Prolazi mi kroz glavu ono kod Trampa kad su mu praktično tajna služba i služba zadužena za "fudbal" bile u pripravnosti da "slučajno" ne stisne gumb.. Računam da u sličnim službama sa Putkove strane i dalje postoje ljudi koji imaju dvije vijuge a nisu zaslijepljeni poput šefa..
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Nista bez forumasi da podju da ukrajincima mrcenim, objasne da je Putin gotov i da to sto ce drzavu da im sravni sa zemljom ako nastavi sa napadima ustvari nije istina, nego da oni dobijaju rat.
Znaš outline, ima budala a i političkih opcija u Srbiji, koji smatraju da bi bilo super u Srbiji razmestiti ruske baze i instalirati Iskandere.
Ma možda bi čak i većina gradjana to želelo.
Ali to nije pametno i o tome ne treba ni razmišljati.
Ameri vatru bljuju i zbog nekih ruskih vatrogasaca u Nišu.
A to ti je hiljadama km daleko od Amerike.
A ti veliš da Rusi treba da prihvate Ukrajinu u NATO?
Koliko si realan čovek?
On je vlasnik GAZ-a koji je najveći proizvođač teretnih vozila lake i srednje kategorije u Rusiji, te jedini proizvođač koji izvozi vozila u značajnoj mjeri (čitaj SWIFT). Tokom 2019 god. tražio je od Ruske vlade 468 miliona dolara kako bi se sanirale posljedice sankcija iz 2014 god. (mislim da je bilo i protesta ispred američke ambasade). Nova generacija vozila Gazela ima Folksvagenov motor od 2020 god. (sa tim motorom se izvozi). Ne može da profitira na ratu.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Vidjecemo sjutra na pregovore sto ce Rusi traziti vjerovatno i Putin primjecuje da se zajebao pa trazi neki izlaz koji ce mu omoguciti da ne ispadne kao porazeni, opet sa vojne strane ne mogu da vjerujem da su Ruski generali ovako traljavo ovo odradili bar je njima u genima da budu dobri takticari, rat ovih proporcija se nikad ne dobija za par dana narocito ako si okupatorska sila i sukobljavas se onima koji brane svoju zemlju, da nisu razradili rezervni plan sta ako se sve ne zavrsi u predvidjenom roku.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Iskreno mi brzo donošenje krupnih odluka nije poželjno ponašanje državnika pa mi to jeste baš čudno za tako važnu funkciju . Putin se očigledno više neće kandidovat za predsjednika i djeluje da je ova operacija uz saveznike u vidu Kine i Indije neka cjelina koju je želio da ostavi nasledniku ...
deuscroix
Suština svega.
On trenutno nema bilo kakvog izlaza iz ovoga, osim da gura do kraja, po bilo kojoj cijeni. Sredstva za to ima, a očigledno i volje. Ako mu sami Ukrajinci i zapad ne otvore neku iole prihvatljivu izlaznu strategiju, ovđe postoji samo jedan epilog, i katastrofalan je.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Šojgu, on je general koji je odgovoran za taktiku napada na Ukrajnu. Da li se ovo odvija po planu, da li su sve ovo nepredviđene situacije, da li se računalo na zastoje,...? To su pitanja na koje odgovor ima pomenuti general i eventualno Putin.
To u sta si ti siguran mozes da okacis macku o rep. Ne znas nista ni o cemu. Samo znas sto te ruska i SNS propaganda uce. Odrasti pa se vrati na temu.
Pogledaj malo kako se zivi u drzavama sa krofnama i "vrijednostima" koje toliko ne volis, a koristis ih svakodnevno, pa onda pricaj. Nema drzave na svijetu, ukljucujuci i Rusiju, koja ne zeli zapadnoevropski standard zivota.
Rusija je drzava u kojoj je standard zivota prekrizena nula, drzava u kojoj su svi relevantni mediji u rukama mafijaskog rezima koji habitualno ubija neistomisljenike, novinare, kriticare, aktiviste itd. A sad prijeti cijelom svijetu nuklearnim holokaustom. To je diktatorski raj, ali je pakao za svaku iole racionalnu osobu koja cijeni slobodu misli i izrazavanja, izmedju ostalog. Da nije Rusija olicenje vrijednosti bez znaka navoda, posto si zapadne pod navodnicima stavio?
Last edited by VanjaTheMan; 27-02-22 at 16:25.
Look upon my works ye mighty and this pear...
Niko ništa ne zna osim Vanja. Stigao sa planete Kripton sa nas sve prosvijetli.
Možda je do mene, ali razmišljati na način da Putin (i svi oko njega) nisu pretpostavili kako će ovo ići mi je suludo. Ljudi ođe predstavljaju stvari kao da je Putin ustao jedno jutro i rekao ma daj da pokorimo ovu Ukrajinu. Onoliku zemlju sa 40 miliona stanovnika. Ako se nešto slično tome desilo mislim da bi ga prvi njegovi saradnici liferovali. Prevelika je to zemlja i sila da niko ništa ne bi preduzeo u slučaju da je Putin prsao kako ga mnogi ođe opisuju.
Sent from my KB2003 using Tapatalk
Ma bila je JNA u Sloveniji i Hrvatskoj 50 godina svoja.
A onda je preko noći proglašena agresorskom vojskom.
No, to je neka druga priča.
Gledao sam prekjuče integralni govor Putina, neposredno pre priznavanja DNR i LNR.
Emitovan je na Happy.
A pošto vi u CG nemate Happy, moram vam reći da je Vladimir Vladimirovič bio jako ozbiljan, da je i mene uplašio.
To je bilo nekih sat, sat i po vrlo iscrpnog i argumentovanog monologa o Ukrajini, sa hronologijom od 1989 godine.
Mislim, nije to bio onaj smešni govor poput Klintonovog u predvečerje napada na SRJ , kad je pričao da su Srbi krivi za prvi svetski rat.
Ovde je Putin vrlo jasno objasnio zašto je Ukrajina u NATO pitanje opstanka ruske države. Nisam sve to znao, pa sam zato pogrešio u proveni hoće li biti invazije.
I ja mislim da je on spreman ići do kraja, zarad opstanka svoje države i zarad svoje vlasti.
Ništa tu osude, sankcije, swift, protesti u Moskvi i ostalo ne pomažu.
Ali bitno je da je uvek spreman da pregovara.
Last edited by Dača; 27-02-22 at 16:24.
đe sam ja to napisao tačno? umiješ li ti čitat?
ti si od ovoga uspio da izvučeš da Rusi treba da prihvate UKR kao članicu NATOa?kako bi NATO primio u alijansu zemlju čiji je dio teritorije pod drugom državom?
evo kako se prikazuje invazija u Rusiji
da vidimo kako će ići ovoFour days into Russia's invasion and Kremlin-run TV is providing viewers with a parallel reality - holding the line that rebel forces from the east are advancing in Ukraine with the support of Russian forces carrying out "precision strikes" on Ukrainian military infrastructure.
Media outlets are required by the media watchdog to follow the official narrative, so most channels are sticking to TV series and entertainment shows.
But Channel One has been running a marathon political show justifying Russia's actions. "It was a tough, bad decision, but completely unavoidable as there was nothing else left," said host Anatoly Kuzichev.
There is no mention of any casualties as a result of Russian air strikes, and any civilian deaths are pinned on Ukraine's military or "nationalists".
State media parrot the official line that Ukrainian servicemen are laying down arms en masse, rejecting reports in independent media of Russian soldiers being taken captive.
Ukraine’s president Volodymyr Zelinskiy has been talking about the prospect of talks with Russian officials planned to take place close to the border with Belarus, Reuters reports. It has the following lines so far:
- Zelinskiy said talks with Belarus leader Alexander Lukashenko were “very substantive”.
- He said he doesn’t want troops to move from Belarus to Ukraine and Lukashenko assured him of this.
- Zelinskiy said we all need to act pragmatically to achieve our goal and he said Ukraine’s goal was territorial integrity.
Last edited by outline; 27-02-22 at 16:27.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
https://twitter.com/nexta_tv/status/...s179isP4g&s=19
Turci konkretni (iznenađujuće)..
Kruži masu snimaka o ogromnim redovima ljudi po Rusiji koji podižu novac iz banaka/bankomata/mjenjačnica..
Nalećeh na snimak, ne znam koliko je vjerodostojan: rus koji je zarobljen (u dvadesetim je čini mi se) priča kako im je rečeno da je u pitanju vježba, i tek kad se za*****lo su im rekli pravu prirodu napada, a tada je po njemu, bilo kasno da se pobune jer su im nadređeni prijetili strijeljanjem jer je rat..
Ovo uzeti sa rezervom, postoji vjerovatnoća da je i propaganda u pitanju, a opet se može tumačiti iz konteksta ovako katastrofalnog napredovanja i broja žrtava među njima..
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Što ćemo sa paradjzom, pasuljem i tariguzom. Da ti cijela vojska dobije zatvor ili hemoroide.
Šalu na stranu. Linije snadbijevanja na neprijateljskoj teritoriji ne možeš imati bez gradova i saobraćajnica. Tamo gdje si oslobodilac to nekako ide. Drugačije ulaziš u ozbiljan problem. Da neće izbačat bačve goriva sa padobranom iz Antonova?
Znači, gradove moraš uzimat.
Probali su iz "nezavisne" Belorusije da na brzaka upanu i Kijev koji je na 100km od granice, pa zakočiše. Sad ne može bez gradske borbe. Probali su desantom na aerodrom i onda da naprave tamo tačko đe će spustiti tenkove i onda što će sa tenkovima u Kijev?
Ukratko, probao Putin na foru i na brzinu nije upalilo. Ako izdrže Ukri još koji dan kreće zaglavljivanje kao u černozemsko blato tokom rasputice.
Inače, da je JNA krenula na Zagreb samo bi izginulo više vojnika nego u Vukovaru. Samo što ne znam okle bi snadbijeva vojsku oko Zagreba tokom operacije.
Trivia, tokom Dana D i Normandije američki vojnici su u prosjeku ispalili prvog dana po 6 (slovima šest metaka). Razlog, više od pola ih je bilo cijelo vrijeme u logistici.
Usput, mensečini da je sad Belorusija legitimna vojna meta za ukrajinsku vojsku. Pošto su okupatori upali sa njene teritorije postala je zaraćena strana.
Ne bi me čudilo i da pošalje vojsku kad se Putko neđe iznervira.
Tko leti, vrijedi...
Je li to isti govor čija je prva polovina bila priča o vjekovnom ruskom pravu na ukrajinsku teritoriju, Lenjin izmislio ukrajinsku naciju, kolijevka ruske kulture, slavno rusko carstvo i slično? Nešto na tom fonu. Ne karikiram, nego stvarno pitam je li to taj govor ili ih je imao više u nekoliko dana.
Last edited by NHM; 27-02-22 at 16:33.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Ako sam dobro ispratio ove države su zatvorile vazduh za ruske avione: Belgija, Bugarska, Češka, Danska, Finska, Francuska, Island, Italija, Kanada, Luksemburg, Moldavija, Njemačka, Portugalija, Sjeverna Makedonija, Slovenija, Španija, Velika Britanija
Spreman je ići do kraja i spreman na pregovore?
Odluči se pls.
Znači možemo kako ja oću milom da ispregovaramo sve kako ja oću ili silom...
I on će se zaustaviti posle Ukrajine. Aha, važi...
Ovo je ona situacija kada testiraš čovjeka da li je idiot ili samo siledžija.
Što, ako mu ne bude išlo kako želi? Poravnaće Ukrajinu? Oće li je na kraju atomkama gađat?
Racio čovjeka koji diže gotovost atomskog oružja zbog ekonomskih sankcija. Oće to...
Tko leti, vrijedi...
Lik je ladno pricao da nema trika da ce Rusija da napadne Ukrajinu, a sad je dosao da prosipa svoju mudrost o tome sta se Putinu mota po glavi, kao da mu je najblizi savjetnik.
Suludo ili ne, iz svega sto se izdesavalo ovih dana jasno je da su krenuli sa pogresnim pretpostavkama.
Look upon my works ye mighty and this pear...
Isto ja mislim da on i ovi oko njega imaju i previse tih paruljina i bogatstva i uticaja da bi tek tako digli sve to u vazduh jednim prostim pritiskom na dugme. Mislim da je i na drugoj i trecoj strani isto tako i da to i omogucava ovakvo stanje stvari jer koncept totalnog unistenja ima smisla jedino kao prijetnja.
E sad, ako mu se to sve bogatstvo i moc ogadilo i zeli da unaprijedi mir u svijetu, nema potrebe da se igra dalje nego odmah fino aktivira rakete i onda utuli i Rusiju i cjelokupno covjecanstvo. Nema Rusije, nema ni prijetnje po Rusiju, misija uspjela. Ostao bi zapamcen kao najveci mud..nja koji je unistio sve do sada poznato, ako bi neko uopste i ostao da ga upamti.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Dača; 27-02-22 at 16:45.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks