Thread: Formula 1!

Thanks Thanks Given 
    854
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    254 Posts

Quote Originally Posted by TAKUMI View Post
    Ko je kriv ovdje? Ferrari ili fioke od vozaca?
    Ajde dobro, Sainz je izbacen iz trke, ali Leka? Rekao sam ja vama, Leka nije materijal za sampiona a RBR ce da usavrsi bolid tokom sezone, uz to imaju brutalnog vozaca.
    Samo sam rekao da si ti prognozirao da ce ovo Leka da uzme prelagano...nije daleko taj tvoj post nazad kad sam ja pricao da me strah pritiska koji ovaj sigurno osjeca...
    Ispostavilo se da sam bio u pravu.
    A još juče se viđelo da je RBR brži ođe, pritisak je odradio da ovaj ne završi treći što mu je neđe i bio maximum danas.

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,441
    Thanked in
    398 Posts

Toto: Luise izvini ovaj bolid je undrivable

A kako je Rasel cetvrti, kako ima 21 bod vise sa tim raspadom od bolida izvini mu se Toto i za to.
    MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!

3. The Following 3 Users Say Thank You to Jakuza For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,738
    Thanks Thanks Received 
    6,938
    Thanked in
    4,162 Posts

Quote Originally Posted by nickname View Post
    Samo sam rekao da si ti prognozirao da ce ovo Leka da uzme prelagano...nije daleko taj tvoj post nazad kad sam ja pricao da me strah pritiska koji ovaj sigurno osjeca...
    Ispostavilo se da sam bio u pravu.
    A još juče se viđelo da je RBR brži ođe, pritisak je odradio da ovaj ne završi treći što mu je neđe i bio maximum danas.

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk

Kvale: Max dobio pol cistom srecom;
    Sprint: Max imao los start i pao na drugu poziciju, Leka znajuci koga ima iza sprzio gume, na kraju ga je profesor skinuo spoljnom putanjom (ovo zadnje kazem samo da se zna o kakvom monstrumu pricamo);
    Trka: Los start Leke, pao na 4. mjesto, izgubio vrijeme iza Norrisa a onda ga je ministar odbrane blokirao. Umjesto da vozi iza njega do kraja trke on ode po soft (mokra staza), vozi ludo, preko ivicnjaka i cao.

I dalje sam misljenja da Ferkan ima bolji race pace od RBR-a, ali jebaj ga, ponavljam, imaju fioke u bolidima i cao.
    Prema tome, šta da ti kažem?

vujacic37 Guest

Ko je kriv ovdje? Ferrari ili fioke od vozaca?
    Ajde dobro, Sainz je izbacen iz trke, ali Leka? Rekao sam ja vama, Leka nije materijal za sampiona a RBR ce da usavrsi bolid tokom sezone, uz to imaju brutalnog vozaca.

Ono sto je bilo 2009e, 2010e, 2011, 2012, 2013.
    Prosjecan vozac, titule je dobio zato sto je imao bolid koji je isao kao mecava.
    Pa i sa tim bolidima je pobjedjivao, pa je ko ruki bolji bio od Alonsa .. tako da tvoja prica nidje veze nema… zamisli da je dobijao samo zbog bolida… pa Sumi je imao od 2002 do 2004 najbrzi bolid min swkundu po krugu od ostalih

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    347
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    213 Posts

Default Formula 1!

Kvale: Max dobio pol cistom srecom;
    Sprint: Max imao los start i pao na drugu poziciju, Leka znajuci koga ima iza sprzio gume, na kraju ga je profesor skinuo spoljnom putanjom (ovo zadnje kazem samo da se zna o kakvom monstrumu pricamo);
    Trka: Los start Leke, pao na 4. mjesto, izgubio vrijeme iza Norrisa a onda ga je ministar odbrane blokirao. Umjesto da vozi iza njega do kraja trke on ode po soft (mokra staza), vozi ludo, preko ivicnjaka i cao.

I dalje sam misljenja da Ferkan ima bolji race pace od RBR-a, ali jebaj ga, ponavljam, imaju fioke u bolidima i cao.
    Prica fioke i to je bas preglupa, jer ispadose u Bahreinu i Australiju bas fioke ovi iz RB-a.

Ali posto ja tako ne gledam stvari i mislim da ih nije realno gledat tako. Ferrari bi morao malo da razdijeli uloge u timu i malo da zabiju nos u ,,knjigu,, jer veze nemaju kao sto se ocekivalo.

Juce se vidjelo da RB ima race pace i to se za 24h ne moze promijenit. U potpunosti se slazem sa Leklerom da su trebali da idu sa Medium gumama, a ne sa Soft. Juce se vidjelo da jednostavno ne rade.

Greska Leklera takva kakva je, ne moze niko rec da nije njegova, ali evo vidjet cemo kako ce ici sezona.
    Last edited by Nikola PG; 24-04-22 at 16:18.

Thanks Thanks Given 
    3,738
    Thanks Thanks Received 
    6,938
    Thanked in
    4,162 Posts

Quote Originally Posted by vujacic37 View Post
    Pa i sa tim bolidima je pobjedjivao, pa je ko ruki bolji bio od Alonsa .. tako da tvoja prica nidje veze nema… zamisli da je dobijao samo zbog bolida… pa Sumi je imao od 2002 do 2004 najbrzi bolid min swkundu po krugu od ostalih

Odlicno znamo da je imao isti broj bodova sa Alonsom 2007e zato sto ga je Ron Pennis forsirao a Alonsa sikanirali.
    Dalje, 2009e 0 pobjeda, 2010e dvije pobjede, 2011e 3 pobjede, 2012e 4 pobjede i 2013e 1 pobjedu.
    E pazi sad, 2014. 11 pobjeda.

Ja misim da nije do bolida, do njega je.

2022 godina: Russel ga jebe kako hoce, pogledaj pozicije i bodove. Uz to, pogledaj malo Bahrain 2020 samo da vidis da li je Russel tada moga da pobijedi po prvi put i ako mu je to bila prva trka u Mercu.
    Last edited by TAKUMI; 24-04-22 at 16:22.

Thanks Thanks Given 
    3,738
    Thanks Thanks Received 
    6,938
    Thanked in
    4,162 Posts

Quote Originally Posted by Nikola PG View Post
    Prica fioke i to je bas preglupa, jer ispadose u Bahreinu i Australiju bas fioke ovi iz RB-a.

Ali posto ja tako ne gledam stvari i mislim da ih nije realno gledat tako. Ferrari bi morao malo da razdijeli uloge u timu i malo da zabiju nos u ,,knjigu,, jer veze nemaju kao sto se ocekivalo.

Juce se vidjelo da RB ima race pace i to se za 24h ne moze promijenit. U potpunosti se slazem sa Leklerom da su trebali da idu sa Medium gumama, a ne sa Soft. Juce se vidjelo da jednostavno ne rade.

Greska Leklera takva kakva je, ne moze niko rec da nije njegova, ali evo vidjet cemo kako ce ici sezona.
    Nikako nisu ispale fioke vozaci RBR-a, ali jesu inzinjeri. Ovdje pricamo o vozacima.
    Uz fioke od vozaca u Ferrari, tu su i ovi sto su slozili najbolji bolid i sad im se jebe za dalje nego se kurce hocemo li najbrzi sad ili kasnije... 4. trka a nisu imali nikakav update. Podnica suva pozadi, cemu to?

vujacic37 Guest

Odlicno znamo da je imao isti broj bodova sa Alonsom 2007e zato sto ga je Ron Pennis forsirao a Alonsa sikanirali.
    Dalje, 2009e 0 pobjeda, 2010e dvije pobjede, 2011e 3 pobjede, 2012e 4 pobjede i 2013e 1 pobjedu.
    E pazi sad, 2014. 11 pobjeda.

Ja misim da nije do bolida, do njega je.

2022 godina: Russel ga jebe kako hoce, pogledaj pozicije i bodove. Uz to, pogledaj malo Bahrain 2020 samo da vidis da li je Russel tada moga da pobijedi po prvi put i ako mu je to bila prva trka u Mercu.
    Znaci svako osvaja tituli kad ima najbolji bolid.. onda Sumi neka podijeli sa barikelom

10. The Following User Says Thank You to vujacic37 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    347
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    213 Posts

Nikako nisu ispale fioke vozaci RBR-a, ali jesu inzinjeri. Ovdje pricamo o vozacima.
    Uz fioke od vozaca u Ferrari, tu su i ovi sto su slozili najbolji bolid i sad im se jebe za dalje nego se kurce hocemo li najbrzi sad ili kasnije... 4. trka a nisu imali nikakav update. Podnica suva pozadi, cemu to?
    Sainz prosle godine tebi prvome ne bi fioka, a Perez jes, sve do zadnje trke. Kako vjetar duva brate, znamo svi navikli smo.

Thanks Thanks Given 
    3,738
    Thanks Thanks Received 
    6,938
    Thanked in
    4,162 Posts

Pa Perez je bio do Abu Dhabija (u Azerbejdzanu je isto bio dobar, i sa malo srece dobio trku). Nije bio podrska Maxu, inace bi Max dobio crnju par trka prije kraja.

Sainz je prosle godine imao vise podijuma i vise bodova od Leke, a kazete da je Leka najbolji vozac u F1.

Thanks Thanks Given 
    19,512
    Thanks Thanks Received 
    9,130
    Thanked in
    4,448 Posts

Takumi prije vikenda:ovi imaju najbolje bolide a ovi drugi imaju najbolje vozače.Ko god pobijedi,Takumi poslije vikenda:Jesam li vam rekao?
    PS.da se ne lažemo,poznaje F1 odlično,prati,ali prognoze su mu u stilu troznaka na sportskoj prognozi u fudbalu

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
    Last edited by joni; 24-04-22 at 16:51.

14. The Following 2 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    347
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    213 Posts

Fioka se gasi u jednu trku znaci, sve je jasno.

Thanks Thanks Given 
    347
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    213 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Takumi prije vikenda:ovi imaju najbolje bolide a ovi drugi imaju najbolje vozače.Ko god pobijedi,Takumi poslije vikenda:Jesam li vam rekao?

Nisam mislio da ce se ovo ikad desit, ali svaka ti je na mjesto

Thanks Thanks Given 
    19,512
    Thanks Thanks Received 
    9,130
    Thanked in
    4,448 Posts

Nisam mislio da ce se ovo ikad desit, ali svaka ti je na mjesto
    A oće mene to kad mi ovaj moj vozi ka Takumi Leksusa-u koloni,ka da mu je presretač iza njega sa razlikom što Luis stiska gas do kraja a Takumi Leksusa na cruise stavi

Last edited by joni; 24-04-22 at 16:56.

Thanks Thanks Given 
    3,738
    Thanks Thanks Received 
    6,938
    Thanked in
    4,162 Posts

Fioka se gasi u jednu trku znaci, sve je jasno.

Koliko gresaka je imao od pocetka godine (piruete, izlijetanja, prosuto bodova)?

Thanks Thanks Given 
    3,738
    Thanks Thanks Received 
    6,938
    Thanked in
    4,162 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    A oće mene to kad mi ovaj moj vozi ka Takumi Leksusa.U koloni,ka da mu je presretač iza njega sa razlikom što Luis stiska gas do kraja a Takumi Leksusa na cruise stavi

Naravno, kad je trubica od vozaca. Kolega mu 4. a on 13. Druga trka bez bodova.

Thanks Thanks Given 
    3,738
    Thanks Thanks Received 
    6,938
    Thanked in
    4,162 Posts

Ovo su 3 mogucnosti da Leka ne dobije svaku trku ove godine:

1. Da mu se pokvari bolid;
    2. Da napravi neku glupu gresku; 70%
    3. Da ga zajebe pit wall; 30%
    4. Da ga Max skine umijecem i boljom strategijom;

Idemo dalje.

Thanks Thanks Given 
    19,512
    Thanks Thanks Received 
    9,130
    Thanked in
    4,448 Posts

Naravno, kad je trubica od vozaca. Kolega mu 4. a on 13. Druga trka bez bodova.
    Ma nije to problem.Stoji to.Problem je što si i u februaru prognozirao da Mercedes krije karte vidio potencijal u njima da i dalje imaju najdominantniji bolid,da će da se raspadne Ferari...
    Potpuno je legitimno a i u našoj je tradiciji da se svojoj đeci,najmilijima,tepa "A go.no jedno malo,grdan li si,ništa ne valjaš",da bi se oćerale mađije od njih.Tako i ti sa Ferarijem,priznaj

22. The Following User Says Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,738
    Thanks Thanks Received 
    6,938
    Thanked in
    4,162 Posts

Pa ja ne znam koji kreten bi testirao sa jednim bolidom a onda za trke dovedu bolida bez sajd podova, cak i Scarbs je rekao da ce biti revolucija i da ce ih sve pretvoriti u prasinu.

Thanks Thanks Given 
    384
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    351 Posts

Idemo od pocetka.

Takumi mlati.
    Telemtrija cio vikend od kvalifikacija pokazuje kao sto pricah da je RB ubo sa upgrade i setup, cak i u low speed krivinama su bili bolji od Ferrari. Ferrari je na mahove brzi bio i to samo u sektoru 3. Poskakivanje je urnisalo Ferarri ovaj vikend jos da je Charles morao na krivini 1 da koci par desetina metara prije od RB. Samo pogledajte to, tu je gubio po 0.2 do 0.5s u nekim krugovima sto je nerealno.

Drugo ono je sramota da DRS se ne ukljucuje, govorim drugovima cekaju Pereza na 2s da ode. 2 puta dolazi charles ali ne mozes hondu koja je 10kmh brza na pravini da preteknes trika nema bez i DRS. I sa DRS je skoro pa pretesko bez ako nisi tih uz rear. DRS se k
    DRS se koristio u Turskoj, cini mi se 2020 se po trke vozilo sa DRS i to na intermediate, ovdje sve suvo pogotovo na pravcu i 10 krugova i vise se ceka a svi na dry.

Trece opet setup, jednostavno Checo i sa greskom u istoj sikani dje je charles odletio, sacuvao je vise gume nego Charles, jednostavno setup i aero upgrade su uboli ovaj put. (zbog toga je sef aero odsjeka i bio na podijumu).

Cetvrto, odlicna strategija Ferrari na kraj, navukli pereza i imali pokusaj i onda dolazi Charles momentat, prevelika zelja odma me je vratila u Tursku 2020 i tada je zelio 2. mjesto pa ostao bez podijuma. Odma je podsjetilo na greske Maxove do nedje brazila 2018, od tada je max poceo masu iskusnije i zrelije da vozi u 2019 i da shvata siru sliku svjetskog sampionata.

Peto, Binotto podbacio. Svi su donijeli upgrade i napredovali pogotovo RB i Alfa. On je jedini odustao mislio nema vremena. Eto sad. RB ih je stigao tamo dje je Ferrari jedino bio bolji u sporijim i srednje brzim krivinama. Ne mozes da se boris za sampionat 2ipo mjesec nemas nijedan znacajni upgrade a ostali donose ponesto. Znam da ce donijeti u Miami i Barselonu nesto ali opet ce tamo RB donijeti. Jednostavno previse mlako protiv Neweya tako.
    Newey je i 2009, 2010 i 2012 tim razvijanjem bolida u drugom polovinu sezone pomagao najvise u osvajanjima titula ili sto boljeg plasmana. Kao sto je i dostina pricala, svi sumnjaju sto se tice Ferrari u to jer se sjecaju 2017 i 2018.

Za kraj, nadam se da ce Charles skapirati da je ovo maraton sto bi Lewis rekao, shvatio siru pricu, a ne da mu ovo bude ono sto je bila Njemacka 2018 Vettelu, jer ima slicnih paralela.
    Ide se u Miami koja opet dosta lici Jeddah cak jos bolje izgleda za RB sad no Jeddah. Ferrari ce se muciti dok ne rijesi porpoising a nisam optimistican da ce ga rijesiti u skorije vrijeme
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    384
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    351 Posts

Bukvalno Charles koci skoro 100m prije Checa. To se i vidjelo dok je pokusavao da ga pretekne. Ne kapiram zasto, mozda porposing.
    Ovaj RB je bas aero efikasan i kad ima nizi downforce od Ferraria, ne moguce je za pretec bez duzeg DRS, a vrlo lako prestize ostale

Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Screenshot_1.jpg 
Views:	54 
Size:	3.1 KB 
ID:	175136  
    Last edited by .Bole; 24-04-22 at 19:44.
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    3,617
    Thanks Thanks Received 
    6,085
    Thanked in
    2,939 Posts

Dosta vas nije gledalo stare trke u Imolu. Teška staza za preticanje. Sa sve DRSom moro si veći dio trke, sa izuzetkom možda zadnjih 10 krugova da ideš na slik gumama na vlažni dio staze. Nema toga ko će ukočit bolid kad takne takvu površinu onim gumama.
    Bolje je i sad da Lecler naprvi gerške, i da Sainz potroši nesrećna dešavanja pa da u drugi dio sezone budu konstantni.
    Nakupio je Lekler grešaka, kapiram da ide to sad na bolje. Monako, Turska, Imola.

Drugo, zaboravljate da nakon FP1 bolidi su u parc ferme statusu. Nema prškanja do trke. Pa u toku trke koriguj u boxove ako što treba.

Meni je i dalje, osim lošeg Ferrari, frapantno da Lusi nije mogao da pretkene Albona i Gaslija. Cijelu trku. Podsjetio je na Botasa, koji sa dominantijim bolidom doduše, nije mogao da pretekne često nikoga kad padne u poretku.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    203
    Thanks Thanks Received 
    573
    Thanked in
    394 Posts

Luis je tamo đe mu je i mjesto.

Forza Ferrari!
    James Tiberius Kirk

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post

Meni je i dalje, osim lošeg Ferrari, frapantno da Lusi nije mogao da pretkene Albona i Gaslija. Cijelu trku. Podsjetio je na Botasa, koji sa dominantijim bolidom doduše, nije mogao da pretekne često nikoga kad padne u poretku.
    Rasel nakon 4 trke 21 poen više od Hamiltona. Jedini vozač u top 5 sa na svakoj trci do sad, a vozi isti bolid ko Hamilton.

Rasel danas sa greškom mehaničara u boksu (kiksali sa prilogađavanjem kljuna) drži Botasa toliko krugova iza sebe, dok Luis vozi kruzing iza Gaslija i Albona.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,738
    Thanks Thanks Received 
    6,938
    Thanked in
    4,162 Posts

Ja sam rekao da je crnja prosjecan vozac, i drago mi je sto svi to vidimo osim navijaca koji mu svijetle u debelo crijevo.

“Toto was playing the mental game which was very smart on his behalf,” the 2016 Formula 1 champion said.
    “[Mercedes were] taking the blame themselves, really trying to support Lewis mentally, lifting him up and saying ‘hey Lewis, none of your doing, it’s really on us,’ so that’s very smart because it’s not quite the truth.
    “Let’s remember that Russell is in P4, you know with that same car so Lewis definitely has a big role to play in that poor result this weekend
    Last edited by TAKUMI; 25-04-22 at 16:35.

Page 1405 of 1608 FirstFirst ... 405905130513551395140114021403140414051406140714081409141514551505 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)