Page 78 of 304 FirstFirst ... 286874757677787980818288128178 ... LastLast
Results 1,926 to 1,950 of 7598

Thread: Vlada Crne Gore, 43. saziv

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Da te vratim na post koji dopisah. Stvarno mislis da sa novcem ne dolazi i politicki uticaj. Da npr kinezi za lijepe oci sipaju pare u balkan i istocnu evropu kompletnu.
    Vidjeces kako to lako ide za koju godinu.
    Da je ostao DPS vidio bi sirenje kineskog uticaja, kao sto smo od 2008 do 2012 gledali ruski.
    Za sad je Abazovicevim "urusavanjem reputacije drzave" taj kurs promijenjen. Da, i dalje se sjecam plakanja na forumu kada je otisao da prica o kineskom kreditu, kako je ponizio drzavu.
    Sad vidim da svi cute....
    Tako smo i cutali na dolazak ruskih oficira, tajkuna, fsb-ovaca....
    Sta ste mislili, dace vam pare, doci da plaknu guzicu i otici....
    Ne ide to tako.

Ne bih ja to nista diro

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    977
    Thanked in
    577 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Ne pričam o sumnjivim privatizacijama i lopovlucima njihovim, pričam o nekom spoljnjem kursu koji je bio fakat stabilan. Kome bi ti sad od ponuđenih prepustio kormilo u kriznoj situaciji, ne zna se doslovno ko pije ko plaća, ANB nam se raspada doslovno (imamo li mi kontra-obavještajnu uopšte?!), DF bukvalno sabotira na sve strane, toboš smo zapadno preorijentisani o ovamo svako malo neke jebene ruske diplomate, wtf?! Ministarki odbrane je sve ovo ok, partneri su nam suzili svaki vid preventivne informacije jer izgleda curi na sve strane, država je urušena. Ne možeš na dvije stolice da sjediš, čak ni prividno. Nisam za vraćanje DPS-a, čak mislim da su novi izbori najbolja opcija ali možemo li da priuštimo jebadu oko formiranja Vlade, iznovna smaranja i crnjačenja oko podjele funkcija, u ovom momentu?
    A sto je ova vlada bila problem? Sabotirali su je konstantno u parlament, i kao sad ce ova biti nesto bolja, a opet ce svako gledat svoje interese, evo SNP kaze njima su najbitniji popis, temeljni ugovor a SDP, SD i DPS kazu da njima to nije interes, ajde mi objasni kako ce to da funkcionise?

Thanks Thanks Given 
    6,191
    Thanks Thanks Received 
    13,737
    Thanked in
    5,204 Posts

Stiče se utisak da hoćeš da kažeš da je sve ovo sad što se dešava u CG posljedica DPS-ovog puštanja Rusa 'vamo. Pa nije baš da su Rusi sad došli, došli su davno pa je li se DPS dogovara sa njima i sastaja tajno ili DF? Počev od državnog udara pa na ovamo. Sa DPS-om su mogli da lopinjaju ali sa DF-om su se već opasne rabote dogovarale.

Thanks Thanks Given 
    6,191
    Thanks Thanks Received 
    13,737
    Thanked in
    5,204 Posts

Quote Originally Posted by Whisperer View Post
    A sto je ova vlada bila problem? Sabotirali su je konstantno u parlament, i kao sad ce ova biti nesto bolja, a opet ce svako gledat svoje interese, evo SNP kaze njima su najbitniji popis, temeljni ugovor a SDP, SD i DPS kazu da njima to nije interes, ajde mi objasni kako ce to da funkcionise?
    Problem je što se ne mogu dogovorit NIŠTA evo godinu ipo, što ga svako svakome zavlači ispod pojasa kad god može i što je DF imao preveliki uticaj đe je bukvalno obrnuo taj spoljni kurs. Mada je najveći problem Krivokapić na kraju koji se predao potpuno i skinuo masku đe je lijepo javnosti objasnio zbog čega je on bio tu i koji mu je bio interes. Zbog njegove tvrdoglavosti i interesa se slobodno mogu reći i kompletna Vlada urušila.

Manjinsku Vladu gledam kao prelaznu, za nove sam izbore, čak sam prvobitno bio za rekonstrukciju postojeće parlamentarne većine, makneš fino Vesnu Bratić koja fakat ništa pozitivno uradila nije + bi umirio većinu Crne Gore i ćeraš dalje, ali ne, s ludakom se nije moglo pričati i sad imamo šta imamo, opet Dritana na braniku, potpuno nestabilnog.

Thanks Thanks Given 
    26,227
    Thanks Thanks Received 
    8,419
    Thanked in
    4,145 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Ovo nikad nije bilo bez u ova vremena da izdaja vodi zemlju naprijed, a da je poštenje koči.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Naprijed sa DPS -om. Koliko ovo bolesno zvuči.

Sent from my KB2003 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post

Bolesnije od "da živimo bolje"?
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

7. The Following 2 Users Say Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    26,227
    Thanks Thanks Received 
    8,419
    Thanked in
    4,145 Posts

Ako bi bi me neko pitao da nabrojim jednu stvar koju je DPS za sve ove godine radio korektno, rekao bih mu spoljna politika.
    Kako je ovo površno razmišljanje moj Bit

9. The Following User Says Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    26,227
    Thanks Thanks Received 
    8,419
    Thanked in
    4,145 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Bolesnije od "da živimo bolje"?
    Dobra

Thanks Thanks Given 
    2,237
    Thanks Thanks Received 
    2,985
    Thanked in
    1,246 Posts

Default Vlada Crne Gore, 43. saziv

Quote Originally Posted by extravaganca View Post

Znam. Nisam ni ja pomisljao da ce nesto ovako biti neizbjezno al kad se ne mogu dogovoriti ne ostaje previse izbora. DPS je na zalost na neki nacin nase ogledalo bili mi pojedinacno za njega ili ne. Zbog toga se nekad mora i sa djavolom na mjesecini zaplesat.
    Last edited by Caesar; 08-03-22 at 11:12.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    977
    Thanked in
    577 Posts

Problem je što se ne mogu dogovorit NIŠTA evo godinu ipo, što ga svako svakome zavlači ispod pojasa kad god može i što je DF imao preveliki uticaj đe je bukvalno obrnuo taj spoljni kurs. Mada je najveći problem Krivokapić na kraju koji se predao potpuno i skinuo masku đe je lijepo javnosti objasnio zbog čega je on bio tu i koji mu je bio interes. Zbog njegove tvrdoglavosti i interesa se slobodno mogu reći i kompletna Vlada urušila.

Manjinsku Vladu gledam kao prelaznu, za nove sam izbore, čak sam prvobitno bio za rekonstrukciju postojeće parlamentarne većine, makneš fino Vesnu Bratić koja fakat ništa pozitivno uradila nije + bi umirio većinu Crne Gore i ćeraš dalje, ali ne, s ludakom se nije moglo pričati i sad imamo šta imamo, opet Dritana na braniku, potpuno nestabilnog.
    Jeste Zdravko je kriv sto nije pustao u vladu politicare koji gle cuda sad su najbolji za majninsku vladu, najgore od svega je sto su program Evropa Sad, koji je posle toliko godina krajde, hostaplerisanja, unistavanja institucija i fabrika, stvaranje sve veceg jaza izmedju nize-srednje klase i milijardera, trebao da to polako izjednacava, popravlja, mi sad imamo situaciju da ljudi pljuju to jer kao to nije dobro, mislim kakav retard treba da budes pa da ti onakav program nije dobar, koji je sabotiran od svih u skupstinu jer su vidjeli da je odrziv, i to je najveci problem, dosli par momak i skockali sve za godinu dana i pokazali kakvi su nesposobnjakovici vodili nam drzavu ovih poslednjih 30 godina...
    Ali na kraju, najlakse je okriviti Zdravka za sve, jer on je isti predlagao rekonstrukciju vlade i da se ubace manjine i da se prosire ministarstva na 16 ili 18 zavisno od toga hoce li manjine u vladu, ali tada dritanu to nije odgovaralo, a sad se vidi i zasto, ali da, Zdravinjo je kriv za sve ovo i program Evropa sad...

13. The Following 2 Users Say Thank You to Whisperer For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,238
    Thanks Thanks Received 
    1,668
    Thanked in
    905 Posts

Mislim da će ovo biti bačena godina, poučen iskustvom od 30 godina. Teško mi da povjerujem da vlada koju podržava DPS može da suzbije kriminal i korupciju i da sprovede zakon o porijeklu imovine, očisti biračke spiskove...

Bojim se da ćemo gledati nova partijska zapošljavanja onih koji su se uželjeli ili nisu dobili ono što im pripada.

15. The Following 2 Users Say Thank You to Dzi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,191
    Thanks Thanks Received 
    13,737
    Thanked in
    5,204 Posts

Program je populistički ali mudat (za ovo Spajiću respect jer je JEDINI uradio nešto konkretno za vrijeme mandata) a ako se još ispostavi i kao održiv to će bit i nešto najbolje što se za CG desilo u poslednjih ne znam koliko. Je li održiv ne možemo znati na osnovu jednog obračuna nikako, evo se iz parlamentarne većine već kuka kako mnogo ljudi nije primilo platu ili bar ne cijelu kako je trebalo, po novom zakonu.
    Last edited by BiTrAtE; 08-03-22 at 11:28.

Thanks Thanks Given 
    26,227
    Thanks Thanks Received 
    8,419
    Thanked in
    4,145 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Znam. Nisam ni ja pomisljao da ce nesto ovako biti neizbjezno al kad se ne mogu dogovoriti ne ostaje previse izbora. DPS je na zalost na neki nacin nase ogledalo bili mi pojedinacno za njega ili ne. Zbog toga se nekad mora i sa djavolom na mjesecini zaplesat.
    Plesalo se sa đavolom 30 godina. Mogao se bar diler promijeniti.
    Možete vi opravdavati potez URA-e kao jedini mogući ali to jednostavno nije istina. Bilo je tu još opcija. I vidjećete gdje će nas sve ovo dovesti. Ja sam na sve izbore do sad izašao. E ne znam šta će me natjerati da to opet uradim. E kad ja koji sam izlazio na sve moguće izbore razmišljam ovako, zamisli kako razmišljaju posle svega dosadašnji apstinenti. Koji su inače donijeli prevagu 30 avgusta.
    Dosta sam bio na politici odoh opet da apstiniram nekoliko dana.

18. The Following 2 Users Say Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    977
    Thanked in
    577 Posts

Program je populistički ali mudat (za ovo Spajiću respect jer je JEDINI uradio nešto konkretno za vrijeme mandata) a ako se još ispostavi i kao održiv to će bit i nešto najbolje što se za CG desilo u poslednjih ne znam koliko. Je li održiv ne možemo znati na osnovu jednog obračuna nikako, evo se iz parlamentarne većine već kuka kako mnogo ljudi nije primilo platu ili bar ne cijelu kako je trebalo, po novom zakonu.
    Jedino ko kuka je Medo, jer je pljuvao od pocetka Spajica i program na kojem je radio i nazivao ga svercerom cigareta i narkotika i govorio kako je nesposoban i ne zna sta sve nije, a da covjeka uopste i ne poznaje, ali dobro, to valjda o Medu vise govori nego o Spajicu...

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Whisperer View Post
    Jeste Zdravko je kriv sto nije pustao u vladu politicare koji gle cuda sad su najbolji za majninsku vladu, najgore od svega je sto su program Evropa Sad, koji je posle toliko godina krajde, hostaplerisanja, unistavanja institucija i fabrika, stvaranje sve veceg jaza izmedju nize-srednje klase i milijardera, trebao da to polako izjednacava, popravlja, mi sad imamo situaciju da ljudi pljuju to jer kao to nije dobro, mislim kakav retard treba da budes pa da ti onakav program nije dobar, koji je sabotiran od svih u skupstinu jer su vidjeli da je odrziv, i to je najveci problem, dosli par momak i skockali sve za godinu dana i pokazali kakvi su nesposobnjakovici vodili nam drzavu ovih poslednjih 30 godina...
    Ali na kraju, najlakse je okriviti Zdravka za sve, jer on je isti predlagao rekonstrukciju vlade i da se ubace manjine i da se prosire ministarstva na 16 ili 18 zavisno od toga hoce li manjine u vladu, ali tada dritanu to nije odgovaralo, a sad se vidi i zasto, ali da, Zdravinjo je kriv za sve ovo i program Evropa sad...
    Zdravko je kriv jer:

-je imenovao Vukšića i samim tim nije ispoštovao dogovor da su strikno prozapadni ljudi na čelu sektora bezbjednosti;
    -se posrao u koncept ekspertske vlade imenovanjem kumova, prijatelja i ljudi po preporuci crkve na ministarska mjesta (ne računam izuzetke), sa akcentom na avetinje tipa Bratićke koja je klasično guranje prsta u oko;
    -što je iz pozicije "eksperata" koji su "tu da pomognu zemlji" krenuo da pravi stranku;
    -što je krenuo i da ovo malo sektora bezbjednosti što nije pod njegovom kontrolom ruši jer nisu "crkvenougodni";
    -što je dozvolio tabelicu sa partijskim dijeljenjem funkcija, a tad smo definitivno imali priliku da raskrstimo sa partitokratijom i imenujemo stručne ljude na čelo državnih firmi;
    -što je "ekspertska" vlada imenovala takve kretene u nekakvim komisijama da nam se dešava da državne nagrade dobija Mićović za djelo o Crnogorcima nulama od ljudi i "novinar" Marina Jočić i Emilo Labudović...

Zaboravlja se da je koncept ekspertske vlade iznuđeno rješenje i jedino koje je garantovalo promjenu vlasti, a da kreteni iz vrha DFa ne uđu u vladu. To je inače za većinu glasača CnB bila jedina prihvatljiva opcija, jer DF vrhuška je uvijek za nas bila veliko no no, a DPS je jednostavno MORAO da se ruši, jer je ta kleptokratska skupina preveliki kancer za ovu državu.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

21. The Following 5 Users Say Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,309
    Thanks Thanks Received 
    8,324
    Thanked in
    3,171 Posts

Ne vidim zasto je populisticki?

Ako je populizam, nesto sto je u korist naroda, onda jeste populizam, ali to nije DPS populizam po grbaci gradjana, nego stvarne mjere poboljsanja standarda.

To sto su nas uhvatila svjetska poskupljenja i inflacija u dvocifrenim brojkama bas u istom trenu, nema veze sa programom povecanj plata. Ovima sto kukaju da im inflacija pojede povecanje plate, neka uplate te pare u dobrotvorne svrhe, pa neka zive od prethodne plate, da vidimo kako ce im bit.

Thanks Thanks Given 
    321
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    82 Posts

Default Vlada Crne Gore, 43. saziv

Ma neodrživ je bio koncept ekspertske Vlade od samog početka zbog DF-a. Nije da branim ovu Vladu, ali stvarno pod ovim uslovima je za pohvalit i ovo što su uradili sa Evropom sad.

Što se tiče nove Vlade, biće politička i makar će svakog trenutka imat 19 poslanika koji je podržavaju + dps 30 ako su obećali bezrezervnu podršku = stabilnija će bit od prethodne i imaju podlogu da urade više nego prethodna.

Samo bez onoga kako će sa Petrom Ivanovićem izglasat Zakon o porijeklu imovine itd - ne moraju sa njim jer ako je stalo Demokratama i DF-u do nečeg drugog osim fotelja doći će i glasat za svako zakonske rješenje koje je dobro za Cg i koje “ne odgovara“ Dps-u.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Last edited by SweetShiva; 08-03-22 at 12:00.

Thanks Thanks Given 
    6,106
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Zdravko je kriv jer:

-je imenovao Vukšića i samim tim nije ispoštovao dogovor da su strikno prozapadni ljudi na čelu sektora bezbjednosti;
    -se posrao u koncept ekspertske vlade imenovanjem kumova, prijatelja i ljudi po preporuci crkve na ministarska mjesta (ne računam izuzetke), sa akcentom na avetinje tipa Bratićke koja je klasično guranje prsta u oko;
    -što je iz pozicije "eksperata" koji su "tu da pomognu zemlji" krenuo da pravi stranku;
    -što je krenuo i da ovo malo sektora bezbjednosti što nije pod njegovom kontrolom ruši jer nisu "crkvenougodni";
    -što je dozvolio tabelicu sa partijskim dijeljenjem funkcija, a tad smo definitivno imali priliku da raskrstimo sa partitokratijom i imenujemo stručne ljude na čelo državnih firmi;
    -što je "ekspertska" vlada imenovala takve kretene u nekakvim komisijama da nam se dešava da državne nagrade dobija Mićović za djelo o Crnogorcima nulama od ljudi i "novinar" Marina Jočić i Emilo Labudović...

Zaboravlja se da je koncept ekspertske vlade iznuđeno rješenje i jedino koje je garantovalo promjenu vlasti, a da kreteni iz vrha DFa ne uđu u vladu. To je inače za većinu glasača CnB bila jedina prihvatljiva opcija, jer DF vrhuška je uvijek za nas bila veliko no no, a DPS je jednostavno MORAO da se ruši, jer je ta kleptokratska skupina preveliki kancer za ovu državu.

Što fali s novinarkom?

Dnevna doza imbecilstva - DF.

Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

on ga je postavio al ga je Abaz uredno podržavao. dakle itekako ima njegove krivice u svemu tome

dugo je trebalo Mandi

https://www.vijesti.me/vijesti/polit...koaliciji-zbcg

kreće plašenje sa DPSom. partija koja nije mogla na CT vlast imat

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Stiče se utisak da hoćeš da kažeš da je sve ovo sad što se dešava u CG posljedica DPS-ovog puštanja Rusa 'vamo. Pa nije baš da su Rusi sad došli, došli su davno pa je li se DPS dogovara sa njima i sastaja tajno ili DF? Počev od državnog udara pa na ovamo. Sa DPS-om su mogli da lopinjaju ali sa DF-om su se već opasne rabote dogovarale.
    Pa DPS je sa njima poprilicno dogovarao, da se ne lazemo, dokle rusi nisu trazili luku bar.
    Pa su nam amerikanci zalijepili samarcinu da je zvonila glava dva mjeseca.
    I receno da ako nece da idu sa vlasti, da se pozdrave sa rusima i njihovim novcem.
    I onda sjednes i razmislis. Da li zatvor i silazak sa vlasti ili da raskidamo veze uz placanje penala.
    I onda nas je razilazenje kostalo nekih 250 do 300miliona, ali sta ima veze.
    Mi smo ga platili, ne oni.
    Dosli bi i kinezi na red da je DPS ostao. I to bi oni lagano platili nasim parama.
    Samo nemoj da pricamo da je CG spoljna politika ista drugo do niz iznudjenih poteza uz lupanje macola.
    A to kad dodju da nece traziti na svaki cosak saradnike, posebno kad su one preplacene izgubili... Ne ide to bas tako lagano, posebno kad se daju pare

Ne bih ja to nista diro

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Mislim da jeste odrziv. Ali i da nije, mora da bude. Tesko onome ko pokusa da ukine Evropa sad u momentu kad cijene rapidno skacu i kad Evropa ulazi u novu recesiju.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Zdravko je kriv jer:

-

Kako volim ovo kad dodje na moje i čuvena rečenica tada , ti mrziš Bratićku jer je Srpkinja
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    82 Posts

A mukice uraša i snpeovaca,dobar je sad DPS na godinu.
    A Milu je ovo obećano u decembru,no je sve kilavo u nas.
    Last edited by holiday; 08-03-22 at 13:38.

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    977
    Thanked in
    577 Posts

Zdravko je kriv jer:

Druze sve je to Abazovic podrzavao, tako da te price kako je samo ovaj kriv ne prolaze, kad je trebala rekonstrukcija valde da i politicari udju abazovic je rekao ne ne sve je ovo super kako je, ne sprdaj se vise, toliko price oko te ekspertske vlade koju je URA predlozila i sad je neko drugi kriv a ne URA, stvarno ste vise pre*rali sa branjenjem neodbranjivog...
    I jos pominjes kako DF kao no no a kako kazes "kleptokratska skupina" DPS-a je sad prihvatljiva, nemoj da te zamolim...
    Last edited by Whisperer; 08-03-22 at 13:46.

31. The Following 3 Users Say Thank You to Whisperer For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    349
    Thanked in
    180 Posts

Zdravko je kriv jer:

Au kakva demagogija i baljezganje…

Na sve to tvoje, nagradno pitanje je ko je jedini politicar koji je bio u vladi?

Taj isti je mrtav ladan izjavio kad je srysio vladu da trebaju svi novi ljudi biti… lise njega…valjda.. on treba da preuzme kormilo…

I da je zdravko kriv za sve sto si naveo, a nije, jer ce ovi raditi sve to pa puta 10, ono sto je uradio jedini politicAr u srusenoj vladi je moralno i politicko dno

Page 78 of 304 FirstFirst ... 286874757677787980818288128178 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)