Čuš bio, igrao Call of Duty burazere. Kasapnica da ti kazem ja.
Salim se malo. Ne moras ici u rat da bi znao da ti procenti koje si naveo gore nisu ni izbliza ok. Dovoljno je poznavati i nasu i svjetsku istoriju i da shvatis da je rat stanje svijesti prvenstveno pa tek onda sve ostalo. Holokaust, Ruanda, atomske bombe, japanci sa kinezima, ameri i indijanci, Jasenovac, ISIL, Srebrenica, Britanci u Indiji… da ne pominjem dalje u proslost gdje vojska prodje uveta nema da ostane. Tesko da je 0.01% zivotinja, a da ostali levitiraju 25 cm iznad zemlje i vicu ommmm. Tako ce bit i u Ukrajini ako rat bude potrajao. Uostalom nazvati covjeka zivotinjom je uvreda za zivotinje koje ubijaju samo zbog hrane i kad su u opasnosti, a mi… zla nam pamet.
Sent from my iPhone using Tapatalk
γνῶθι σαὐτόν
Slazem se u potpunosti ali isto tako znam iz licnog iskustva da ono najgore u velikom broju slucajeva ispolje samo oni koji imaju debele predispozicije za to, oni koji bi se isto tako ponasali da za isto ponasanje ne moraju da odgovaraju pred zakonom. E sad to sto u danasnje vrijeme u ratove upravo takva *amad i ide (dovoljno je pogledati naovdne "dobrovoljce" na obje strane UKR/RU i shvatiti o cemu pricam) je vec nesto sto kvari bilanse.
Dnevni izvještaj ruske vojske...
https://t.me/mod_russia_en/557
Interesantan dio:
Znači azovci komadanti kad su krenuli da bježe oboreni američkim stingerima koji su oduzeti od ukrajinaca, how the table turns...❗️On the morning of March 31, the Kiev regime attempted to evacuate the command staff of the Ukrainian nationalist Azov regiment from Mariupol by 2 Mi-8 helicopters.
▫️1st Ukrainian Mi-8 helicopter was shot down by a crew of portable anti-aircraft missile system of the People's Militia of the Donetsk Republic, using a trophy US Stinger system, and crashed near Rybatskoe.
▫️2nd Ukrainian Mi-8 - damaged by a missile hit, dodged towards the sea, but crashed 20 kilometres off the coast.
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
mislim da je ovo za stingere fejk vijest, jer je jako mala vjerovatnoća da nisu tu imali neku svoju PVO pa da su morali da koriste nešto što dosta njih ni ne zna kako se pravilno koristi, takođe procedure su takve da se zarobljeno oružje koristi samo u krajnjem slučaju
She is only here to annoy herself!
https://twitter.com/yarotrof/status/...2F2352048.aspx
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Stvarno ne bi bilo loše za temu, da tviteraši iznad ili ispod linka napišu o kakvoj vijesti je riječ. Ili bar neki komentar ili ličnu impresiju.
Neće vam ruka otpasti.
Last edited by Massaro; 31-03-22 at 19:37.
Na temu sa jedne strane imamo ljude koji navijaju da se prekine rat, da se okupacija obustavi, da neduzni Ukrajinci vise ne stradaju, da im se domovi ne spaljuju, i sa druge strane imamo one koji navijaju za Putina ma sta on odlucio da uradi.
Last edited by avet; 31-03-22 at 19:45.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Ти си са ове банде која навија за Украјину и прави се да јој је стало а у суштини само навија против Русије а за украјинце јој се ебе.
А имамо и страну којој се ебе и за путина и зеленског самонда се што прије заврши јер ће дебело да утиче на нас. Па оће ли се завршит предајом Зеленског или повлачењем Путина исти к.
Очекујем да се outline јави с причом и четницима и како се види ко би први побјегао да цг неко напане. То је његов максимални домет![]()
Ja imam prijatelje Ukrajince koji su iz Amerike posli da ratuju protiv okupatora. Njima sam sam dao novcanu donaciju prije nego sto su posli a i donirao ovdje (slobodno sibni i ti neku sumu):
https://www.gofundme.com/f/ukraine-humanitarian-fund
Ima i dvije familije kucnih prijatelja iz Jekaterinburga s kojima se gledam bar 3 puta sedmicno. Protiv Rusije i Rusa ne mogu da imam nista bez protiv njihovog korumpiranog rukovodstva.
A ti ces nastavit ...., a sjutra ces traziti kako prebacit kcerku i sinovca da studira ili radi u Njujork umjesto u Moskvi. Vec vidjeno toliko puta od takozvanih ljubitelja Rusije u CG.
Last edited by hercules; 31-03-22 at 22:52. Reason: bez vrijeđanja
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Upravo tako.Ovdje moderator ili ko vec brise svaku kritiku na račun ovih "stručnjaka" za Ukrajinski rat pri tom ne vodeći racuna da postoji i ova treća strana koji pravilno identifikujes.
Ja svako jutro kad se budim, trazim vijest da je Putin otrovan ili pak Zelenski uhapšen, otet,ubijen. Al nema je jos. Samo da se ovo završava.
Rusi su srušili neki helikopter u Marijupolju, u kojem su bili navodno i visoki oficiri bataljona Azov. 15 mrtvih, 2 zarobljena. Taj grad izgleda kao iz neke moderne Apokalipse sad. Bog nek im je u pomoć svima.
Ово је други украјински хеликоптер Ми8, који су по сопственим тврдњама, Руси срушили задњих дана око Мариопоља.За овај посљедњи постоје материјални докази у виду фотографија.
На фотографијама се виде лешеви украјинских војника, од којих дио има завоје, па се може закључити да су рањеници, и да је хеликоптер оборен у повратку.
Прочитах на руским телеграм групама да је овај хеликоптер био дио групе од четири Ми8 и једног Ми24, па се постављају питања гдје су остали, одакле су дошли, гдје су се вратили и колико су ранијих тура направили.
Команданти Азова још увјек твитују и јутјубују из Мариопоља.
Украјинци су изгледа заузели аутопут М06, и потискију руске снаге сјеверно, а опрезно се кренуло ка Бучи и Гостомељу.На источном прилазу Кијеву Руси су потиснути и полако се ослобађају села и мања мјеста, као да нема значајнијег отпора.
Послије прошлонедјељног руског наваљивања на Чернигов, украјинске трупе деблокирају град и ослобађају села јужно од града.
У Харкову осим ракетирања града, нема покушаја контраофанзиве руских снага након што су задњих дана одбачени са сјеверних и источних прилаза граду.
На истоку чврсто и крваво.У Мариопољу још увјек љуте борбе.
Јужно од Запорожја Украјинци су покренули продор ка југу, али мислим да то неће утицати на резултат борбе у Мариопољу.Паралелно са овим правцем, имамо дјеловање на правцу од Кривог Рига према Каховци.
Руси за сад без офназива или контраофанзива.Моја је процјена да се регрупишу и припремају за коначни обрачун у Донбасу.
Last edited by BAR; 31-03-22 at 20:38.
Црногорце је одржало црногорско срце.
donekle se to poklapa sa pričom Rusa od prije neki dan? manje vojske oko Kijeva i okoline i konačni napad na Donbas?
Moguće da su neki helikopteri i prošli nazad (navodno krenuli iz s teritorije Dnjepra), ili su služili kao decoy. To su tolika prostrqnstva da je nemoguće sve pokriti. A možda je neko pomislio da tolika eskadrila sigurno pripada rusima, pa je nisu dirali. Ko će računat da UKR smiju tako smjelo da pošalju 5 helikoptera u grad pod full opsadom.
Ne znam koliko je istina da ga je skinuo Stinger. Ali ko zna gdje će dobar dio doniranog oružja da završi na kraju. Neki novi Gods of War sigurno trljaju ruke.
The US Pentagon said today that it was not clear if Russia’s convoy of military vehicles to Kyiv exists after failing to complete its mission.
The Pentagon said on Thursday it was not clear that Russia’s convoy of military vehicles to Kyiv, which once stretched some 40 miles, even exists anymore after failing to accomplish its mission.
“I don’t even know if it still exists at this point … They never really accomplished their mission,” said Pentagon spokesperson John Kirby.
Povlačenje iz okoline Kijeva bio bi veliki poraz ruske vojske. Još ako puknu u Donbasu, onda mogu slobodno da stave ključ na bravu.
https://www.google.com/amp/s/finance...101722366.html
Sent from my SHARK PRS-H0 using Tapatalk
ДНР И ЛНР су пред почетак борбених дејстава извршиле мобилизацију и увеле у борбу велики број грађана под својом контролом, што милом што силом.
Какве услове им је обезбиједила руска држава и влада побуњених региона погледајте на овом снимку:
Иначе интересантно је да су јединице украјинске војске претходних дана заробљавале војнике ДНР-а чак у околини Сумија.
Изгледа да су Руси напустили Гостомељ.Снимак од данас:
Такође појавиле су се приче, мада још нема званичне потврде, да су руске војне власти управљање бившом нуклеарном електраном у Чернобиљу вратиле под контролу цивилних власти украјине.Чак се појавио и записник о томе.
Био бих јако, јако опрезан у проглашавању побједе над руском војском у овом правцу, али већ мирише на то.
@BAR ovo ti trebalo da je to u vezi Černobilja
https://twitter.com/yarotrof/status/...GGovHGVCV2rWvw
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks