Jbt, toliko ste opijeni propagandom i bukvalno gutate svakakvu glupost koja bi potvrdila vše stavove, samo mi još recite da se informišete na CNN, ka' ovaj forumski Zelenski
Jasno se vidi da je sa zadnjeg desnog prozora prvo nešto ispaljeno (još ova "legenda" veli rikošet), a još jasnije se vidi trajektorija projektila, ispaljeno sa zadnjeg prozora pa se probija kroz bliže drveće, pa korz dalje da bi na kraju završilo u blizi oklopnog vozila.
Last edited by technus; 09-03-22 at 21:10.
Forever young, i want to be forever young
Гледах више пута, и не видјех ништа да је испаљено из аута.БМП је почео да пуца у правцу возила прије него што је дошао на раскрсницу, кроз дрвеће и једино што видимо су последице дјеловања топа.У питању је врло опасан топ, Шипунов 2А42 30мм, али му стабилизација није јача страна при већим брзинама, због тога и мало шарања у почетку.
Очигледно да је овдје БМП у улози заштите конвоја, и очигледно је да се због великих губитака који конвоји трпе, прешло на тактику пуцај прво, па постављај питања.Иначе то није типично само за Русе.
Last edited by BAR; 09-03-22 at 21:31.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Znači ipak sam ja u pravu, tehnus napušti livadu, ipak je kolega BAR expert za vojsku tako da je njegova zadnja.
Oči ti ispale.
Ne postoji projektil iz vatrenog oružja kojem treba 2-2,5 sekunde da prođe 20 metara. (a toliko vremena prođe od prštanja prvog do zadnjeg drveta)
To cijelo vrijeme BMP rafalom dere po autu i oko njega, i dok se kreće naprijed otvarajući vatru kači jedno, pa drugo, pa treće drvo.
Dalje, u ovoj tupavoj teoriji koji ste razvili, neko sa samoubilačkom željom treba da sjedne sa babom i đedom u auto da izazove da ih oklopno vozilo pobije na gomilu, da se idealno susret desi tu đe je kamera, i da se stvori neko nakon što Rusi prođu da ukloni tijelo sa zadnjeg sjedišta...
A moždaaaaaa... Možda se samo nišandžija u BMP-u ufrčio kad je vidio na 50 metara vozilo koje prilazi i odrao po njemu bez razmišljanja? (ne možda, nego sigurno)
Čudo jedno.
Last edited by ASC; 09-03-22 at 21:44.
Prince William said it's rather normal to see war and bloodshed in Africa and Asia but not Europe, during a visit to the Ukrainian Cultural Centre in London today.
"It's very alien to see this in Europe. We are all behind you," he told the volunteers there.
![]()
Budite relaksirani.
Saglasan.
Mi prvo vidimo dim kod vozila, pa kidanje granja prema ruskom vozilu. I tako se stvara lažni utisak da se puca iz civilnog vozila.
U stvari imamo situaciju da je prvih par projektila iz BMP-a imalo čistu putanju do vozila, a sledeća su završila u drveću bliže vozilu.
Dodatno, u civilnom vozilu bi morao da bude makar neki PVO top da bi napravio ovakav efekat na granama drveća.
Bar, pitao si ranije za one relikvije za navođenje artiljerije.
Ono nije korišćeno u sadašnjim ratnim dejstvima. Ili su Ukrajinci izvukli ono iz nekog muzeja u cilj propagande, ili je neka Ruska neznalica to našla u nekom magacinu i ponijela misleći ko zna šta.
Na propagandu mi liči zbog one gomile knjiga koju pokazuju na kraju, a nisu ni bile u torbici.
Sve je suviše novo. Sumnjam da se sadašnja artiljerija uopšte može navoditi na ovaj način.
Sve nema smisla zbog karte koja se vidi na trenutak. Da je korišćena, ta karta bi bila sva iscrtana. Bila bi ucrtana pozicija njegovog položaja, osnovno usmjerenje i gađani ciljevi do kojih je računao parametre.
I bila bi karta nekog dijela Ukrajine. Na onoj karti se vidi veliki grad sa duplim saobraćajnim prstenom skoro idealno kružnog oblika.
To nije Kijev. Ono je skoro sigurno karta Moskve.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
S obzirom da je Putin dosao na vlast tako sto je pobio sopstveni narod da bi opravdao rat sa Cecenima, da decenijama maltretira susjedne drzave, truje opozicionare i ubija novinare, kao i da je slagao da nece napasti Ukrajinu, jasno je svima koji nisu retardirani da ako neko planira hemijski napad, to je Rusija.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Мада знаш како, ако су у припреми дејстава дигли и одређени дио слабије опремљених резервних јединица (а свима су рекли да иду на вјежбу), не би ме чудило да је неки ревносни резервни старјешина понио све приручнике са собом.
Опрема као да се ради о командиру минобацачког вода 82мм из ЈНА осамдестих.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Ma mi smo nacija stvorena za inspektore raznija vrsta. Jeste li ikada gledali americke CSI serije?![]()
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Ostavio sam i tu mogućnost. Na nju navodi činjenica da je u torbici karta Moskve. Bar mi se tako čini.
Ovako nešto sam ja koristio u vojsci krajem osamdesetih. Samo smo imali i duži drveni lenjir sa uglomjerom ( ne mogu da se sjetim kako se zvao).
Nije samo za minobacače. Ja sam bio na haubicama 105 i 130mm.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
Interesantno kako nema sankcija od strane Izraela.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
A da neko onda komšijama reče nešto slično za Kosovo, ne mora odma, nego može dogodine, bi li prihvatio to kao gotovo ili bi se pobunio?
Ne a, ne bgm ne bi ni Vlada Srbije prihvatila kao što ni ne prihvata godinama unazad.
I onda optužujete nekoga da je dvoličan.
Nemojmo.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Ostavljam prostora, da ti kao veliki poznavaoc vojne tematike, imaš bolju perspektivu, ali ovako na gledanja i deseti put izgleda kao da je ispaljeno iz auta, čak se vidi i dimni trag kod prozora 3 sekunde pošto auto udje u kadar.
A i trajektorija (bar bih ja tako zaključio) ima pravolinijsku putanju, dok se oklopno vozilo kreće, samim tim njegovi uzastopni hitci ne mogu imati istu putanju.
Ništa, legendo, ako sam fasova', isključujem se za noćas
EDIT: kakve babe pominjete?
Last edited by technus; 09-03-22 at 22:52.
Forever young, i want to be forever young
“The eye sees all, but the mind shows us what we want to see.”
Sent from my iPhone using Tapatalk
Garant da ludak s malom muricom vodi porijeklo od ovih Rusa!
...
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks