Pitaj djecu i ostale civile po Siriji, Libiji, Afganistanu, Iraku u oar navrata, Vijetnam, a možeš i dostinu iz bivše SCG koliko je "meka" USA i NATO čizma sa kasetnim bombama, napalmom, "osiromašenim" uranijunom itd, sve sredstva zabranjena Ženevskom konvencijom.
Ali boli te tuki, ti tamo u USA imaš platu par 'iljada $ upravo zasnovanu na stradanju civila po bijelom svijetu, što bi se ti puno stresirao oko toga kad je tebi top.
Inače, živiš u zabludi ako misliš da se djeca već ne šalju u Moskvu, Pejing itd, makar na školovanje, nije USA cijela planeta, iako Holivud možda tako kaže.
Inače, kakva je to potreba da se sagovorniku inputira nešto što nije reka, pogotovo to da su pobrijani demokratski nastrojeni.
Inače, Homeini je mrtav ima više od 30 godina, na starom si nekom softwareu, moraš se updateovat
Last edited by technus; 15-03-22 at 17:19.
Forever young, i want to be forever young
posljedice hazarderske spoljne politike trumpa. Usrao im se u poziciju u svijetu sa svojom politikom.
Mada dolar je i dalje prejak pogotovo od pocetka ovog rata. Ne stoji ti ova prica da je prevazidjen.
Vidjecemo se sto ce se desavati, kinezi su dobro uleceli na bliski istok sa investicijama u sve moguce sektore
Podgorica Podgoricanima!
Nine prevaziđen, naravno, nijedan političko-ekonomski tektonski pokret se ne dešava preko noći, ali svakako uočljivo je da polako gubi svoju moć, primarno time što se u sve više segmenata svjetske trgovine izbaca kao primarno sredstvo, i to ne stidno kao do prije koju godinu.
Imam utisak da će i odgovor biti taman takav, bestidan..
Juče ili danas Saudijci su pogubili 81 čovjeka (pod otpužbama za devijantno ponašanje itd) što je odma naišlo na velike osude.. A predpostavljam da će to biti plodno tlo za neku intervenciju "demokratije" u budućnosti.. Saudijci se igraju i flertuju sa Rusima, po Jemenu i Siriji, samo s obzirom da ih samo nafta drži na vlast, odgovor se sam nameće..
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
previše su Ameri namazani i proračunati da bi sebi dozvolili neke stvari, ipak
US President Joe Biden is expected to join European Union and Nato leaders in Brussels next week, the White House says .
The meeting of EU and Nato leaders will likely focus in large part on the Russian invasion of Ukraine, with the agenda set to include issues like "security and defence" and "external relations".
The US president will join his EU counterparts on Thursday 24 March, although more details are expected soon.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Podgorica Podgoricanima!
Ne kažem ja da će se desiti, ali je jasno da flertuju sa odbacivanjem $.
Jedini razlog i da ga ne odbače je jer su svjesni nekakve obojene revolucije u svom dvorištu i pozivanje na demokratiju.
Primjeri, pa imaš primjere dje ga je Rusija izbacila u trgovini sa Kinom orije godinu ili dvije.
Ne sumnjam ja da bi im "demokratija" zaplesala na prag istog momenta kad bi se to desilo, ali mislim da su ova opipavanja pulsa veoma indikativna po pitanju pravca svejtsek politike i trgovine.
Samim tim što nisu neki šnj izvori, već WSJ, mislim da nisu ovo tračevi.
Svakako su ti pregovori sa Kinom o Juanu na on i off evo već 5-6 godina, mislim da je jedini razlog odgadjanja strah kraljevske porodice od "demokratije", ali ovo su naznake da i oni vide da se meka moć vremenom topi i da se daju naslutiti pravci ekonomije u nekom budućem oeriodu.
Sve ovo ne znači da će se to dogoditi danas, za godinu, dvije, ali osjetno je da duvaju neki drugačiji vjetrovi.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Kao što rekoh, takve promjene se ne dešavaju preko noći
Propada veli aMerika… do prije 5dana su trampu bilborde stavljali po pg.
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
viđi idole forumaša i dobrog dijela ove države
Last edited by Zedd; 15-03-22 at 18:19.
Yuan je 3 valuta na svijetu koja se koristi. Za 6 godina je porasla sa ucesca od oko 2 do 3% na skoro 18% ucesca.
Kina ima svoj sistem bankarskog placanja, konkurencija SWIFT-u.
Svi koji rade sa Kinom uglavnom kupuju Yuan i prolaze jeftinije na nemanju konverzije valuta.
Samim tim drzave koje rade sa Kinom kao glavnim trgovinskim partnerom kupuju nj8hovu valutu, samim tim njeno ucesce raste.
2000 je kina usla u STO i bila mala ekonomije sa koja je ucestvovala sa oko 1,2% u svjetskoj ekonomiji. Danas su druga, sa brzim pravcem da postanu najveca....
Otprilike ti je to i pravac njihove valute i pravljenja svojih institucija u interesnim zonama
Ne bih ja to nista diro
Podgorica Podgoricanima!
https://twitter.com/sentdefender/sta...7UNsnxDiw&s=09
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Bolje imat no' nemat....
Za sada ne. Da ja znam nijedna banka u CG, niti "majka" banka nije ni indirektno u tom sistemu.
Za sada je sistem politicko ekonomsko oruzije i radi samo sa jednom valutom.
Pokrenuto 2015 kao zastita kine od moguceg ekonomskog nuklearnog udara, koji je dozivila rusija upravo.
Kako ce se SWIFT koji je upravo pokazan kao oruzije, drzati u drzavama tipa pakistan, indija.... Ostaje da se vidi.
Inace SWIFT i CIPS nisu bas bas ista stvar.
Da li ci biti militarizovan od strane kine, kao SWIFT od USA.
Vrlo vjerovatno.
Ne bih ja to nista diro
https://twitter.com/DanLamothe/statu...G0vMlCdO4R2Pag
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks