Page 156 of 227 FirstFirst ... 56106146152153154155156157158159160166206 ... LastLast
Results 3,876 to 3,900 of 5657

Thread: Načisto / Reflektor - teme, gosti... [reakcije]

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Svaka čast Spajiću i sramota je da ga ovdje neko ogovara.
    Finansije su nam konačno pod konac sređene. Toliko dobro da će sad policajci da idu ponovo pješke jer nije plaćena rata lizinga, šume gore jer nismo osigurali avione... Al zato para u državnu kasu koliko oćeš!Makar tako veli Mickey.
    Još kad nas krene sa kriptovalutama i arbitražama. Prava smo zemlja za to. Idealni i za blokchain logistiku. Jes da po pola dana nema struje u glavni grad, ali to su finese. To će ekpresno da sredi sestra od Bratiće u CEDIS i Milatovićeva žena u Prenos. Eektro matrijarhart ima sve da sredi.
    Ovako, da razjasnimo detalje da bi narod znao, laž je da nije plaćena rata lizinga sve je uredno podmireno, do finansija nije, problem je u zaključivanju tendera dva puta produživan rok za dostavljanje ponuda a postupak vodi Uprava za katastar i državnu imovinu čiji je direktor Koča Djurišić funkcioner DF-a, pa ti vidi ko tu i zasto to odugovlači, mislim da je jasno...
    Drugo šume gore jer imamo bolesne pojedince piromane, a MUP dje Sekulović ima nadležnost nad avionima da su htjeli mogli su to da završe jer je osiguranje aviona bilo 120.000 eura a oni su imali budžet od 101 MILION eura. CEDIS vodi kadar demokrata, a CGES vodi kadar SNP.
    No eto Mickej kriv za sve.
    Ali kad vidim kako ga napadate sve mi je jasno koliko gori pod noge...

Quote Originally Posted by Vitis View Post
    Mislis namjesanje tendera Osmanagicima...treba neko da izadje sa cifrom koliko je profita doneseno njima ovom rent a car metodom.
    Ne znam da li se namješta njima, svakako ovakav tender ne može ni ispunit uslove u cg osim osmanagica i alijansa, ali ovdje je u pitanju operativni lizing koji je sklopljen jos u vrijeme dps-a. Za firme ili organe koji imaju veliki broj auta operativni lizing je ubjedljivo najbolje rješenje jer time eliminišeš troškove održavanja, registracije, guma, i svega ostalog a na kraju auta kad su izraubovana i za otpad vratiš prodavcu i uzmeš nova, i ne gubiš vrijeme na prodaje itd... operativni lizing je uvijek bolja opcija nego da kupiš auta, i sam radiš sve gore navedeno i ušteda je velika...
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    82 Posts

Mickey nas je zadužio Boga Oca,od toga jedno 400 miliona smo skrckali ko kikiriki za godinu.
    Damjanović već kreče sa pričom da stanje finansija nije kako se prezentuje.
    Ekonomski zakoni su jasni kao i prirodni,tako da nam je Evropa sada donijela inflaciju,što bi rekao poslovođa City marketa,cjene na policama se mjenjaju svakodnevno kao na berzi.
    Ali,stručnjak ostaje na državnoj sisi u politici,vrstan ekonomista ne može da nađe posao van ove crne rupe.

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by holiday View Post
    Mickey nas je zadužio Boga Oca,od toga jedno 400 miliona smo skrckali ko kikiriki za godinu.
    Damjanović već kreče sa pričom da stanje finansija nije kako se prezentuje.
    Ekonomski zakoni su jasni kao i prirodni,tako da nam je Evropa sada donijela inflaciju,što bi rekao poslovođa City marketa,cjene na policama se mjenjaju svakodnevno kao na berzi.
    Ali,stručnjak ostaje na državnoj sisi u politici,vrstan ekonomista ne može da nađe posao van ove crne rupe.
    Auh opet se spinuje... ajmo opet
    Trenutni dug:
    "Ukupan državni dug Crne Gore, bez depozita, na kraju 2021. godine iznosio je 4,09 milijardi eura ili 83,27 odsto BDP-a - navedeno je u izvještaju o javnom dugu Crne Gore"

Dug kad je mickej preuzeo finansije:
    "Ukupan državni dug (bez depozita) na 31. 12. 2020. godine iznosio je 4,43083 milijardi evra, ili 103,28 odsto BDP-a. "

Sto se tice cijena, skacu u cijeloj evropi svaki dan, malo to veze ima sa ES.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Ko vidi dalje od nosa zna da cijene goriva a potom svega ostalog ne diktira drzava Crna Gora ni Miki Spajic ni bilo ko iz ove drzave, taj koji krivi bilo koga za cijene goriva, hljeba, brasna, plocica, zeljeza itd nema mozga koliko li kolibri, no do toga je dovelo dugogodisnje ispiranje mozgova, pa ni ne cudi sto neki ne razmisljaju svojom glavom.

ps Treba vratit staru garnituru, ovi nam sad prodaju maglu i nekakve kriptovalute, oni prosli su prodavali akcije u PRVU banku i sl. vratite ih molim vas!
    Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oli da se kladimo ti das 50e a ja cu 200e.
    Ako ne prodje ti imas 200e.. :wink:

5. The Following 7 Users Say Thank You to ^izzy^ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    82 Posts

Svako ko vidi dalje od nosa zna da povećanje potošnje mora da bude pokriveno produkcijom ekonomije.J
    Kod nas toga nema,tako da se povečanje za novčanom tražnjom završava inflacijom.
    Povećanje inputa je drugi par rukava,

7. The Following User Says Thank You to holiday For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Znaci inflacija samo u CG zbog Spajica, ok.
    Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oli da se kladimo ti das 50e a ja cu 200e.
    Ako ne prodje ti imas 200e.. :wink:

9. The Following User Says Thank You to ^izzy^ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by ^izzy^ View Post
    Znaci inflacija samo u CG zbog Spajica, ok.
    Plot twist - spajić kriv za rat u ukrajini

Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

11. The Following User Says Thank You to lucke91 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Quote Originally Posted by holiday View Post
    Svako ko vidi dalje od nosa zna da povećanje potošnje mora da bude pokriveno produkcijom ekonomije.J
    Kod nas toga nema,tako da se povečanje za novčanom tražnjom završava inflacijom.
    Povećanje inputa je drugi par rukava,
    Ја сам убијеђен да ти немаш појма што си написао. Него си неђе видио па преписао "анализу". У суштини не знаш колико је 5пута5.

Thanks Thanks Given 
    7,417
    Thanks Thanks Received 
    4,793
    Thanked in
    2,454 Posts

Šišanje + 20%, krojačica + 30%, jel su drastično poskupile makaze i konac pa su morali i oni da poskupe?
    Teorija cijena, ko je polagao, veli da su usluge dohodovno elastične. Sa rastom ili padom dohotka cijene usluga se ozbiljno pomjeraju, jer uglavnom nije moguća supstitucija uvozom (na šišanje u Skadar, pa uštedi dva eura).

Mickey je super sjela globalna inflacija da se vadi, jer niko ne može ustanoviti ponder koliko ona utiče na rast cijena, a koliko Evropa sad. Još kad njegov službenik drži lenjir za mjerenje (Monstat), možeš kako oćeš.

Koliko vidjeh Mickeyev službenik je poslao informaciju da je predato 50.000 manje obračuna zarada poreskoj upravi nego na 31.12.
    Ili toliko plata sada kasni, ili je dosta naroda poslato doma.
    Naravno, prema Monstatu i drugom Mickeyevom službeniku sve je OK.
    I naravno da je sada ok Mickeyevim navijačima, da je Monstant svetionik istine, isto kao što je bio leglo laži kad ga je vodio DPS kadar.
    Baš čudno...
    Usput, u Monitoru ima tekst o privatizaciji budžeta, još nije dostupan online, a zanimljiv je.
    Mada, Monitor je vazda bio dpsovsko udbaško smeće.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    7,417
    Thanks Thanks Received 
    4,793
    Thanked in
    2,454 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    Ovako, da razjasnimo detalje da bi narod znao, laž je da nije plaćena rata lizinga sve je uredno podmireno, do finansija nije, problem je u zaključivanju tendera dva puta produživan rok za dostavljanje ponuda a postupak vodi Uprava za katastar i državnu imovinu čiji je direktor Koča Djurišić funkcioner DF-a, pa ti vidi ko tu i zasto to odugovlači, mislim da je jasno...
    Drugo šume gore jer imamo bolesne pojedince piromane, a MUP dje Sekulović ima nadležnost nad avionima da su htjeli mogli su to da završe jer je osiguranje aviona bilo 120.000 eura a oni su imali budžet od 101 MILION eura. CEDIS vodi kadar demokrata, a CGES vodi kadar SNP.
    No eto Mickej kriv za sve.
    Ali kad vidim kako ga napadate sve mi je jasno koliko gori pod noge...

Ne znam da li se namješta njima, svakako ovakav tender ne može ni ispunit uslove u cg osim osmanagica i alijansa, ali ovdje je u pitanju operativni lizing koji je sklopljen jos u vrijeme dps-a. Za firme ili organe koji imaju veliki broj auta operativni lizing je ubjedljivo najbolje rješenje jer time eliminišeš troškove održavanja, registracije, guma, i svega ostalog a na kraju auta kad su izraubovana i za otpad vratiš prodavcu i uzmeš nova, i ne gubiš vrijeme na prodaje itd... operativni lizing je uvijek bolja opcija nego da kupiš auta, i sam radiš sve gore navedeno i ušteda je velika...
    Ti više nisi ni za DF no za Mickeya. Kakvi lupnzi. Ođe treba tabela za koga si danas
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Ti više nisi ni za DF no za Mickeya. Kakvi lupnzi. Ođe treba tabela za koga si danas
    Za df nisam bio to je laž, nadji post dje to kažem inače si lažov najveći na forum

Niti sam dio nikakve spajićeve grupacije, niti ću biti, samo realno govorim o činjenicama koje su neupitne, a koje vas vidim mnogo bole

Žestoka je vidim muka na dps i df zbog procenta koji ce uzet mickej i ekipa, pa stdm se popalili, al vam džabe.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

16. The Following User Says Thank You to lucke91 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    679
    Thanks Thanks Received 
    695
    Thanked in
    457 Posts

Ovo oko osiguranja je bila samo slučajno curenje.Ko zna dokle je išlo ovo šminkanje statistike
    Petar Ivanović level, bez zezanja.
    Last edited by Markys; 10-04-22 at 07:26.
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Opet se cita Monitor.
    Nista da su izdali i slizali se sa cetnicima, ko sto je bio generalni stav i ovdje na forumu 2018-20

Ne bih ja to nista diro

Thanks Thanks Given 
    1,082
    Thanks Thanks Received 
    1,451
    Thanked in
    725 Posts

Sta god ovdje napisali, vazi jedna ekonomska zakonitost, zemlja koja ne proizvodi ne moze imati stabilnu ekonomiju. Vidjeli smo kolika je zavisnost od turizma kada je nastupila pandemija, ostali realan sektor se svodi na male kompanije.
    Mislim da je dio paketa koji se odnosi na neoporezivi dio zarade pravi korak koji je trebalo uradili mnogo ranije ali je politika poreza nepovoljna, npr. povecanje poreza na dobit je destimulativno, iako populisticki veoma korisno i ugodno za uho ljudi koji rade u javnom sektoru i ne razmisljaju o rashodima.
    Cilj bi trebao biti da se visak novca gura u investiranje i novu proizvodnju, a imamo i daje guranje novca dominantno u javnu potrosnju, radi dobro poznatih razloga. Drzava nema kvalitetne projekte i kanale distribucije finansija privredi i visak para se onda trosi na MW, TM i slicno, prije nego se podrzi neki zaista rentabilan projekat.
    Npr. MKI je imao par press konferencija o stanju u drzavnim kompanijama u cilju popravljanja stanja, i sve lijepo napravljeni grafikoni, charts i sl., ali na pitanje zaposljavanja u energetskim kompanijama odgovor je bio da je to pitanje za njihov menadzment, sad jel to dobro ili lose to nije pitanje, kao i ovo sa knjiznim odobrenjem EPCG ka CEDISu, oni su bilo primili info i nisu za to i napisali su ali eto, Vlada neka odluci pa ako prodje onda nije do nas, iako nije dobro rjesenje ali svakako mi da ne zakocimo i sl.
    Ministar Spaic se vjerovatno dobro razumije u finansijska trzista i berzantske transakcije, radio je to covjek pa zato i prica o tome ali vjerovatno nema iskustva o realnoj ekonomiji jer to nikada nije radio.
    Realna ekonomija su nase firme, male, srednje i velike, i veliki broj njih koji opstaje svakog dana na trzistu a ljudi u foteljama skoro i da ne razmisljaju o njima kada donose pravila igre.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    7,417
    Thanks Thanks Received 
    4,793
    Thanked in
    2,454 Posts

Default Načisto / Reflektor - teme, gosti... [reakcije]

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Opet se cita Monitor.
    Nista da su izdali i slizali se sa cetnicima, ko sto je bio generalni stav i ovdje na forumu 2018-20

Ne bih ja to nista diro
    Ada znali smo svi da Monitor radi za Mila samo se prikrivao.
    I Vijesti naravno. Prva i Druga familija se tale. Medo sve u pravu.
    Kad vidjeh Mickeya kod Petra i Željkovu kolumnu đe Dritanu daje najmanje žuti karton, mensečini da “medijski-finansijski koncern” ima novog favorita

Last edited by Gagarin; 10-04-22 at 09:06.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    7,417
    Thanks Thanks Received 
    4,793
    Thanked in
    2,454 Posts

Quote Originally Posted by Markys View Post
    Ovo oko osiguranja je bila samo slučajno curenje.Ko zna dokle je išlo ovo šminkanje statistike
    Petar Ivanović level, bez zezanja.
    Čuo sam da policajci imaju neko dodatno osiguranje što im plaća država u odnosu ma ostale službenike i da im nije uplaćivano u 2022.
    No, da se nadamo da nikome neće trebati…
    “Neće valjda” je čuvena finansijska strategija.

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    177
    Thanked in
    133 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post

Na dps sam i mislio kad sam rekao namjestanje, naravno da je to slucaj jer je preglupo to uraditi za ozbiljnu instituciju kao sto je mup, pa ne radi se o sitnoj privatnoj firmi ili tako nesto...nego mup dovedes do toga da zavisi od osmanagica i da se njima moraju davati te silne pare...kad je dosla nova vlast, naravno da je trebala da razmisli sta i kako jer ne mogu slijepo placatin sve sto su im prosli nametnuli. Mozda je u ovom trenutku najbolja opcija nastaviti sa tom rent a car metodom, necu da ulazim u te racunice ali je situacija da Osmanagic diktira cijenu i makar i na momente paralizuje bezbjednosni sektor.

Inace sam vidio objavu Boskovica na tviteru vezano za one cifre...lagano covjek 2x racuna one sa minimalnom zaradom, sramota da neko nije provjerio tu objavu, kako nema neko u dps ko bi gledao te ‘greske’ ovih sto ih reklamiraju...ovako sticemo utisak da Boskovic ne umije da sabira a kritikuje ministra finansija.

Thanks Thanks Given 
    1,245
    Thanks Thanks Received 
    694
    Thanked in
    547 Posts

Quote Originally Posted by nickname View Post
    Milojko je doveo prvog covjeka Ethera, DPS za 30 godina najvise sto je dobacio je bila Pamela Andersona.
    u glavama podrzavaoca lika i djela te partije: Milojko <<< DPS
    Jes i IsakavAdižesa

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Ada znali smo svi da Monitor radi za Mila samo se prikrivao.
    I Vijesti naravno. Prva i Druga familija se tale. Medo sve u pravu.
    Kad vidjeh Mickeya kod Petra i Željkovu kolumnu đe Dritanu daje najmanje žuti karton, mensečini da “medijski-finansijski koncern” ima novog favorita

To se kolegama koji duvaju i lupaju u DPS tambure obrati.
    Kad sam ja kacio tekstove Monitora, svima vam je bila prica o propasti monitora, lizanju sa Vucicem i igranjem kola sa cetnicima.
    Meni je samo simpaticno kad su prestali da igraju to kolo i lizu vucica
    U januaru ili danas.
    Retoricko pitanje

Ne bih ja to nista diro

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

I da je prica malo naivna.
    Izjavio je da ovo moze odmah da se uradi. Prica je itekako naivna. Ali ponavljam, Spajic sve ovo zna. Nije on glup nego je populista.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    7,417
    Thanks Thanks Received 
    4,793
    Thanked in
    2,454 Posts

To se kolegama koji duvaju i lupaju u DPS tambure obrati.
    Kad sam ja kacio tekstove Monitora, svima vam je bila prica o propasti monitora, lizanju sa Vucicem i igranjem kola sa cetnicima.
    Meni je samo simpaticno kad su prestali da igraju to kolo i lizu vucica
    U januaru ili danas.
    Retoricko pitanje

Ne bih ja to nista diro
    Kad pročitam tvoje postove prva mi je asocijacija neselektivnost .
    Ako možeš pronađi nešto što sam pisao protiv Monitora.
    Pošto vidim neko VAM...
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Kad pročitam tvoje postove prva mi je asocijacija neselektivnost .
    Ako možeš pronađi nešto što sam pisao protiv Monitora.
    Pošto vidim neko VAM...
    Dje sam tvrdio da sam neselektivan. Otvoreno sam protiv politicke opcije koju ti promovises ovdje i bas nemam poroblem sa tim.
    I da, ti si pronasao prosvjetiteljsku ulogu forumasa tek kad je DPS izgubio.
    Isto kao sto su pojedini pronasli Twitter..posebno oni koje politika ne zanima.
    A s obzirom da vecina koja sa tobom dijeli boskoviceve poglede na politiku je to o Monitoru pisalo, za pretpoataviti je da si ti na istom zadatku

Ne bih ja to nista diro

28. The Following User Says Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,417
    Thanks Thanks Received 
    4,793
    Thanked in
    2,454 Posts

Dje sam tvrdio da sam neselektivan. Otvoreno sam protiv politicke opcije koju ti promovises ovdje i bas nemam poroblem sa tim.
    I da, ti si pronasao prosvjetiteljsku ulogu forumasa tek kad je DPS izgubio.
    Isto kao sto su pojedini pronasli Twitter..posebno oni koje politika ne zanima.
    A s obzirom da vecina koja sa tobom dijeli boskoviceve poglede na politiku je to o Monitoru pisalo, za pretpoataviti je da si ti na istom zadatku

Ne bih ja to nista diro
    Počeo si online da čitaš misli ljudima.
    Ja mislio da si samo ekpsert za tendere, krivično pravo, geostrategiju, ratne mašine, javne finansije. Kad ti evo znaš i psihologiju i to na daljinu. Mašala...
    Kako ti ide kardiohirurgija?
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Počeo si online da čitaš misli ljudima.
    Ja mislio da si samo ekpsert za tendere, krivično pravo, geostrategiju, ratne mašine, javne finansije. Kad ti evo znaš i psihologiju i to na daljinu. Mašala...
    Kako ti ide kardiohirurgija?
    Sto, da ti srce ne preskace ovih godinu dana? Posebno ovo zadnje vrijeme dje nikako da se DPS vrati na celo drzave.
    Vidji sa Bijelim orlom da ti to pogleda

Ne bih ja to nista diro

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,742
    Thanked in
    1,573 Posts

Koliko je ovaj covjek pomenuo blaza jovanica i bijelog orla u ove pola godine, ovo je cudo

f6

Page 156 of 227 FirstFirst ... 56106146152153154155156157158159160166206 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)