Maksimalan broj primaoca je 29.
Radi da ne kazem kako, i pored svega toga kad uspijem da prikupim mailove koji mi trebaju (inace su svi forwardovani na @gmail.com. Aj dobro to i nekako istrpim.
Ali sad mi konkretno treba jedan mail da posaljem na 40tak adresa i ja sve fino otkucam i posaljem, i on meni samo vrati moj mail i kaze da je to nemoguce jer ima suvise primalaca maila. Zovnem podrsku, i oni kazu da je maximalan broj primalaca u jednom mailu 20.
A tih 40tak ljudi ce mi na mail listu u narednih pola godine konstantno.
Pa me interesuje ima li sanse da se to poveca u skorije vrijeme, ili cu ja morat da jedan isti mail asljem 2 put na po 20 ljudi da bi to stiglo kod ovih sto terba?
I onda postavljam jos i jedno jako logicno pitanje. cemu sluzi ovaj mail server?
Osim za prikupljanje spama naravno?
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Maksimalan broj primaoca je 29.
Ajde vidji da se dogovrite. Posto mi Vas kolega na 080 080 080 rece da je 20 a ti kazes da je 29.
Helpdesk bi ovo sa pravom mogao da nazove kontradiktorno.
Pa je li 29 ili 20?
I kad ce se povecat!!!???
Maksimalan broj primalaca je 29. U slucaju da unesete broj primalaca veci od pomenute brojke, dobićete povratnu poruku da je prekoračen dozvoljeni broj primalaca (Too many recipients).
E bravo Vi ga, dobro je da ste se pogodili.
A sad me interesuje kad ce bit povecan limit?
Ako moze kad?
Ako ne moze, zasto ne moze?
To ti je tako moj Hercules evo godinama. Ja sam to morao da prevazidjem u jednoj mojoj bivsoj firmi na nacin sto sam koristio jedan program i preko njega slao newsletter subscriberima (a bilo ih je nekoliko stotina).
Taj program je zapravo slao svaki email pojedinacno, sto ti u stvari nije lose jer korisnik dobija personaliyovani email, a i ne otkrivas mu adrese ostalih subscribera. Pokusacu da se sjetim kako se zove taj program, a mozda ga imam nedje i po diskovima ... malo strpljenja![]()
ajde hercules shto se sjekirash, ubaci sebi dvosmjerni satelitski internet , i pogasi naloge kod ovih specijalaca koji ne znaju ni shta im radi ni shta ne , a najmanje se mogu dogovorit shto da kaze, i prvi su kad treba da se prebaca krivica na nekog drugog, e kad smo kod toga vjerovatno ti taj mail server ne valja zbog telekoma il do mojega stuba krivog u zagoric, a nama u firmu svako malo stigne neki mail od prije hrista shto stoji kod njh, il se blokira pa ga odblokiraju i onda nam stigne po 500 mailova bog zna od kad da nisu stizali, a tek klijentima kad shaljem podatke sve po dva maila shaljem da bi stiglo
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
Evo ga. Program se zove, zamisli, GroupMail. Free verziju mozes donwloadovati sa ove adrese http://www.group-mail.com/asp/common/downloads.asp
Ona za razliku od komercijalne verzije ima neka ogranicenja (mislim da moze na jednoj listi da bude maksimalno 100 korisnika). Anyway, mozes da saljes i HTML mailove i attachmente itd... probaj i vidji mozes li sa ovim programcicem rijesiti problem
jedno pitanje. ne mogu da posaljem nijedan mail sa recimo adrese [email protected] a ista stvar je kad kreiram nalog za recimo teol.net bosanskog provajdera. Sve je radilo do unazad tri dan bez problema a sad javlja poruku (vidi sliku)
GOSKO, pise ti fino da sending adresa nije prihvacena zbog SPAM filtera. U sustini za ovakve probleme moras kontaktirati svog hosting providera.
Vidim da je website usceprevoz.com hostovan u The Planet data centru u Texasu koji je provider dedicated servera.
Pokusaj da cekiras My ourgoing server requires authentication, mozda je razlog u tome? AKo nije, posalji support ticket svom hosting provideru. U svakom slucaju tvoj problem nije vezan za mail server ICG
ok hvala! pretpostavio sam da nije nego je ovaj problem nastao u istoj noci kad je internet cg najavio rad i probleme sa e-mailom pa me to povuklo da pomislim da mozda nesto nije u redu do njih.
U mom slucaju privatnost nije bitna, cak je pzoejno da svi vide. ALi da moram posebne programe instalirat zbog ICG gluposti, bruka.
Vjerovatno cu toj grupi poslat pozivnicu za neku yahoogroups jer ovo je nepodnosljivo.
Hvala. Nocas cim budem slobodniji sa ovbavezama cu ga isprobat.
To mi se zalilo nekoliko osoba sto rade u neek firme. Vazno je da vi to plaacte x2.
Je li to sve pametno sto si imao da kazes na ovoj temi?
Umjesto smajlija, pokusavanja da budes duhovit, i slicnih gluparija, bolje bi bilo da se malo angazujes i odgovoris na pitanja korisnika, i da nas ne saljes na 080 080 080 jer me tamo samo prosljedjuju od jednoga do drugoga i na kraj dobijam samo oprecne informacije.
Pa te sad opet pitam, imas li sto pametno i korisno da kazes?
Hvala.
dobro je dok ne krenu da te shetaju od telekoma do njih nazad i tako sve u krug, a pri tom ces svaki put morat da restartujes racunar
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
Samo opusteno. Sto se tice sugestija da pozovete definisane brojeve, namjera je da se na definisano osoblje rjesava probleme.Ukoliko ne zelite da na definisanom mjestu prijavite problem, onda je to vas problem. U nekim situacijama helpdesk ne moze pomoci na forumu (nema direktne informacije). Pouzdano se zna da odredjeni veliki 'majstori' sa foruma su na tel.linije (tehnicke podrske) manji od makova zrna
.Da ne pominjemo sto su neki dobili u router-e na test od iste te tehnicke podrske, ... Nego, da ne zamaramo forum, tema je poznata i pricajmo o njoj.
Last edited by helpdesk; 21-02-07 at 08:25.
Lijepo je kad se helpdesk/podrska/djetic osjeca kao da je on taj kolektiv tehnicke podrske.
Ali, osim toga sto koristi 3 nick-a da bi simulirao taj kolektiv na forumu, ne primjecuje da na ovom forumu jedino sto postize je ljutnja korisnika na njih, preko njega.
Ipak je dovoljno da se ON zapita dje mu odose neki dobri ljudi iz tehnicke podrske, i zbog koga su otisli.
p.s.
a kad se samo sjetim kako je htio da mi ukine neograniceni nalog, no mu je napomena bola ochi, pa je trpio :lolblue:
Ali ti je onda ugasio UPS i zajebote!![]()
Po ko zna koji put predstavnik T-com grupe na ovom forumu, koje se predtsavlja kao podrska, umjesto da radi ono sto je opisano u njegovom niku (da pruza podrsku korisnicima) on koristi svaku priliku da te iste korisnike, zbog kojih i postoji, bezobzirno vrijedja.
Taj odnos prema korisnicima, koji se moze opisati samo kao prostakluk, definisan je infantilnim nadgornjavanjem svojstvenim prvenstveno nezrelim ljudima i osobama sa provincijalnim životnim kodom.
Nadam se jedino, da će neko u T-com-u, ko ne pripada gore navedenoj grupi ljudi, a kakvih ipak ima u toj kompaniji, uvidjeti štetu koju predstavnik T-coma na ovom forumu nanosi ne samo korisnicima, nego i samoj kompaniji u kojoj radi.
t com - NISTA U MOJOJ KUCI
Helpdesk,
samo mi nije jasno da imas obraza da ti prozivas ljude za stvari koje kao nemaju veze sa temom topica i sa mail serverom.
A kakve veze tvoja prica kako se "Pouzdano zna da odredjeni veliki 'majstori' sa foruma su na tel.linije (tehnicke podrske) manji od makova zrna" i to sto, kao sto kazes, "Da ne pominjemo sto su neki dobili u router-e na test od iste te tehnicke podrske"... ima sa mail serverom ICG-a.
Molim te da prije nego sto pocnes da trazis trun u oku drugim ljudima, iz svog oka izvadis balvan.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks