Page 134 of 494 FirstFirst ... 3484124130131132133134135136137138144184234 ... LastLast
Results 3,326 to 3,350 of 12341

Thread: Rusko-ukrajinski rat 2022

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    985
    Thanked in
    583 Posts

https://twitter.com/JackDetsch/statu...lcs0PKZRQ&s=19

Od ukupnog broja pokrenutih ruskih snaga, oko 90% je raspoloživo. Procjene su da im je oko 5% opreme uništeno. Ako su tačni ovi podaci, ispada da je iz stroja izbačeno oko 20K vojnika. Broj stradalih je vjerovatno oko 5K. Osim oklopnih jedinica, vjerovatno su najgore prošle desantne snage (neke od najboljih ruskih trupa). Sad se otprilike i nazire ruska taktika na samom početku agresije - brzi udari i osvajanje što je moguće više teritorije tj. strateških pozicija. Na stranu veliki gubici i razni drugi njihovi problemi (snažan otpor Ukrajinaca, logistika, nedostatak podrške iz vazduha), ali kao da su rusi odlučili da napreduju polako, ali sigurnije po svoje trupe.

Bojim se da će doći u situaciju kada više neće mariti za civile. Gađali su, između ostalog, porodilište. Pa sve da se Hitler krije u njemu i da cijela Ukrajina puca iz istog, pa kako porodilište može biti legitimna meta. Nažalost, s tim šalju i jasnu poruku kako će se odnositi prema bilo kakvom otporu. Bog neka im je u pomoć.

A iako potpuno razumijem njihovu snažnu volju da se odupru okupatorskoj vojsci, nešto moraju uraditi da zaustave ovo ludilo. Ključno je sačuvati narod, pa makar i po cijenu predaje. Jer Rusija očigledno nema namjeru da stane niti će je ove sankcije puno usporiti, a sa zapada odbijaju da se odlucnije umjesaju u sukob. Razumijem i zapadne sile da ne žele navuci muku na sopstveni narod, ali ne pomaze puno ni ovo doturanje oružja i prolongiranje agonije civila i cijele zemlje.

Ne znam, nijesam pametan.
    Last edited by Mitro; 10-03-22 at 10:34.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

E nisam pametan, neko pokreće rat zbog sumnje da se prave GMO Rusi.. Ne ulazeći u istinitost tih tvrdnji, idući logikom da se prvo pričalo: denacifikacija režima, pravljenje nuklearke/prljave bombe, sprečavanje budućih sukoba na tlu Ukrajine, pa sad GMO Rusi..
    Kako rekoste za Kosovo, opasan presedan i sad žanjite što ste posijali? Pa isto se može reći i za ove presedane koji su postavljeni pod "razloge za napade"..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    E nisam pametan, neko pokreće rat zbog sumnje da se prave GMO Rusi.. Ne ulazeći u istinitost tih tvrdnji, idući logikom da se prvo pričalo: denacifikacija režima, pravljenje nuklearke/prljave bombe, sprečavanje budućih sukoba na tlu Ukrajine, pa sad GMO Rusi..
    Kako rekoste za Kosovo, opasan presedan i sad žanjite što ste posijali? Pa isto se može reći i za ove presedane koji su postavljeni pod "razloge za napade"..
    To je otprilike kao prica o "oruzju za masovno unistenje" kao razlogu (tj. izgovoru) za napad na Irak. Kad se krece u rat mora se navesti neki razlog. Manje je bitno koliko navedeni razlog ima smisla. Narod ko narod, vjeruje u ono sto se uklapa u prehodnu percepciju i unaprijed zauzeti stav.

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    114
    Thanked in
    43 Posts

https://www.dailymail.co.uk/news/art...er_dailymailus

"'Biolaboratories set up and funded in Ukraine have been experimenting with bat coronavirus samples,' Konashenkov added - again without providing evidence."

Sad ce Ukrajina po Rusima ispasti kriva i za COVID, taman da operu svoje nove gospodare Kineze a putinovci ce bez problema to progutati.

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,307
    Thanked in
    884 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Da su amerikanci sposobni da muljaju svašta nešto po svijetu jesu itekako.

Ali ovo sad što Rusija plasira je Sci- Fi Comedy. Ne bi me čudilo da pronađu americke labaratorije po Rusiji koje rade protiv Rusa.

Kao prvo labaratorije nijesu bile nikakva tajna. Kao drugo, one se nalaze u Ukrajini đe postoji plejada ruskih agenata i saradnka. Baš danas su došli do dokaza?

Treće, razlozi za invaziju su bili sasvim nešto drugo (NATO, Denacifikacija, Demilitarizacija, Zelenski, istorijski revizionizam, Krim, DNR, LNR, ...) pa ipak sada kada moraju da se opravdaju domaćoj javnosti za rušenje civilnih objekata, ubijanje civila, ogromne gubitke, ekonomsku krizu i da pojačaju podršku unutrašnjom propagandom odjednom se pojavljuje priča o biohemijskom oruziju koje je trebalo da istrijebi Ruse.

Americka skola ali slabo su naucili gradivo.

Ova teorija je za WMD u Iraku mala maca.

Dakle za svega par dana od kada su ruski vojnici od 18 godina upali u te labaratorije viđeli su šta je bio pakleni plan.

A ameri koji od oktobra znaju za invaziju nijesu počistili za sobom?

Čim sam vidio ove naslove u SRB medijima pomislih na ajkule koje napadaju turiste u BD.

Uh, dobro me je hell kritikovao u fazonu je li realno da ovo moras da objasnjavas?

Ma nema ovdje dileme da samo traze "izgovor" ali ipak uzmi pricu oko labaratorija sa malo vise elana jer:
    1.) Nije bas da se i nije "prikrivalo" koliko je investirano u labaratorije. Mnostvo fajlova je skinuto sa oficijalnig vladinih servera u proteklih par godina.
    2.) Cinjenicno je stanje da se iz nekog razloga ulagalo drasticno vise u labs u Ukrajini nego bilo gdje drugo. Neko logicno objasnjenje je jer su imali preduslove za dalje razvijanje labaratorija (ostaci SSSR-a u vidu ljudstva npr.).
    3.) Vecinom svaki oficijalni dokument koji se moze naci ukazuje na sledece "Permit for working with pathogens is in process" sto jeste poprilicno skakljivo slozit ces se?

RU prica da je ovo razlog invazije je suplja u potpunosti tho (isto ****** kao i nuklearke u slucaju Iraka xD) al' ne moze da ne zagolica mastu.

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

"Potezi Zapada su opasni, mi to vidimo", nastavio je Lavrov. "Nismo napali Ukrajinu, ne planiramo napasti ni druge zemlje. Naša sigurnost je ugrožena. Mi smo htjeli razgovarati, ali nitko nas nije slušao", dodao je. "Mi nećemo opravdavati svoje akcije u Ukrajini nikome, ni NATO-u. Mi nećemo promatrati kako se u Ukrajini gradi nacistička nacija. Želimo da Ukrajina ostane neutralna, predsjednik Putin je to rekao mnogo puta. Prema onome što Zelenskij govori, on počinje shvaćati sve to i zbog toga smo blago optimistični", kaže

nismo veli napali Ukrajinu mora da se čita forum. ozbiljan je političar Lavrov, ne mogu da vjerujem da je dozvolio sebi da dođe do ovoga.
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

8. The Following 2 Users Say Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Sad sam ukapirao Zedd je ruski provokator. On vas samo tefteri i prosljeđuje dalje.

Z = Zed

Pametnom dosta!!!

10. The Following 7 Users Say Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,307
    Thanked in
    884 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    nismo veli napali Ukrajinu mora da se čita forum. ozbiljan je političar Lavrov, ne mogu da vjerujem da je dozvolio sebi da dođe do ovoga.
    Pa nisu, nemoj tako, samo vode jos jedan "rat za mir" koji ustvari ni nije rat vec specijalna vojna operacija (uostalom kao i vecinom svi ratovi od WWII ).

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Ma nema ovdje dileme da samo traze "izgovor" ali ipak uzmi pricu oko labaratorija sa malo vise elana jer:
    1.) Nije bas da se i nije "prikrivalo" koliko je investirano u labaratorije. Mnostvo fajlova je skinuto sa oficijalnig vladinih servera u proteklih par godina.
    2.) Cinjenicno je stanje da se iz nekog razloga ulagalo drasticno vise u labs u Ukrajini nego bilo gdje drugo. Neko logicno objasnjenje je jer su imali preduslove za dalje razvijanje labaratorija (ostaci SSSR-a u vidu ljudstva npr.).
    3.) Vecinom svaki oficijalni dokument koji se moze naci ukazuje na sledece "Permit for working with pathogens is in process" sto jeste poprilicno skakljivo slozit ces se?

RU prica da je ovo razlog invazije je suplja u potpunosti tho (isto ****** kao i nuklearke u slucaju Iraka xD) al' ne moze da ne zagolica mastu.
    Ja prvi volim dobru teoriju zavjere jer te naćera na thinking out of box, problem nastane kad država stane iza takvog nečeg i imamo kuršlus kao što reče u Iraku, đe onaj lik maše sa bočicom u sred Pentagona i posla ih sve tamo.. Teorija o GMO Rusima je toliko tranjava i šuplja da prosto ne vidim razlog zašto se tek sad priča o njoj bez u smislu da se peru grijesi od ovog razvaljivanja civilnih meta (one nenavođene bombe što ih sipaju po gradovima malo ne idu u prilog teoriji ''da je svaka meta vojna'' dežurnih apolgeta sa foruma).. Mislim ono, sve i da je tačno, s tom teorijom se ide na početak kao razlog za ratovanje a prošli smo dug put u ovo desetak dana od denacifikacije do GMO Rusa..
    Dalje implicira (karikiram) ako Bajdenova administracija nađe dokaze za porijeklo kovida i da je isti iz Kine (a formirao je to tijelo odma na startu predsjednikovanja), mogu i oni da makar pokušaju ovo što su Rusi uradili jer presedan već postoji.. Jebenti ajmo sad mi da napadnemo Albance jer oće da se bave svemirskim programom, jer bolje spriječiti nego liječiti da njihov satelit pane na moju Župu i pobije po' komšiluka..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,222
    Thanked in
    1,560 Posts

to što je neko pomenuo "GMO Ruse" ne znači da te laboratorije nisu postojale
    She is only here to annoy herself!

14. The Following User Says Thank You to NSX For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,370
    Thanks Thanks Received 
    4,780
    Thanked in
    2,447 Posts

Ovaj Putin sa izgovorima i biološkim oružjem otprilike dođe kao Buš Junior sa Ali Ekspresa i biološko oružje u Iraku. Sjetili se toga posle 15 dana. Komedija.
    Svakako ovaj bolesni izgovor mi govori da je Putinu vuna i da mora da smišlja neku bajku koja će upalit kod njegovih mediokriteta kako bi malo motivisao vojsku i pogurao buduću mobilizaciju rezerve, jer izgleda ima problema sa moralom.
    Samo što je kod njih averidž IQ96. U Rusiju ipak nisu naše sub85 koje odmah povjerovaše i u naciste i u biološko oružje. Njegov narod je malo pametniji od naših putinoljubaca. Tamo su vlast pa ne mogu sastaviti miting podrške Putinu, niti nađoše nekog ruskog MC Peroševića.

Nego, ovaj rat je jedna velika muka i ne znam kako će se iz nje izvući Ukrajinci koji su svakako nastradali.
    Koliko god bolesno zvučalo nešto se mora ustupiti Putinu kako bi imao argument da proglasi pobjedu. Ka ono kad neka qrva mora ubijediti klijenta da je vrh seks, a njemu se na sto jada diga.

Drugo rešenje je da daje Putin gas i prazni magacine raketa i granata i od cijele Ukrajine napravi jedan raj na zemlji kakav su Rusi već napravili od Groznog ili Alepa.

U sve te jednačine ubacite idiota koji ima ogroman arsenal Nukija i dugmence. A čak i da ga maknu i bude teški poraz i siromaštvo Rusije usljed sankcija, neko će arsenal Bonbi iznijet na tržište što je tek noćna mora planete.

Da rezimiramo primjerom, ova Rusija je školski siledžija, a Ukrajina žrtva iz dvorišta.
    Prva opcija Ukrajine je da zvekne siledžiju nekom ciglom u glavu i dobije brutalne batine. To je da se brani. Siledžija će se sjećati slomljenog nosa i tražiti drugu žrtvu naredni dan.
    Druga opcija je da se žrtva preda i da bude svakodnevno maltretirana. I onda se vrlo brzo u totalu skupiti više batina nego što bi jednokratno dobila. Biće svakodnevno gažena.

Dakle Ukrajina ima dvije opcije na stolu. Svaka je užasna.

Da se ja pitam dao bih Putinu Donabs i Krim, ali ne autonomiju, no vam eto teritorije. Pa svedeš broj Rusa u državu na ispod 10%.
    Ali ja se ne pitam, a i da to uradi sad Zelenski, vjerovatno bi ga rastrgli.

A i da mu daš to, ko ti garantuje da te neće opet napasti kad mu se ne svidi neka random stvar u Ukrajini (npr model kola ministra sporta). Ah da, imaće međunarodne garancije koje će potpisati Rusija i SAD. Jel to kao one 1994?
    Last edited by Gagarin; 10-03-22 at 11:49.
    Tko leti, vrijedi...

16. The Following 5 Users Say Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    to što je neko pomenuo "GMO Ruse" ne znači da te laboratorije nisu postojale
    Ja čini mi se i ne rekoh da nisu postojale, eto pregršt dokaza da jesu ali da su GMO antiruske mi je malo vjerovatno..
    Ono permit to work with pathogens se može na štošta primijeniti ali niđe eksplicitno da nađu taj dokaz, taman koliko će ga naći za obogaćeni uranijum..
    Last edited by Zedd; 10-03-22 at 11:47.

Thanks Thanks Given 
    7,370
    Thanks Thanks Received 
    4,780
    Thanked in
    2,447 Posts

Dođoše li nam ovo na topic i antivaxeri da nam objasne kako je Zelenski lansirao pandemiju Covida?

Ada to je sve naš premijer znao odavno zato se nije vakcinisao. I Nolo je znao. I onaj Piramidaš iz Visokog.

Kako Putin plače za našim Sub86. Kako bi sa njima lagano. Keca ga solidno činjenica da je prosječni IQ u Rusiji 96. Zato Putin ima kod nas više mitinga podrške no u Rusiju.
    Last edited by Gagarin; 10-03-22 at 11:49.
    Tko leti, vrijedi...

19. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,222
    Thanked in
    1,560 Posts

Ja čini mi se i ne rekoh da nisu postojale, eto pregršt dokaza da jesu ali da su GMO antiruske mi je malo vjerovatno..
    Ono permit to work with pathogens se može na štošta primijeniti ali niđe eksplicitno da nađu taj dokaz, taman koliko će ga naći za obogaćeni uranijum..
    pa ovaj Konašenkov to nije ni rekao, to što neka rusofilska avetinja napiše takvu glupost ne znači da nisu postojali legitimni razlozi za zabrinutost (koji naravno ne mogu biti dovoljni da radiš ove stvari koje Rusi rade)
    She is only here to annoy herself!

21. The Following User Says Thank You to NSX For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    18,972
    Thanks Thanks Received 
    8,842
    Thanked in
    4,294 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Da rezimiramo primjerom, ova Rusija je školski siledžija, a Ukrajina žrtva iz dvorišta.
    E ovako volim.
    Samo bih dodao da je Amerika onaj glavni policajac iz "Once upon a time in America"

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
    Last edited by joni; 10-03-22 at 11:56.

Thanks Thanks Given 
    4,272
    Thanks Thanks Received 
    8,242
    Thanked in
    3,138 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Ovaj Putin sa izgovorima i biološkim oružjem otprilike dođe kao Buš Junior sa Ali Ekspresa i biološko oružje u Iraku. Sjetili se toga posle 15 dana. Komedija.
    Svakako ovaj bolesni izgovor mi govori da je Putinu vuna i da mora da smišlja neku bajku koja će upalit kod njegovih mediokriteta kako bi malo motivisao vojsku i pogurao buduću mobilizaciju rezerve, jer izgleda ima problema sa moralom.
    Samo što je kod njih averidž IQ96. U Rusiju ipak nisu naše sub85 koje odmah povjerovaše i u naciste i u biološko oružje. Njegov narod je malo pametniji od naših putinoljubaca. Tamo su vlast pa ne mogu sastaviti miting podrške Putinu, niti nađoše nekog ruskog MC Peroševića.

Nego, ovaj rat je jedna velika muka i ne znam kako će se iz nje izvući Ukrajinci koji su svakako nastradali.
    Koliko god bolesno zvučalo nešto se mora ustupiti Putinu kako bi imao argument da proglasi pobjedu. Ka ono kad neka qrva mora ubijediti klijenta da je vrh seks, a njemu se na sto jada diga.

Drugo rešenje je da daje Putin gas i prazni magacine raketa i granata i od cijele Ukrajine napravi jedan raj na zemlji kakav su Rusi već napravili od Groznog ili Alepa.

U sve te jednačine ubacite idiota koji ima ogroman arsenal Nukija i dugmence. A čak i da ga maknu i bude teški poraz i siromaštvo Rusije usljed sankcija, neko će arsenal Bonbi iznijet na tržište što je tek noćna mora planete.

Prva opcija Ukrajine je da zvekne siledžiju nekom ciglom u glavu i dobije brutalne batine. To je da se brani. Siledžija će se sjećati slomljenog nosa i tražiti drugu žrtvu naredni dan.
    Druga opcija je da se žrtva preda i da bude svakodnevno maltretirana. I onda se vrlo brzo u totalu skupiti više batina nego što bi jednokratno dobila. Biće svakodnevno gažena.

Dakle Ukrajina ima dvije opcije na stolu. Svaka je užasna.

Da se ja pitam dao bih Putinu Donabs i Krim, ali ne autonomiju, no vam eto teritorije. Pa svedeš broj Rusa u državu na ispod 10%.
    Ali ja se ne pitam, a i da to uradi sad Zelenski, vjerovatno bi ga rastrgli.

A i da mu daš to, ko ti garantuje da te neće opet napasti kad mu se ne svidi neka random stvar u Ukrajini (npr model kola ministra sporta). Ah da, imaće međunarodne garancije koje će potpisati Rusija i SAD. Jel to kao one 1994?
    Dobro sroceno.
    S tim sto je ovo proxy rat amerike i rusije. Pomenuo sam prije, ako bi Zelenski htio da se preda da spasi narod i drzavu od granatiranja i stotina hiljada civilnih zrtava, vjerujem da bi mu ameri odma nasli zamjenu. Pod pretpostavkom da na zapadu postoje interesne grupe da se ovaj sukob nastavi. Nisam ljubitelj teorija zavjere, ali ne vidim da ce se ovo u skorije zavrsiti...

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

https://twitter.com/bellingcat/statu...4E7tXgcM4ZyPIw

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,307
    Thanked in
    884 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Dobro sroceno.
    S tim sto je ovo proxy rat amerike i rusije.
    Bingo.

*bg, utopljenik se za sve is svasta hvata... Inace ko je izjavio to oko "antiruskih" genetskih modifikacija? To propustih, mada istina ni ne pratim previse cijelu situaciju.
    Last edited by beatnological; 10-03-22 at 12:26.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Bingo.

*bg, utopljenik se za sve is svasta hvata... Inace ko je izjavio to oko "antiruskih" genetskih modifikacija? To propustih, mada istina ni ne pratim previse cijelu situaciju.
    Ada zna se ko, svi slobodni mediji od Moskve do Beograda

27. The Following User Says Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Razmišljao sam malo zašto u stvari ovi Putinofiličari navijaju za Rusiju, odnosno traže opravdanje za ovo što Rusija radi Ukrajini...

Došao sam do zaključka da oni tripuju da su zaratili Rusija i Amerika, pa navijaju za Rusiju.

Ne kapiraju da ubstvari samo jedna (paz sad) pravoslavna država pokušava da okupira drugu.

Thanks Thanks Given 
    1,672
    Thanks Thanks Received 
    1,241
    Thanked in
    824 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post

Ne kapiraju da ubstvari samo jedna (paz sad) pravoslavna država pokušava da okupira drugu.

I to uz pomoc njima mrskih muslimana (Cecena) s kojima je Putin best friend

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

30. The Following User Says Thank You to Tripleta For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Razmišljao sam malo zašto u stvari ovi Putinofiličari navijaju za Rusiju, odnosno traže opravdanje za ovo što Rusija radi Ukrajini...

Došao sam do zaključka da oni tripuju da su zaratili Rusija i Amerika, pa navijaju za Rusiju.

Veselin Đoković je kazao da su se okupili "da podrže pravoslavnu braću Rusije i da im odaju priznanje što u 22. vijeku ustadoše da zaštite pravoslavno stanovništvo u Ukrajini".

sami su oni rekli štite pravoslavce u UKR tako što ubijaju Ukrajince. nije im logika jača strana ali nema veze

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

uvalio im neko pricu da su svi ukrajinci unijati.

33. The Following User Says Thank You to umart For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,090
    Thanks Thanks Received 
    6,642
    Thanked in
    3,170 Posts

Vidjeh ovaj klip prije neki dan. Pitas zasto. Stado, eto zasto.

https://www.facebook.com/10006941141...2849702001629/
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Page 134 of 494 FirstFirst ... 3484124130131132133134135136137138144184234 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)