Jos niste nista naucili. Ovo je 1/1 Republika Srpska od drzave. DF i u Beranama daje svog gradonacelnika.
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
U Ulcinj ce najvise biti razocaran DPS
DUA i Forca.
Za ovo gore sam poprilicno siguran,
za sjever tipujem na DF
Jos niste nista naucili. Ovo je 1/1 Republika Srpska od drzave. DF i u Beranama daje svog gradonacelnika.
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Tripi, kad su odje spomenuli apstinente, mislili su na politicke apstinente.
Ne moras se mnogo zadrzavat, siguran si i nastavi da pises na tvojoj temi.
![]()
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Berane, Mojkovac, Niksic, Budva...
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Ne znam kakvi su to srbi koji su 30 godina glasali za mila i dps. Pitam se od koga su se krili, i zasto su toliko dugo trpili ako im vec zivot nije bio ugrozen.
Ako si ti lucke jedan od njih, pricaj nam o tome…
Pominjao sam otvorene liste negdje prije (mislim da je baš prepiska bila sa vama) i jedino realno što možemo očekivati u skorijoj budućnosti su tzv. poluotvorene liste (kao u Hrvatskoj). Mnogi su razlozi zašto je to tako, a niti jedan nije lijep.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Volio bih da se tako nesto desi kod nas ali plasim se da taj film necemo gledat skorije.
Mala izlaznost do 18:00
Moze li neko da mi kaze sta se moze smatrati iznenadjenjem veceras?
Nisam ja iz te priče, mada ja sam i nebitan u tome, ali tu smo dje smo... i da smo srećni što desničarske srpske partije nemaju više nego što imaju jer bi to tek katastrofa bila.
A glasali dps zbog pritisaka, straha, obecanja, ucjena itd a dostina je kući ostajala..
55% na popis 2011te reklo da govori srpski jezik u vrijeme najvećih pritisaka i šikaniranja dps, a realno je da je ta cifra i veća... to ti je dobar pokazatelj i za naciju...
Mada narod sve više ni ne zanimaju ta pitanja nacije, gledaju ekonomiju svog života, i bolje što je tako...
Samo ti...
U mome srcu si...
Zvezdo ljubavi!
Samo ti...
U mome srcu si...
Zvezdo ljubavi!
Nisu svi koji su glasali za zajednicu Srbi a to sto je medijski i svaki drugi pritisak na Crnu Goru tolikih razmjera i da ce to uticati na pojedince vjerovatno ce imati i svog odredjenog rezultata.
Ono sto je svima jasno je da je avgustovski "sporazum" bio jedan od vecih prevara u CG dje su Dritana preveslali i izdali oni sto ga sad optuzuju za "izdaju" iz svojih nacilonalistickih interesa to je svima jasno. Bukvalno ce izbori u Podgorici biti referendum da li se zeli stati na put podjelama ili nastaviti sa ovom kleronacionalistickom ujdurmom.
Kaza covjek koji je u to doba bio ponosni aktivista DPS koji po sopstvenim rijecima nije imao nikakve koristi od DPS a sad pseudo aktivista DF koji eto ne voli ali kad se mora, nije tesko...Pakao.
Last edited by Rodion Romanovich; 27-03-22 at 18:36.
Samo ti...
U mome srcu si...
Zvezdo ljubavi!
Na ovom forumu zadnjih godina se moze vidjeti princip "rada" a to je zatrpavanje besmislicama, neistinama i uvredama i gotovo organizovanim bulingom sa uvredama, optuzujuci sve i svakog da je bot, placenik i sendvicar dok nisu razjurili svakog koje i pokusao ista smisleno reci pa tako na twiteru imamo sve bivse forumase kojima ne pada na pamet se ovdje gadjati blatom jer tamo imaju jednostavan blok i dovidjenja. Sad uzmite samo siru sliki i ukupan internet i medijski prostor koji su pokrili a crkva im daje pohvalnice za "kreativni" doprinos.
Probaću što kraće. Na nekoj izbornoj listi ima 80 imena i prezimena. Šta je tzv. poluotvorena lista? Glasaš za listu, a možeš (ne moraš) i za neko ime i prezime sa liste (može i više imena, recimo četri imena može zaokružiti jedan glasač). Na osnovu mandata koje je dobila ta lista (takođe Dont) dijele se mandati tako da pola mandata uzimaju oni koji su po redosljedu na listi, a pola oni za koje su građani glasali sa te liste. Da bi se ime i prezime našlo na listi poslanika potrebno je minimum 15% glasova od glasova koje je ta lista dobila. Ako je recimo ta lista osvojila 4 poslanička mandata, a 4 imena sa liste su dobila preko 15% (dakle, ta četri imena imaju minimum 60% podrške glasača te liste) podrške glasača onda su dvoje sa najvećim brojem glasova poslanici bez obzira na kojoj se poziciji na listi nalaze, a druga dvojica po redosljedu na listi. Malo konfuzno? Vjerovatno, ali mojim rečima opisano, ovi procenti (15%) su u Hrvatskoj, kod nas mogu i drugi (svaka država ima svoj sistem). Poluotvorene liste omogućavaju glasaču da glasa samo za listu, a ne mora da se ,,zamara" sa time ko je na tim listama, a opet omogućava da neko ko nije cijenjen u partijskoj hierarhiji dobije šansu ako se svidi građanima.
Edit: građanin može glasati za jednu listu, a za pojedinačne poslanike sa neke druge liste.
Last edited by wulfy; 27-03-22 at 19:01.
Uh komplikovano.
Ja jesam za totalno otvorene liste, ali računam da je starim ili neinformisanim ljudima to smor.
Po meni bi najbolje bilo dati da se glasa lista i uz to ako želiš možeš sa te liste ili bilo koje druge da zaokružiš npr do 5 ljudi.
Onda se mandati dijele po tome koliko je koja lista dobila glasova, a unutar liste se napravi rang lista od 80 ljudi koliko je ko pojedinačno dobio glasova, i ti mandati liste se dijele tim ljudima sa rang liste redom.
Ako me razumiješ jer ga zapetljah![]()
Samo ti...
U mome srcu si...
Zvezdo ljubavi!
Posto nista pratio nijesam, sta mi, vjeciti opozicionari, zelimo nocas, ciju pobjedu, jesu li Milatovic i Spajic u opticaju za glas dje?
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Tu es mon héro!
Najveće iznenađenje će svakako biti loša izlaznost. Mislim da je to malo ko očekivao, s obzirom na to da je politika tema broj 1 u državi. Bilo bi jako korisno istražiti razloge za apstinenciju, iako je pretpostavka da je kvalitet ponude dominantan razlog.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Mislim da je politika br 1 tema vrlo malom broju ljudi u ovoj nesrecnoj drzavi, dje ljudi imaju bezbroj drugih manjih i vecih problema... Po forumu bi se reklo, ali znamo odavno da su forum vs stvarnost suprotne strane
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Tu es mon héro!
Potpuno otvorene liste podrazumijeva da nema glasanja za listu, već samo za imena i prezimena sa lista. Recimo za izbore ima 10 listi, a 81 poslanik u parlamentu, dakle glasa se 810 imena i prezimena. Taj sistem potpuno otvorenih listi imaju skandinavske zemlje. U prelaznom periodu (dobro je ako i dođemo do toga) mislim da treba ostati opcija da se glasa za listu (zapravo jedina mogućnost da se dođe do 2/3 koliko je potrebno za izmjenu izbornog zakona).
Nego, jesu zatvorena sva biračka mjesta?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks