Page 114 of 494 FirstFirst ... 1464104110111112113114115116117118124164214 ... LastLast
Results 2,826 to 2,850 of 12341

Thread: Rusko-ukrajinski rat 2022

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Pokvarila ti se tastatura biće pa si slučajno okinuo drugi dio posta.
    Pa sam ti to malo popravio
    Nije mi se omaklo, nego mi je ostatak krajnje nebitan. Po meni, takvo sredstvo ne opravdava cilj. Narocito kad je cilj na tako dugom stapu, da je vrlo vjerovatno i nemoguc. Ruski narod da svrgne Putina? Aj dobro..

Ali se ipak vracam na dio koji sam izdvojio sa razlogom. Dakle, cilj je ipak usrati se u narod i uciniti im pakao od zivota. Prvo ukrajinskom, sto su skoro pa zavrsili, a sada i ruskom.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Ja mislim, dakle nagađam da su svi ovi telefonski razgovori, kao i posjeta izraelaca dio izlazne strategije koja je ponuđena Putinu, ona kao takva i ne mora nužno da bude loša po Rusiju..
    Šteta je već učinjena, efekte će Rusi već od sredine ovog mjeseca početi da osjećaju u mnogo jačoj mjeri nego do sad i tu nastaje svojevrsan problem za Putina, unutrašnja izlazna strategija.. Jer ako prihvatiti ovu spoljnu, vrijeme nije na njegovoj strani jer njihovi sopstveni obavještajci predviđaju jun za kritičnim u smislu gladi..
    Kako izvesti da izgleda da si pobijedio zadrigli zapad i da je specijalna operacija uspješna, jer i pored neviđenog blackout-a informacija (sopstvenim građanima) ovolike žrtve i vojne gubitke ne može da opravda.. Jer znajući prosječnog Rusa (a sa mnogo sam sarađivao u životu) nećeš moći tako lako objasniti zašto su im uskraćena osnovna ekonomska prava - kartice, PayPal itd itd, internet, blokada avio i drugog saobraćaja, ogromni gubitak radnih mjesta itd. a tek će onda da ih udari u glavu sva ta propaganda koja im se servira u vidu "pirove pobjede nad naci Ukrajinom" i imaćete socijalne nerede..
    Putin ima samo jedan pravac, a njegov naslednik kakav god da bude će u rukama imati vruć krompir: sopstvenu državu i talas antirusofilije u narednih 50 godina..
    Nije ođe stvar u navijanju koliko mnogi ne kopčaju da je današnja Rusija mit koji živi na isparenjima SSSR-a..
    Glupost je reći da neće Eu zakačiti recesija, oće sigurno ali mislim da su i na to računali ako su procjene krenule još od novembra mjeseca i ona će se mnogo lakše prevazići od onoga šta je učinjeno Rusiji..
    Ukrajinci su platili životima a Rusi i životima i ekonomijom, ne zbog zapada, nego zbog sunca istoka, Putina..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

3. The Following 3 Users Say Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Ukrajinci su platili životima a Rusi i životima i ekonomijom
    Bravo! Posto ce Ukrajinci iz svega ovoga sacuvati svoju ekonomiju, za razliku od Rusa. Uh, cega sve odje da se procita...

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Bravo! Posto ce Ukrajinci iz svega ovoga sacuvati svoju ekonomiju, za razliku od Rusa. Uh, cega sve odje da se procita...
    Ko ti drma kavez? Moram li da crtam da su im Rusi već sj*bali ekonomiju? Izlazak na Azovsko more, uništavanje antonova (koji im je donosio milijarde na godišnjem nivou), uticaj na kašnjenje poljoprivrede i samu proizvodnju? Za te stvari nemoj da se praviš naivan i da kriviš imaginarne neprijatelje, bombe su Ruske ovaj put.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

6. The Following User Says Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Dakle, cilj je ipak usrati se u narod i uciniti im pakao od zivota. Prvo ukrajinskom, sto su skoro pa zavrsili, a sada i ruskom
    narodu Ukrajine je pakao od života napravio Putin. niko drugi, do on svojim odlukama. njegov napad na Ukrajinu je morao dovesti do sankcija, znao je on to vrlo dobro. zbog njegovih odluka ispašta narod Rusije. zbog njega ginu nedužni ljudi u UKR i momci koje je poslao u rat

sve drugo što danima pokušavate da radite ođe je niđe veze. ali i dalje gurate tu priču

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    3,549
    Thanks Thanks Received 
    5,841
    Thanked in
    2,799 Posts

Nije mi se omaklo, nego mi je ostatak krajnje nebitan. Po meni, takvo sredstvo ne opravdava cilj. Narocito kad je cilj na tako dugom stapu, da je vrlo vjerovatno i nemoguc. Ruski narod da svrgne Putina? Aj dobro..

Ali se ipak vracam na dio koji sam izdvojio sa razlogom. Dakle, cilj je ipak usrati se u narod i uciniti im pakao od zivota. Prvo ukrajinskom, sto su skoro pa zavrsili, a sada i ruskom.
    Aha ne odgovara ti istina. Tako reci brate da te razumijemo. Sve Ok.
    Pa jes zbilja. Trebalo bi puštit da u Rusiju sve bude sjajno bajno kao što im Putin i saopštava da je, i da se Hitler 21og vijeka iživljava nad 40 miliona Ukrajinaca a da oni misle da je to neka mala vojna operacija i da život nastave normalno. Političari bijahu predstavnici naroda, pa ono eto malo se sprovodi nešto od vrha ka dnu. Demokratija, šta ćeš.
    Putko je u suštini jedan dobrotvor, koji radi na denacifikaciji Ukrajine. Kandidovaće ga za Nobelovu nagradu za mir. Samo da omalterišu sve ono što je izbombardovao i da počne mrtve da diže iz grobova.

Još samo fali čuveno obećanje "za 1og palog Rusa, 100 njihovih će pasti" i onda je sve deja vu.
    Imali smo prilike prije 23 godine da vidimo kako je to izgledalo i znamo kako se završilo. Pobjedom malene SRJ nad agersorom, ako vjerujemo u Putkovog idola Miloševića.
    I u Dejton je SRJ pobijedila. To što je obični narod patio nema veze, nije dalo efekta vala nikakvoga niti je uticalo na potpisivanje. Pamtim tada smo živjeli vrhunski. Bili milijarderi, a danas bruka.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

9. The Following 5 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

I jedni i drugi ce izaci bogatiji, Amerika po najvise, naravno pricam za te milijardere, obican narod ce na8ebati i Rusi i Ukrajinci, no koga boli ona stvar za sirotinju.
    Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oli da se kladimo ti das 50e a ja cu 200e.
    Ako ne prodje ti imas 200e.. :wink:

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Ko ti drma kavez? Moram li da crtam da su im Rusi već sj*bali ekonomiju? Izlazak na Azovsko more, uništavanje antonova (koji im je donosio milijarde na godišnjem nivou), uticaj na kašnjenje poljoprivrede i samu proizvodnju? Za te stvari nemoj da se praviš naivan i da kriviš imaginarne neprijatelje, bombe su Ruske ovaj put.
    Niko meni ne drma kavez, nego se ti trudis da zvucis mudro, prosipajuci bisere koje je tesko ignorisati. Veli, ovi ce platiti zivotima, a ovi drugi i zivotima i ekonomijom! Jasnu distinkciju si napravio, a sad se pravis blesav.

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

cisto sumnjam da je iko u rusiji od vrha do dna spreman na svu nestasicu koja ih ceka.
    Citam da od muke vec nude naftu sa popustom

Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    201
    Thanked in
    142 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Čekaj brt, jel ti kapiraš da Rusija nije SSSR.

SSSR je bio zatvoren, samodovoljan sistem, ebalo im se za sankcije, a Rusija počiva na tajkunsko/kapitalističkom sistemu i dio je globalne ekonomije.

Kad si dio globalne ekonomije, onda isključivanje iz finansijskih i tehnoloških tokova potpuno razara ekonomiju.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
    Cek cek ti i dalje mislis da to razara samo ekonomiju Rusije. Ok brt.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Niko meni ne drma kavez, nego se ti trudis da zvucis mudro, prosipajuci bisere koje je tesko ignorisati. Veli, ovi ce platiti zivotima, a ovi drugi i zivotima i ekonomijom! Jasnu distinkciju si napravio, a sad se pravis blesav.
    Odlično, ti si je našao i pošto nemaš šta da dodaš, držaćeš se iste kao pijan plota..
    Nije vam Zed kriv za vašu zaslijepljenost jednom stranom i licemjerstvo kojim prozivate sve ostale da su navijački nastrojeni..
    Idi odmori, napravi pauzu 2-3 dana pa dođi opet da utvrdimo jel ovo specijalna operacija ljudi gištera i da li ih Rusi gađu kolačima sa drogom pa je sve ovo masovna halucinacija..

15. The Following User Says Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Imali smo prilike prije 23 godine da vidimo kako je to izgledalo i znamo kako se završilo. Pobjedom malene SRJ nad agersorom, ako vjerujemo u Putkovog idola Miloševića.
    Taj nas primjer je bas zgodan za ovu situaciju, ali ti ziv nisi sto neces zamijeniti teze. Da, vidjeli smo kako se zavrsilo. Vidjeli smo sta se desava kad jedna usijana glava pomisli da je uhvatila Boga za muda, pa hoce da ratuje sa 100 puta jacom silom. Tako ce i odje biti...

Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    111
    Thanked in
    60 Posts

https://vm.tiktok.com/ZMLUHgh4j/

Sent from my 21081111RG using Tapatalk

18. The Following 3 Users Say Thank You to 3g-m For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    201
    Thanked in
    142 Posts

Imaju oni neku svoju varijantu platnog sistema za kartice i elektronska plaćanja, zove se Mir čini mi se. Nešto poput Dinacard u Srbiji.

Fakat, 3/4 platnih kartica u Rusiji su Mastercard i Visa. I ovo je uz isključenje sa SWIFTa i Paypala, ozbiljan udarac. I još može da se širi, npr da se svim banaka iz Rusije ukine SWIFT, da se svim klijentima ruske nacionalnosti ukinu kartice, uskrati pristup internetu van Rusije itd itd.
    Cilj je da sankcije pogode široke narodne mase, kako bi se izvršio pritisak na političare da nešto mijenjaju ili u konačnom podnesu ostavke.
    Sve teže postaje pojasniti ograničenja koja Rusija i njeni građani imaju zbog rata u Ukrajiini. Ni uz svo moguće kontrolisanje medija, ove stvari pogađaju i podržavaoce i protivnike Putina.

Pošto si ti inače poznat po objektivnim i dugačkim postovima. Čekamo tvoje analize.
    A tebi evo jedna kratka, prikaz kako će Njemačka da se napati od sankcija Rusiji. Godina prije COVID-19 pandemije:

Njemački GDP je 3,861 triliona USD (2019.) dok je Ruski bio 1,687 triliona USD. Brat bratu Ruski je 50% manji od Njemačkog.
    Oće li zaboga preteć Njemačka bez izvoza 30 milijardi u Rusiju pitanje je svih pitanja.
    Pitanje svih pitanja je odakle ce njemacka da uveze to sto joj je rusija prodavala i po kojoj cijeni

Thanks Thanks Given 
    2,267
    Thanks Thanks Received 
    624
    Thanked in
    326 Posts

Pa brisite opet ako vam basta.
    SMRT FAŠIZMU!

Thanks Thanks Given 
    3,549
    Thanks Thanks Received 
    5,841
    Thanked in
    2,799 Posts

Taj nas primjer je bas zgodan za ovu situaciju, ali ti ziv nisi sto neces zamijeniti teze. Da, vidjeli smo kako se zavrsilo. Vidjeli smo sta se desava kad jedna usijana glava pomisli da je uhvatila Boga za muda, pa hoce da ratuje sa 100 puta jacom silom. Tako ce i odje biti...
    Ja mijenjam teze? Da mijenjam teze, rekao bih da si ti jedan od onih likova koji bo da mu sjutra dođe rođeni brat, koji ima istu veću kuću i plac od tebe, i da ti kaže ovo je sad moje bi se pokupio sa familijom i rekao jes ovo je tvoje samo zato što je u njega 2 metra a u tebe 185cm.
    Ali a to ne radim.

Slobodan Milošević je bio negativan lik u cijeloj priči, za slučaj da si zaboravio. I nije imao vojsku.
    Putin je isto negativan lik u voj priči, samo ima vojsku.

Negativan lik nije ništa dobro. A ovo nije basna, nego stvaran život.

22. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,549
    Thanks Thanks Received 
    5,841
    Thanked in
    2,799 Posts

Quote Originally Posted by irriducibili91 View Post
    Pitanje svih pitanja je odakle ce njemacka da uveze to sto joj je rusija prodavala i po kojoj cijeni
    A đe su argumentovane analize brate?
    Iz USA će da uveze to što joj fali. Njemačka ima nešto što joj je važnije od toga što ti misliš, a stiže iz Rusije.
    Ali otkrićeš sam

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Quote Originally Posted by 3g-m View Post
    Ma, Barni lupa gluposti, sad ce mu @outline objasniti kako mu je suplja prica, jer to sto je Ukrajina susjedna zemlja, sto ima pretenzije ka NATO-u, sto doziva zapad konstantno da ih naoruzaju svime i svacim.. to je sve apsolutno nebitno. On i odabrana ekipica odavle to vide mnogo bolje, oni znaju da Rusija nije imala nikakvog razloga za zabrinutost.

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,294
    Thanked in
    876 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Sta sad, keš i razmjena dobara?
    Nikad nije bilo bolje vrijeme da se polako udje u crypto sferu za one koji jos uvijek nisu. Pricam generalno, ne direktno za RU.

Thanks Thanks Given 
    3,549
    Thanks Thanks Received 
    5,841
    Thanked in
    2,799 Posts

E ovako drugari. Moraćemo da se naučimo lijepom ponašanju. Vrijeđanje drugih forumaša, naročito konstatacije tipa da je neko ili njen/njegov post glup, budalast, imbecilan i slično će automatski dobiti infrakciju.
    Isto tako, ako neko nakon infrakcije konstatuje da je dobio infrkaciju samo zbog toga jer ima različito mišljenje u odnosu na moderatora, dobiće još jednu infrakciju gratis.
    Ako ne možete da vodite civilizovanu i kulturnu diskusiju, onda pravac facebook i twitter pa tamo pišite slobodarski. Te društvene mreže prosto vape za takvima pa je greota da vam talenat propane.

Čisto da ne bude da nisam napomenuo.
    Last edited by hercules; 06-03-22 at 00:10.

27. The Following 3 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,121
    Thanked in
    2,747 Posts

Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,121
    Thanked in
    2,747 Posts

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    https://twitter.com/ASBMilitary/stat...7Xa_MgOWg&s=19

Već je neko kačio

31. The Following User Says Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,121
    Thanked in
    2,747 Posts

Promaklo mi je.
    Čak i ako je to u pitanju, mogli su ga uhapsitk, zadržat, ispitivat, svakako bi im bio korisniji nego mrtav, tako da tu nešto "smrdi".
    Dolazi do sve češćih informacija o, najblaže rečeno nesuglasica, izmedju Azova i vojske, zbog neslaganja oko akcija.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

https://twitter.com/nexta_tv/status/...-vxqbUrzw&s=19

Mada ima i ova izjava db-a Ukrajine, dvostruki agent?

Page 114 of 494 FirstFirst ... 1464104110111112113114115116117118124164214 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)