Crnogorci Nikić i Starović dolaze na poziv selektora Kolakovića
SRBIJA - OBEĆANA ZEMLJA!
U dresu reprezentacije Srbije biću učesnik velikih svetskih takmičenja i na taj način se afirmisati na svetskoj odbojkaškoj pozornici, smatra Nikić
Najtalentovaniji crnogorski odbojkaš Miloš Nikić igraće za reprezentaciju Srbije. Kapiten odbojkaša Budvanske rivijere prihvatio je poziv selektora Srbije Igora Kolakovića, koji ga je stavio na širi spisak od 22 igrača, koja će se spremati za Svetsku ligu.

Nikić je rekao da se dugo dvoumio i na kraju odlučio da prihvati poziv.
- Prelomio sam da nastavak svoje reprezentativne karijere vežem za selekciju Srbije. Za to ima mnogo razloga. Prvi je vezan za ličnu afirmaciju, jer smatram da ću u dresu reprezentacije Srbije biti učesnik velikih svetskih takmičenja i da ću se na taj način afirmisati na svetskoj odbojkaškoj pozornici. To je osnovni razlog zbog koga sam se, i pored činjenice da sam u Crnoj Gori rođen i da sam u njoj naučio sve što znam o odbojci, opredelio da ubuduće nastupam za selekciju Srbije - izjavio je Miloš Nikić.

On je bio najbolji odbojkaš Crne Gore 2005. godine, a prošle godine je poneo titulu najboljeg sportiste Budve.

- O mojoj odluci sam obavestio i selektora reprezentacije Crne Gore Veselina Vukovića. To je moj konačan stav. Crnogorskoj odbojci želim sve najbolje - poručio je Nikić.

Za reprezentaciju Srbije igraće i član podgoričke Budućnosti Saša Starović.
- Naravno da ću se odazvati pozivu jer je velika čast igrati za takvu reprezentaciju koju ove godine očekuje nastup u Svetskoj ligi. Bio sam na širem spisku i pred odlazak na Svetsko prvenstvo, ali se nadam da ću se sada naći među 18 igrača koji će obući dres Srbije - rekao je Starović.

I sam Crnogorac "na radu" u Srbiji, selektor Igor Kolaković ističe da nije uticao na odluku mladih odbojkaša.
- To je bila njihova želja i nema nikakve veze sa mojim selektorovanjem. Oni su to saopštili pre nego što sam ja postavljen za selektora Srbije. Zbog toga se ne plašim da će me neko dovesti u vezu sa njihovom odlukom. To ni u snu ne bih radio. U dogovoru sa ljudima iz OSS, koji su znali za njihovu želju, uvrstio sam ih u širi spisak od 22 igrača i sada sve zavisi od njih - kaže selektor Srbije i trener Budućnosti Igor Kolaković.

TALENTI NAPUŠTAJU CRNU GORU?!

Miloš Nikić je treći ekstratalenat iz Crne Gore koji je odlučio da igra za reprezentaciju Srbije. Pre njega, to su uradili Aleksandar Pavlović, košarkaš koji se već afirmisao u NBA ligi, potom i Andrija Prlainović, po mnogima najtalentovaniji vaterpolista sveta.