Ako vec govorimo o sunovratu zdravstva, treba napomenuti da je ukupni sunovrat ove drzave poceo 90-ih godina uvozom nacionalizma kao dio "zajednickog zlocinackog poduhvata" DPS-a i SPC. S ratovima i sankcijama dovraga su otisli ekonomija, zdravstvo, obrazovanje, institucije, moral... Na drugoj strani je doslo do bogacenja "elite", a znamo ko su i kako su se bogatili. Primjer Vesne Medenice je samo jedan pokazni primjer modela kako je to funkcionisalo u pravosudju. Naravno, oni koji su se ogrijesili o zakone, treba da zavrse u ZIKS-u. Ja mogu to samo da pozdravim i podrzim. Ipak, mislim da slaviti neciji zatvor jeste malko morbidno. Nekako me to asocira na slavlje naroda Iraka povodom smaknuca Sadama Huseina. Nikad ne bih mogao biti dio takve gomile. Slavim samo lijepe stvari. Zatvor to nije. Rekoh, to je do mene.
I tad je trebao za dž da pjeva? Naravno da ne.
Niko nije, bez evo ti to pomenuo da je ovo odloženi a već plaćeni koncert.
A i nije uporedivo sa NG, jer tad debelo profitira turizam za novogodisnje praznike itd, a odje ništa od toga.
Uzgred opština Bar organizovala i platila koncert i DPS to prezentovao kao svoje, a uleće Dritan i kao dočeka Merlina i uz malo marketinga ponese slavu za koncert, vidim plaču dpsovci po komentara kako im je gadan![]()
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Stvarno treba imat dobar želudac coek da cita lucketOve postove.
Covjek koji je dok je bio hardKor dpsovac,jedan od rijetkih na forumu,koliko je tu bilo merlina,zdravka čolića,ceca,kradje,kriminala,ubistava i kao zbog crkve se presaltao i sad nešto ismijava dojučerašnje saborce i “prijatelje”...
Batali druže s pisanjem,odvratno je to sto radiš,imaj bar malo ljudskosti.
Ja te svakako više citati neću,od sad na ignore zajedno sa još jednim gospodinom koji je inače banovan,a sprijateljili ste se bili u zadnje vrijeme. Pozdrav i svako dobro
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by lucke91; 23-05-22 at 11:19.
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Luckej, promjena misljenja znaci promjenu, sazrijevanje i razumijevanje. Neki napredak. Kod tebe su se samo imena i zastave promijenile sve ostalo je isto. Zbog toga ispadas ili smijesan ili ljudi nemaju zeludac za tvoje postove koji su isti kao i kad si DPS podrzavao samo sto imena mijenjas. Nastupas po obrascu. Ucauren si i ljudi ti bukvalno iste kritike upucuju, kako tada, tako sada, da izadjes iz tog kalupa kojim si ogranicen.
Gospodo, vama vjerovatno ne smeta, ali ovaj forum se sveo samo na vasa licna prepucavanja u stilu - ja sam ovaj ti si onaj, ja sam ovi, ti si oni, tvoji su losi moji su dobri, ti si bio, ja nisam bio, ti si glasao, ja sam glasao, ja sam bio na pravoj strani, ti si bio tamo, ti bi volio, ja sam zborio, bla bla truc...
Ajte tamo...
Nekad sam ovdje dolazila da nesto korisno procitam i naucim nesto iz korisnih i *argumentovanih* rasprava, da nadjem informacije IZ RAZNIH MEDIJA, bas zato jer se ovdje najmanje cijenila propaganda, mogle su se sagledat stvari iz vise uglova, i na kraju doci do neke realne medijske slike.
Ova tema se sad svela na trabunjanje 5-6 likova i njihovo prosipanje iz licnog supljeg u licno prazno, a glavna tema su postali upravo forumasi, potpuno nebitni za CG i ovu temu. A toliko je bitnih desavanja u svijetu i kod nas o kojima treba da se diskutuje bez rijeci "ja" i "ti". Ovdje je bitno vase misljenje o aktuelnim temama i vaznim ljudima, a ne vase medjusobno jednih o drugima.
Mene iskreno ne zanimaju vasa opredeljenja ni afiniteti, a tek me zabolje sta ste zaokruzili na listicu na nekom od mnogobrojnih izbora ili na referendumu ili kojem nacionalnom korpusu pripadate. Nista od toga vas ne cini boljim od onih drugih, nista od toga nije bitno citaocima foruma i bilo bi dobro da prestanete vasim nebitnim dostignucima da trujete ovu temu.
Ako nemate sta pametno da napisete i da date misljenje O AKTUELNIM TEMAMA u kojem necete prozivat ostale forumase, preporucujem da nadjete neko drugo mjesto za istresanje frustracija i da otvorite temu "Politicki izbori i nacionalnost forumasa" ili "Mi i vi", pa udrite tamo.
Ovo je tema "Iz raznih medija"
Last edited by Kliker17; 23-05-22 at 13:18.
Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
Fransoa la Rošfuko, francuski filozof
Daliborka Uljarević.
Ne znam koliko je 42.vlada bila "istorijski" obrt barem po matematici. (40/41)
Što se tiče građanskog aktivizma partije su uvijek koristile priliku za samopromociju.
https://m.cdm.me/politika/uljarevic-...punom-mandatu/
Poslano sa mog M2006C3MNG koristeći Tapatalk
Ima li resenje za stalnoKako znas preko koje partije je upao
Na kraju krajeva bolje on no neko drugi
Referendum je bio zavrsio i njegove odluke su sprovedene u zivot tako da jedini razlog sto ga pominji ovdje ljudi je to sto su ocekivali da njihovo glasanje za pobjednicku opciju koriste kao clansku kartu SKJ do kraja zivota kao prednost kod zaposljavanja upisivanja djece na fakultete kupovine karata za sportske dogadjaje itd.
Trazenjem neprijatelja,pljuvanjem po Pravoslavnoj Crkvi i dokazivanjem po cio dan porijekla stanovnika CG sa Baltika ili Švedske i sl nece moci da se napreduje na društvenoj hijerarhiji,to bi trebalo profesionalne patriote sto prije da shvate i sa tim se pomire.
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
Sjetim se kako se Milača nije iz prkna vadio Milu i Filipu. Pa posle po potrebi… Amfilohiju, Pipunu, stiga je i Putina zagrlit da ga obezbjeđenje ne obali.
Tako ima i nekih forumaša.
Tako su se pojedini vucarali po štabova DPS ka što se sad vucaraju po manastirima. Vucaraće se suda đe može biti kakve koristi ne brini.
Ja kao istinski rusofil, a ne putinoljub ruskokolonaš o toj crkvi imam mišljenje koje mi je kreirano na osnovu stavova Petra Velikog i Tolstoja.
A star sam da to mijenjam i ljubim ruke bilo kome.
Malo mi i nehigijenski ljubit i leševe.
A ono što je crkva kod nas sa Hristom ima veze otprilike koliko i sa Budom.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
Dobrim dijelom si u pravu. Kamo sreće da se svi koji su se aktivno bavili politikom do 2006., a zaključno sa referendumskom kampanjom, povuku sa javne scene.
E sad, ne znam da li se pod pljuvanjem po pravoslavnoj crkvi, i generalno po SVIM vjerskim zajednicama, smatra i podsjećanje na njihovu sramnu ulogu u krvavim devedesetim i u potpirivanju nacionalizama i revizionizama.
Na našu žalost naši roditelji su, umjesto da maknu komunizam, doveli na vlast nacionaliste (komuniste koji su samo promijenili nazive partija). Ovi stari-novi su punili džepove i potpaljivali mržnju i netrpeljivost. Dok su se bogagili jahali su na nacionalizmima, uz nesebičnu pomoć vjerskih zajednica, a kao rezultat imamo zatrovane generacije i porodice u kojima djeci usađuju mržnju.
Da li mi smeta što su nam države takve da škole propadaju, seoske se gase, obrazovanje nikad gore, a masovno se zidaju crkve i džamije? O itekako, jer je to pokazatelj na kom smo stepenu civilizacijskog razvoja.
Države koje su bile decenijama iza nas su nas "ušile" što se tiče svakog razvoja, ali njihove "elite" nisu duvale u jedra raznim nacionalizmima, vjerskim podijeljenostima i rješavale "istorijske napravde".
Mi smo prespavali pad berlinskog zida i to nas je preskupo koštalo.
Na svu sreću ova država je u interesnoj sferi Zapada i rađanje ovog novog berlinskog zida će nas, ne zahvaljujući našoj pameti i svijesti o procesima, zateći konačno na strani razvijenog svijeta. Predugo smo tumarali, a ima među nama onih koji bi još da tuđaraju, koji još spavaju i sanjaju nekakve gluposti, a karakteriše ih zatupljenost nacionalističkom i/ili vjerskom pričom, nemoć da ono što je loše u njihovim redovima prepoznaju kao takvo, već samo vide "one druge".
Na svu sreću, ovaj put ćemo nekako isplivati, koliko brzo zavisi od nas samih i sposobnosti da kaznimo na izborima najveće lopove, nacionaliste, konzervativce koji bi ovu zemlju usmjerili u nekom drugom pravcu, demagoge, partitokrate i slične koji nas o jadu zabavljaju sa njihovom opsjednutošću nedjeljnim rejtinzima. No i pored naših loših izbora, nesposobne elite, neko je (fala urcu krasnome) ipak odlučio da drži štap poviše svih njih i diktira im kako mora, jer u suprotnom mislim da ovom narodu ne treba puno da utone opet u neko balkansko ludilo.
Uloga vjerskih zajednica, ajde da ne bude samo SPC da pominjem, tu nije baš na progresivnoj strani cijelog procesa, već bi nas rado vidjeli pod nekim drugim sferama uticaja, od AV, pa do Rusa i Erdogana. Nego izgleda nisu ni oni imuni na uticaj glavnog režisera jer su itekako svjesni koliko znači njihova podrška, jer su istu obilato koristili, pa sad i ne smiju previše očigledno da smetaju.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Last edited by kimmi; 23-05-22 at 15:20.
Ko je sad pa @ Crni Zuti?![]()
Kao što rekoh-referendum je bio i opcija koja je dobila većinu realizovana je.
Crna Gora je suverena medjunarodno priznata država.
Kakvog ima smisla sad pominjati ko je kako glasao na referendumu?
Idemo dalje,da vidimo kako da nam bolja zemlja bude i uredjenija,valjda tu treba svi da učestvujemo?
A ne da klapimo po cio dan ko je bio dje.
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks