Ode kao njemacki brod bismarck...
Sent from my SHARK PRS-H0 using Tapatalk
Bila sam u Rusiji,Moskva,Nižnij Novgorod,Čeboksari,transibirska željeznica.
Tuga je tamo odmah da ti rečem.
Moskva se drži ko proevropska teritorija ostalo je jad i bijeda.
Potpuna represija nad sopstvenim stanovništvom kakvu nisam vidjela,i što reći?
Mislim ono,Zaharova veli neće Ukrajina da dijeli recept za borš.
Onaj Kiril veli sveti rat.
To ti je ono kao da gledaš nekog nesretnika koji propada a bio je nekad davno faca prije 98 godina.
Poslano sa mog M2006C3MNG koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 14-04-22 at 21:37.
Ode kao njemacki brod bismarck...
Sad je pitanje koliko su sigurni ruski brodovi u Sevastopolju jer koliko vidim domet ovih Neptuna je 300km a tolika je udaljenost od Odese do Sevastopolja.
Koliko sam shvatio poslali Ukri barjaktare kao mamac. I dok su se sa Moskve bavili rušenjem dronova, stigla raketla i bum. Odrađivanje kao da su djeca.
A to je još i super u odnosu na rusku verziju "neko pušio u skladište municije i uždio brod".
I na kraju potonula tokom šlepanja.
O Gaje Ričiju đe si? Rusi su kao oni retardi iz Dvocijevki, Snatcha i Džetlmena.
Jel realno da se pribojava planeta ovih likova.
Mada s pravom. Imaju atomke, a kako su vješti mogu ih nenamjerno aktivirat. Neko pušio u skladište atomki npr.
Tko leti, vrijedi...
Viđeh da je onaj čečenski general Magomed Tushayev živ. A po navodima su ga ubili još prvog dana. Kao i još nekog generala koji je kasnije dočekivao Kadirova.
Tako da sve te info treba uzeti s rezervom. Eto snajperista Wali je dobar primjer lažne vijesti. Koja doduše ponekad ima za cilj da plasiranjem takve vijesti dođe do nečije stvarne lokacije isl.
Što se broda tiče, koja je vjerovatnoća da je naletio na minu? Nešto razmišljam da rusi valjda nisu toliki amateri da takav brod ostavljaju neobezbjeđnim. Makar od protivbrodskih raketa, za koje isti nije baš dobro pripremljen.
Bilo kako bilo, mislim da je ovo samo uvod u nešto veće. Ukrajinska strana se nije šalila kad je rekla da će vratiti Krim.
Да су стигли да их наштанцају више од једне батерије као што је и било и плану, Руси би и поред Севастопоља, флоту морали паркирати у Новоросијску, као мјеру предострожности.
Не вјерујем да Украјинци имају довољно ракета за неки масован напад по руским бродовима испред своје обале (а скоро сви су тамо), али ипак очекјкем да Руси повуку фрегате изван домета ових ракета чиме се ефикасност крстарећих ракета лансираних са њих драстично смањује.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Ameri crkavaju od smijeha od koga su cvikali. Ovaj rat je otvorio oci u NATOu i rusofilima da vide da Rusija nije onakva kako su je oni zamisljali
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
@BAR jesi ispratio pomorske gubitke Ukrija, znam da su najveći brod flote izgubili na startu ali ove manje desantne da li imaju, da preformulišem pitanje, imaju li kapacitete za kakav napad na Sevastopolj, koji je praktično zona za lansiranje krstarećih i drugih projektila na Ukrajinu?
Sa ovim gubitkom "Moskve" računam da im je linija odbrane dobro poremećena..
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Portparol Pentagona Džon Kirbi smatra da će incident s ruskom krstaricom "Moskva" kratkoročno uticati na vojni potencijal Rusije na moru, uz konstataciju da Rusija "ima dovoljno kapaciteta na moru".
Kako je naveo, Rusija ima i imala je između 10 i 20 brodova koji su bili aktivni u Crnom i Azovskom moru od početka operacije, te je "teško reći kakav će tačno biti efekat od onesposobljavanja ovog broda".
"Oni još imaju dovoljan broj vojnih kapaciteta na moru", zaključio je Kirbi.
Украјинска морнарица је готово нестала 2014, и данас њен најважнији сегмент су Маринци, и обална ариљерија укључујући и Нептуне.
Имали су једну фрегату коју су сами онеспособили првог дана рата, један десантни и неколико мањих бродова.
Остало ништа вриједно помена ако не рачунамо четири корвете које се граде у Турској.
Имају и неколико извиђачких авиона и хеликоптера.
Украјинци ни у лудилу немају капацитет за десант на Севастопољ, односно на Крим.
За њих би на том правцу џек-пот био Херсон да ослободе.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Na google maps se vidi Moska usidrena u Sevastopolju.![]()
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Objaviće ako imaju nešto, samo strpljivo. Kako god, šteta po ugled i moral ruske vojske je neprocjenjiva.
Interesuje me samo kako ga nisu gađali kad je osvajano Zmijsko ostrvo. Ja se ne bih začudio da je u pitanju neka mina, havarija ili treće. Nemoguće da se nisu plašili Neptuna. Osim ako Ukrajina nije koristila neki drugi sistem, koji je pristigao u međuvremenu.
USA izrazila zabrinutost zbog stanja ljudskih prava u Indiji
Ne bih ja to nista diro
1) Imaju navodno samo 6 lansera i 36 raketa.
Moguće da su ih čuvali za pokušaj desanta đe bi sa njima morali da potapaju 10-ak brodova. To je 3 rakete po brodu, i ne mogu sve da se ispale istovremeno.
A da bi neka prošla mora da se preoptereti brodski pvo što većim salvom.
Pošto je postalo izvjesno da desanta nema, riješili su da roknu nešto od crnomorske flote kad već imaju mogućnost
2) Sistem nije bio skroz operativan (ima neke priče da je upravo april bio rok za uvođenje u full upotrebu) i da je trebalo osposobiti i uvezati rakete sa radarima i sistemima za akviziciju mete i navođenje.
![]()
Last edited by ASC; 15-04-22 at 08:31.
Ovi rusi ispadose nesposobni, treba ih bombardovat, dako raspale one nuklearke i dokrajce sami sebe.
After launch, the rocket travels at a height of 10-15 m above the surface. At the final stage of the flight, the ‘Neptune’ AShM descends 3-10 m above the surface to overcome enemy defense systems.
mislim da ih je tesko i oboriti kada lete na ovako nisku visinu?
Opet ako je uopste pogodjena sa strane ukrajinaca,prije ce biti nesreca kao sa Kurskom ...
Koji god da je uzrok potapanja Moskve, zaključak je na kraju isti - amaterizam.
Ne bih se začudio da Ukrajina uskoro vrati Herson. Kao i da ofanziva na Donbas ruske vojske bude "pomjerena zbog nepovoljnih vremenskih uslova". Ili će se svoditi na neke manje akcije. Mariupolj će biti poslednji "uspjeh" (ako se ono uništavanje može tako nazvati), a onda nadam se dolazi primirje. Po uzoru na okončanje sukoba između SSSR i Finske 1940.
Edit:
Domet Neptuna
![]()
Last edited by Mitro; 14-04-22 at 23:51.
mislim da ce ovih dana opet poceti raketni napadi na kiev...
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks