladi ljudi birali profesiju u obrazovanju, a to je dalo rezultat u visokom kvalitetu obrazovanja. To se dalje odrazilo i na ekonomski uspjeh Finske. Nije Nokia pala s neba.
    Mozda da za pocetak uporedimo nas sa nekom od drugih postkomunistickih zemalja, a ne sa Finskom, Norveskom itd... Plus, za razliku od Estonije, Crna Gora je okruzena Balkancima, samim tim smo odma u losijem polozaju Salu na stranu, devedesete i politicari su nas u najbolju ruku stagnirali. Vjerujem da bi ulaganje nekom gigantu iz IT sfere na nasem prostoru donijelo odlicne rezultate i da bi se brzo nasao kadar sposoban da radi, napreduje i dodje do nekih inovacija. Nisu Balkanci zatucani i nesposobni.
    Mislim da kvalitet obrazovanja kod nas nije bio toliko los ranije, ali je s ukupnom krizom nakon devedestih, doslo i do pada kvaliteta u obrazovanju. To ima veze i s posrnucem kriterijuma vrijednosti i s generalnim prefeririranjem ka "precicama", sto ide na ustrb znanja. Nasi djaci su "strucnjaci" za bubice i prepisivanja, vise se cijene "mangupi" nego vrijedni djaci. Na kojem mjestu u svijetu je nas drzavni univerzitet? Ako nemate dobar univrzitet, ne mozete imati dobre strucnjake. A za unapredjenje obrazovanja potrebno je mnogo vise uloziti u obrazovanje, kao sto su to uradile Finska i Estonija. Nazalost, obrazovanje je politicarima samo deklarativno bitno. Strucnjaci ne padaju s neba. Bez kvalitetng obrazovanja Crna Gora ne moze biti ekonomski uspjesna zemlja. Osim ako se zeli nesto ucariti na svercu. To nije zdravo. I ne moze da traje dugo.
    Problem naseg obrazovanja pocinje od osnovne skole, dovodjenje roditelja da srede jedinicu kos profesora, vezama, kumstvima, poznanicima i ostalim stvarima. Mala smo sredina, za dosta se stvari moze pronac neko, a ako se krene od osnovne skole zna se kako ce ici dalje. Jos kad se doda - profesori mrze moje dijete, to je dobitna kombinacija. Mada je ovo sve vec ispricano na forumu kad se potegnu ove teme, cini mi se tacno jednom godisnje.
    A univerziteta imamo dovojlno i to dovoljno nepotrebnih. Dosta privatnih univerziteta, koji osim diplome sa kojom realno mozes da obrises dupe ako te nije sramota da je zakacis na zid ili sahranis u onu tubu, donosi i prednsot pri zaposljenju na drzavnoj sisi.

Opet, nije ni fakultet mjerilo znanja, tako govore svi koji nisu zavrsili fakultete. Iako su mnogi uzeli Mickey-a na zub, u pravu je bio za jedno - nas narod bi mogao da ucini dosta u ovoj digitalnoj eri, samo da ima ko da nas se sjeti.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    7,359
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Iako su mnogi uzeli Mickey-a na zub, u pravu je bio za jedno - nas narod bi mogao da ucini dosta u ovoj digitalnoj eri, samo da ima ko da nas se sjeti.
    Sjetio nas se bio Cheil i pokazali smo se kadri da klikamo.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    6,597
    Thanks Thanks Received 
    6,278
    Thanked in
    2,618 Posts

Kao sto rekoh, okruzeni smo Balkancima i to nas jebe.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    7,359
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Kao sto rekoh, okruzeni smo Balkancima i to nas jebe.
    Izguglaj neđe ima tekst Branka Milanovića, a ako nije njegov Dušana Vujovića o tome koliko komšijske zemlje syebavaju razvoj neke države. I da gotovo da nema primjera da u nekom okruženju neko štrči kao bolji. Gotovo niko ne odskače od okruženja.
    Možda malo Urugvaj u odnosu na Argentinu i Brazil. Posrećila im se normalna elita koja ih je pogurala i iskoristili neke prilike.
    Lako ti je bit Slovenija sa susjednima Austrijom, Italijom, Mađarskom i Hrvatskom kao najvećom kršinom, a našim najnaprednijim susjedom.
    Ili što je pisalo na jednom grafitu "Lako ti ga je kulirat u Indiju"
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Mozda da za pocetak uporedimo nas sa nekom od drugih postkomunistickih zemalja, a ne sa Finskom, Norveskom itd...
    Pa to je i bila pocetna vijest:
    https://www.cdm.me/drustvo/crna-gora...jesta-cudenju/

Rumunija 224 poena, Srbija 174, Kazakhstan 141, Bugarska 119, Makedonija 112, Bosna 95, Hrvatska 83, Albanija 22, Crna Gora 2 poena.

Toliko lose da sam najprije pomislio da je stamparska greska. Dobro napravise i ta dva poena

Nestvarno lose.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Zajebah se pa upalih TV. Ukapirah da je Boskovicev junak koji je kandidat za Sudski savjet samo o rukometu pricao.
    I slucajno ga cujem "ako neko pruzi dokaze da sam nesto pogresno radio, spreman sam da istrpim kritiku".
    Dakle nije spreman da odgovara, ali da saslusa kritiku, to jeste....
    Moze li se sjutra kad te klepe za krivicno djelo pozove na isti argument koji je izjavio kandidat za sudski savjet.
    Dodjes na sud i kazes "evo me spreman sam da vas saslusam i vasu kritiku."
    Sprdnja...

Thanks Thanks Given 
    6,597
    Thanks Thanks Received 
    6,278
    Thanked in
    2,618 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Izguglaj neđe ima tekst Branka Milanovića, a ako nije njegov Dušana Vujovića o tome koliko komšijske zemlje syebavaju razvoj neke države. I da gotovo da nema primjera da u nekom okruženju neko štrči kao bolji. Gotovo niko ne odskače od okruženja.
    Možda malo Urugvaj u odnosu na Argentinu i Brazil. Posrećila im se normalna elita koja ih je pogurala i iskoristili neke prilike.
    Lako ti je bit Slovenija sa susjednima Austrijom, Italijom, Mađarskom i Hrvatskom kao najvećom kršinom, a našim najnaprednijim susjedom.
    Ili što je pisalo na jednom grafitu "Lako ti ga je kulirat u Indiju"
    Nedje sam bas davno nabasao na par tekstova sta nauka kaze o tome, bilo je istrazivanja i ispitivanja ne samo o uticaju drzava vec i o uticaju okoline - na kraju je receno da napredak svih utice i na napredak nas samih, i da su (logicno) promjene najvise vidljive sa tehnoloskog aspekta.

Rumunija 224 poena, Srbija 174, Kazakhstan 141, Bugarska 119, Makedonija 112, Bosna 95, Hrvatska 83, Albanija 22, Crna Gora 2 poena.

Toliko lose da sam najprije pomislio da je stamparska greska. Dobro napravise i ta dva poena

Nestvarno lose.
    Znam, iscitah tekst, nego spomenuh kao geenralnu pricu - daleko smo iznad onoga kako nas etiketiraju :]
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,294
    Thanked in
    876 Posts

Vjerujem da bi ulaganje nekom gigantu iz IT sfere na nasem prostoru donijelo odlicne rezultate i da bi se brzo nasao kadar sposoban da radi, napreduje i dodje do nekih inovacija. Nisu Balkanci zatucani i nesposobni.
    Definitivno... Sta vise, otici cu korak dalje i reci da neko pretjerano ulaganje u samo obrazovanje i nije potrebno (pricam o kratkom roku, naravno da na dugi rok moramo da mijenjamo obrazovanje), dovoljno je ulaganje u "birokratiju" (odnosno rezanje iste) te dovodjenje par kljucnih IT firmi u CG da se pokrene cijeli postupak.
    Imamo itekako sposobnih ljudi koji mahom rade za strane IT firme (naravno iz CG) a vjerujem da bi mnogi radili i za te iste (ili neke druge) firme i da su u CG sa jednom velikom razlikom, porezi bi bili naplaceni u CG...

Dovoljno je pogledati Beograd koji je trenutno apsolutni IT centar cijelog Balkana (ne, ne shalim se). Nije uopste strano da pojedini IT kadrovi u Beogradu imaju vece plate nego sto bi recimo imali u Berlinu. Zasto tako nesto, mada u manjim razmjerama, ne bi bilo moguce i u CG?
    Last edited by beatnological; 08-07-22 at 15:14.

11. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Beograd je metropola, mi smo selendra

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    6,122
    Thanks Thanks Received 
    5,771
    Thanked in
    3,332 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post

E koliko je experata programera doslo iz rusije kod nas......

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,294
    Thanked in
    876 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post

Od tebe licno nisam ni sumnjao da bi se mogao dobiti takav komentar. IQ below 70 etc... Klasicna prica glupa prica gdje se sve sto je domace omalozava... Volio bih te upoznati (bez sale).
    Naravno da je Beograd neka totalno druga prica ali po ko zna koji put, neko ko nije u ovim vodama (kao sto ti npr. nisi) moze samo da nagadja o stvarnom stanju u CG. Imamo itekako sposobnih ljudi i to mnogo, mnogo vise nego sto mozes zamisliti.

O tome koliko je IT izninjera doslo u CG u zadnjih par mjeseci iz Rusije ne bih ni pocinjao, mada sto se tice ovoga ista situacija je i u Srbiji.
    Last edited by beatnological; 08-07-22 at 20:01.

15. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,597
    Thanks Thanks Received 
    6,278
    Thanked in
    2,618 Posts

Tacno sam znao da ces ga prozvat Mada, ako cemo iskreno i to sto je outline spomenuo ima smisla, veci grad = veca konkurencija, samim tim se brze uci i vise se boris da bi postigao nesto.

Malli oftopic ali u toku te price - dok sam se bavio freelance grafickim dizajnom na jednoj od popularnijih platformi tg tipa dostina popularnih i visoko ocijenjenih grafickih dizajnera je dolazilo sa naseg podneblja - i to najvise Srbije, zatim Hrvatska i Bosna. Bili su u vrhu liste na gotovo svim sekcijama.

Nisam skontao. Rusi, programeri su izbjegli kod nas? Ne mogu da shvatim zasto su izbjegli (osim ako nisu radili za inostrane firme), i zasto su dosli kod nas?
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    3,549
    Thanks Thanks Received 
    5,841
    Thanked in
    2,799 Posts

Nestvarno lose.
    Zna li neko kako se biraju djaci koji idu na ova takmicenja?

Zelim da vjerujem da su tu poslata djeca politicki podobnih da im guzica put vidi o troskun drzave i da nam je zato rezultat ovako los.

Jer ako smo poslali najbolje sto imamo onda smo stvarno donji.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

18. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    490
    Thanks Thanks Received 
    1,993
    Thanked in
    1,125 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Zna li neko kako se biraju djaci koji idu na ova takmicenja?

Zelim da vjerujem da su tu poslata djeca politicki podobnih da im guzica put vidi o troskun drzave i da nam je zato rezultat ovako los.

A jes vala da im guzica vidi malo Sarajeva, kako ne.

Kad sam ja bio u osnovnu(zavrsio 2016.) bila je prica da pobjednik skolskog takmicenja ide na regionalno pa na drzavno, onda prvih 6 sa drzavnog pretezno(ali ne moraju) idu na ovu olimpijadu. Mada koliko mene sjecanje pamti tih godina 2015-2016 smo mi i uzeli neke medalje tako da Bog zna ko je ove godine posao uopste.

Thanks Thanks Given 
    490
    Thanks Thanks Received 
    1,993
    Thanked in
    1,125 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Definitivno... Sta vise, otici cu korak dalje i reci da neko pretjerano ulaganje u samo obrazovanje i nije potrebno (pricam o kratkom roku, naravno da na dugi rok moramo da mijenjamo obrazovanje), dovoljno je ulaganje u "birokratiju" (odnosno rezanje iste) te dovodjenje par kljucnih IT firmi u CG da se pokrene cijeli postupak.
    Imamo itekako sposobnih ljudi koji mahom rade za strane IT firme (naravno iz CG) a vjerujem da bi mnogi radili i za te iste (ili neke druge) firme i da su u CG sa jednom velikom razlikom, porezi bi bili naplaceni u CG...

Dovoljno je pogledati Beograd koji je trenutno apsolutni IT centar cijelog Balkana (ne, ne shalim se). Nije uopste strano da pojedini IT kadrovi u Beogradu imaju vece plate nego sto bi recimo imali u Berlinu. Zasto tako nesto, mada u manjim razmjerama, ne bi bilo moguce i u CG?

Pa bio se Microsoft zaleceo pa ih nasi strucnjaci pozdravise, sad eno Microsofta u veljem belgradeu

CG je idealna da se muze jeftina radna snaga iz nje, sto ukljucuje i IT i to jes realnost. A taj sektor je kod nas ravan 0, imas da biras izmedju toga da crncis za nekoga vanjski(koji ce ti dat 1500-2000e, dok ce nekom njegovom 4000-5000e) ili da radis za nase strucnjake sto su uz DPS pa se sredjuju tenderi.

Mada znas kako kazu, sad kad budemo regionalni cybersecurity centar bice para i para, to sto u tom sektoru radi nas 5 to je vec druga prica

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,294
    Thanked in
    876 Posts

Rusi, programeri su izbjegli kod nas? Ne mogu da shvatim zasto su izbjegli (osim ako nisu radili za inostrane firme), i zasto su dosli kod nas?
    CG / Srbija. Sa time sto po Srbiji otvaraju firme jer je IT hub i jer im omogucuje "konekciju" sa ostatkom svijeta. Zasto? Pa cijelo Putinovo ****** u Ukrajini/Rusiji *bg.

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Cisto sumnjam, vjerovatno je nasa klasicna prica u pitanju al' volio bih i ja znati malo vise detalja.

Thanks Thanks Given 
    310
    Thanks Thanks Received 
    499
    Thanked in
    183 Posts

Pogledah rezultate sa matematicke olimpijade...

Budite relaksirani.

23. The Following 4 Users Say Thank You to Joksim For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    787
    Thanks Thanks Received 
    289
    Thanked in
    216 Posts

Ubijen predsjednik Japana Šinzo Abe, počivaj u miru prijatelju. Nadam se da ce japanci bar izabrati dostojnog naslednika ako I tu zapadne hijene ne umijesaju paste.

Thanks Thanks Given 
    2,873
    Thanks Thanks Received 
    1,090
    Thanked in
    516 Posts

Quote Originally Posted by Giile View Post
    Ubijen predsjednik Japana Šinzo Abe, počivaj u miru prijatelju. Nadam se da ce japanci bar izabrati dostojnog naslednika ako I tu zapadne hijene ne umijesaju paste.
    Presjednik japana?prijatelju
    Bivsi premijer...
    Premijera vec imaju Fumio Kishida, drzava je uredjena kao ustavna monarhija dje car ima simbolicnu ulogu sefa drzave sa ogranicenom vlascu.presjednik japana ne postoji

Послато са SM-F926B помоћу Тапатока
    Tebe mi je žao a za mene me duša boli

26. The Following 3 Users Say Thank You to aleksa111111 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,069
    Thanks Thanks Received 
    1,437
    Thanked in
    720 Posts

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    9,604
    Thanks Thanks Received 
    5,980
    Thanked in
    2,282 Posts

Klasični razbojnik...

Sent using Tapatalk
    #fakenews

29. The Following User Says Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    177
    Thanked in
    133 Posts

Sta radi Dritan, obija baze i krade asfalt kako bi se put zavrsio u obecanom roku...asfaltira li Bemax? Njima znaci posao namjesta...

Thanks Thanks Given 
    1,069
    Thanks Thanks Received 
    1,437
    Thanked in
    720 Posts

Da li je samo usmeno skinuo plombu ili je i usmeno ukinuo rjesenje o pecacenju?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Page 222 of 574 FirstFirst ... 122172212218219220221222223224225226232272322 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)