Page 111 of 574 FirstFirst ... 1161101107108109110111112113114115121161211 ... LastLast
Results 2,751 to 2,775 of 14337

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2022]

Thanks Thanks Given 
    3,567
    Thanks Thanks Received 
    5,883
    Thanked in
    2,826 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...-direktora-upc

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić dostavio je Vladinoj Komsiji za kadrovska pitanja predlog da se Jelena Đukić imenuje za direktorku Uprave prihoda i carina.
    Đukić je vršilac dužnosti (v.d.) pomoćnika diretora UPC za sektor u oblasti naplate. Ona je za izbor na tu poziciju predložena po sprovedenom javnom konkursu koji je raspisan 7. marta, nakon što je odlazećoj Vladi izglasano nepovjerenje u parlamentu.
    ”Vijesti” su početkom marta objavile informaciju iz nezvaničnih izvora da je Đukićka moguća nasljednica Petričevićke.

Doskorašnjoj šefici UPC Mileni Petričević polugodišnji v. d. mandat je istekao 21. aprila, a da Vlada nije imenovala novog direktora, vršioca dužnosti ili ovlastila nekoga ko bi privremeno upravljao tom važnom institucijom. Više pravnika kazalo je “Vijestima” da je Vlada napravila prekršaj, odnosno Ministarstvo finansija koje je Vladi zaključno sa 21. aprilom trebalo da predloži riješenje za tu poziciju.
    Nova Vlada bi trebalo da bude izabrana u četvrtak 28. aprila, a ako Đukićku bude izbrala odlazeća Vlada novoj izvršnoj vlasti bi se otežao izbor svog predstavnika na čelo jedne od najznačajnijih državnih institucija.
    Godinu ipo dana najvažniju instituciju koju ministarstvo finansija ima, Vlada drži u VD stanju. Bilo bi smiješno, da nije tužno i za ozbiljnu analizu.
    I baš sad će to da riješe.
    Ovako je i DPS Vlada imenovala funkcionere u tehničkom mandatu i to se sa razlogom pljuvalo po forumu.
    Ali sad nema veze.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    24,161
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    I Budva, evo nam (roditeljima) javiše da dođemo po dijecu...

Sent from my moto e5 using Tapatalk
    Izgleda dosta gradova nije pošteđeno.

Kakav košmar.

https://www.google.com/amp/s/www.vij...irom-crne-gore

Poslano sa mog M2006C3MNG koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    7,416
    Thanks Thanks Received 
    4,789
    Thanked in
    2,452 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...-direktora-upc

Godinu ipo dana najvažniju instituciju koju ministarstvo finansija ima, Vlada drži u VD stanju. Bilo bi smiješno, da nije tužno i za ozbiljnu analizu.
    I baš sad će to da riješe.
    Ovako je i DPS Vlada imenovala funkcionere u tehničkom mandatu i to se sa razlogom pljuvalo po forumu.
    Ali sad nema veze.
    Ima veze!!! Sad se u tehničkom mandatu imenuju NAŠI!!! To je ta razlika između Mickeya i npr Belog Orla. Mickey radi isto samo što gura NAŠE koje prepozna TEREN. Ups nije teren nego SPC.
    A akoecrkvidobar...
    Tko leti, vrijedi...

4. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,161
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

https://cetinjskilist.com/dojave-o-b...dred-i-njegos/

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...irom-crne-gore

jbm ti ja državu u kojoj se ovo dešava a đe sistem ne može ništa. bolesnike posrane koji na ovaj plaše đecu i roditelje treba nać i osudit na jedno 20 godina. al prije toga par vaspitnih opalit

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

7. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,612
    Thanks Thanks Received 
    6,299
    Thanked in
    2,626 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Nego momci, jel sada imamo novi hit?
    Umjesto “Oj Pazaru novi Vukovaru, oj Sjenice nova Srebrenice” sad se pjeva “Oj Cetinje novi Mauropolju”?

Najmilije je polupismenom čoveku da izađe na izbore.To je jedini dan kad ga neko nešto pita.
    Megacar
    U ovom tvom postu jedio sto valja je potpis.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

9. The Following User Says Thank You to Antares For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,161
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Sad će Filip Adžić da prelista svoju literaturu sa studija,šta se radi u ovim situacijama.

Oh wait..

11. The Following 4 Users Say Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,161
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Kakve poruke.

Nadam se da će otkriti odakle ovaj pacijent šalje mailove.

https://www.standard.co.me/hronika/v...zPeBNZkyWJb7Fw

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post

Ne iznenađuje me što postoje psihijatrijski slučajevi koji kamenuju đecu.

Sent using Tapatalk
    Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Ne znam jeste li gori vi sa ovom pričom o provociranju ili ovi što su gađali autobus gdje su djeca. Isti ste. Samo vi
    niste imali priliku da bačite taj kamen.
    Mozemo li konacno da saznamo ko je organizator ekskurzije, ko je bio na Cetinju uopste, koji autobus i u kojoj mjeri je ostecen, izjavu vozaca i organizatora puta i opis incidenta.

Ne pamtim da se vise pricali o necemu a da niko pojma nema ni sta se desilo.
    Last edited by Rodion Romanovich; 27-04-22 at 09:03.

14. The Following 2 Users Say Thank You to Rodion Romanovich For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    958
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    Mozemo li konacno da saznamo ko je organizator ekskurzije, ko je bio na Cetinju uopste, koji autobus i u kojoj mjeri je ostecen, izjavu vozaca i organizatora puta i opis incidenta.

Ne pamtim da se vise pricali o necemu a da niko pojma nema ni sta se desilo.
    Organizacija Stazama radosti , evo od jesenas se u okviru ove organizacije skuplja omladina koja svake nedjelje iz Nikšića ide u obilazak i posjetu manastira i crkava po Crnoj Gori.
    Što se tiče oštećenja , pogođeno je jedno vjetrobransko staklo kod vozača , ostali su samo "pretrpjeli strah , ali niko nije pogođen".

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    1,310
    Thanked in
    887 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...irom-crne-gore

jbm ti ja državu u kojoj se ovo dešava a đe sistem ne može ništa. bolesnike posrane koji na ovaj plaše đecu i roditelje treba nać i osudit na jedno 20 godina. al prije toga par vaspitnih opalit

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    Vjeruj mi da moze ako hoce.

Thanks Thanks Given 
    1,095
    Thanks Thanks Received 
    654
    Thanked in
    368 Posts

Meni smeta pjevanje te i takve pjesme na Cetinju, te i i takve pjesme u Milet bašti...
    Kao što mi nisu smetale te i takve pjesme u Potocima i sl redovnim kafanama da se pjevaju..

Kao što mi smeta bilo koja zastava bilo koje druge zemlje bilo gdje u Crnoj Gori, osim na predviđenim mjestima/prilikama...

Izvinjavam se uber Srbima sa foruma što ja očito nisam dovoljno veliki Srbin iz Crne Gore....

18. The Following 5 Users Say Thank You to institucija For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    177
    Thanked in
    133 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Vjeruj mi da moze ako hoce.
    Mogu da im ugase sajt a oni da otvore novi nedje drugo. Vjecita igra macke i misa.

Nista dok ne panu hapsenja sa nehumanim kaznama.

Thanks Thanks Given 
    8,756
    Thanks Thanks Received 
    3,889
    Thanked in
    2,322 Posts

Quote Originally Posted by institucija View Post
    Meni smeta pjevanje te i takve pjesme na Cetinju, te i i takve pjesme u Milet bašti...
    Kao što mi nisu smetale te i takve pjesme u Potocima i sl redovnim kafanama da se pjevaju..

Kao što mi smeta bilo koja zastava bilo koje druge zemlje bilo gdje u Crnoj Gori, osim na predviđenim mjestima/prilikama...

Izvinjavam se uber Srbima sa foruma što ja očito nisam dovoljno veliki Srbin iz Crne Gore....
    Ovo nam treba,normalnih ljudi...zivio!
    ...

21. The Following User Says Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,161
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Meni smeta pominjanje Kosova,sjetim se Bećkovića huškača koji je izjavio Kosovo je najskuplja srpska riječ.

Smeta mi i sve ovo što je institucija napisao.Saglasna.

Smeta mi,kad se pominje Kosovo ali ne i hladnjače leševa.

Masovne grobnice,i teorija krvi i tla.

Ne treba djeci krasti djetinjstvo,nisu ona apsolutna svojina roditelja da ih se truje takvim stvarima.

Last edited by Bluemoon; 27-04-22 at 09:41.

23. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Quote Originally Posted by Isak View Post
    Organizacija Stazama radosti , evo od jesenas se u okviru ove organizacije skuplja omladina koja svake nedjelje iz Nikšića ide u obilazak i posjetu manastira i crkava po Crnoj Gori.
    Što se tiče oštećenja , pogođeno je jedno vjetrobransko staklo kod vozača , ostali su samo "pretrpjeli strah , ali niko nije pogođen".

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
    Dakle, da rezimiramo.

Bio je izlet na Cetinju i posjeta manastiru. Iz razloga provociranja, da se ne lazemo, ono je bila namjerna provokacija, oni su zapoceli kolo i pjesmu na poljani. Par gradjana je prislo, sto je opet besmislica, da im sugerise i raspravlja se sa njima. Rasprava je zavrsena bez incidenta. Neka pjeva ko sto god ko hoce. Nakon toga oni sa dva autobusa i jednim minibusom napustaju Cetinje. Vozac jednog autobusa prijavljuje da je kamenovan prilikom prolaska ispod podvoznjaka. Policija je obavila uvidjaj a tužilac se izjasnio da se radi o krivičnom djelu za koje se gonjenje preduzima po privatnoj tužbi.

Po do sada ponudjenim informacijama ne radi se o "kamenovanju" nego kamenu, a kako neki tvrde nije staklo razbijeno nego napuklo.

Nemamo izjave Mitropolije, organizatora, vozaca, prevoznika niti putnika iz autobusa a znamo kako funkcionise propaganda u tim situacijama. Nemamo ni sliku "ostecenog" autobusa, niti ijednu relevantnu informaciju da bi se ovoliko raspravljalo o necemu o cemu se nema osnovnih podataka a nisu svi oni preko okeana pa da se ne mogu naci ili dobiti izjasnjenje o navodnom incidentu.

25. The Following User Says Thank You to Rodion Romanovich For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,843
    Thanked in
    3,580 Posts

Ove junake koji virtuelno postavljaju bombe po osnovnim skolama i stvaraju dozivotne traume maloj djeci bi vjesao, za muda, naglavacke.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

27. The Following 3 Users Say Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    1,310
    Thanked in
    887 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Ove junake koji virtuelno postavljaju bombe po osnovnim skolama i stvaraju dozivotne traume maloj djeci bi vjesao, za muda, naglavacke.
    Bombe nisu bitne jer na njima nema cetiri S ili zelene CG zastave. Trebali su javiti u Beranama da su bombe sa iscrtanim zelenim zastavama a na Cetinju sa 4C, rijesilo bi se to odmah u takvoj situaciji.

29. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Dakle, da rezimiramo.

Bio je izlet na Cetinju i posjeta manastiru. Iz razloga provociranja, da se ne lazemo, ono je bila namjerna provokacija, oni su zapoceli kolo i pjesmu na poljani. Par gradjana je prislo, sto je opet besmislica, da im sugerise i raspravlja se sa njima. Rasprava je zavrsena bez incidenta. Neka pjeva ko sto god ko hoce. Nakon toga oni sa dva autobusa i jednim minibusom napustaju Cetinje. Vozac jednog autobusa prijavljuje da je kamenovan prilikom prolaska ispod podvoznjaka. Policija je obavila uvidjaj a tužilac se izjasnio da se radi o krivičnom djelu za koje se gonjenje preduzima po privatnoj tužbi.

Po do sada ponudjenim informacijama ne radi se o "kamenovanju" nego kamenu, a kako neki tvrde nije staklo razbijeno nego napuklo.

Nemamo izjave Mitropolije, organizatora, vozaca, prevoznika niti putnika iz autobusa a znamo kako funkcionise propaganda u tim situacijama. Nemamo ni sliku "ostecenog" autobusa, niti ijednu relevantnu informaciju da bi se ovoliko raspravljalo o necemu o cemu se nema osnovnih podataka a nisu svi oni preko okeana pa da se ne mogu naci ili dobiti izjasnjenje o navodnom incidentu.
    "Bilo je informacija da su na ekskurziji u prijestonici bili đaci jedne nikšićke škole, pa jednog od dva crkvena hora iz tog grada, ali na kraju se ispostavilo da su na izletu bili organizovano kao grupa koju, neformalno, okuplja pokret „Stazama radosti“.

Kontaktirali smo horove „Prepodobna mati Angelina“ i „Sveti novomučenik Stanko“, ali od njih smo dobili informaciju da nijesu bili organizatori izleta i uputili su nas na sveštenika Vasilija Brborića.

On je kazao za Pobjedu da su to bila „božija djeca ili djeca koja malo dublje traže Boga“, te često tako organizovano odlaze u Srbiju, Hercegovinu...

- Nije nas bilo mnogo, možda oko 150 djece, ali mi često pravimo takve izlete. Bili smo na Svetom Stefanu, bili u istoimenoj crkvi, a upravo Sveti Stefan je svojevremeno doživio da ga kamenuju Jevreji. Posjetili smo i Reževiće, Manastir Praskvica, poklonili se sjenima mitropolita Amfilohija na Cetinju, a to što se poslije desilo ne bih komentarisao. Lično i ranije sam doživljavao slično. Mene su kamenovali i 1991. godine na Cetinju, sin mi je studirao bogosloviju tu, znam kako su i oni prolazili, ali tome ne treba pridavati značaj. Ta djeca su se lijepo provela tog dana, a one koji su nas kamenovali sažalijevam. Ja sam ih tog dana blagosiljao, jer Vaskrs je veliki praznik i treba svi svakome da praštamo i ima ko će da sudi – kazao je za Pobjedu sveštenik Brborić."

Thanks Thanks Given 
    24,161
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Pitam kćerku kako se osjećaš što nećeš u školu danas?
    Veli,leglo mi je ko korona.

32. The Following 2 Users Say Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,843
    Thanked in
    3,580 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Bombe nisu bitne jer na njima nema cetiri S ili zelene CG zastave. Trebali su javiti u Beranama da su bombe sa iscrtanim zelenim zastavama a na Cetinju sa 4C, rijesilo bi se to odmah u takvoj situaciji.
    Smatram da nije neka situacija za politikanstvo ili eventualne posalice (ne pratim politcna g0vna kod nas odavno).

U svakom slucaju ovo ne moze da se desi u iole normalnoj zemlji. Nije prvi put vec deseti u zadnjih cca. mjesec dana.

Ali sto da ocekujes od nadleznih koji su jednostavno nesposobni za bilo sto - od maloumnog policajca koji navodno obezbjedjuje mjesto pa do inspektora koji 'rade na slucaju' i otkrivaju pozivni broj i zemlju kojoj pripada kao da je to ista bitno u cijeloj prici i kao da se ne moze za sicu kupit' bilo koji broj bilo koje zemlje ili cak mizerno platit' usluge koriscenja 'virtuelnih brojeva' za slanje SMS poruka i poziva.

Grozota ko nas "stiti" i na kakve se degenerike oslanjamo da budemo 'bezbjedni'.
    Do Not Disturb.

34. The Following User Says Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    1,310
    Thanked in
    887 Posts

Smatram da nije neka situacija za politikanstvo ili eventualne posalice (ne pratim politcna g0vna kod nas odavno).

U svakom slucaju ovo ne moze da se desi u iole normalnoj zemlji. Nije prvi put vec deseti u zadnjih cca. mjesec dana.

Ali sto da ocekujes od nadleznih koji su jednostavno nesposobni za bilo sto - od maloumnog policajca koji navodno obezbjedjuje mjesto pa do inspektora koji 'rade na slucaju' i otkrivaju pozivni broj i zemlju kojoj pripada kao da je to ista bitno u cijeloj prici i kao da se ne moze za sicu kupit' bilo koji broj bilo koje zemlje ili cak mizerno platit' usluge koriscenja 'virtuelnih brojeva' za slanje SMS poruka i poziva.

Grozota ko nas "stiti" i na kakve se degenerike oslanjamo da budemo 'bezbjedni'.
    Nije situacija definitivno za takvo nesto ali jedan dio naroda CG razumije samo takav pristup, zadnjih par strana foruma je cisti dokaz za to (na zalost). Ovo je itekako ozbiljna stvar i da je srece sprovela bi se jedna zestoka izjava za ovakve stvari (a svi koji misle da ovo nije barem djelomicno se varaju).

Thanks Thanks Given 
    19,076
    Thanks Thanks Received 
    8,896
    Thanked in
    4,328 Posts

Moji su dobili traumu kad sam im rekao da je lažno prijavljivanje strogo kažnjivo,odnosno kad su shvatili da od samoinicijative pred neki pismeni nema ništa,jer ja odoh u prdekanu.Istina,rekao sam im da i majka može poć tamo,jer nisam baš siguran da bi mene pošteđeli.
    Laik sam za IT,ali vjerovatno se teško može locirat inocijator ovih meilova,pa ima li tu nekog drugog rješenja jer svi znamo da su mailovi lažni,ali,razumijem da procedure postoje i da niko ne želi da preuzme rizik na sebe,pa bio on i 0.01%
    Sumnjam i na neke nastavnike koji su izrazili tvrd stav da nema ništa od povratka na čas od 45min,jer ih i ovi 30-minutni iscrpljuju i da nisu nizašta kad u 11h dođu kući

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
    Last edited by joni; 27-04-22 at 10:48.

37. The Following 3 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,161
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Moji su dobili traumu kad sam im rekao da je lažno prijavljivanje strogo kažnjivo,odnosno kad su shvatili da od samoinicijative pred neki pismeni nema ništa,jer ja odoh u prdekanu.Istina,rekao sam im da i majka može poć tamo,jer nisam baš siguran da bi mene pošteđeli.
    Laik sam za IT,ali vjerovatno se teško može locirat inocijator ovih meilova,pa ima li tu nekog drugog rješenja jer svi znamo da su mailovi lažni,ali,razumijem da procedure postoje i da niko ne želi da preuzme rizik na sebe,pa bio on i 0.01%
    Sumnjam i na neke nastavnike koji su izrazili tvrd stav da nema ništa od povratka na čas od 45min,jer ih i ovi 30-minutni iscrpljuju i da nisu nizašta kad u 11h dođu kući

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
    A ko će se vraćat na 45minuta.

Može to i kraće.

39. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,312
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Dakle, da rezimiramo.

Ovaj sveštenik Boričić je izgleda neki prvoborac, samo ne reče da li je 91 bio naoružan samo hladnim ili je imao i vatreno oružje.

41. The Following 2 Users Say Thank You to remark For This Useful Post:

Page 111 of 574 FirstFirst ... 1161101107108109110111112113114115121161211 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)