Uviđajem je utvrđeno da je vlasnik ugradio neispravnu plinsku instalaciju i nije prošao obavezni sigurnosni pregled.
Ovoga ima i kod nas,znam za slucaj dje je dobijen atest a da auto nije gledalo kontrole
Pogotovo kad plin ugradjuju tipovi poput Nikole Djoljevica koji nemaju ni registrovanu firmu
Last edited by Randy Orton; 31-03-22 at 11:20.
kako ti je firma pogotovo odje garant icega,svega ti?
Kad odletis u vazduh sve ti je dzabe
jasno,ali nisi mi odgovorio,kako je registracija firme garant da se upravo to nece desit'?
Zato postoji uredjena država, ona izdaje licence firmama.
Firme angažuju stručno osoblje i utemeljuju procedure.
Kod nas se svakih 5 godina vrši atest plinske boce (ona od godina može da korodira i popusti). Mislim da je zakonski maksimum do 20 ili 30 godina stara plinska boca da se može atestirati za automobil.
Takodje se godišnje vrši provjera da li negdje curi/isparava plinska instalacija.
Tek tad firme izdaju ateste vlasnicima vozila. Nikome nije interes da izgubi licencu i/ili ide u zatvor jer je OVJERIO I POTPISAO.
Dakle, firma neće magično spriječiti eksploziju i curenje,
ali će se u mnogome UMANJITI VJEROVATNOĆA, jer ljudi s nezadovoljavajućom opremom - ne mogu registrovati vozilo.
tako je
firma mora biti garant uradjenoga
i firma mora biti garant barem da ih tuzis za stetu ako preteknes
a kod nas u oglase "prodajem plinsku bou sa instalacijom za pasata IV, atestiran"
i brige te - ugradi ti neki Slavenko to i vozi
Ali bez stresa radnik.
Vjerovatno se puca svuda oko njega
Poslato sa kornjo komunikatora Z Fold 3
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Punjenje ispod haube je strogo zabranjeno. A boca je vjerovatno pukla zato sto bila rdjava, loseg kvaliteta ili nepropisno montirana.
Prema tome, šta da ti kažem?
oćeš stvarno da kažeš da smo uređena država i da išta od toga važi ođe?drug,jel vidiš ti šta se i u kakvim stanjima vozi ođe,cijela zemlja prolazi tehnički na štelu,i priča ođe da treba da se vjeruje firmi samo eto jer je kao tobož firma?
a tek ovo za tužbu je smjehotres...
Pa dobro nismo skroz uredjeni ali je situacija daleko bolja nego sto je bila unazad nekoliko godina .
Istina jeste da ima divljih tehnickih centara ali ih ne sve manje , kazne su sve vece tako da sve se manje ljudima isplati time baviti .
Sto se tice plina , kad se radi atest provjeri se sistem , boca mora svake 5 godina da se skida i nosi na atest inace, atest ne mozes dobiti . Vjerovatno se provuce po neko , ali definitivno nije ni primac onome sto je bilo ranije .
E sad moramo tu malo i mi sami da pomognemo . Svako ko ima i malo svijesti drzace auto ispravnim prvo zbog sebe , pa zbog drugog .
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Slazem se sa ovim sto si napisao. I nije mi jasno ko normalan moze da pokusa da se provuce na atest plinskog sistema u autu...nevjerovatni smo ljudi
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Meni na sledecu registraciju dodje da moram raditi atest boce , to su me upozorili iz Intre sad kad sam registrovao . Do sad nisam radio atest boce pa ne znam koja je procedura.
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Kad su sledeće cijene goriva? Kakvo je stanje? Šta će biti oce li ići dizel gore a benzin dolje?
Sent from my SM-A305F using Tapatalk
Špijuniro golubiro
Po sadašnjim cijenama - 1cent.
Ali to se može promijeniti u idućih par dana.
Poslato sa kornjo komunikatora Z Fold 3
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Sve ide gore a mi dolje![]()
Bili smo vala i na dnu s pocetka devedesetih. Nema nama iz ove tegle kisjelog kupusa nazalost
Bmb 95 98 -1c
Dizel -3c
Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks