Pa vjerovatno jeste registrovan ali ja ne vidjeh nista na vozilu... Sigurno bi primjetio da je pisalo 'EUROTAXI' ili koji vec (nema ih 10 u Baru).
Nisam 100% siguran jer sam bio fokusiran na to da me budala ne udari ali mislim da nije imao nikakvih obiljezja taksiste osim registarskih tablica.
--------------------------
Do Not Disturb.
inače, čist vam je sreca zakoračiti bilo đe na bulevarski pješački ako vam je stalo vozilo u prvoj traci do vas...znači MILION put mi se desilo da kad stignem do kraja vozila koje stoji samo malo nagnem glavu naprijed i bacim pogled iza njega ima li neko ko ga ili zaobilazi jer se čudi što stoji, pa onako nervozno gas da, ili pak neko ko juri onom drugom trakom i bole g brige što vidi da saobraćaj stoji pored njega...on piči i projuri...što implicira da sam kojim slučajem bila sigurna jer mi je stao vozač u prvoj traci i nastavila da se krećem, stigla bih ekspresno do urgentnoga...ovo je ludi narod...a šoferi su posebna priča....mada i pješaci kad počnu da se šetaju pješačkim poludim! Potrči, čojku, malo...Biciklisti koji sa staze za bicikliste onako u punoj brzini ladno ulete na pješački onda kad je meni zeleno za desno, ali on ulijeće boli ga uvo i to ne vodeći, nego vozeći....ah kako bi mi 500 eura kazne platio.
Sad bez šale, ja bih takve kazne uvela, strahovito visoke, bez mogućnosti da ne platiš, makar prodavao televizor, ili ćorka brate, za saobraćajne prekršaje dan 25 eura....500 eura pa 20 dana guli u tvorza ili batali telefon i preticanje preko pune! Najmanja kazna 200 eura pa udri ako možeš da plaćas....brzo bi se naučili reda, naravno, ako ne bi bilo maloga strikovoga kuma i ostalih nepotizama!
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Pridružujem se svim gore navedenim čestitkama.
Pet puta u toku dana mimoiđem na džadu komšinicu u istom vozačkom poslu vođenja đece do škole i nazad - još nijednom je nijesam viđela bez telefona na uvo. Koliko znam, domaćica je i ništa bitno ne zavisi od njenih razgovora.
Druga se juče umalo ne zakuca čeono u nas kompletnu familiju, sa đetetom pored sebe dakako, jer se zalećela nizbrdo na most preko kojeg može samo jedan auto i jasno vidi da smo mi već na samom njegovom kraju.
Prije neki dan kod škole čoek tata mlad u krilu pred volan drži dvogodišnjaka, a trogodišnjakinja pored njega nevezana landara na mjestu suvozača.
Malo nas je, al' smo kreteni.
Da je srece vozaca koji vozi dijete u krilo odma bi trebalo u Spuz slati.
Edit:
Pogledajte degenerika na 1:15 gdje pretice
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by retype_htc; 17-04-22 at 08:00.
Zbog takvh se gine. Nije kriv ni tunel ni policija ni putevi, nego bas taj kome bih ja sa zadovoljstvom jebao mater.
Rekao bih da ima BG tablice.
Prije dva dana zaustavio policajac lika sa djetetom u krilo kod pokojnog City hotela, rekao bih da mu nije napisao prijavu.
Last edited by TAKUMI; 17-04-22 at 08:39.
Prema tome, šta da ti kažem?
evo ja radim bitan posao (klijentima bitan, meni se ne zuri) pa ako bas moram da pricam - stanem... pa ako treba u sred trake u sred trake, opet je manja opasnost
*za dvije godine ide naslov - manijak zaustavio auto na sred autoputa![]()
![]()
samo socijalno i direkt oduzimanje djeteta
za roditelja psihoterapija dok se ne dokaze da je normalan(a) i da razmislja glavom
uvijek smo krivi mi... putevi su krivi za tako malo nesreca da je to statisticka greska
sto se kazne tice - dje da napise kad 9 od 10 vozaca kaze "tako su i nas vozili"
djubire, samo zato sto smo mi pretekli ne znaci da treba da provjeravamo kad ce fortuna da nas izda
ne razumijem sto je problem da se nakaci hendsfri u kola i drljaj tebra,ne gasi ga
Koncentracija, tj. nedostatak iste je identican i sa telefonom i sa slusalicom ili zvucnikom.
Jedina razlika je dodatna ruka koja moze dosta da znaci u reakciji kada je to potrebno, posebno da se izbjegne neki incident.
Svi drugi 'parametri' su isti.
Ovo nije iz naucnog istrazivanja nego iz opsteg 'common sense'-a a i iskustva.
Ovdje iskljucivo pricam o razgovoru, ne bih uopste da pominjem degenerike koji kucaju poruke, skroluju drustvene mreze ili snimaju 'lajv strimove'. Za njih postoji poseban krug u paklu.
Do Not Disturb.
to i ja mislim... prosto ti mozak odluta sa puta ako razgovaras - ne uvijek ali se desi... to je poznat naucni fenomen, isto kad smanjis radio da bi bolje nasao broj u ulicu ili se parkirao... kolicina paznje zavisi od 100 cuda, ali je ona "konacan" broj i zato nekad i smanjimo muziku da bi bolje vidjeli
da se razumijemo - nisam ja svetac - ako vozim put kuce/grada (otvoreni put) i kad nema neke guzve nazovem ja/javim se na handsfree u kolima
ali ako su kolone, grad, spic termini - dje bas moram da se javim/nazovem stanem da pricam i to je to...
pusti neka zvoni je strasan slogan
o guglanju i slicnome za vrijeme voznje da ne pricamo - a desavalo mi se da mi ljudi prosljedjuju memem-ove i cuda, a sigurno znam da voze
prvu moju sestru ne mogu nagovorit da ne kuca poruke dok je u kola, ali svi smo punoljetni - svak radi akko misli da treba
u zadnjih ~16h su me 4 degenerika pretekla u krivinu (zajedno sa barem jos 1 autom ispred mene)
broj puta kada smo vozili ispod ogranicenja - 0
broj puta kada je izbilo auto iz suprotnog smjera - 3
broj puta kad je nastupilo panicno sviranje i guranje kad ukapiraju da nemaju dje jer postoje i drugi ljudi na putu - 3
samo jedan je bio u fazonu - f*ck it - if we die we die... opleo je od iza krivine, kroz raskrsnicu i pravac u kruzni tok uletio jedno 6-7 auta bez pardona. Ko zna stari put za DG, krenuo je u preticanje kroz krivinu pred skretanje za Daljam, pa kroz tu raskrsnicu i uletio u zadnji momenat u svoju traku da udje u kruzni - dakle nekih 500m - gnjolf neki 6/7
postoje,jahaci renoa.
LuTheDuck:
onda sam ja neki fenomen,neuporediva mi je i vizuelna percepcija a da ne pricam audio naspram cigle na jednoj strani glave koja mi blokira jedno uvo i pola perifernog vida jednog oka.ne znam sta nauka kaze za to.
naspram toga da i kad sam na hendsfriju je i audio i vizuelna percepcija neuporedivo bolja.inace mi je murijas tamo jos neke 2004te uzeo hiljadu dinara mita za fon i pravo sam otisao i uzeo za nokiju hedsfri i evo 18g nemam ali nikakav problem.
ne sporim konkretno tebi to sto ti treba puna koncetracija za neke razgovore,to je elementarna logika,ali reci da nije bolje ili je svejedno...ono,sta da ti kazem.
Zaposlena u La Parizien. Ovako ostavi auto i uđe da odradi smjenu. Znači narednih 8h niko ne može proći trotoarom zbog ovakvih retarda. Zvao sam joj pauka, al se ne nadam mnogo.
![]()
ako vec neko mora da prica onda je mnooogo bolje da ima slusalicu/handsfree nego da drzi telefon - ja to ne sporim, jer barem ima 2 ruke da reaguje (ako primijeti)
ja samo kazem da meni nekad i razgovor na handsfree odvuce paznju pa da zbog toga izbjegavam
opet ponavljam, nisam svetac, desi se i meni da pricam dok vozim, ali na 90 od 100 poziva se necu javiti dok vozim, a od ovih 10 cu barem pola da stanem da pricam
P.s. a znate li da zakon ni slusalicu ni handsfree ne priznaje, vec se i dalje smatra upotrebom mobilnog telefonano srecom jedno ne mogu dokazati (reces da si pjevo uz muziku), a za drugo (slusalicu) ne kaznjavaju
![]()
Handsfree je zakon, jos ako je povezan sa Sirijem ili G asistantom…
Zovni ovoga, zovni onoga, pisi poruku ovome, reci mu to i to, procitaj mi kalendar, obaveze, pusti mi Ti Aj, pusti mi sad Merlina, kakvo vrijeme me ceka kad stignem u Novo Selo za pola sata, daj mi direkcije do ulice majke Majkla Djeksona…
Sve to imas ali 99% vozaca koji voze auta sa ovim opcijama ne znaju sto je to nego i dalje pricaju na spikerfon i vrte telefon oko usta.
Last edited by TAKUMI; 21-04-22 at 09:14.
Imam Android Auto (u autu, jelte). Nisam imao kad jos da procackam sve..al recimo full google mape prebaci na ekran od auta i upravljas s njima preko auta...i vidio sam sam da moze da pusta playlistu koju napravis preko Spotify. (Kao i da biras glasovno koje ces pjesme ako imas pretplatu)...a sve sto se tice poruka (sms, viber i slicno sam ugasio odmah). Ako stignem da procackam jos sta ima, javljam.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
There are currently 12 users browsing this thread. (2 members and 10 guests)
Bookmarks