Kad bi bilo volje za to,sa smanjenjem akciza na gorivo to bi se moglo desiti za manje od 2 nedelje,ali političari![]()
Moguće da se želi ovo do kraja sezone izgurat sa ovim cijenama,pa tamo od jeseni da se spuštaju polako,naravno ako se ovaj rat zavrsi uskoro...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Benzin na +3-4 centa, dizel +5 centi od srijede
Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
Ne osjetimo mi to. Guzva kao da je 0.10c.
ja pokusavam da ukapiram logiku formiranja cijena.... ali mi sad vise ne ide....
ono kad je najvece poskuplenje bilo, cijena za barel je izasla bila na oko 130$ ??? sad se vec mjesec dana vrti u rasponu izmedju 90-110$..... i opet cijene idu gore?
Zato što je može biti da je odnos dolara i eura drugačiji. Ako dolar poraste to znači bukvalno da ti treba više eura za istu količinu prije porasta dolara. I to se gleda...
Sent from my SM-A305F using Tapatalk
Špijuniro golubiro
ima naravno....ali kolika bi trebala da bude razlika u kursu dolara da bi ti cijena otisla gore na 30$ nizu cijenu barela...
bice divlja transport opet...
Mislim da ovo poskupljenje najavljeno za sljedecu nedelju nema smisla.
Prema tome, šta da ti kažem?
Cijene goriva se kreitraju na osnovu uredbe vlade svakih 15 dana. Cijene zavise od kretanja cijena naftnih derivata na Londonskoj berzi (ne sirove nafte) i odnosa eur/usd. Ako prosjecna vrijednost eur/usd ili derivata na berzi padne ili skoci za najmanje 5% tada se vrsi novi obracun po formuli i cijena goriva pada ili skace za odredjenu vrijednost. Podaci sa berze se ne mogu naci kao slobodne, morate se pretplatiti na njih i nije jeftino.
Post od kolege Derivati iz novembra 2016.
2400km, od toga 2000 na autu putu... brzine 130-150km/h uglavnom, prosjek sa lagunom 7.8L
4momka a niko manje od 95kila i 4 kofera..
cini mi se da mi je 159tka u slicnim uslovima trosila oko 2l manje...
to je 50l razlike a u eurima jos visepo starim cijenama to bi bio pun rezerva goriva
u sloveniji 20c jeftiniji dizel no kod nas..sto ce kukavci, los im standard
nisam.... bio je drug koji je isao sa nama...
imao je mjesto na startno ciljnom pravcu...i toliko je bio odusvljen posle petka da me zvao da mu nadjem kartu za Inter Roma da ide samnom u subotu....
inace skupo je i platio kartu...500+€... previse mi je to bilo trenutno dati za kartu...
rado bih ove godine posao u budimpestu.... mislim da se za moncu nema sto probati....
Kako 500 eura karta? Jesu li pri sebi?
Prema tome, šta da ti kažem?
to je kupio.... i to je jedva nasao....
e sad...on nema iskustva sa kupovinom, a znam momka koji 20g ide u Budimpestu...i samo je prvi put kupio zvanicno karte....a posle sve kod tapkarosa...
poznanik jedan je isao 3-4 puta, svaki put je usao preko ograde
ja sam bio sa ekipiom koja je isla na utakmicu...a nisam mogao da se organizujem da idem u Imolu jer sam morao da budem u PG u nedelju vece.... inace da nisam zutio, sigurno bih se tuda vratio...pa makar pored staze biocisto da se osjeti atmosfera...ali kako se zavrsila, sad mi nije krivo
![]()
U bratsku Madjarsku super95 i dizel 1.3eura...
Sad ce dritan i milo to spustit na euro.
Oce li ova nova vlada uskoro smanjit ove akcize,da se spusti ova cijena goriva
Berlin..danas.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks