Ja mislim, dakle nagađam da su svi ovi telefonski razgovori, kao i posjeta izraelaca dio izlazne strategije koja je ponuđena Putinu, ona kao takva i ne mora nužno da bude loša po Rusiju..
Šteta je već učinjena, efekte će Rusi već od sredine ovog mjeseca početi da osjećaju u mnogo jačoj mjeri nego do sad i tu nastaje svojevrsan problem za Putina, unutrašnja izlazna strategija.. Jer ako prihvatiti ovu spoljnu, vrijeme nije na njegovoj strani jer njihovi sopstveni obavještajci predviđaju jun za kritičnim u smislu gladi..
Kako izvesti da izgleda da si pobijedio zadrigli zapad i da je specijalna operacija uspješna, jer i pored neviđenog blackout-a informacija (sopstvenim građanima) ovolike žrtve i vojne gubitke ne može da opravda.. Jer znajući prosječnog Rusa (a sa mnogo sam sarađivao u životu) nećeš moći tako lako objasniti zašto su im uskraćena osnovna ekonomska prava - kartice, PayPal itd itd, internet, blokada avio i drugog saobraćaja, ogromni gubitak radnih mjesta itd. a tek će onda da ih udari u glavu sva ta propaganda koja im se servira u vidu "pirove pobjede nad naci Ukrajinom" i imaćete socijalne nerede..
Putin ima samo jedan pravac, a njegov naslednik kakav god da bude će u rukama imati vruć krompir: sopstvenu državu i talas antirusofilije u narednih 50 godina..
Nije ođe stvar u navijanju koliko mnogi ne kopčaju da je današnja Rusija mit koji živi na isparenjima SSSR-a..
Glupost je reći da neće Eu zakačiti recesija, oće sigurno ali mislim da su i na to računali ako su procjene krenule još od novembra mjeseca i ona će se mnogo lakše prevazići od onoga šta je učinjeno Rusiji..
Ukrajinci su platili životima a Rusi i životima i ekonomijom, ne zbog zapada, nego zbog sunca istoka, Putina..

Reply With Quote

Bookmarks