Page 59 of 494 FirstFirst ... 94955565758596061626369109159 ... LastLast
Results 1,451 to 1,475 of 12341

Thread: Rusko-ukrajinski rat 2022

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by Dejan View Post
    Gledam sad jednu nadrealnu scenu. Raspravljaju se ruski vojnik i neki tip Ukrajinac na ulici, ispred neke zgrade. Pocinju da se cupaju, ovaj tip sa ulice udara vojnika sakom u vilicu, spreman da mu uputi jos udaraca, na sta se ovaj vojnik zatetura i opali tri metka ispred noga ovog Ukrajinca, te se ovaj smiri. Tu se snimak zavrsava, a vjerujem i njihov susret. Pretpostavljam da je Ukrajinac htio ovome da otme pusku.

Ocito su Rusi tu da izvrse naredjenja a da pritom pokusaju da sto manje antagonizuju civile. Sa druge strane, sto vise gledam ovakve scene, sve vise mislim da je ruska komanda stvarno mislila da ce ih ljudi vecinom lijepo docekati.

Sent from my XQ-AS52 using Tapatalk
    https://twitter.com/visegrad24/statu...zDd5cyQCw&s=19

Meni je upečatljiviji snimak, kačih ga sinoć, đe Ukrajinka prilazi ruskim vojnicima i nudi im sjeme suncokreta da ga stave u džepove "da nikne kad poginete", rusi pokušavaju da spušte tenziju ali ona i dalje po svom nastavlja..
    Mislim da to dovoljno govori koliki je i moral naroda, ne samo vojske.. Sve i da uspije sa kakvim puppet režimom, neće mu se održati dugo jer je upravo Putin postigao ono za šta je optužio nato - antirusko raspoloženje
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

2. The Following 2 Users Say Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    18,878
    Thanks Thanks Received 
    8,796
    Thanked in
    4,266 Posts

Zamišljam da je neki Afganistanac odlučio da opali šamar američkom vojniku ili mu otme pušku...?

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

4. The Following 3 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,844
    Thanks Thanks Received 
    5,382
    Thanked in
    2,072 Posts

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,121
    Thanked in
    2,747 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Kakav sam baksuz sa ovom pričom o Bjelorusiji

https://twitter.com/nexta_tv/status/...qKqxKA0bQ&s=19

Da napomenem samo

U Bjelorusiji je referendum

1. Da li da BLR uđe u rat
    2. Da li da se dozvoli RUS nuklearke na tlo BLR
    Ao, pa ove zapadne diplomate su oličenje licemjerja, više i ne pokušavaju da sakriju.
    Dakle, Ukrajina i Baltičke zemlje npr. imaju pravo na samoopredjeljenje i izbor, ali Bjelorusija mora da svira onako kako joj zapad kaže.
    Smećari
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Zamišljam da je neki Afganistanac odlučio da opali šamar američkom vojniku ili mu otme pušku...?

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
    A dje, u lice bi mu sasuo metke. Vidi se da Rusi paze kako se ophode prema civilima. Nema samo ovaj primjer, ni sa ovom babom dje joj Rus govori - gospodjo, nema nikakve svrhe nasa rasprava jer nista necemo rijesiti.

"Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

8. The Following User Says Thank You to Dejan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

HRT je prije neko 20tak min. imao strašnu emisiju, sjajna grafika i prikaz napretka RU armije, kao i neke procjene u kom pravcu bi ovo moglo/trebalo da se odvija..
    Ameri su imali tačne ifno upravo zahvaljujući Global Hawk-u, ali su i oni podcijenili moral i odlučnost Ukrajinaca, po nekim njihovim predpostavkama, Rusima je trebao minimum 700-500000 ljudi da totalno porazi Ukr.. Ne znam ko je lik (što je komentarisao), po njemu je ključna greška napravljena što Rusi nisu napali zapad Ukrajine da pokušaju da ih odsijeku od zapadnih susjeda, pošto je praktično sva njihova logistika neometena i dodatno utiče na usporavanje RU armije..
    Last edited by Zedd; 27-02-22 at 18:57.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    250
    Thanks Thanks Received 
    248
    Thanked in
    144 Posts

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,121
    Thanked in
    2,747 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    https://twitter.com/visegrad24/statu...zDd5cyQCw&s=19

Meni je upečatljiviji snimak, kačih ga sinoć, đe Ukrajinka prilazi ruskim vojnicima i nudi im sjeme suncokreta da ga stave u džepove "da nikne kad poginete", rusi pokušavaju da spušte tenziju ali ona i dalje po svom nastavlja..
    Mislim da to dovoljno govori koliki je i moral naroda, ne samo vojske.. Sve i da uspije sa kakvim puppet režimom, neće mu se održati dugo jer je upravo Putin postigao ono za šta je optužio nato - antirusko raspoloženje

Mene to dovodi do zaključka da su dobili striktna naredjenja da sa civilima postupaju humano i da ih ne ugrožavaju nikako, pa ni posle neke provokacije koja ne ugrožava vojnike, što je pohvalno.
    Što se tiče morala, teško da bi im ko prilazi da priča sa njima da su npr. prvom prilikom nekog civili izrešetali, što na sreću nije slučaj.
    Kamo sreće da se u svakom ratu ovako postupa sa civilima.
    Zanima me baš kako bi prošli npr. da su mjesto Rusa tu NATO vojnici ili Ameri.

12. The Following 3 Users Say Thank You to technus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by Dejan View Post
    A dje, u lice bi mu sasuo metke. Vidi se da Rusi paze kako se ophode prema civilima. Nema samo ovaj primjer, ni sa ovom babom dje joj Rus govori - gospodjo, nema nikakve svrhe nasa rasprava jer nista necemo rijesiti.

Izbušio bi ga kao kantu ali ajde da poredimo dvije zemlje koje nit su komšijske niti iz iste etničke grupe niti imaju istorijske veze a imaju jednu jedinu zajedničku stvar: iživljavanje jačeg nad slabijim..

@joni da ne misliš da imam nešto protiv tvog viđenja jer se slažem sa njim, samo ne mogu da svarim da se tako porede dva događaja i dva naroda koja veze nemaju..

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

jes, Delije (ili bilo koji navijači) su demokrate velike. pa su eto, igrom slučaja u ovom momentu stavili plavu i žutu boju

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

15. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,309
    Thanks Thanks Received 
    5,858
    Thanked in
    2,041 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    PATRIJARH PORFIRIJE: Uputićemo pomoć Ukrajini

„U bratskoj ljubavi i u molitvenom duhu za mir, riješili smo da uputimo materijalnu pomoć našoj potrebitoj braći u Ukrajini“, rekao je srpski patrijarh u Hramu Svetog Save.
    Porfirije je naveo da je SPC odlučila da sve priloge koji se prikupe u hramovima ovih dana uputi Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi i mitropolitu Onufriju, pa da on tu pomoć proslijedi onima kojima je najpotrebnija, objavljeno je na Instagram nalogu srpskog patrijarha.
    “Kada bi Bog dao da budemo sa njim, da budemo za njega opredjeljeni kako bismo imali mir u sebi, a isto tako da možemo da se borimo svi zajedno jednim srcem za mir, prije svega u Ukrajini, ali i za mir u čitavom svijetu”, poručio je patrijarh SPC.

Ne smije se majka Rusija pomenut, bitno je da su svi za mir u svijetu.

Nula
    Last edited by remark; 27-02-22 at 19:06.

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Quote Originally Posted by .Bole View Post
    Bice nocas zajebano, kijev je opkoljen, rusi krecu nocas jako. Vec su poceli iskanderi da gadjaju civilne objekte, vise uopste ne vode racuna. Kasetne bombe vec odavno se izbacaju.

Poklapa se sa onom naredbom putina da moraju do ponedeljka da osvoje ili harkov ili kijev
    Ove priče slušamo svih ovih dana, a sve mirno i niđe ništa...

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Kličko izjavio da je Kijev potpuno opkoljen.

Ne mogu više da evakuišu građane niti da stiže oprema, hrana i medikamenti
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    2,265
    Thanks Thanks Received 
    624
    Thanked in
    326 Posts

SMRT FAŠIZMU!

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Mene to dovodi do zaključka da su dobili striktna naredjenja da sa civilima postupaju humano i da ih ne ugrožavaju nikako, pa ni posle neke provokacije koja ne ugrožava vojnike, što je pohvalno.
    Što se tiče morala, teško da bi im ko prilazi da priča sa njima da su npr. prvom prilikom nekog civili izrešetali, što na sreću nije slučaj.
    Ovo jeste pohvalno ali nemojmo da se zavaravamo, guglaj malo Grozni pa vidi kako su se Rusi ponašali prema civilima tamo..
    Nema potrebe da se za svaki događaj u ovom ratu poredi sa Amerikancima, jer mi to djeluje na klasičan apolgetizam i navijački pristup u svemu ovome a mislim da to ne zalužuju ni jedni ni drugi..
    Prije nego se zaigramo misica i želje za mirom u svijetu, svako sr*nje koje su Ameri zasijali po svijetu je za osudu, ali te zemlje mi nikako emocionalno nisu bliže od Rusije i Ukrajine i ne mogu da se pravim misicom kad je u pitanju Američki rat u Avganistanu i ovo što se dešava praktično na našem pragu..

21. The Following 5 Users Say Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Na pocetku sam rekao da ce Rusi biti izuzetno oprezni po pitanju civila, zbog cega i ne cudi sto sporije napreduju. Da ne mare za civile, sve bi islo mnogo brze... Ali takva su naredjenja, a i cinjenica da je rijec o maltene istom narodu. Dje na brata nenaoruzanog da zapucas tek tako...

Medjutim, sve je to dzaba. Zapadni mediji ce nakititi koliko idje mogu, da ispadne kako su se Rusi izivljavali nad nevinim i nenaoruzanim civilima, kidali glave, silovali maloljetnice i babe.. svacega ce biti....
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post

“We are at the border of a humanitarian catastrophe,” he told Associated Press on Sunday as a curfew continued in the city which he said allowed authorities to hunt “saboteurs” on the streets. “Right now, we have electricity, right now we have water and heating in our houses. But the infrastructure is destroyed to deliver the food and medication.”

vrlo ozbiljna situacija. noćas će da bude pakleno, opet

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Ali takva su naredjenja, a i cinjenica da je rijec o maltene istom narodu. Dje na brata nenaoruzanog da zapucas tek tako..
    fino su Rusi ispoštovali braću. nikad me ovako brat ne ispoštova ka Rus Ukrajinca. eo 4 dana ih poštuju raketama samo tako

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    Last edited by outline; 27-02-22 at 19:20.
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

24. The Following 4 Users Say Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,309
    Thanks Thanks Received 
    5,858
    Thanked in
    2,041 Posts

Jes ukrajinske bakice ih sprečavaju u napredovanju.

Nula

26. The Following 3 Users Say Thank You to remark For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,834
    Thanked in
    2,797 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post

Nula
    I ona djeca nesretna su sama se igrala sa bombama i granatama pa su stradali.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

28. The Following 3 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post

Nepotvrđena info:

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,121
    Thanked in
    2,747 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Ovo jeste pohvalno ali nemojmo da se zavaravamo, guglaj malo Grozni pa vidi kako su se Rusi ponašali prema civilima tamo..
    Nema potrebe da se za svaki događaj u ovom ratu poredi sa Amerikancima, jer mi to djeluje na klasičan apolgetizam i navijački pristup u svemu ovome a mislim da to ne zalužuju ni jedni ni drugi..
    Prije nego se zaigramo misica i želje za mirom u svijetu, svako sr*nje koje su Ameri zasijali po svijetu je za osudu, ali te zemlje mi nikako emocionalno nisu bliže od Rusije i Ukrajine i ne mogu da se pravim misicom kad je u pitanju Američki rat u Avganistanu i ovo što se dešava praktično na našem pragu..
    Pa ne pričam o Groznom i daleko bilo da se išta slično ponovi, nego konkretno o ovom ratu.
    Što se tiče osuda, kud ćeš bliže od zaprške koju su Ameri kod nas spremili prije 20+ godina.

Quote Originally Posted by B3lv3d3r View Post

Možda simbolično, jer evo godinu dana kruži snimak dje su nacisti iz Azov jedinice prikovali nekog separatistu iz Donjecka na krst pa ga potom zapalili.
    Last edited by technus; 27-02-22 at 19:20.

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

32. The Following User Says Thank You to Rodion Romanovich For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Kad se vodi racuna da ne stradaju nevini civili, naravno da se napreduje sporije. Ali dobro, da ti je bar prvi put da nista ne kapiras, nego Boga pitaj koji... Ali necu biti lijen, pa cu samo kratko da ti pojasnim. Ako se u zgradi nalaze neprijatelji i civili, borbe ce teci sporo, puskarace se sa prozora itd... Ali ako se ne mari za civile, sravni se cijela zgrada sa zemljom i zavrsen posao.

jel ti ista jasnije?
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    7,356
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Koliko je to od ukupnog broja stanovnika?

Sent from my KB2003 using Tapatalk
    Više nego što je npr Vučić dobio u Srbiji u procentima i u izlaznosti.
    Oćeš da kažeš da je i Vučića Amerika instalirala?
    Tko leti, vrijedi...

35. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,309
    Thanks Thanks Received 
    5,858
    Thanked in
    2,041 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Kad se vodi racuna da ne stradaju nevini civili, naravno da se napreduje sporije. Ali dobro, da ti je bar prvi put da nista ne kapiras, nego Boga pitaj koji... Ali necu biti lijen, pa cu samo kratko da ti pojasnim. Ako se u zgradi nalaze neprijatelji i civili, borbe ce teci sporo, puskarace se sa prozora itd... Ali ako se ne mari za civile, sravni se cijela zgrada sa zemljom i zavrsen posao.

jel ti ista jasnije?
    Sad mi je mnogo jasnije samo koliko viđeh ovu tehniku im ne uništavaju babe i đedovi iz stambenih zgrada.

Nula

37. The Following User Says Thank You to remark For This Useful Post:

Page 59 of 494 FirstFirst ... 94955565758596061626369109159 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)