https://twitter.com/visegrad24/statu...zDd5cyQCw&s=19
Meni je upečatljiviji snimak, kačih ga sinoć, đe Ukrajinka prilazi ruskim vojnicima i nudi im sjeme suncokreta da ga stave u džepove "da nikne kad poginete", rusi pokušavaju da spušte tenziju ali ona i dalje po svom nastavlja..
Mislim da to dovoljno govori koliki je i moral naroda, ne samo vojske.. Sve i da uspije sa kakvim puppet režimom, neće mu se održati dugo jer je upravo Putin postigao ono za šta je optužio nato - antirusko raspoloženje
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Zamišljam da je neki Afganistanac odlučio da opali šamar američkom vojniku ili mu otme pušku...?
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Forever young, i want to be forever young
"Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"
HRT je prije neko 20tak min. imao strašnu emisiju, sjajna grafika i prikaz napretka RU armije, kao i neke procjene u kom pravcu bi ovo moglo/trebalo da se odvija..
Ameri su imali tačne ifno upravo zahvaljujući Global Hawk-u, ali su i oni podcijenili moral i odlučnost Ukrajinaca, po nekim njihovim predpostavkama, Rusima je trebao minimum 700-500000 ljudi da totalno porazi Ukr.. Ne znam ko je lik (što je komentarisao), po njemu je ključna greška napravljena što Rusi nisu napali zapad Ukrajine da pokušaju da ih odsijeku od zapadnih susjeda, pošto je praktično sva njihova logistika neometena i dodatno utiče na usporavanje RU armije..
Last edited by Zedd; 27-02-22 at 18:57.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Yekaterinburg.
https://twitter.com/brewerov/status/...150466/photo/1
Mene to dovodi do zaključka da su dobili striktna naredjenja da sa civilima postupaju humano i da ih ne ugrožavaju nikako, pa ni posle neke provokacije koja ne ugrožava vojnike, što je pohvalno.
Što se tiče morala, teško da bi im ko prilazi da priča sa njima da su npr. prvom prilikom nekog civili izrešetali, što na sreću nije slučaj.
Kamo sreće da se u svakom ratu ovako postupa sa civilima.
Zanima me baš kako bi prošli npr. da su mjesto Rusa tu NATO vojnici ili Ameri.
Izbušio bi ga kao kantu ali ajde da poredimo dvije zemlje koje nit su komšijske niti iz iste etničke grupe niti imaju istorijske veze a imaju jednu jedinu zajedničku stvar: iživljavanje jačeg nad slabijim..
@joni da ne misliš da imam nešto protiv tvog viđenja jer se slažem sa njim, samo ne mogu da svarim da se tako porede dva događaja i dva naroda koja veze nemaju..
jes, Delije (ili bilo koji navijači) su demokrate velike. pa su eto, igrom slučaja u ovom momentu stavili plavu i žutu boju
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Kličko izjavio da je Kijev potpuno opkoljen.
Ne mogu više da evakuišu građane niti da stiže oprema, hrana i medikamenti
One Ring to Rule them all...
Ovo jeste pohvalno ali nemojmo da se zavaravamo, guglaj malo Grozni pa vidi kako su se Rusi ponašali prema civilima tamo..
Nema potrebe da se za svaki događaj u ovom ratu poredi sa Amerikancima, jer mi to djeluje na klasičan apolgetizam i navijački pristup u svemu ovome a mislim da to ne zalužuju ni jedni ni drugi..
Prije nego se zaigramo misica i želje za mirom u svijetu, svako sr*nje koje su Ameri zasijali po svijetu je za osudu, ali te zemlje mi nikako emocionalno nisu bliže od Rusije i Ukrajine i ne mogu da se pravim misicom kad je u pitanju Američki rat u Avganistanu i ovo što se dešava praktično na našem pragu..
Na pocetku sam rekao da ce Rusi biti izuzetno oprezni po pitanju civila, zbog cega i ne cudi sto sporije napreduju. Da ne mare za civile, sve bi islo mnogo brze... Ali takva su naredjenja, a i cinjenica da je rijec o maltene istom narodu. Dje na brata nenaoruzanog da zapucas tek tako...
Medjutim, sve je to dzaba. Zapadni mediji ce nakititi koliko idje mogu, da ispadne kako su se Rusi izivljavali nad nevinim i nenaoruzanim civilima, kidali glave, silovali maloljetnice i babe.. svacega ce biti....
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
“We are at the border of a humanitarian catastrophe,” he told Associated Press on Sunday as a curfew continued in the city which he said allowed authorities to hunt “saboteurs” on the streets. “Right now, we have electricity, right now we have water and heating in our houses. But the infrastructure is destroyed to deliver the food and medication.”
vrlo ozbiljna situacija. noćas će da bude pakleno, opet
fino su Rusi ispoštovali braću. nikad me ovako brat ne ispoštova ka Rus Ukrajinca. eo 4 dana ih poštuju raketama samo tako
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
Last edited by outline; 27-02-22 at 19:20.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Jes ukrajinske bakice ih sprečavaju u napredovanju.
Nula
Pa ne pričam o Groznom i daleko bilo da se išta slično ponovi, nego konkretno o ovom ratu.
Što se tiče osuda, kud ćeš bliže od zaprške koju su Ameri kod nas spremili prije 20+ godina.
Možda simbolično, jer evo godinu dana kruži snimak dje su nacisti iz Azov jedinice prikovali nekog separatistu iz Donjecka na krst pa ga potom zapalili.
Last edited by technus; 27-02-22 at 19:20.
Kad se vodi racuna da ne stradaju nevini civili, naravno da se napreduje sporije. Ali dobro, da ti je bar prvi put da nista ne kapiras, nego Boga pitaj koji... Ali necu biti lijen, pa cu samo kratko da ti pojasnim. Ako se u zgradi nalaze neprijatelji i civili, borbe ce teci sporo, puskarace se sa prozora itd... Ali ako se ne mari za civile, sravni se cijela zgrada sa zemljom i zavrsen posao.
jel ti ista jasnije?
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks