Ja ću ti reć što čine.
1). Drže klimu na >24C
2). Bojler od kamenca nisu čistili vjerovatno nikad, pa stalno radi i slabo grije.
3). Mašine za sude, veš i sušenje se pale tokom dana stalno.
4). Protočni bojler u kuhinje, ili iz kupatila koji je salno upsljen pa paljenje tople vode ga odmah aktivira jer se potroši litar dva dok dođe topla u kuhinju.
5). Radijator ako ih imaju su podešeni na max biće
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
51e racun za februar jednosoban stan , inverter klima 2/3 skupa, 1/3 jeftina
Definitivno nam slijede restrikcije ako ispadnu Pljevlja,tako da....
Kakvi smo...taman bi nam ova Zaporozanka legla najbolje,pod uslovom da ne unishti nishta od prirode.
...
Ljeti je onda OK da imaš đecu, pališ bojler kada hoćeš i kuvaš se od vrućine?
Poslato sa kornjo komunikatora Z Fold 3
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
E nije čudo narodu što nekakve šokere čujem dA koriste i ostala srestva. i ja bi da znam i umijem
Kod mene januar 103, februar 126, kako nemam pojma em kraci mjesec em topliji em nismo bili doma 2 dana.
Na racun za struju pise da mi je sve u visu tarifu, niza tarifa mi je na 0 na zadnjih 3 racuna koji su mi ostali kuci. Zvah epcg ne mogu nikog dobiti, zvah neki drugi broj koji sam im nasao na sajtu, ovaj veli ja ti nista ne znam o tome moras poci do poslovnice, to bijase petak, ova 2 dana nisam stigao, moram poci da provjerim.
Moze li biti i kako da placam samo visu tarifu? Kako je to moguce? Nista mi nije jasno zaisto.Moji se u drugu kucu griju na drva, sve ostalo naravno na struju i dolazi im 30-40 eura i odprilike je 50/50 niza i visa tarifa, kod mene je to 0/100 xD
Ne može biti niža 0 nikako jer preko noći radi makar frižider i on bi povukao par eura.
Uloži žalbu obavezno.
Fino ja pitah koliko VT a koliko NT
Pribiljezicu te.
Što reče @Apolo 99% je do brojila(ne prebača ti sa VT na NT).Postoji više opcija za to ali svaka je do njih i obavezno pisanu žalbu:
-neispravno brojilo
-ne očitavaju daljinski pa kad dođe inkasant vidi ukupnu potrošnju i to preda sve kao VT
U svakom slučaju dužni su da ti te račune isprave i refundiraju.Za takve slučajeve imaju neki njihov odnos VT:NT pa nek ti naknadno obračunaju i umanje račune.
E sad,šlag na torti: Ako ti je "neko" šokirao brojilo i ono zakočilo,pa je potrošnja 0KWh onda oni obračunavaju potrošnju istu kao u tom mjesecu prošle godine.
U svakom slučaju,prijavi.Dok izzy ne zaplače EPCG ne vadi sisu![]()
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Hvala svima na odgovorima, bio sam danas u EPCG rekose mi to moras do Cedisa sa njima da vidis, ja tamo neki ljubazan covjek bijase (sto me cudi jelte) kaze to brojilo je staro pogrijesili ste kad ste ga ubacivali mjeri sve u visu tarifu, morate da uradite zahtjev u EPCG da vam promijene brojilo, sumnjam da ce vam refundirati ali probajte da ulozite zalbu, uglavnom nije problem da se zmajeni brojilo i ne ceka se dugo da vam to odrade...
Uglavnom u EPCG kad sam bio pitam kako to da brojilo racuna samo visu tarifu, on kaze pa ne znam to je neka greska itd, pa rekoh da mi mjeri sve u nizu vi bi ste ispravili tu gresku, a ovako ja moram...
Nasa posla...
Je li ti to onaj stari sat,sa tockom sto se okrece(indukciono brojilo) ? Ako jeste mozda da ga ostavish i stavish jedan magnet od bas zvucnika(onaj najvechi iz zvucne kutije) uz njega:-)))
Nemoj mi vjerovat ali znam slučajeve đe je brojilo registrovalo sve u NT i onda EPCG to ne priznaje nego ti obračunava nekim njihovim proračunom(npr 70% VT 30% NT),ali to je nekad bilo sa starim brojilima.Sad,kolko znam,brzo zamijene ova nova brojila,jer,valjda,podizvođač to naplaćuje 700€
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Kažeš čovjeku da uloži žalbu, a on ode da proćakula sa zaposlenima...
Nema zemlje na svijet dje se vise odrzavanja mreze i sistema radi nego u CG a opet se sve raspada i redovno imamo nestanke struje kao da smo u Zimbabve.
Ovih dana i ne provodim toliko vremena doma jer je prelijepo vrijeme ali juce tokom rucka je stuja nestala 2 puta a evo danas za isto vrijeme je jedno 10 puta odlazila i dolazila sto je "idealno" za sve aparate po kuci...
Kontam da je nestajala jos mnogo vise puta dok nisam bio doma.
Nikakvih najavljenih radova niti nestanka struje za konkretan dio grada nije najavljen.
P.S. Znam da je tema o racunima ali da ne davim po off temama poput "izrazite misli" ili "sta vas nervira" jer je konkretno vezano za raspali EPCG + CEDIS + CGEIS, 3 kancera u jednom.
Poslato preko goluba pismonoše
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Uvijek se oduševim informacijom u kojoj nas obavještavaju koliko iznosi prosječan račun za struju.
Interesuje me samo moj račun, šta mi znači prosjek![]()
Nema jos racuna![]()
Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
A ja vidim aktuelnu temu pa pomislim da su krenuli racuni i kucam i saznam da ih jos nema.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks