Page 189 of 574 FirstFirst ... 89139179185186187188189190191192193199239289 ... LastLast
Results 4,701 to 4,725 of 14337

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2022]

Thanks Thanks Given 
    418
    Thanks Thanks Received 
    1,324
    Thanked in
    898 Posts

Nije ni to losa ideja da budemo realni. Zabraniti rad crkvi nedjeljom za pocetak jer svestena lica imaju previse posla pa neka odmaraju barem jedan dan u sedmici, a onda kada se izadje na ulice dodati jos koju stavku na listu "radi cega protestvujemo!?". xD

2. The Following 2 Users Say Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,470
    Thanked in
    6,746 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Ima Lekić još dobročinstava.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    treba pogurat Gośu, teške je mjesece imao. plate, računi, kredit itd. đe si bio prije 30.!?

edit

https://m.cdm.me/kultura/polemika-ok...mrtni-osmijeh/

ova država nekako uspije da svakog dana dotakne neko novo dno. ovoga koji je ovo napravio treba prozivat svaki dan i sprdat mu se. kretenčina jedna

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    Last edited by outline; 30-05-22 at 12:32.
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    4,363
    Thanks Thanks Received 
    8,429
    Thanked in
    3,215 Posts

Quote Originally Posted by GRUNA'STAR View Post
    Не деру теби довољно гузицу недељом иначе би другу пјесму пјева.
    Ako neko misli da sam ja protiv radnickih prava zato sto sam protiv neradne nedelje u ovom obliku, onda bas i ne koristi mozak kako treba.

U zadnjih nekoliko godina imam tek slobodan vikend, a do tad sam imao dva slobodna dana u toku nedelje.

Bitno je da se ispostuje ugovor o radu i radno vrijeme od 40 sati, a ne da se prisiljava poslodavac kad moze, a kad ne moze da radi.

Zamisli da mene kao poslodavca drzava ogranicava kad mogu svoj objekat da drzim otvorenim a kad da zatvorim? Pa valjda ja imam suvereno pravo nad svojim privrednim subjektom, kad cu radit a kad necu?!

Drzava ne treba da se mijesa u to, nego treba da se angazuje da kontrolise da li se postuju prava radnika.

A sindikat da osnazi prava radnika.

U Pg su se rijeke ljudi iz albanije i trebinja slivale nedeljom i ostavljali milione eura godisnje. Sigurno nam to nije stetilo.

Tako da nam komunizam nece pomoci, ali oce kontrolisanje prava koje radnici imaju kolektivnim ugovorom o radu.

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Ови који ништа не раде ( као гагарин - дотични има 10ак лажних профила )или имају слободан викенд највише пјене око враћања радне недеље.

Права радника треба да заштите корумпирани синдикати, како да не

Што кажеш мојсије долазили су из албаније и милионе остављали недељом у делту ? Мени је јасно како си ти успио као менаџер, ти и Радуловић из сплендида. Врсни менаџери још кад вам филипинци дођу топ таман по 20 сати да вам раде за 250е.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Prvo napraviti preduslove za postovanje prava radnika, kojih trenutno nema, pa tek onda vratiti radnu nedelju...
    Umoran sam od svega sto znam

Thanks Thanks Given 
    4,363
    Thanks Thanks Received 
    8,429
    Thanked in
    3,215 Posts

Quote Originally Posted by Crni Zuti View Post
    Prvo napraviti preduslove za postovanje prava radnika, kojih trenutno nema, pa tek onda vratiti radnu nedelju...
    Nema problema ako zelimo da ostavimo radnu nedelju, samo da onda zatvorimo kafane, pekare, benzinske pumpe, cvjecare i sl. I oni su ljudi isto.

Gruna, no comment.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

8. The Following User Says Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,137
    Thanks Thanks Received 
    9,262
    Thanked in
    4,485 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Nema problema ako zelimo da ostavimo radnu nedelju, samo da onda zatvorimo kafane, pekare, benzinske pumpe, cvjecare i sl. I oni su ljudi isto.

Gruna, no comment.

meni je smijesno sto se bore za radnu nedelju, a radnici prvo nemaju 40h nedeljno, a ne sto drugo.

kad isprave to, daju im 2 dana nedeljno slobodno, onda neka ih pitaju da li zele da imaju vikend radni, a neki drugi neradni.
    nothing comes from violence and nothing ever could

10. The Following 2 Users Say Thank You to goozica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,440
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    To sto je rjesenje za znacajan broj radnika ne znaci da je dobro rjesenje. Treba da bude rjesenje za sve, te da se izmogne nacin da svi zaposleni imaju zagarantovane radne dane i to je to.

U zemlji gdje je primarni izvor prihoda od turizma (a u nasem slucaju je trgovina itekako bitna za turizam) neradna nedjelja je jedna velika glupost. To sto je tako u pojedinim zemljama EU ne znaci da mora biti kod nas, u mnogima isto tako i nije pa sta cemo sad?

Možda nije sjajno rešenje, ali je za sad, po meni, jedino rešenje da se radnici koji rade u najveći sektor u CG donekle zaštite.
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    6,345
    Thanks Thanks Received 
    5,933
    Thanked in
    3,443 Posts

ja jesam za radnu nedelju ali samo pod uslovom da je dnevnica 75 eura
    znaci ne dupla dnevnica nego fiksna no sindikata....
    Sent from my 2201117TY using Tapatalk
    Last edited by NetworkMaster; 30-05-22 at 14:01.

13. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,662
    Thanks Thanks Received 
    6,354
    Thanked in
    2,655 Posts

Gruna, no comment.

Zasto bi zatvarao benzinske pumpe?
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    2,440
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

I ja ne vjerujem, čuš benzinske.
    Pa to svuda mora da radi, bilo Nova godina, Božić, bilo koji praznik ili dan, jednostavno osnova funkcionisanja.

Thanks Thanks Given 
    2,021
    Thanks Thanks Received 
    6,239
    Thanked in
    2,907 Posts

,,moja dva centa" u vezi nedjelje. Kada se uvodila neradna nedjelja bio sam protiv, prije svega jer je to bio pokazatelj da država ne može zaštiti pojedinca (radnika) na drugačiji način. No, sada kada je uvedeno (i funkcioniše dosta vremena) mislim da bi bio korak unazad oduzimanje stečenih prava.

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,662
    Thanks Thanks Received 
    6,354
    Thanked in
    2,655 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    I ja ne vjerujem, čuš benzinske.
    Pa to svuda mora da radi, bilo Nova godina, Božić, bilo koji praznik ili dan, jednostavno osnova funkcionisanja.
    Malo se preceruje sa ako trgovine ne rade, onda nek ne rade ni ovi. Gradski saobracaj, strazare, aerodromi, tv i radio stanice... Jesu, i oni su ljudi a priroda posla im je takva da se radi i subotom/nedjeljom.
    Trgovina je nesto sto nije nuzno, pijace rade i vikendom, gladan niko nece ostat zbog neradne nedjelje.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

18. The Following 3 Users Say Thank You to Antares For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    418
    Thanks Thanks Received 
    1,324
    Thanked in
    898 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    ,,moja dva centa" u vezi nedjelje. Kada se uvodila neradna nedjelja bio sam protiv, prije svega jer je to bio pokazatelj da država ne može zaštiti pojedinca (radnika) na drugačiji način. No, sada kada je uvedeno (i funkcioniše dosta vremena) mislim da bi bio korak unazad oduzimanje stečenih prava.

Sent from my moto e5 using Tapatalk
    Ja sam bio protiv i tada i sada, jer uvodjenje neradne nedjelje samo za jednu branshu (ma koliko veliki dio radnika radio u istoj) dovodi do toga da kljucni problemi nece prakticno nikada biti rjeseni. Nek od tih problema su >>>

1.) Daleko veci broj radnih sati skoro za sve radnike nego sto je definisano ugovorima
    2.) Druge branse u kojima radnici i dalje nemaju niti jedan, jedini slobodan dan

20. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,440
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Malo se preceruje sa ako trgovine ne rade, onda nek ne rade ni ovi. Gradski saobracaj, strazare, aerodromi, tv i radio stanice... Jesu, i oni su ljudi a priroda posla im je takva da se radi i subotom/nedjeljom.
    Trgovina je nesto sto nije nuzno, pijace rade i vikendom, gladan niko nece ostat zbog neradne nedjelje.
    Čitam neke likove sad po Twitteru, kažu što onda rade policija, vatrogasno, hitna, čitam i iznevjerovah šta pročitah

22. The Following User Says Thank You to technus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,458
    Thanks Thanks Received 
    5,792
    Thanked in
    2,723 Posts

Od 6 dana za kupovinu baš vas žulja taj sedmi.. Ne smeta vam što ne možete vikendom (ili već od četvrtka) završiti nešto hitno u banci, opštini, poreznoj, socijalnom... svuda u administraciji. U suštini sve su to 'uslužne djelatnosti'

Ne smeta vam što je nekakvo piskaralo u javnoj službi koje provodi cijeli radni dan trolujući po CdM-u, društveno prihvatljivije i njegovo pravo na odmor od mrčene kasirke kojoj tempo ne dozvoljava da obavi nuždu a kamo li šta drugo.. a nerijetko su oboje istog obrazovnog statusa.

Ako svi dobro znamo da je neradna nedjelja u ovom obliku jedini mogući način da to roblje po tajkunskim lancima dobije nekakav predah (iako po zakonu, doduše punom rupa, može da ima 2 slobodna dana) onda sva buka zvuči još perverznije. Jer upravo podržavanjem ukidanja neradne nedjelje u situaciji gdje ne funkcionišu/ne postoje mehanizmi za provođenje zaštite prava radnika u trgovinskom sektoru(između ostalih), vi indirektno stajete na stranu njihovih poslodavaca koji ih drže za niža bića i potrošnu robu.

Možete da se zalažete preko tastature za poštovanje radničnih prava koliko hoćete ali na kraju dana zna se ko puši. Stvari se ne pomiču godinama... Zato djeluje sve još tužnije

Tako da nam komunizam nece pomoci, ali oce kontrolisanje prava koje radnici imaju kolektivnim ugovorom o radu.
    Već neko vrijeme živim u zemlji gdje se prehrambene radnje zatvaraju subotom u 17 (običnim danima rade do 19) i do ponedjeljka možeš da se slikaš ili da šopinguješ najosnovnije namirnice (ako ih ostane) na pumpi po 30% većoj cijeni. Jel to zapadni komunizam?
    Last edited by starwalker; 30-05-22 at 14:57.
    The more things change, the more they stay the same.

24. The Following 5 Users Say Thank You to starwalker For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,874
    Thanks Thanks Received 
    1,090
    Thanked in
    516 Posts

Ako neko misli da sam ja protiv radnickih prava zato sto sam protiv neradne nedelje u ovom obliku, onda bas i ne koristi mozak kako treba.

U zadnjih nekoliko godina imam tek slobodan vikend, a do tad sam imao dva slobodna dana u toku nedelje.

Bitno je da se ispostuje ugovor o radu i radno vrijeme od 40 sati, a ne da se prisiljava poslodavac kad moze, a kad ne moze da radi.

Zamisli da mene kao poslodavca drzava ogranicava kad mogu svoj objekat da drzim otvorenim a kad da zatvorim? Pa valjda ja imam suvereno pravo nad svojim privrednim subjektom, kad cu radit a kad necu?!

Drzava ne treba da se mijesa u to, nego treba da se angazuje da kontrolise da li se postuju prava radnika.

U Pg su se rijeke ljudi iz albanije i trebinja slivale nedeljom i ostavljali milione eura godisnje. Sigurno nam to nije stetilo.

Tebi niko ne brani u svoj objekat da radis 24/7 a radnik mora imati slobodno vrijeme koje mu je zakonom pripisano
    za ostalo se slazem
    Sto se tice evrope italijani npr sve radi osim velikih marketa nedeljom ima ih i koji rade ali imaju posebne dozvole.plus idu u avgust na feragostu tada ostane moze ukupno 5-10% otvorenih objekata u cijelu italiju.znaci kad bi se vodili turizmom to je najjaci mjesec za prihodovanje.ali to je kultura koja se gradila godinama i nisu im se dps i ekipa posrali u sindikate.za ostale zemlje evrope vazi takodje slobodno vrijeme zavisi od zemlje do zemlje da sad ne pisem na dugo i nasiroko, ali se to vec zna, samo bi pojedini da mogubovim ranicima kozu sa ledja odirali
    Sto se tice benzinskih neke rade neke ne rade sve je do firme imas i self service pa sam punis ne cekas da ti neko otvori i zatvori rezervoar

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
    Last edited by aleksa111111; 30-05-22 at 15:01.
    Tebe mi je žao a za mene me duša boli

Thanks Thanks Given 
    24,400
    Thanks Thanks Received 
    10,192
    Thanked in
    7,661 Posts

https://rtcg.me/vijesti/politika/364...-strpcima.html

Poslano sa mog M2006C3MNG koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    7,478
    Thanks Thanks Received 
    4,814
    Thanked in
    2,467 Posts

Forumaši me podsjećaju na narodne tribune i socijaliste iz Dana i Vijesti. Veliki borci protiv tajkuna i za prava radnika.
    A nema dana kad se kod njih ne radi. Neka to no su kod Markovića iskoristili uticaj da ostanu nedeljom trafike otvorene i da tamo sjedi 200 žena kako bi oni napravili dvije iljade prometa i na polzu Stanajima čuvenim radničkim majkama.
    A izuzev onih sa trafika, i radnici u kafanama, na pumpama, hotelima, to su niža bića, u odnosu na one iz marketa?
    Rekoh već, kao i kod sezonaca na moru, tržište i tražnja iz EU ukinuće onu “ako ti nećeš, ima ko će” brže nego se misli i u drugim branšama.
    A nas očekuje loš kvalitet i visoka cijena pruženih usluga. Minimalna cijena usluge kod Haus Majstora sa 10 skočila na 20€.
    Kad vidim kome idem ođe na živce baš mi bude drago. Uživajte…

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Tko leti, vrijedi...

28. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,363
    Thanks Thanks Received 
    8,429
    Thanked in
    3,215 Posts

Quote Originally Posted by aleksa111111 View Post
    Tebi niko ne brani u svoj objekat da radis 24/7 a radnik mora imati slobodno vrijeme koje mu je zakonom pripisano
    za ostalo se slazem
    Sto se tice evrope italijani npr sve radi osim velikih marketa nedeljom ima ih i koji rade ali imaju posebne dozvole.plus idu u avgust na feragostu tada ostane moze ukupno 5-10% otvorenih objekata u cijelu italiju.znaci kad bi se vodili turizmom to je najjaci mjesec za prihodovanje.ali to je kultura koja se gradila godinama i nisu im se dps i ekipa posrali u sindikate.za ostale zemlje evrope vazi takodje slobodno vrijeme zavisi od zemlje do zemlje da sad ne pisem na dugo i nasiroko, ali se to vec zna, samo bi pojedini da mogubovim ranicima kozu sa ledja odirali
    Sto se tice benzinskih neke rade neke ne rade sve je do firme imas i self service pa sam punis ne cekas da ti neko otvori i zatvori rezervoar

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
    Radnici trebaju da imaju 2, a ne samo 1 slobodan dan, jer je to odiranje zivota da radis 8-12 sati dnevno i imas 1 slobodan dan.

Ako je zakonom data neradna nedelja, onda drzava maltene osudjuje radnika na samo taj 1 slobodan dan.

Ako se gleda racunica, ko radi 7 sati, po 6 dana, cascava poslodavca jedan dan mjesecno. Osim ako ne dobije i 5.slobodan dan mjesecno.

Za radnike je bolje da rade 8 sati, 5 dana nedeljno, a poslodavac izvrsi takvu organizaciju da radnik ima zarednom 2 slobodna dana, pa kad god je moguce tokom nedelje.

Za 2 dana se makar malo mozes odmoriti, pa bolje da se radi 8 sati i 2 slobodna dana, umjesto 7 sati dnevno i samo jedan slobodan dan.

30. The Following 2 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,345
    Thanks Thanks Received 
    5,933
    Thanked in
    3,443 Posts

Radnici trebaju da imaju 2, a ne samo 1 slobodan dan, jer je to odiranje zivota da radis 8-12 sati dnevno i imas 1 slobodan dan.

Ako je zakonom data neradna nedelja, onda drzava maltene osudjuje radnika na samo taj 1 slobodan dan.

Ako se gleda racunica, ko radi 7 sati, po 6 dana, cascava poslodavca jedan dan mjesecno. Osim ako ne dobije i 5.slobodan dan mjesecno.

Za radnike je bolje da rade 8 sati, 5 dana nedeljno, a poslodavac izvrsi takvu organizaciju da radnik ima zarednom 2 slobodna dana, pa kad god je moguce tokom nedelje.

Za 2 dana se makar malo mozes odmoriti, pa bolje da se radi 8 sati i 2 slobodna dana, umjesto 7 sati dnevno i samo jedan slobodan dan.

ne postoji sindikat gradjevinskih radnika, radnika marketa, sindikat tesara, sindikat mesara.... i ostalih djelatnosti, imamo neki pro forme sindikat koje si tice drzavne uprave i to je ....
    odje narod ne smije da dize glavu jer se boji da ne može posao drugi naci sto i ima istine tu.... tako Mojsije nazalos odje se zakon donosi da bi se krsio a radnik nas je navikao duboko na jahanje.....

Thanks Thanks Given 
    5,137
    Thanks Thanks Received 
    9,262
    Thanked in
    4,485 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    ne postoji sindikat gradjevinskih radnika, radnika marketa, sindikat tesara, sindikat mesara.... i ostalih djelatnosti, imamo neki pro forme sindikat koje si tice drzavne uprave i to je ....
    odje narod ne smije da dize glavu jer se boji da ne može posao drugi naci sto i ima istine tu.... tako Mojsije nazalos odje se zakon donosi da bi se krsio a radnik nas je navikao duboko na jahanje.....

taj sindikat se placa kroz poreze i doprinose i onda poslodavci kao sto je djurovic misli da je vlasnik radnika i da moze da im on odredjuje kako i sta.
    cus sindikat, pkcg i ostale izmisljene bespotrebne dzeparose
    nothing comes from violence and nothing ever could

33. The Following User Says Thank You to goozica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,345
    Thanks Thanks Received 
    5,933
    Thanked in
    3,443 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post
    taj sindikat se placa kroz poreze i doprinose i onda poslodavci kao sto je djurovic misli da je vlasnik radnika i da moze da im on odredjuje kako i sta.
    cus sindikat, pkcg i ostale izmisljene bespotrebne dzeparose
    kako placa ? pa zasto onda postoji clanarina za sindikat ako se vec placa....
    na zalost djurovic je tu samo predstavnik sistema od 2006 godine.... problem je u nama sve poskupi niko ne protestuje, niko na ulicu da izadje , cetinjano setaju 90 dana radi empatije... oce radnu nedelju svi cute... e pa kad cutite ja cu da vas jasem JA ( Sistem a ne drzava )

Thanks Thanks Given 
    24,400
    Thanks Thanks Received 
    10,192
    Thanked in
    7,661 Posts

Svaki zaposleni može da odbije članarinu u sindikat.

Thanks Thanks Given 
    24,400
    Thanks Thanks Received 
    10,192
    Thanked in
    7,661 Posts

Nego, (da je samo nego red bi bio)

https://www.portalanalitika.me/clana...d3FzvXWgxrNMpo

Page 189 of 574 FirstFirst ... 89139179185186187188189190191192193199239289 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)