Page 83 of 494 FirstFirst ... 337379808182838485868793133183 ... LastLast
Results 2,051 to 2,075 of 12341

Thread: Rusko-ukrajinski rat 2022

Thanks Thanks Given 
    6,105
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

A mozda zlokobnom Putku puna ona rabota desetine i desetine raskokodakanih ruskih oligarha multimilijardera i veli da ih potpuno dotucem i stvarno postanem neprikosnoveni lider ove zemlje. Meni ionako nista niko ne moze, crveno dugme je moje. Nastavicu licno da imam sve sto imam i danas io Mogu mi pljunut pod prozor. A sta je nekoliko desetine hiljada ubijenih zivota, statisticka greska.
    Last edited by avet; 01-03-22 at 22:48.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Ukrajina nije pokusala da udje u NATO. A Lazanski nista nije znao ni analizirao. Samo je zastupao zvanicne stavove Moskve jer je za to bio placen. Bio je Putinov PR u Srbiji, a ne analiticar.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

3. The Following User Says Thank You to VanjaTheMan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    8,756
    Thanks Thanks Received 
    3,887
    Thanked in
    2,321 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Ne znam, ostaje mi misterija.. Nije da ih nemaju čime napadnuti, jer im nije sva avijacija uništena i nije da su totalno ostali bez dronova.. Mislim da imaju i balističke sisteme kojim bi mogli da ih gađu (ako im u međuvremenu nisu uništeni)..
    S obzirom u kakvom im je stanju vojna tehnika kpju šalju na Kijev, možda prosto čekaju da im logistika zakaže i da prosto zaglave.. Kombinovano sa jako lošim moralom Ruskih trupa, možda prosto čekaju da se ovi dobrim dijelom svojevoljno raštrkaju/napušte položaje čime bi Ukri izbjegli nepotrebnu konfrontaciju..

Ostaje opcija da griješim i da ih čekaju da dođu do određenih zona u kojima na njih mogu tući artiljerijom srednjeg dometa..
    Hm,da sachekamo ima li pojashnjenja od ostalih kolega.
    Imam osjecaj da Usa a samim time i Ukr zna shta je u konvoju,ali mi je zagonetka zashto ne smije da se gadja ako se moze,jer pushtati ih da ti se primaknu shto vishe mi nije logichno.
    Zapravo ne da imam osjecaj no sam ubijedjen da znaju u chemu je fora,jer bukvalno je na pressu bio odg-necemo o tome,idemo dalje.
    ...

5. The Following User Says Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,058
    Thanks Thanks Received 
    1,046
    Thanked in
    420 Posts

na koji nacin, u kojem scenariju Putinu ide u korist ovaj rat?
    kakve veze ima sto je Zelenski Jevrej? bio je i komedijas pa je sad predsjednik. bio je i Milo Srbin pa vise nije.
    poenta je ko za koga i iz kojeg cilja radi. kako je dosao Zelenski na vlast? odakle je stigla demokratija? a i prije nje, odakle je stigla komunisticka ideja?
    rat ni Ukrajini ni Rusiji ne odgovara, nije ni Hrvatskoj ni Bosni ni Srbiji odgovarao pa se vodio, i to mnogo gori nego ovaj sad tamo.
    uglavnom baratamo polovicnim informacijama i zesce smo okrenuti prema jednoj ili drugoj strani, nista izmedju.
    Last edited by dub_c; 01-03-22 at 23:04.
    As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.

Thanks Thanks Given 
    609
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    298 Posts

Crna Gora treba da bude neutralna..uvijek.. Kad smo vec oko tog svrstavanja.
    Posto smo turisticki i privredno orjentisana zemlja, treba istaci da turisti iz Ukrajine cine 14% turista u 2021g. Ukrajina je i jedan od najvecih piljoprivrednih izvoznika u Evropi. Pa mozda treba i to uzet u obzir?

Imamo li kad o tome mislit od svega onog sto se odje desava? Ne djeluje mi da iko o tome razmislja. Vise se razmislja o blokadi vlasti, puteva, Crnogorcima-Srbima..izdajnicima-patriotama..

Da se ne iznenadimo tamo u junu..julu

Thanks Thanks Given 
    2,058
    Thanks Thanks Received 
    1,046
    Thanked in
    420 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Hm,da sachekamo ima li pojashnjenja od ostalih kolega.
    Imam osjecaj da Usa a samim time i Ukr zna shta je u konvoju,ali mi je zagonetka zashto ne smije da se gadja ako se moze,jer pushtati ih da ti se primaknu shto vishe mi nije logichno.
    Zapravo ne da imam osjecaj no sam ubijedjen da znaju u chemu je fora,jer bukvalno je na pressu bio odg-necemo o tome,idemo dalje.
    ja sam mislio da sam ja amater u ovim ratnim temama ali procitah Zedda i tebe..... nije mi jasno okle vam iddeja da mogu da dejstvuju ako im rusi drze nebo?
    znate li vi koja je to crkavica vojske na raspolaganju ukrajini u odnosu na rusku armiju?
    opet se vratite u ratove kod nas pa razmislite koje su sanse imale ostale vojske u odnosu na JNA. bez pomoci NATOa mogu da se slikaju.
    ili da rade ovo sto rade, da se kriju i dejstvuju iz gradova, naseljenih mjesta, skola, bolnica itd. i cekaju da se sretnu sa pjesadijom. opet cim se pomole na vidjelo bice eliminisani.

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Quote Originally Posted by dub_c View Post
    ja sam mislio da sam ja amater u ovim ratnim temama ali procitah Zedda i tebe..... nije mi jasno okle vam iddeja da mogu da dejstvuju ako im rusi drze nebo?
    znate li vi koja je to crkavica vojske na raspolaganju ukrajini u odnosu na rusku armiju?
    opet se vratite u ratove kod nas pa razmislite koje su sanse imale ostale vojske u odnosu na JNA. bez pomoci NATOa mogu da se slikaju.
    ili da rade ovo sto rade, da se kriju i dejstvuju iz gradova, naseljenih mjesta, skola, bolnica itd. i cekaju da se sretnu sa pjesadijom. opet cim se pomole na vidjelo bice eliminisani.
    Ne drže. Dejstvo ruske avijacije je iznenađujuće oskudno, a i ti koji su lećeli, to rade na malim visinama da izbjegavaju radarsku detekciju.
    Kod Harkova je oboren SU-34... Snimljen je komad krila.
    Za ostatak ne bih znao jer nema materijalnih dokaza, ali djeluje da ukrajinski PVO i dalje radi.

Nema ruskih aviona nad Ukrajinom, onako kao nad SRJ 1999.

Naglasio bih da su im Gruzini 2008. oborili 3 aviona prvi dan rata, i da su poslije toga povukli ručnu na avijaciju, a rat priveli kraju bez neke vazdušne podrške kopnenim trupama.
    Last edited by ASC; 01-03-22 at 23:18.

Thanks Thanks Given 
    8,756
    Thanks Thanks Received 
    3,887
    Thanked in
    2,321 Posts

U pravu si,da,da,zaboravih da je Nato pomogao Slovencima da maknu JNA.
    ...

Thanks Thanks Given 
    2,058
    Thanks Thanks Received 
    1,046
    Thanked in
    420 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    U pravu si,da,da,zaboravih da je Nato pomogao Slovencima da maknu JNA.
    e da, to je pravi primjer
    rasprava na visokom nivou, bravo kolega.

@ASC da li mislis da ima nekog razloga? ili im se samo ne leti?

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Imaš masu dostupnih snimaka kako jedan dron izaziva ogromnu štetu, zamisli šta bi par njih uradilo na koncentrisane mete poput tog konvoja? A praktično nemaš odbrane protiv Bayraktar dronova.. Nisu im sve uništili a Turci im svakako dostavljaju još..
    Plus apsolutnu prevlast na nebu nemaju, izad Kijeva još manje.. Imaš snimke đe Sukhoi leti na 20m od tla kako bi izbjegao radare i pvo sisteme, zašto bi to radio ako imaju apsolutnu nadmoć?
    Ja jesam amater i niđe ne utvrdih da sam bogotac ove teme, samo komentarišem iz hobija i sa dostupnim podacima..
    Last edited by Zedd; 01-03-22 at 23:19.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

13. The Following User Says Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Za sad misterija....isto kao i ovaj konvoj koji dva dana moli da ih poklopi artiljerija i jurišna avijacija, a opet ih niko ne dira.

15. The Following User Says Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    609
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    298 Posts

Procurela fotografija "slucajno".

Thanks Thanks Given 
    609
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    298 Posts

Bice vam zanimljivo i ovo pogledati.

https://twitter.com/VladimirStev/sta...4_B545Iag&s=19

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by samson View Post
    Crna Gora treba da bude neutralna..uvijek.. Kad smo vec oko tog svrstavanja.
    Posto smo turisticki i privredno orjentisana zemlja, treba istaci da turisti iz Ukrajine cine 14% turista u 2021g. Ukrajina je i jedan od najvecih piljoprivrednih izvoznika u Evropi. Pa mozda treba i to uzet u obzir?

Imamo li kad o tome mislit od svega onog sto se odje desava? Ne djeluje mi da iko o tome razmislja. Vise se razmislja o blokadi vlasti, puteva, Crnogorcima-Srbima..izdajnicima-patriotama..

Da se ne iznenadimo tamo u junu..julu
    Vijesti su objavile brojke koje idu do 20% prihoda od turizma (direktnih od te dvije nacije).. Robna razmjena je minimalna i kreće se u par do 10mil. Najviše ćemo naj*bat zbog toga što su ove dvije zemlje najveći izvoznici žitarica/krompira, Rusija vještačkog đubriva..
    Plus zbog toga što zbog ratnih dejstava računam da Ukr neće prećerano obraćati pažnju na poljoprivredu, cijene hrane će dodatno otići u tuki.. A naša neutralnost se tu ništa ne pita..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    8,756
    Thanks Thanks Received 
    3,887
    Thanked in
    2,321 Posts

Pa shta ochekujesh?Ulecesh sa konstatacijom da smo amateri,a ne da smo amateri no osim davnog sluzenja JNA me zabolje ćuna za sve vojske svijeta,zao mi je jadnog naroda,nishta drugo.
    A pitah i navedoh nickove za koje smatram da se malo bolje razumiju od nas laika,ako imaju pojashnjenje.
    Jer mali ludak nece stati ako ne dobije po njushci,to je makar svima sa malo mozga jasno sad,e zashto mu taj konvoj ne diraju...eto to je pitanje.
    ...

Thanks Thanks Given 
    6,105
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    6,105
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Thanks Thanks Given 
    8,756
    Thanks Thanks Received 
    3,887
    Thanked in
    2,321 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Ne znam, ostaje mi misterija.. Nije da ih nemaju čime napadnuti, jer im nije sva avijacija uništena i nije da su totalno ostali bez dronova.. Mislim da imaju i balističke sisteme kojim bi mogli da ih gađu (ako im u međuvremenu nisu uništeni)..
    S obzirom u kakvom im je stanju vojna tehnika kpju šalju na Kijev, možda prosto čekaju da im logistika zakaže i da prosto zaglave.. Kombinovano sa jako lošim moralom Ruskih trupa, možda prosto čekaju da se ovi dobrim dijelom svojevoljno raštrkaju/napušte položaje čime bi Ukri izbjegli nepotrebnu konfrontaciju..

Ostaje opcija da griješim i da ih čekaju da dođu do određenih zona u kojima na njih mogu tući artiljerijom srednjeg dometa..
    The presence of the convoy, growing and intact, prompts several conclusions as things stand. Despite its scale and the way it has blocked the road for miles, it appears largely unmolested. This suggests Ukraine’s air force is no longer sufficiently intact to target it in a meaningful way and that Ukraine has not been able to bring drones, used successfully elsewhere, to hit it.
    https://www.theguardian.com/world/2022/mar/01/vast-russian-military-convoy-kyiv-siege-ukraine

...

23. The Following User Says Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Ovaj sa naocarima je direktor RT, strasan lik.
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Evo vam jedna vrhunska analiza, koja je obuhvatila poentu ovog sukoba i pravac u kojem ovo može da pođe:

https://twitter.com/kamilkazani/stat...3-b-9Ysew&s=19

Thread je malo duži ali vrijedan čitanja..

26. The Following User Says Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Thanks Thanks Given 
    6,105
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Da čujemo Bajdena noćas. Nikad nijesam posebno volio slusat ove State of the Unions, ali nocas se mora obratit paznja.

Svakako se nadam da su linije komunikacije izmedju White House i Kremlj jos uvijek otvorene.

Nocas i USA zabranio ruske letjelice na svom vazdusnom prostoru.

Thanks Thanks Given 
    6,105
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,844
    Thanked in
    3,385 Posts

Nema resenja svetske krize bez rata, ja se molim samo da ne izlazi van okvira ukrajine

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Ali priča na cnn i zapadne medije, vele konvoj stao na obode kijeva kog hostomela jer po procjenama analiticara nemaju hrane i goriva kakav retard moras da budes da povjerujes u to da konvoj od 65+ km je poslat bez goriva i hrane... samo će napalit te mrčne ukrajince da se zalete i plate glavom...
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Page 83 of 494 FirstFirst ... 337379808182838485868793133183 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)